Eşimle 4 aydır evliyiz bu sıralar çok tartışıyoruz. Kendisi ekşimsi mayhoş tatlıları sevmiyor bu zamana kadar da hiç yapmadım sevmiyor diye. Dün akşam portakallar vardı ziyan olmasın diye internette gördüğüm tarifi yaptım eşimin de sevmediğini unuttum. Önüne koydum bi tattı sonra bana sesini yükseltmeye başladı bağırdı. Bu ne kasıtlı mı yapıyorsun sevmediğimi bilmiyor musun sen bi daha tatlı falan yapma bana istemiyorum. Güzel olmuş mu sence bi ye baksana gibi kırıcı şeyler söyledi. Ve ben ağlamaya başladım umrunda bile olmadı. Sabah da benimle kahvaltı masasına oturmadı ve konuşmuyor benimle. Küçücük şeyden bu kadar tepki vermesi beni üzmesi normal gelmiyor bana. Haketmediğimi düşünüyorum. Bende konuşmuyorum haliyle, evin içinde de küs kalmak çok zor oluyor ama yapcak bir şey yok. Siz olsanız bu durumda nasıl davranırdınız nasıl ilerlerdiniz?
+1 yılMerhaba! Öncelikle, yaşadığın zorlu durumu anlıyorum ve bu tür anlaşmazlıklar evlilikte zorlayıcı olabilir. Bu gibi durumlarla başa çıkarken, duygusal olarak kendini korumak ve sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışmak önemlidir.
Bu durumu anlamak ve çözmek adına birkaç adım atabilirsin:
Sakinleş: Tartışmalar sırasında duygusal tepkiler vermek normaldir, ancak önce biraz sakinleşmeye çalış. Duygusal bir durumdayken karşılıklı anlayış zor olabilir.
İyi bir Zaman Seç: Tartışma ortamından uzaklaşıp, daha sakin bir zamanda konuşmayı deneyin. İki tarafın da daha rahat olduğu bir anda iletişim kurmak daha etkili olabilir.
İfadeni Planla: Duygularını ve düşüncelerini ifade etmek için önceden biraz zaman ayır. Duygularını net bir şekilde ifade etmek, karşı tarafın seni daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.
Empati Kur: Eşinin tepkilerini anlamaya çalış. Belki de başka streslerle başa çıkmakla uğraşıyordur veya başka bir şey onu rahatsız ediyordur.
Dinle ve Anla: Eşinin hissettiklerini ve düşüncelerini dinlemeye özen göster. Anlamaya çalışmak, ilişkinin güçlenmesine yardımcı olabilir.
Özür Dileme: Eğer bir hata yaptıysan, özür dilemek cesaretlendirici olabilir. Ancak, eşinin de kendi tepkilerini kontrol etmesi önemlidir.
Uzlaşma: İki tarafın da ihtiyaçlarını ve sınırlarını anlayarak bir uzlaşma noktası bulmaya çalışın.
Profesyonel Yardım: Eğer ihtiyaç duyarsanız, bir çift terapisti veya danışmanı ile görüşmek, iletişim becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
Bu süreçte önemli olan, karşılıklı anlayış ve saygı içinde sağlıklı bir iletişim kurmaktır. İki tarafın da duygusal ihtiyaçlarına ve sınırlarına saygı göstermek, ilişkinizi güçlendirebilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBende ekşi şeyler yiyemiyorum sorun oluyor benim için
Ama böyle bu kadar büyütülecek bir şey olmamalı saçma gerçekten insan eşine böyle davranmamalı hele ki yeni evli iken çok saçma geldi sana olan sevgisi yok gibi hissettim00 Yorumla
+1 yıl
Bu durumda sakin kalmak önemlidir. İlk olarak, eşinizin tepkisinin şiddetli olmasının sebebini anlamak için onunla duygusal bir şekilde iletişim kurmaya çalışabilirsiniz. Sizden bekledikleri veya hissettikleri hakkında konuşmak, anlayışınızı artırabilir.
Eğer eşinizin tepkisi hala aşırıysa ve sizi üzüyorsa, duygusal sınırlarınızı korumak önemlidir. Tartışma sırasında kırıcı olması, sorunun sadece tatlıyla ilgili olmadığını düşündürebilir. Bu nedenle, daha büyük bir konuşma yapmak ve ilişkinizdeki duygusal ihtiyaçları anlamak önemli olabilir.
İletişim kanallarınızı açık tutmak ve duygusal ihtiyaçlarınızı anlatmak ilişkinin güçlenmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu tür durumlar her iki tarafın da anlayışlı ve saygılı bir şekilde iletişim kurmasını gerektirir.01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜzgünüm ama eşinle evliliğe devam edersen bir ömür mutsuz olacağın bariz. Boşanmaya teşvik gibi olsun istemem ama bu kadar basit bir konuda bile anlayışsız davranan biri başka hiçbir konuda anlayış da göstermez, yanında da olmaz. Medeni durumunda evli yazar ama bir ömür yalnız kalırsın
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAyrıl öyle kıymet bilmez dengesiz kişiden..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Öyle kocanın ben taaaaaaa. Hem de 4. Ayda. Ben de asla ekşi sevmem, balığa, salataya hatta çorbaya bile sıkmam. