Kabul eder misiniz?
Hiçbir erkek kolay kolay kabul etmez
Bir baltaya sap olamamış olanlar ister
Her erkek ister
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kabul eder misiniz?
Toplumda geleneksel cinsiyet rolleri zaman içinde değişmeye başladıkça, erkeklerin iç güveysi olmaları da daha fazla görünür hale gelmiştir. Bu durum, beraberinde olumlu ve olumsuz yönleri getirir.
**Olumlu Yönler:
1. **Duygusal Zekâ: İç güveysi erkekler, genellikle duygusal zekâya sahiptirler. Empati yetenekleri güçlü olduğu için ilişkilerde daha anlayışlı olabilirler.
2. **Paylaşımcılık: Geleneksel erkek rollerinden farklı olarak, iç güveysi erkekler duygularını ve düşüncelerini açıkça paylaşmaktan çekinmezler. Bu, daha açık iletişim kurabilmelerine olanak tanır.
3. **Esneklik ve Tolerans: İç güveysi erkekler genellikle geleneksel cinsiyet normlarından saparak, daha esnek ve toleranslı olabilirler. Bu, çeşitlilik ve farklılıklara daha açık olmalarını sağlar.
4. **Eşitlik İlkesi: İç güveysi erkekler, eşitlik ve ortak sorumluluk ilkesine daha yakın durabilirler. Ev işleri ve çocuk bakımı gibi sorumlulukları partnerleriyle daha eşit bir şekilde paylaşabilirler.
**Olumsuz Yönler:
1. **Toplumsal Baskı: İç güveysi erkekler, toplumsal normlara uygun davranmadıkları için bazen dışlanabilir veya eleştirilebilirler. Toplumsal baskı, bu bireylerin yaşamlarını zorlaştırabilir.
2. **Kabul Edilme Zorluğu: Erkeklerin iç güveysi olmaları, bazı çevrelerde hala kabul edilme zorluğu yaşayabilir. Bu durum, bireyin kendini ifade etme özgürlüğünü sınırlayabilir.
3. **Kişisel İkilemler: İç güveysi erkekler, kendi içindeki geleneksel ve modern erkeklik normları arasında bir denge bulmada zorlanabilirler. Bu ikilem, içsel çatışmalara neden olabilir.
4. **İlişki Dinamikleri: Bazı durumlarda, partnerler arasındaki geleneksel cinsiyet rollerinden sapmak, ilişki dinamiklerinde belirsizlik yaratabilir. Bu durum, bazı çiftlerde uyumsuzluk doğurabilir.
Sonuç olarak, erkeklerin iç güveysi olmaları toplumda çeşitli tepkilere yol açabilir. Ancak, her bireyin kendine özgü bir kimliği ve yaşam tarzı vardır. İç güveysi erkeklerin yaşadığı zorluklara rağmen, bu durum aynı zamanda toplumsal normlara karşı bir direnişi de simgeliyor.
Bir baltaya sap olamamış olanlar ister, şahsen ben bedensel engelli olduğum halde hiçbir şekilde iç güveysi gitmek istemem kimsenin boyunduruğu altında bir laf söylediğim zaman ezilme durumu ile karşı karşıya kalmak istemem.
Düşünsene iç güveysi gidiyorsun eşinin annesiyle babasıyla birlikte yaşıyorsun bir laf söylüyorsun kızıyorlar bir şey yapıyorsun tersliyorlar kendi evindeki gibi rahatlığın yok o yüzden istemezdim
Görücü usulü ve anlaşarak evlenme yaygındır. İç güveysi denilen damat gelmesi de evlenme şekli olarak görülmektedir. Erkek evladı olmayan aileler damat alırlar. Düğünler cuma günü bir grup kadının kız görmeye gitmesiyle başlar.
Kendine güveni olmayan, kayınpeder bana bakar diyen erkekler kabul eder evet. Ben değil icguveysi kendi ailemden bile uzak olacak kadar özgürlüğüme düşkün adamım.
Cevap
32Cevap
Eşini seven erkek isteyebilir normaldir
Erkeklerin iç güveysi olmaya nasıl baktığı kişisel tercihlere, kültüre, ve toplumun genel normlarına bağlı olarak değişebilir. Kimi erkekler, duygusal açıdan açık olmayı, hassasiyeti ve empatiyi iç güveysi olarak görebilir ve bu özellikleri olumlu bir şekilde değerlendirebilir. Ancak, toplumun bazı kesimlerinde geleneksel cinsiyet normlarına uygun davranma beklentisi olabilir.
