• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Duama kaç kişi amin der?

suskunbusra
suskunbusra Takip Et
Xper 5 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
25
Yapay Zekaya Sor
Duama kaç kişi amin der?
Duama kaç kişi amin der?
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

13

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.

Amin.

0
    0 Yorumla
  • ƘıԼıCƘiƦAƝ
    ƘıԼıCƘiƦAƝ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Amin "Allah'ım! Üzerime bir musibet gelince; Senin merhametinden başka onu giderip yok edecek hiç kimse yoktur."

0
    0 Yorumla
  • Devoxer
    Devoxer Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 959 cevap paylaştı.

Duaya değil cezaya ihtiyacımız var.

0
    0 Yorumla
  • tuhafolmayinizlutfen
    tuhafolmayinizlutfen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Amin amin aminn

0
    0 Yorumla
  • BirGaripGörünmezAdam
    BirGaripGörünmezAdam Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Hatırlattığınız için teşekkürler.

0
    1 Yorumla
    • BirGaripGörünmezAdam
      BirGaripGörünmezAdam
      +1 yıl

Amin ecmain. Sizinde miraç kandiliniz kutlu olsun. Allah sizide müminin miracıyla tanıştırsın

Yorumla
  • SentiinuuS34
    SentiinuuS34 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 95%
    +1 yıl

Amin kardeşşm

0
    0 Yorumla
  • Selingla
    Selingla Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    +1 yıl

Miraç kandili yok. Bidat.

0
    28 Yorumla
    • suskunbusra
      suskunbusra
      +1 yıl

Nie

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

Ne Resulullah ne de sahabeler miraç kandili diye bir şey kutlamadı. Sen neden kutluyorsun?

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

https://youtu.be/q5BmSFH2_uE?si=OCkFtpKpHx1iCmZX

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Allah'ı zikir etmenin ve peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesseleme dua etmenin vakti ve saati yoktur. O bugün miraca yükseldi bizde ona bol bol salâvat getirerek sevap kazanırız. Bidat diyenler bu sevaptan mahrum kalmak istiyorsa kendi tercihleridir

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 attığı hocaya bak🤣🤣🤣🤣🤣 Xperim yetse bende sana bir hoca atardım ama gerek yok. Sana soruyorum, Peygamber ya da sahabeler o günü “Miraç kandili” ilan edip o gün ekstra ibadetler etmişler mi? Hayır. Peki sen neden yapıyorsun? Onların yapmadığı bir şeyi neden yapıyorsun?

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Atacağın Hoca da senin gibi Vahabi bidatçı Ebu Hanzaladır kesin 🤣🤣🤣

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 yok bizzat sahabe torunu Suudi Arabistanlı bir hocayı atacaktım ama boş ver. Sen bidat işlemeye devam et.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla o Mübarek geceler, İslam dininin kıymet verdiği gecelerdir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, bazı gecelere kıymet vermiş, bu gecelerdeki, dua ve tevbeleri kabul edeceğini bildirmiştir. Kullarının çok ibadet yapması, dua ve tevbe etmeleri için bu geceleri sebep kılmıştır. (Seadet-i Ebediyye)

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
      Ahiret yolcusunun, ibadetle ihya edilmesi kuvvetle müstehab olan mübarek geceleri boş geçirmesi uygun değildir; çünkü bunlar hayır mevsimleri ve kârı bol olan gecelerdir. Kazançlı mevsimleri ihmal eden tüccar, bir kâr sağlayamadığı gibi, mübarek geceleri gafletle geçiren ahiret yolcusu da maksada ulaşamaz. (İhya) Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiulevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimiz nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye önem verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de, Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. (Mevâhib-i ledünniyye)
      İslamiyet’te doğum gününü kutlamak vardır, Allahü teâlâya şükretmek olur. Mevlid kandili, Peygamber efendimizin doğum günüdür. Peygamber efendimiz, Pazartesi günü oruç tutardı. Sebebini sorduklarında, (Bugün dünyaya geldim. Şükür için oruç tutuyorum) buyurdu. (Müslim, Ebu Davud, İ. Ahmed, Hak Sözün Vesikaları)

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selinglaŞaban ayının 15. gecesidir. Tefsirlerde Kur’an-ı kerimin, Levh-il-mahfuza bu gece indirildiği bildirilmektedir. Âyet-i kerimede mealen buyuruluyor ki:
      (Apaçık olan Kitab’a andolsun ki, biz onu [Kur’anı] mübarek bir gecede indirdik. Elbette biz insanları uyarmaktayız.) [Duhan 2,3]

Her yıl, Berat gecesinde, o yılda olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi. Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki:
      (Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gafildir. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçlu iken arz edilmesini isterim.) [Nesai]

Birkaç hadis-i şerif meali daha:
      (Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.) [İbni Mace]

(Allahü teâlâ, Şaban’ın 15. gecesinde müşrik ve müşahin hariç herkesi affeder.) [İbni Mace] (Müşahin, bid’at ehli demektir.)

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 bak kardeşim onu bunu bırak. Peygamber veya sahabeler, “Miraç kandili” diye bir şey ilan etmişler mi? Bana sadece bunun cevabını ver.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla Mirac, merdiven demektir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde, Mirac bildirilmektedir. Mirac gecesini ibadetle gündüzünü de oruçla geçirmelidir. İki hadis-i şerif meali:
      (Bu gece, iyi amel eden için yüz yıllık mükâfat vardır.) [İ. Gazali, Ebu Musa el-Medeni]
      (Recebin 27. günü oruç tutana, 60 yıllık oruç sevabı verilir.) [İ. Gazali, Ebu Musa el-Medeni] hadisleri ve İmam Gazali'yi inkar eden Müslüman olamaz zaten

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 yahu kardeşim bugün değerli bir gün olabilir ekstra ibadet edebilirsin o ayrı. Ama bugüne kandil şu bu diye bir isim koyamazsın çünkü Resulullah koymadı. Sen Resulullah ve sahabeler ne yaptıysa onu yapmak zorundasın.
      Örneğin Hazreti Ömer, Hazreti Ebubekir’e dedi mi “Ey Ebubekir, Miraç Kandilin mübarek olsun” diye? Hayır.
      O zaman sende birine böyle diyemezsin. Nokta.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla Resulullah efendimiz sallallahu aleyhi vesselem sabah ezanına da Esselatu hayrun minen nevm koymadı. O zaman bizim ezanımıza göre namaz kılmayın hadi şimdi nokta

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 nerden uyduruyorsun? Bidat falan değil, bizzat hadiste geçiyor o söz.

🌴Ebu Mahzura anlatıyor:
      "Ey Allah'ın Resûlü, bana ezanın usûlünü öğret." dedim. Bunun üzerine başımın ön kısmını meshederek:

"Allahu ekber, Allahu ekber, Allahu ekber, Allahu ekber." dersin ve bunları derken sesini yükseltirsin. Sonra:
      "Eşhedü en lâ ilâhe illallah, eşhedü en lâ ilâhe illallah, eşhedü enne Muhammeden Resûlullah, eşhedu enne Muhammeden Resûlullah." dersin ve bunları söylerken sesini alçaltırsın, sonra sesini şehadette tekrar yükseltirsin:

"Eşhedü en lâ ilâhe illallah eşhedü en lâ ilâhe illallah. Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah, eşhedü enne Muhammeden Resûlullah." (*)

"Hayye ala'ssalâti, hayye ala'ssalât. Hayye ala'lfelâhi, hayye ala'lfelâh."

Eğer okuduğun ezan sabah ezanı ise şunu da söylersen:

"es-Salâtu hayrun mine'nnevm, essalâtu hayrun mine'n nevm (Namaz uykudan hayırlıdır). Sonra:

"Allahu ekber Allahu ekber, Lâilâhe illallah."
      📗[Müslim, Salât 6, (379); Ebû Dâvud, Salât 28, (500-505); Tirmizî, Salât 140, (191); Nesâî, Ezân 3, 4, 5, 6, (2, 4-8).]

