Biliyorum saçma ama?

Hayatimin belli dönemlerinde hep dönüm noktası sandığım şeyler oldu işte ortaokuldan çıktım lise sınavı çok önemsedim bu sınav yüzünden sağlık problemleri yaşadım tabi sınav sonucum gelene kadar hiç çalışmayan bir arkadaşım vardı arkamda oturuyordu kız okuma yazmayı zor bilirdi baktım liseye geçtiğim 2. Gün benim önümde oturuyor dedimki şimdi biz aynı miyiz çok zoruma gitmişti dersime giren hocam zaten üniversite okumasınız okul bitince evlenirsiniz diyince dayanamayıp tastikname alıp açığa geçtim geçtim de annem çok üzülüyordu yemek yemiyordu bunun için çok istiyordu okumamı anlatacak kimsem yoktu bende yazayım dedim neyse öyle böyle lise bitmek üzere yarın sınav başvuruları başlıyor geçen yılın Haziran ayından beri ders çalışıyorum ama olmuyor evde şartlar belli yine olmayacak muhtemelen ben yine hayatinda kitap eline almamış biriyle aynı sırada oturacağım başka şansım olsa belki böyle olmazdı ama benim başka şansım yok eskiden hayal kurmak isterdim kurardım da fakir edebiyatı olsun diye söylemiyorum harbiden hayal kurmak bile pahalıya patlıyor artık diyeceklerim bu kadar
Biliyorum saçma ama?