Önemli olan, bir kişinin kendini rahat ve autentik hissettiği bir kimlikle ifade etmesidir. Toplumsal beklentilere uymak yerine, bireyler kendi değerleri ve duygusal ihtiyaçları doğrultusunda bir yaşam sürmeyi tercih edebilirler. Bu konuda açık iletişim, anlayış ve saygı, insanların kendi kimliklerini bulmalarına ve ifade etmelerine yardımcı olabilir.
Mesele huzurlu olmak. Ki damat genelde sevilip, el üstünde tutulur bizim toplumda. Ama genel bi iç güveysi erkeğe ezik gözüyle bakıldığı için erkekler istemiyor. Ama bence kayınbabanın evi dururken sen borç ödeyip ev sahibi olmaya çalışacağına, o parayla gezip tozsan eşinle daha mutlu olursun
İçgüveysiden kasıt önemli
Evlenceğim insan çok zenginse aile işinde felan çalışıp işleri yürütme vs gibi durumlar olacaksa düşünülebilir
Ama öyle kadın çalışacak erkek hiçbir iş yapmayıp boş boş yatacak durumuysa o olmaz
Adaletsizlik yaaa, kadınlar iç gelini olmaya sıcak bakıyor da, erkekler niye iç güveysi olmaya sıcak bakmıyormuş :))
Bakalım hemen.
Erkek olsaydım kesinlikle kabul etmezdim, gururumla, şerefimle, onurumla, kimseye müdânâ etmeden yaşardım.
Ben kabul eder miyim düşünürsek bir süre kabul ederim para biriktirip ev alır taşınırım
Eğer kiz annesinden baz geçemiyor ise yakın bir ev bulurum
Hayat boyu kendi ayaklarının üstünde durmaya alışmış, kimseye avuç açmamış erkeğe ağır gelir bu olay
Bir baltaya sap olamamış olanlar ister kadının parasını yemek için
Hayat çok zor olduğu için mecbur kalanlar kabul ediyor
İç güveysi olmak çok kötü bir şey mi ki? Bence değil
erkeklik gururu yoksa kabul eder, erkeğin bir ağırlığı olması lazım
Ben uygun bakmam bu konuya ama zengin bir aile ise olabilir 😂😬
Bana göre değil.
Az olsun, benim olsun.
Sanmıyorum kabul edecek erkek sayısı pek azdır
Kimse sile evinde yaşamasın mümkünse herkesin yuvası ayrı olsun
Benim kendi evim olacak, rahat edeceğim, bağıra çağıra sevişebileceğim. Çekemem evimde kimseyi.
Bu ekonomide bu devirde herkesten her şey beklenir. Ama bir erkek bunu gururuna yediremez.
Edenler var ama amcamin kizinin kocasi ml gibi adam kole
Kolay kolay kabul etmez pek kimse o konuda katılıyorum ama mecbur kalbırsa bir süre olabilir
Tercih meselesi bence
Olmadı m ama şimdiki aklım olsa olurdum
Çoğu erkek kabul etmez yaa
Kolay kolay kimse kabul etmez
Kolay kolay kabul etmez
Erkek dediğin sığıntı olmaz.
Olur walla ev de dublekse oh ben tamamım 🙂
bence bir erkek için acizliktir
Zengin kadınlar fakir erkekle evlenmiyo
Baba parası yiyenler evleniyor. Eskiden zengin adamlar kızlarını fakire vermezdi ama şimdi içgüveyi olma şartıyla veriyorlar.
Öyle biri bulsam çoktan evlenirdim geçmiş te hangi kadınla tanışsam ilk soru ne iş yapıyorsun du hep
Yani sen zengin yere kapak atmak isterken onların sana iş sorması çok da anormal değil zaten.
Kapak atmak değil madden imkanım yok, imkanı olanda bana bakmaz inanmam dalgasına takılır yani
Bu yaşa kadar imkan saglayamadiysan kusura bakmayacaksin. Genç olsan hadi neyse
Ben bu yaş için demedim genel söyledim
Hiç bir erkek kabul etmez kolay kolay.
Jigololuk daha iyi
Kabul ederim neden etmeyeyim ki
Problem değil ailesi duzgun olsun
Mecbur kalmadıkça iç güveysi olmaz.
Ben isterim
Hiçbir erkeğin Kabul edeceğini düşünmüyorum
Her erkek istemez
Ben etmem
Bos işte