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla daha İmam Mâlik’e ulaştığına göre: "Müezzin, sabah namazını haber vermek için Hz. Ömer (radıyallâhu anh)’in yanına gider. Onu uyuyor bulunca:
      "Essalâtu hayrun mine’nnevm (namaz uykudan hayırlıdır)" der. Bunun üzerine Hz. Ömer, o ibareyi sabah ezanına ilave etmesini emreder. Bak gördün mü bu hadise göre peygamber efendimiz değil Hz. Ömer ekletmiştir. Senin kafaya göre sabah namazı kılmaman lazım artık çünkü peygamber koymamış. Bidatçı dinciler sizi

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 hahahaha bu hadisin doğrusu şu olmasın ⬇️

🌴Bilal’in (ra) anlattığına göre:
      "(Bir gün) sabah namazını haber vermek üzere Aleyhissalâtu vesselâm'ın yanına gelmiş, ancak kendisine "uyuyor" denilmiş. Bunun üzerine:

"Essalatu hayrun mine'nnevm, essalatu hayrun mine'nnevm (namaz uykudan daha hayırlıdır)" demiştir. Bundan böyle bu ibarenin sabah ezanına dahil edilmesi kabul görmüş ve ezan bu şekilde kesinlik kazanmıştır."
      [📗İbn Mace, Ezan, 3]

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla
      Hadislerin şerhini de hadis ilmin olmadan sen mi koyuyorsun 🤣🤣🤣 senin kafandaki din peygamber efendimiz koymamış ise yapılmaz. E bu hadiste de peygamber efendimiz bunu ezana koy ya bilal demediğine göre senin bizim sabah ezanına göre namaz kılmaman lazım 🤣

Yorumla
    • KonyalıElif
      KonyalıElif
      +1 yıl

Doğru :)

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 sabah ezanına o ibare Resulullah zamanından beri koyuldu zaten bidat değil.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla seni vehabi kafalıların nasıl kandırdığını ispat edeyim mi sana Kur'an ayeti ile hem de?

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 et🤣

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla şimdi senin gibi safları kandırmak için şu ayeti kullanarak: “Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmeyenler var ya, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” (Mâide: 44) diyorlar ve Kur'an'ın ayetlerini cımbızla çekerek kendi işlerine geldiği gibi yorumlayıp işlerine gelmeyen ayetleri de kıvırmak için size yalan söylüyorlar. Polis, asker, hâkim, savcı herkesi kâfir ilan ediyorlar. Biz ehli sünnette diyoruz ki madem Kur'an'ın hükmü ile hükmetmeyenler kâfirin ta kendileri ise o zaman size göre Yusuf Peygamber de kâfir. Çünkü o da kralın kanunları geçerli iken hazineden sorumlu olarak yöneticilik yaptı. Al sana ayetle ispatı: (Yusuf) kardeşinin yükünden önce onların yüklerinden başladı ve sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı. Biz Yusuf'a böyle bir planı öğretmiştik. KRALIN YASASINI UYGULASAYDI kardeşini alıkoyamazdı; ALLAH dilese başka. Dilediğimizi derecelerle yükseltiriz.(Yusuf Suresi 76) Bak ne diyor ayet Yusuf aleyhisselam kardeşini yanına alabilmek kralın kanununu uygulamadı diyor. Burada Allah vahiy veriyor Yusuf Peygamber Kralın yöneticisi iken. Heybesine koy bünyaminin çantasına diyor yanına alabilmen için. Çünkü eğer kralın ülkesinde hırsızlık yapılırsa onların kanunlarına göre hırsızlık yapan kişi o ülkede esir olarak bırakılır. Allah bu aklı veriyor ona çünkü kralın kanunları geçerli iken hazineden sorumlu kendisi. Bunu diyince de yok efendim o başa geçince şeriata göre yönetti diyerek ayeti de inkar ediyorlar. Şeriata göre yönetti ise Allah neden o zaman kralın kanunlarına göre hüküm verseydi kardeşini alamazdı diyor o zaman 🤣🤣🤣🤣

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla bu yazıyı oku da seni kandırarak cehenneme sürükleyen kişilerin ne kadar bozuk inanca sahip olduğunu anla; mehmedkirkinci.com/...-diyorlar-bu-iddialarin.html

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 öncelikle kendinize ehli sünnet demeyi bırakın. Siz nasıl kendinize sünnet ehli diyorsunuz? Siz peygamberin yapmadığı, sünnette olmayan ne varsa yapıyorsunuz. Peygamber Mevlid kandili, kutlu doğum haftası gibi şeyler kutlamadı, sela diye bir şey okumadı, Ramazan davulu diye bir şey çaldırmadı, mezarların üstüne türbe inşa ettirmedi. Siz tüm bu sünnete aykırı olan şeyleri yapıyorsunuz, birde utanmadan kendinize sünnet ehli mi diyorsunuz? Bugün Peygamber dünyada olsa “bu ne lan?” diye soracağı bidatları siz birde sünnetmiş gibi yapıyorsunuz. Birde utanmadan kendinize sünnet ehli diyorsunuz ya.

