saçmalama ne olursun kobanıye gıtsende oleceksın sakın ol ve ne yapacagına karar ver ama bunu sakın olarak dusun lutfen tvlerden goruyoruz neler oldugunu bır vatandasımızıda kaybetmek istemiyoruz onunde iki secenek var ya oleceksın ya da hayat guzel deyıp yaşama devam edeceksin unutma kı hayat cok guzel ve bence de hayata devam etmelısınn...
16 Yorumla
Soran+1 yılAbla dediğim gibi bu dediklerinizn farkındayım, sadece aile ile sorunum olduğu için savaş bökgesine gitmek istemiyorum, zaten öncedende gitmeye niyetim vardı bu olaylar olunca bu hevesim dahada güçlendi, zaten güzel bir yaşamım olmadığı için bu yolu seçiyorum kendime, ölümden flnda korkmuyorum tam tersine ölmek istiyorum, ama inşallah bu düşğncemden vazgeçerim
- +1 yıl
şimdi beni iyi dinle ablacım sanırsam 18 yaşındaymışsın bn senden buyuyum ve ablan sayılırım savaşa gitmen ya da olmen çare felan değil kuçuk bey ama sadece bır kaçış olumden korkmadıgını sanıyorsun ya yanılıyorsun sen bence aslında sen çok korkaksın çunku olmek istiyorsun olum sadece olmek sen sadece aileni seni hırpaladıkları için cezalandırıyorsun çevremdekiler beni dobra diye nitelendirir oyleyımdırde sen savaşa gıtmeyı tercih ediceksen o halde sana olacakları sıralıyım muhtemelen yaralanacaksın ya da oleceksın sakat kalırsan da cabası belkı esir alınıp işkence gorup dovuleceksin o zaman ailenin dovdugu gunleri çok ararsın diyeceğim seni ikna ettiğime emin olmak istiyorum çünkü vicdanımı rahatlatmak istiyorum hee guzin abla felanda değilim :D ama vicdanım kabullenmıyor işte hepsi okadar çok yazdım galıba hadii eyvallah
Soran+1 yılHhah çok yazmadın yni sıkmadın bni tam tersine bilgi almaya ihtiyacım var teşekkürler :) abla biliyormusun yanlış anlama ama yaşamadan bni anlayamazsın kimisi şimdi diyorki bu çocuk kendini acımdırıyor ama inanki aklımda ne varsa onu soylüyorum, çok ama çok sıkıldım bu yaşamdan boyle mal gibi yaşayacağıma ya halkım içiin ölürüm ya da intihar ederim emin olki bu zamana kadar düzelmeyen hayatım bundan sonrada düzelmez kendimin değer gördüğü bir yerde yaşamak istiyorum, evet, işte o yerde o savaş bölgesi olabilir hiç değilse bir işe yararım insanlar tarafından sevilirim boyle yaşayıp kusura bakma ama b ok yoluna gitmektense oyle ölüp arkamda bni seven üç beş kişi bırakmayı tercih ederim iyi dileklerin için saok abla
- +1 yıl
bak ablam seni sevdim oz hakıkı bır delıkanlıya benziyorsun ama ben bu kadar anlamlı ve değişik sozler yazan bır delikanlının gerçektende bu hayatta bir işe yaramadıgını dusunmuyorum sen bir gunah işlemedin oyle değilmi sen annnene ve babana bir terbıyesizlikte bulunmadın değilmi o halde allahına havale et gitsin şehit olmak istiyorsundur belkıde ya da gerçektende gidip kahraman olmak için savaşmak savaşmalısında ama o savaş meydanında değilde karşına çıkan zorluklarla savaşmalısın işte ancak o zaman kahraman olacaksın
Soran+1 yılAbla amacım arasında senin dediklerinde var, kahramnlık vb şeyler :) ama inanki şu an allahtan tek isteğim bu insanlardan kurtulmak küçüklüğümden beri dayak yedim, baskı gördüm ama bir yere kadar dayanabilirim ondan sonrası artık benim için hayata baş kaldırıp isyan etmek olur, küçük emrah ayağına yatmak istemiyorum ama şu anda sol kolum mosmor, el kaldırmak istemiyorum onlara karşı ama biraz daha buralarda kalırsam onun olmasından korkuyorum
- +1 yıl
Abla git katıl be YPG ye bnde katılacam IŞİD ten suriyelı Aylan Ve dier Muslumanların ıntıkamını alırım. Multecılerı tekrar baba topraklarına gonderırrım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama.
