Arkadaslar bir iliski baslatirken neden hep erkekler çabalamak zorunda. Sürekli bu konuda erkeği sperme benzetiyorlar. Bizim seçim hakkımız yok mu? Bir kadın bir erkeği beğendiğinde neden onunla uzun bir süre konuşmaz, seyreder ve daha sonra umursamayıp kendisi kaybetti der. Bizim de korkularımız, çekinmemiz olamaz mı? Bir kadına 3-5 kişinin yazması dünyadaki tüm erkeklerin ona yürüdüğü anlamına mı gelir? Sağlıklı bir insanla ilişkilerinin başlaması sonucunda iki tarafta kârda olmazmı? Erkekler bütün zorlukların üstesinden gelip kadını da mutlu ederek yine de küçümsenmeye mahkûm mudur? Netice de en başında bir damla su değilmiydik? Erkek kadının sevgisini alır, kadın da erkeğin sevgisini alır. Daha sonra çocuk yapmayı düşünseler her ikisi de bu hayalini gerçekleştirmiş olur. Erkek birey patronlarından azar işiterek vs. zor şartlarda evine para getirse kadının mutsuz olmaya hakkı var mı? (Kocası zorbalık eden biri değilse) Evlenirken iyi günde kötü günde şeklinde bir söz söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca kadın evdeyken daha az tehlike altında oluyor. Erkek ergenliğe girdiği yaştan itibaren kadınların %95'i, erkeklerin %50'si tarafından dışlanıyor. Heleki görüntüsü kötüyse ve yetersiz hissediyorsa daha fazla ön yargılı davranıyorlar. Boyu kısaysa kadınların bir kısmı onu küçümsüyor. Zayıfsa zorbalığa uğruyor. Bütün bunlara rağmen hayata gülumsemeye çalışan erkekler yerine neden kendine saygısı olmayan düşkün herhangi bir erkeğe prim veriyorlar? Nefret ettikleri adamlara neden sevgi gösterisi yapıyorlar? Kötü insanlara prim verirlerse, bu durum onlara kendilerini geliştirme ihtiyacı hissettirmeyecek. Doğru bir iş yaptıklarını düşünüp bildikleri yoldan devam edecekler ve bu durumdan iyi olan erkek zarar görmeyeceği için sessizce hayatına devam edecek. Her ne kadar kendini geliştirse de akrabaları ekonomik, karizmatik yetersizliğinden dolayı onu kalan hayatında dinlemek, görmek istemeyecekler. Günlük ihtiyaçlarını karşılamak için her gününü feda edecek.
Doğru, hayat adil değil.
Saçmalıyorsun, kaybetmek senin suçun!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet, ilk adım ve ilişki için çabalamak erkeklere yüklenmiş bir görev genel anlamda. Bu zamana kadar böyle olmuş, kalıplaşmış bir düşünce yapısını da değiştirmek zor. Ama her ilişkinin dinamiği de farklı oluyor tabi, daha atılgan kızlar ve çekingen erkekler gibi..
Sonrasında dediğin kendine saygısı olmayan erkek tiplemesinden anladığım kadarıyla kültürsüz, kaba erkekleri kast ediyorsun ve kızlar neden nefret ettikleri adamlara prim veriyor diyorsun. Yanıldığın nokta şu; bu kadınlar bu erkeklerden nefret etmiyor. Kendine onu layık görüyor. O tipte bir kadının seçimleri de seni alakadar etmemeli. Çünkü o kadın da benzer şekilde düşük kültür seviyesine sahip bir insandır muhtemel.
Bir bakıma haklısın. Kendine saygısı olmayandan kastım bazı erkeklerin, bazı kadınlara kaba davranmasi ve daha sonra sevgiye ihtiyac duyduğunda tekrardan bu kadinlara geri gelmesi. Kültür seviyesi dusuk kadinlar farkında olarak kaba saba bir adamla iliski baslatiyorsa aslında bunun farkında olması bile bu sorunun gelişerek ortadan kaldırılabilecek bir unsur olduğu anlamina geliyor. Aralarında iliski olması beni ilgilendirmez fakat kadına şiddet olayları bu sert, korumacı erkeklerin evlilikten sonra eşleriyle aynı evde barındığı sürecte birbirleriyle sözel rekabete girmeleri sonucu oluşuyor. Sağlıklı olan bu değil, insanların bir kısmı kaba saba olmak zorunda değil. Onarılabilir, yeniden inşa edilebilir bir fikir yapısı bu.
Ben bunun düzeltilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunun büyük ölçüde önüne geçmek için bulunduğu ortam, yetiştiği aile, yerleşmiş toplumsal yapı vs değişmesi gerekiyor ki çok zor bir şey bu. Bu kadınlar da benzer bozuk ortam ve aile yapısından geliyorlar ve buldukları erkeklerle yine benzer bir ortam oluşturuyor.
Açıkçası pek de umrumda değil. Kendini düşünmeyen insanı ben de düşünmem. Kendi küçük çevremde bu insanlara üzülüp vah vah etmekten başka da bir şey yapamam.
Bu insanlar Türkiye’de çoğunluğu oluşturduğu için böyle genellemeler yapman normal. Ancak senin gibi tonlarca insan olduğunu da unutmamak lazım.
Kesin öyledir fakat sonradan gelişebilir kafa yapısının mümkün olduğuna beni önceden kaba saba olup, etrafa gerilim saçan arkadaşlarımın ilerleyen hayatlarında ezile ezile, kırıla kırıla onları halden anlayan ve daha adil düşünceye sahip bir insan şekline girmeleri inandırdı.
Sadece bazıları gelişmek mümkünken hayatları boyu değişimi benimsemekten kaçıyorlar.
Kadınların dediklerinin tersini yapar çünkü içgüdüleriyle hareket ederler o sebepten onların nasıl davrandıklarını öğrenmen lazım
Olabilir. Belki de içgüdüleri mantıksız bir şekilde bu fiilleri yapmalarına sebep olup. Daha sonra tekrar içgüdüsel olarak yaptıklarını reddetmelerine yol açıyordur.