Ayrıca biz hakime savcıya kafir demiyoruz. Eğer bir Türk hakim, tıpkı Yusuf (as) gibi yöneticinin dediğine göre değil Allah’ın dediğine göre hüküm verirse o kafir olmaz. Yusuf (as) da öyle yaptı. Kralı dinlemedi, Allah’ın hükmünü uyguladı. Ayette de tam olarak bu söyleniyor.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla ya bırak kralın kanunlarına göre yöneticilik yapıyor Yusuf Peygamber. Yani onun kanunlarının geçerli olduğunu bile bile yönetici olmayı kabul ediyor. Sızın mantığa göre yüzde Yusuf Peygamberi bile kâfir ilan ediyorsunuz. Senin o bidat hocanı içeri tıktılar niye kendine avukat tutup Allah'ın kanunu yerine 82 anayasasına göre savundu kendini 🤣🤣 hocan kâfir oldu sizin dininize göre 🤣🤣🤣Senin mantığına göre peygamber efendimiz de telefon kullanımoyordu sen niye kullanıyorsun 🤣🤣🤣

Yorumla
    • Selingla
      Selingla
      +1 yıl

@Handsomehell01 Yusuf peygamberin zamanında yaşadın mı? Belkide Allah’ın kurallarıyla hükmetti nerden biliyorsun? Ayette de Yusuf kralın hükmüyle "hükmetmedi" yazıyor zaten.

Ben telefon kullanmak İslam’ın bir parçasıdır mı diyorum? Hayır.
      Siz sela okumak İslam’ın bir parçasıdır mı diyorsunuz? Evet.
      Fark bu işte. Resulullah’ın sünnetini, İslam’ın aslını bozuyorsunuz. Resulullah’ın İslam’ını bozuyorsunuz siz.

🌴Aişe (ra)’dan rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kim bizim bu dinimizde ondan olmayan bir şey ortaya çıkarırsa, o şey kabul edilmez.”

Müslim’in bir rivayeti şöyledir:

“Kim bizim dinimizde olmayan bir şey yaparsa o merduttur, makbul değildir.”

📗[Buhari, Sulh 5; Müslim, Akdiye 17,18. Ayrıca bk. İbni Mâce, Mukaddime 2

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla hâlâ ayeti inkâr ediyor 🤣🤣🤣🤣 sen Yusuf Peygamberin hayatını oku sonra yaz bana. Yusuf Peygamber Allah'ın hükümlerine göre hüküm vererek yönetti diye bir ayet var mı? Hadi bana bununla ilgili bir tane ayet söyle. Kafanızdan ayet uydurmayın artık. Ayet açık ve ne Kralın kanunlarına göre kardeşini almaya çalışsaydı alamazdı diyor. O yüzdende de Yusuf Peygamberin ülkesinde geçerli olan kanunları aklına getirerek bünyaminin çantasına koymayı söyledik diyor. Bu sayede onların kanunlarına göre bünyamini esir alabildi kralın kanunlarına göre yönetilen ülkede diyor. Bak burada Yusuf peygamber kral değil şekerim. Kral olmuş olsaydı Kralın kanunu diye bir cümle geçmezdi. O kralın ülkesinde kralın kanununa göre hazineden sorumlu oldu diyor ayetler açık ve net ama siz ayetleri eğip büküp bidat atıyorsunuz. Sela konusuna gelince al sana kapak.
      www.google.com/.../allahin-indirdigi-ile-hukmetmeyenler-kafirlerin-ta-kendileridir-maide-544-ayetini-aciklar-misiniz%3famp
      Tirmizîyi bile kâfir mi ilan edeceksiniz şimdi 🤣🤣🤣