227 Yorumla
Soran+1 yılOlanları bilmiyorsun
Cevap sahibi+1 yılOlanları biliyorum. Gidenlerin ne halde geri döndüğünü biliyorum. Yetmez mi? Akıllı ol biraz mantık.
Soran+1 yılSen hiç şiddet görüyormusun? Bn ypgye katılmak her zaman istiyordum ama bu olaykar olunca artık tam anlamıyla heveslendim
Cevap sahibi+1 yılBak işin kolayına kaçma iş bul üniversite kazan git bir yere yerleş ailenden uzak kal. Evet şiddet gördüm evet sürekli dayakla tehdit ediliyorum. Küçüklükten beri annem abim sürekli gözümün önünde kan içinde kalana kadar dayak yediler babamdan. Oldu mu? Şu anda seni anlıyanlar sınıfına giriyor muyum?
Soran+1 yılEğer dediğin gibiyse evet, ama derslerde iyi değil uni kazanmama imkan yok, bir yere kadar dayanabilirim artık ondan sonrasını bilmiyorum ya savaşa ya da intihar edecem
Cevap sahibi+1 yılKimse senden tıp kazanmanı istemiyor. Biraz üstüne düşersen öğretmenlik kazanırsın belki çok iyi bir okulda olmaz ama fark eden bir şey yok zaten. Kazanana kadar dayan. Başka bir şehire gider okursun. Burs alırsın ailene de ihtiyacın olmaz çalışırsın part time iş bulursun bir yerde. İnan sonra istersen yüzlerini bile görmezsin. İntihar ne demek akıllı ol biraz ya. Senin gibi ailelere sahip binlerce insan var. Aynı şekilde ben de. Ama ilerde yaşayacağın çok güzel şeyler olacak. Birini seveceksin o da seni sevecek. Kendi aileni kuracaksın. Ailene bak ve nasıl bir ebeveyn olmaman gerektiğini gör. Hayatını sadece bu şekilde etkilemelerine izin ver. Sakın yapma.
Soran+1 yılAllah razı olsun saolasın, ama bir yerden sonra insanınçok ama ççok canı sıkılıyor, senin bu dediklerinin olabilmesi için hâlâ seneler geçmesi lazım ve bn senelerce bu aileye dayanamam, bir yerden sonra ipler kopmaya başlar, küçüklüğümden beri dayak dayak artık bıktım, hiç değilse gider halkım için savaşıp ölürüm bari bir b oka yaramış olurum, ot gibi yaşıyorum çok zoruma gidiyor artık bu bana yapılanlar
Cevap sahibi+1 yılYa bak herkesin zoruna gider. Şiddet görmek hoş bir şey değil. Uzulmen normal kendine sürekli neden ben diye sorman normal. Bunları yaşamamalıydım diyorsun ya da ne yaptım da bunları hak ettim diyorsun şu an çok iyi anlıyorum seni. Ama bu seçtiğin yol mutlak çözüm değil genceciksin muhtemelen bu kadar uç bir fikrin olduğuna göre maksimum 20 yaşındasın. Bu dediklerim için seneler yok yarın ygsye çalışmaya başlasan idare edip iş bulabileceğin bir yer kazanırsın ve çıkar gidersin 2015 eylülde. Sonra da istediğin gibi şekillendirirsin hayatını. Arkadaşların olur kafana göre hayatın olur kız arkadaşın olur gezer eğlenirsin. Ya sadece 10 ay diyorum sana? Bu kadar bekledin dayandın 10 ay beklemeyecek misin? Üniversite ortamını görmeden o heyecanı mutluluğu yaşamadan harcayacak mısın hayatını? Bu o kadar kolay olmamalı.
Cevap sahibi+1 yılBen yıllardır bekliyorum daha iki sene daha bekliycem. Sabrediyorum vazgeçmiyorum. Bir gün düzelecek her şey. Ya sen? Kolayı seçip ölmek istiyorsun bu kadar korkak mısın ya?
