"Ben babayım döverim de severim de" inanışı ne kadar doğru sence?
Destan yazardım da neyse sizi dinlemek istiyorum..

"Ben babayım döverim de severim de" inanışı ne kadar doğru sence?
Destan yazardım da neyse sizi dinlemek istiyorum..

Hayır dogru degildir. Şiddetin hiç birini kabul etmiyorum. Bir çocugun vucuduna şiddet uygurlarsan özgüvenini ve kendini kaybetmesine yol açarsın. Yaş ile bir alakası yok Çocuklar her yaşta çocuktur 10 yaşında diye şiddet uygularsan 100 yaşında hayatını çalmış olursun. Dünya hayatı böyledir 10 yaşında sen ona bakarsın sen 90 yaşına geldiginde o sana bakar. Şiddeti ögretirsen çocuguna oda sana şiddet gösterir. Merhamet ve sevgi var neden şiddet olsun ki tabi ki olmaz Zaman geçer ve devran döner insanlar degişmez. Sevgi gösterirsen sevgi görürsün, şiddet gösterirsen şiddet görürsün her şey karşılıktı şimdi olmuyor ise zamanı gelmememiştir. ama emin ol zamanı gelir
Sana bir şey anlatayım ben çok küçükken babamın annemi dövdügünü görmüştüm O günden beri hiçbirini sevmiyorum sevgi beslemiyorum. Çünkü bunu yaşamayı istememiştim.
Kuzum ben de gördüm yaşadım bunu. Çok iyi anlıyorum seni. Hatta sadece babamin annemi dövüşünü değil, amcamın teyzemi dövüşünü de gördüm. Ben de dayak yedim. Yani yazdıklarını yüreğimde hissettim. Zamana inanıyorum 🌠
Ben sana yaşadıklarımı anlatsaydım oturur aglardın zamanla geçer çok düşünme kelebegim
Allah yüreğini ferahlatsin hep kuzum benim ❤️🌹
Umarım 😊💙
Ebeveyn olmak veya sevdiğini iddia etmek şiddete hiç bir zaman hak vermez. Şiddet temelinde sevgisizlik ve zulmün varlığı demektir. Bu da insanların döverim, severim kimene safsatasını haksız çıkarmaya yeter.
Örneğin sevdiğine şiddet uygulayan ve bunu döverimde severimde diyen kişiye, seni çok seviyorum deyip birileri şiddet uygulasa hak verirmi? Madem sorumuzun cevabı hayır, o zaman seven dövmez, hakaret etmez ve incitmemek için elinden geleni yapar demek.
🤌🙏müthiş ifade etmişsiniz 👏
Eskiler her şeyi bilirmiş ya da en azından ben öyle düşünüyorum. Yani eski insanlar dövüyorsa vardır bir bildikleri diyorum. Bizimkiler beni dövmediler ama dövseler birazda olurmuş :) Hep 60 70 senelerinde doğmak istedim. En azından şu an yaşlı olur ve bu iğrenç yaşamı ucundan görmüş olurdum
Haklılık bize öğrettikleri karşısında bilerek veya bilmeyerek yaptığımız hatalara karşı verdiğimiz tepkilerle ölçülebilir.
Ancak öyle anne baba öyle güzel bir limandır ki, hayatta başımıza ne gelirse gelsin dönüp dolaşıp onların kollarına varır, orada huzur ararız.
Cevap
11Cevap
Daha gencken yanlis yonlendirlerini verini cahil olduklarini dusunurdum. Ama gecmise baktigimda bize o kadar sevgi vermisler ki, o kadar emek vermisler ki, o kadar dogru yonlendirmisler ki.. onlar bizi incitmedi rabbim de onlari incitmesin, Allahim ebeden razi olsun onlardan.
Bizimkiler bu zamana kadar hakli cikti bundan sonrasini yasayip gorecegiz.
ohooo babanın vurduğu yerde gül biter. Benim oğlum olacak şöyle bana pıtı pıtı gelecek babacım diyecek tam muhteşem sol ayağımla vurduğum gibi duvara yapıştırırım
Sana komşu olduğumu düşün şimdi bu senaryoda ve hayal et her gün kapına polislerin geldiğini..
Hayda çocuğumuzla oyun oynakta suç olmuş yav
Eşinle işbirliği yapıp gizli kamera taktirttim salonuna. Eşin de tutuklanmandan yana. Kaçışın yok🤷♀️
Anne baba olmak demek çocuğun üzerinde bütün haklara sahip olduğun anlamına gelmez. Beslemek, büyütmek tabii ki zor bir şey. Ama bu her koşulda haklı olduğunuza bir kanıt oluşturmaz. Çocukların üzerinde kurulan psikolojik baskıdır bu.
Hayır her zaman haklı değildir. Arada bir kere kuşak farkı var. Sana doğru gelen ona yanlış gelebilir. Anne baba her şeyin en doğrusunu bilir algına katılmıyorum kesinlikle.
İkisinden de eşit derecede nefret ediyorum dersem yalan olur beni doğuran yaratiktan daha çok nefret ediyorum
Hayır şiddetin hiç bir türlü kabul edilebilir tarafı yoktur. Bence çocuk şiddetle degil sevgi ile terbiye edilmelidir.
Hayır, köru körüne bağlılık aptl işi bir durum. Ailemden kötülük görüyorsam uzaklaşirim bu kadar basit ki yaptım hepsini sildim yüzüme hasret ölsünler böylesi benim için daha iyi. Birde hesap yeri var ki herkes onu unutmuş yaşıyor insanlık
Hayır her zaman haklı değillerdir
Her zaman haklı olan vicdandır
Doğru bulmuyorum böyle şeyleri saçma sapan bir düşünce
Haklı olmadıkları yerler de var, haklı oldukları kadar.
Bence değildir annede babada insan yanılabilir herkes neden ne yapsa haklıdır diyor anlayamıyorum tabiki saygısızlık yapmamalıyız o an sinirlenmiş olabilir anne ve babamızı alttan almalıyız diye düşünüyorum
Hata varsa haklıdır ama hatasız vuruyorsa haksızdır
Dünyanın en geçersiz söylemidir..
Kesinlikle👏
Dövse değilde sövse evet yani😂😅😅😅
Her zaman haklı degıldır
Dövmek çözüm değil, Haklı olsalar bile.
Sevgiyle beslenen bir can dövülemez.
Her zaman haklı değiller ama olsun.
Hayır değildir
Haklı olsun veya olmasın dövmek saçma
Değiller
Hayir