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@selingla Ebu Hanzala kimmiş bakalım 🤣🤣🤣
      1 Şubat 1985 tarihinde Hacı Bayancuk ve Halide Bayancuk'un oğlu olarak Diyarbakır'da doğdu. Muhlis adında bir erkek kardeşi, Özlem adında bir ablası vardır. Aslen Bingöl'ün Yamaç Köyü'ndeki Zaza bir aileden gelmektedir.[4] Babası, Hizbullah yöneticilerinden olan ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastının planlayıcısı olarak hüküm giyen Hacı Bayancuk'tur.[5][6]

1998 yılına kadar Diyarbakır'da kaldı ve ilköğrenimini bu kentteki devlet okullarında tamamladı. Babası Hacı Bayancuk'un kanun kaçağı olması nedeniyle Adana, Kayseri ve İstanbul gibi çeşitli illerde yaşadı ve din adamlarından özel dersler aldı. 2000 yılında İstanbul'da gözaltına alındı ve iki hafta ev hapsinde tutuldu. Ardından Diyarbakır'a döndü ve Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde eğitimine devam etti. El-Ezher Üniversitesi'nde okumak üzere Mısır'a gitti, ama eğitim vizesi alamadığı için bu amacına ulaşamadı. Mısır'da yaşamaya devam etti, Arapça öğrendi ve çeşitli İslâmî gruplarla tanıştı.

Mısır'da yaklaşık beş yıl kaldıktan sonra 2007 yılında Türkiye'de bulunduğu sırada Mısır yetkilileri tarafından ülkeye girişi yasaklandı. Bunun üzerine İstanbul'un Bağcılar ve Bayrampaşa bölgelerinde sohbetlere başlayarak Selefî anlayışa sahip insanları etrafında toplamaya başladı. Bir yandan da sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşabilmek için "TevhidDersleri. org" sitesini kurup Tevhid Dergisi'ni çıkardı. Senin hocan ve ailei baya temizmiş 🤣🤣🤣🤣
      tr.m.wikipedia.org/.../Halis_Bayancuk

Yorumla
  • Bulutsencer
    Bulutsencer Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.

Amin amin amin

0
    1 Yorumla
    • suskunbusra
      suskunbusra
      +1 yıl

Amin

Yorumla
  • _Justimagineit_
    _Justimagineit_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 96%
    +1 yıl

Amin.

1
    0 Yorumla
  • Tuna8830
    Tuna8830 Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 91%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Amin

0
    0 Yorumla
  • encokbensorarım
    encokbensorarım Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Amiiin

0
    0 Yorumla
  • İnflames2626
    İnflames2626 Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 93%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Amin

0
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Amin 😊

0
    0 Yorumla
  • MasumBirCocugum
    MasumBirCocugum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Amin 🙏

0
    0 Yorumla
  • oɿƚꙅɘɒm
    oɿƚꙅɘɒm Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Amiiinnn🙏🙏🙏

0
    0 Yorumla
  • zarifbiradam
    zarifbiradam Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Amin🙏

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Amin🤲🏻🤲🏻🤲🏻

0
    0 Yorumla
  • gayeakçaa
    gayeakçaa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

amin🙏

0
    0 Yorumla
  • Azgın_kısrak
    Azgın_kısrak Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Amin

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Duama kaç kişi amin der?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kaç kişi var böyle? 13 cevap verildi
Sizce Kaç Kişi? 6 cevap verildi
Oruç tutan kaç kişi var? 10 cevap verildi
Kaç dua, süre biliyorsunuz? 16 cevap verildi
Kaç tane dua biliyorsunuz 🙏? 11 cevap verildi
Yks hazırlanan kaç kişi var? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Anatomik bilginiz var mı?
  • Dünya kupasını takip edecek misiniz?
  • Tığ işi sever misiniz?
  • Kadından şoför olur mu?
  • Örgü battaneyileri beğeniyor musunuz?
  • Çöpe attığınız makyaj malzemeleri var mı?
  • Bu estetiğe 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
  • Sizce sürgülü kapı kullanışlı mı?
  • Sizce bu fondöten binlerce liralık fondötenlere taş mı çıkarır?
  • Fiat Egea Nasıl araba sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