Soran+1 yıl18 yaşındayım, senin ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum, ama bn baskıya gelecek bir insan deilim hemn baş kaldırıyorum gerek babam olsun, gerek abim olsun, bugüne kadar hayatımı karatılar çocukluğumun içine ettiler ve hâlâ etmeyede devam ediyorlar sonunda bni kaybedecekler akılları başlarınagelecek ama çok geç olacak, bn onları pişman etmek iistiyorum gerekirse toprağın altına girecem ama yinede onları pişman ve üzülnüş bir halde görmek en büyük hayalim, 18 yaşındayım ama emin olki 30 yaşındaki insanların yaşamadıpı şeyleri yaşadım bu bni hayatan gerçekten sovuttu, sana mesaj yazarken, az, önce bile tartıştım o insan dışı varlıklar ile ellerim titriyor şu an, vallahi kendimi acındırmak için sana soylemiyorum inanki artık ölmekiistiyorum bu hayatan kurtulmak için
Cevap sahibi+1 yılBak dostum. Hayatını sonlandırma kararını vermek için çok küçüksün. Saçmalıyorsun. Tek amacın intikam almak. Onlar da benim yüzümden üzülsün akılları başına gelsin istiyorsun. Yapma. Bak sana on ay dedim. Ders çalışmaya başla. Yapamadığın sorular konular olursa söz ben burdan elimden geldiğince yardım etcem sana. Tek bir şey istiyorum senden. Bu gece uyumadan önce bütün şartlanmışlıklarından kurtul önyargılarından olmazlarından.. Ve sadece kazanıp gittiğini düşün hayal kur. Sadece bunu yap tamam mı?
Soran+1 yılPeki yaparım da düşüncelerimin değişeceğini sanmıyorum kafama koydum bir kere, abla her şey okumak değil okudun meslek sahibi oldun eee ne oldu elime ne geçti, bilmiyorum hâlâ küçüksün dedin valla bn o kadar değişik biriyimki bnde bilmiyorum, 18 yaşında ki bir çocuk gibi davranmıyorum, hep bu çektiklerim yüzünden artık insanlara bile sovuk davranmaya başladım yüzüm gülmez oldu, yinede çok saol iyi dileklerin için bilmiyorum neden bu kadar bni dikkate alıp yardımcı oldun şaşırdım ama çok teşekkür ederim allah sana en iyisini nasip etsin :)
Cevap sahibi+1 yılAmin sağol. Bak anlamıyorsun eğer ya yapcam ama değişeceğini sanmıyorum dersen bir işe yaramaz tamamen kafandakilerden kurtul ve hayal kur. Akıllı ol bak bu şekilde olmaz. Elime ne geçti ne demek gerçekten saçmalıyorsun. Hayatta üniversite öğrenciliği kadar güzel bir şey var mı eminim zaten o ortamı görsen anında vazgeçersin bu saçma düşüncelerinden. Hatta yaşadığın yerde mutlaka var üniversite git bir gör fakülteleri gez hatta. Yardımcı olmaya çalışıyorum evet çünkü karşımda hayatından vazgeçmek isteyen biri var ve fazla bilinçsiz. Hangi vicdan kaldırır bunu bu sitede birbirimize yardımcı olmak için varız. Sil kafandan her şeyi güzel bir başlangıç yap.
Soran+1 yılÇok ama çok saol, senin için durup mantıklı bir şekilde düşünecem inşallah normal bir yaşantım olur tekrar teşekkürler konuşmayı kısa kesiyorum çünkü hem kendimi sana acındırıyormuş gibi hisettim hemde seni kendi sorunlarım ile boğmak istemiyorum, iyi birisisin düşüncelerim birazda olsa değişti saol :)
Cevap sahibi+1 yılAcındırmak falan değil saçmalama sorununu söyledin biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz yorum atan diğer arkadaşlar da dahil. Bak kimsenin hayatı toz pembe değil. Gerçekten mantıklı düşün tamam mı. Bir nebze fikrini değiştirebildiysem ne mutlu bana. Vazgeç o kapıldığın fikirden ve bütün güzellikler seninle olsun ablacım. Her insan değerlidir. Sen de çok çok değerlisin inan. Kal sağlıcakla.
Soran+1 yılAllah razı olsun, iyi dileklerin inşallah senide bulur, sanada kendin gibi insalar ile yaşamak nasip olsun abla, çok ama çok teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ettim, inşallah :) :) ders çalışmaya başlayınca soyle bak:)
Soran+1 yılOlur soru kaldırılmasa, soylerim ara sıra sorularımıda çözersin :)
Cevap sahibi+1 yılSen vazgeç de, ben ve buradaki diğer herkes yardımcı olur sana. Sorularını çözer merak etme.
