1- ev almak
2- araba almak
3- dükkan açmak
4- tarımla uğraşmak tarlalar alıp ekip biçmek.
5- hayvancılık
2- araba almak
3- dükkan açmak
4- tarımla uğraşmak tarlalar alıp ekip biçmek.
5- hayvancılık
1. Atanmak
2. Evlenmek
3. Ev alabilmek
4. Araba alabilmek
5. 1 tane çocuk yapabilmek ve onu güzel yetiştirebilmek.
6. UBER HAYAL BU: YAZLIK ALABİLMEK
7. UBER HAYAL: Belki anne tarafındaki zeytinlikleri işleyecek biri olursa hayatımda zeytincilik yapmak ya da baba tarafım gibi sütçülük yapmak profesyonel şekilde Kars'ta süt ürünleriyle ilgili eğitim alıp elit bir mandra açıp hem otantik ürünler hem de organik coğrafi yer işaretli peynirler gıda ürünleri satma.
Aslında tarım ve hayvancılıkla uğraşmalı. Ben de bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Ama uğraşırken böyle dedem anneannem babaannem gibi köle şeklinde değil. Fransız İngiliz Hollandalı köylüsü gibi tarımla hayvancılıkla uğraşmak lazım. Adamlar tarım yapıyor ama kendine ait kepçesi var diyelim tarla kazacak gidiyor garajından kepçesini çıkarıyor tarlasını kazıyor. Koskoca meraları var. Koskoca bir tarla ve tarla içinde büyük bir ev var. Etrafları yemyeşil kimsecikler yok. Herifin her türlü aracı ekipmanı elinin altında.
Çünkü Avrupa’da bunlar alınabilir şeyler arabanın bile 4000 5000 Euro olduğu Almanya’da tarım aletlerinin çok da pahalı olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca devlet bu tarz hayvancılık ve tarımla uğraşan insanlara da ciddi anlamda destek veriyor bunu da biliyorum.
Ayrıca orada yakıtların daha daha ucuz olduğunu da biliyorum yani bu daha çok üretim anlamına geliyor.
Ciddi manada güzel hayaller böyle bir de ben şu var biliyor musun sen dedin ya aklıma geldi 🔥 böyle kimsenin olmadığı bir alana gideceksin cebinde para olacak böyle 100 dönüm arazi çevireceksin ora böyle yemyeşil kendi çevreni yapacaksın orada farmvillr gibii
Arka buğday cevizli zeytinlik daha sonrasında bir yer çevireceksin orada hayvancılık yapacaksın sonra gidip onları satacaksın böyle çok güzel olurdu be
Kesinlikle. Ama biz Türk köylüsüyüz. Aslında beyaz yakalı olup da tarımla uğraşacak çok insan var. Şükür çok şükür bir evimiz var ama 85 metrekare g0tiçi kadar. Küçücük bir odam var. Her tarafım böyle küçük küçük kutu kutu bina ne adam gibi bahçe var ne de gür gür ağaçlar. DMAX ve TLC'deki gibi köylüler olsak mis gibi olurdu.
Kesinlikle öyle ben de şehirde yaşıyorum şu anda ailemin evi var falan köyde de evimiz var aslında tarlalarımız da var tabi biz biraz daha ağaca döndük hani orada mahsülü elde Edip satmaya ama bence tarlaları ağaca dönüştürmek de kötü çünkü ya ülkeyi kalkındıracak olan Ekim buğday arpa bunlar yani tabi bizim devlete teşvik yok hiçbir şey yok.
Ama yapacağım ya böyle şehirde güzel paralar kazanayım gideceğim parsel parsel tarla alıp bir şeyler dikip satacağım şöyle bir hesap kitap yaptım ciddi anlamda böyle tarımla uğraşsan senede 500 ila 1 milyon arası gelirim ancak tabii istediğim sayılar olursa daha sonrasında başka çeşitlendirsem bunu ya ciddi anlamda şehirde durarak köyden iyi paralar alınıyor
Benim anneannemlerin zeytinlikleri var egeliyim ben. Bizimkilerin ağaçları çok eski ağaçlar. Zeytinde de ağacın kalitesi yıllandıkça olur. Onların güzel yağları çıkıyor soğuk sıkım falan ben de bir doblo gibi bir şey alıp yaşadığım şehirde onları mahalle arasında falan millete satmayı düşündüm. incirdir zeytinyağı sabunudur falan. ama param yok doblom yok ehliyetim yok niyet ettim alayım diye 20 bini geçmiştir ben Kasım gibi sordum 15 bin dedilerdi. Yapmak istediğim şeyler var aslında ama imkan yok
Cevap
5Cevap
hayallerim yok
-üni oku
-tatillerde türkiyeyi gez
-İşe gir
-1+1 ev
-tatillerde dünyayı gez
Planım gezmek benim öyle yerleşik bir hayat istemiyorum
Gezmek benim için bir hayal değil ya zaten istediğim zaman istediğim yere olmasa bile çoğu yere gidebilen biriyim. Ve zaten çoğu yerde gördüm diyebilirim Ege bölgesi Marmara bölgesi & Akdeniz bölgesinde gitmedik yer bırakmadım bu yaşıma kadar.
Sadece iç Anadolu ve doğu bölgesi var bir de Karadeniz.
Yurt içine önem vermeyi daha çok seviyorum çünkü kendi vatanını tanımayan kendi toprağını bilmeyenin dış ülkeleri bilmesinin bir fayda sağlamayacağını inanıyorum.
Ama tabi bu tarz hayallerde güzel
Yaşım aslında bir yaş daha küçüğüm diyebilirim ama şimdi seninle ben kıyasedilmeyiz yani çünkü sen daha baştasın bende ortalara gelmişsin biraz.
Zaten benim yaş ve sonrası evlilik gibi şeyleri geliyor Türkiye standartlarında.
Merak etme üniversiteyi böyle farklı bir yer yaz farklı yerler gör zaten üniversitede dört sene dışarıda olacaksın arkadaşlarınla çevre illere de gezersin böyle deniz kenarı olan yerleri seç özellikle.
Daha sonrasında askerlik için zaten başka bir yere gideceksin.
Öğretmenlik falan ya da başka bir sektörde olursan gezeceksin zaten görev olarak başka başka yerlere yani önünde uzun zaman var
Güzel bir ofis
Bahçeli bir ev
Şehrin çevresinde köy hayatı
Mercedes olmazsa olmaz
Artık hepsi hayal oldu
Benim hala küçükte olsa umudum var
İnşaat işlerini büyütmek market AVM açmak
Umarım hayallerine kavuşursun
İnşallah villa yapiyoz zaten tek tük bakalım hayalimde çiftlikte var
Nerede yapıyorsun
Kayseri de
Güzel memleket oraya gelme fırsatım olmadı
Sen nerdesin
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?