Soran+1 yılİnşallah vazgeçerim, zaten hayatım sakinleşirse bu düşünceye bidaha kapılmam
Cevap sahibi+1 yılHerkes konuşur konuşacak. Sen takma. Laf söylediklerinde dinleme hahah hatta içinden dalga geç. Kızgınlığın hırsın olsun. O evden kurtulup kendi hayatını kurduğunda her şeyin mükemmel olacağını düşün:)
Soran+1 yılİyi soylüyorsun hoş söylüyorsunda derslerde iyi değil, inşallah dersleri bir düzelteyim kendime geleyim belki bir uni kazanırım bu hayyatan kurtulurum, ama kazanamasamda ne yaparım bilmiyorum, ama şimdilik düşüncemin %40 lık kısmı değişti belki hepside değişir ve bunun yanında ragat bir yaşam sürerim
Cevap sahibi+1 yılTıp okumazsın öğretmen olursun vs yaparsın bir şeyler yılma sakın mükemmeli değil kendini kurtarabileceğin kadarı yapsan kafi. Değişir her şey. İyimser ol umutlu ol Allah yardımcın olsun inşallah :)
Soran+1 yılZaten tıpçı olacam demedim :D herhangi bir meslek sahibi olmam yeterli benim için sadece bni buralardan alıp götürsün o kadar, neyse çok saol seninde hayatın güzel bir şekilde ilerlermesi dileğiyle allaha emanet ol :)
Cevap sahibi+1 yılSen de kendine iyi bak ablacım.
Soran+1 yılOlur, inşallah :)
Zaten o tür maceralara katılanların hepsin de aile için sorun var :) Onu söylemeseydin de tahmin ederdim zaten :)
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet te, tbikide gönlüm de var gitmek ama aile oluncada tam anlamıyla gitmek istiyor
Soran+1 yılBilmiyordun burdaki aileleri, aşiret ler işin içine giriyor
Soran+1 yılYok amacım kürt halkını yni kendi halkımı kötülemek değil, benim halkım benim gözümde kraldır ama işte bazı olaylar zorluyor insanı her ailenin evinde en az 1 silah vardır, keleş, g1, pompalı:) insan çekiniyor bişe yapmaktan :)
- +1 yıl
Ben liseyi yatılı okudum Kürtlerin içinde, az çok tanıyorum Kürt kültürünü. Genel olarak içinde olmadığım için şanslıymışım demiştim :) Silah sorun değil, ben savunurum bireysel silahlanma serbestliğini. Silahlanma sorun olsaydı ABD toplumu sorunlu olurdu, ABD nüfusunun her 100'ünün 90'ında silah vardır. Ve çok severim cumhuriyetçi ABD toplumunu :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
illa boyle yapma evden uzaklas ne biliyim is bul para kazan esyali evlrrdede oturursun illa onlarla yasiycak degilsin ya :(
314 Yorumla
Soran+1 yılBiraz küçüğüm hâlâ onların olabilmesi için yıllar geçmesi lazım, 18 yaşındayım
- +1 yıl
Eig sectigin hanfendinin her sozune bnde katiliyorum ne guuzel seyler soylemis ve bu dedigine yillar gecmesine gerek yokki ayrica iki yillik unide kazanirsin 250 alsan yapabilecegin seyler turkce tarih cografya felsefe din calissan 3 ayda yaparsib tabi evde ders calistiriyolarsa sen zaten pes etmeyi kabullenmissen onu yaparsin yorulmusdun uzuldum İnsallah onune daha guzel firsatlar cikar Allah yardimcin olsun :/
Soran+1 yılÇok saol teşekkür ettim, yapmaya çalıştım bu dediklerini ama inanki olmadı sonun bu yolu seçtim, vallahi dedikleriniz mantıklı ve güzek şeyler ama olmayınca olmuyor zorlamaya gerek yok, inşallah seninde hayatın olumlu ve güzel bir şekilde ilerler :)
- +1 yıl
seninkini gorunce sukur ettim :/ sunu dusunmuyomusun ya orada seni oldurmezlerde iskence yaparlarsa intihar ettin diyelim ya her defasinda basarisiz olup sagligindanda olursan? iyi dusun o zaman hayatin daha da kotu olacak uni olmuyosa ise gir yaparsin yeterki iste kucuk sehirlerde ev kirasa da pahali degil uygun ucuz bir il ilcr sec arastir Allah yardim eder...
Soran+1 yılSende çok saol abla, hani dedin ya işkence yaparlarsaa vallahi ölüm, işkence falan artık hiç bişeyden kkorkmuyorum, nedenini bende bilmiyorum ama çok umursamaz oldun kanser olduğumu öğrensem tek bir endile bile yaşamam boyle bir insan oldum bn veya boyle olmaya zorladılar
Soran+1 yılEndişe
- +1 yıl
ne diyim artik bilemedim ki sana birinin su hayatin guzel yanlarini gostermesi lazim seni bu durumdan cikarmasi lazim arkadaslarinin falan bir ara hatta su aralar bnde senin pskolojine benzer hale geldim guzellikleri gormeye calisinca vazgeciyodum m ne diycegimide bilemedim senin icinden gelmesi lazim İnsallah da bu pskolojiden kurtulmak gelisr icinden :/
Soran+1 yılBirazcıkta olsa düşüncelerim değişti onun için saolun, arkadaslarını ara demişsin ya, onlarda çok iyi ve temiz insanlar ama onların dediklerini yapsaydım şu anda çok tan dağa çıkmıştım, bu düşünceyi kadama koyan lar zaten onlar ama hepsini canımı verecek kadar çok u
Soran+1 yılSeviyorum
- +1 yıl
bosver onlari yeni arkadaslar edin o zaman cevrede boyle yapinca olmamis birazcikta olsa dusuncelerin degismis sevindim İnsallah tamamen degisir daha cok seviniriz :) bide sana zarar getirenden uzak dur sen onlari seviyosun ama seni dogruya goturup mutlu olacagini saglamak yerine aksini yapmislar :/
Soran+1 yılBirisinin bana sevindiğini görünce bende seviniyorum :) yok abla çok iyi insanlar bunu anlayabilecek yaştayım, burası diyarbakır herkes benim gibi veya o arkadaslarım gibi düşünüyor yni hepsi devrimci kişiliğe sahip nereye gitsem aynı kişilikteki insanlar, bugün sen ve yukardaki abla bana çok yardımcı oldu çok saolun allah razı olsun :)
- +1 yıl
ayirt edebiliyosan ne guzel yardimci olabildiysekte ne mutlu :) hayatta sunu unutma ailen olmasa bir baskasida hayatini mutsuz edicek seyler yapicakyir hep guclu ol Allaha sigin unutmaya calis guzel hayallller kur cok ise yarayo olumsuzluklardan kac yeter bir gun jersey duzelir :) Hakkinda hayirlisi olsun :)
Soran+1 yılÇok saol yardımcı olduğunuz için inşallah allah sizin hakınızdada en hayırlısını verir yine teşekkür ederim allaha emanet ol
bro, ben seni sınırdan geçirirm merak etme gazan mübarak olsun
111 Yorumla
Soran+1 yılBremı bn ciddiyim ha
Soran+1 yılHewal sende amedlisin
Soran+1 yılEz ji amedeme
Soran+1 yılLice
Soran+1 yılHer biji hewalamı, her yer direniş bizim için, vallahi bişr olursa mesaj atacam yardımcı olursun bana
otur oturdugun yerde kör kursuna kurban gitmeye gerek yok
27 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor dayanamıyorum artık
Soran+1 yılAma ot gbi yaşamaktansa bir b oka yararım
Soran+1 yılYaş 18, iş falan bni kurtarmaz ama yinede saol
Soran+1 yılİnşallah çok drnrdim ama olmadı bu düzenni,
Gizli Üye(30-35)+1 yılIşid hepinizi kurşana dizecek meraklanmayin zaten, ışidi sevmem ama her ne sebep olursa olsun. O... çocuklarına katilirsin onu çözemedim karar senin tabi ypgde benim düşmanım.
26 Yorumla
Soran+1 yılAllah mazlumu da zalimide biliyor
Cevap sahibi+1 yılpkknin ypgnin Türk halkina köylere yaptığı zalimlikleride biliyoruz.
Soran+1 yılEvet herşey belli, roboski, diyarbakır cezaevi, zilan, dersim
Cevap sahibi+1 yılAskerimin ellerine sağlık.
Soran+1 yılHadi ln senin gibiler yüzünden onca asker ölüyor
- +1 yıl
o. evladı ypg ışidi bitirdi birgün sizi de böyle bitirecek
BEN Koyu TÜRK Milliyetçisiyim. Bak Ayn El Arapa Sakın Ama Sakın Gitme. Emperyalist Güçlerin Oyununa Gelme.
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ne yapacağımı çok kararsızım
Aile & Toplum konusunda 474 cevap paylaştı. bişey yapmana gerek yok vatan haini olmak yeterli
13 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anşıldım
Soran+1 yılAskerlik yapamam, sonuçta karşıdaki de benim kardeşim
ışid ciker haberin ola !
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah büyük belli olmaz kimin ne yapacağı
Gizli Üye(30-35)+1 yıldefol git hadi yallah
21 Yorumla
Soran+1 yılPeki allah razı olsun
+1 yılbende aynı
00 Yorumla
Detaylı bilgi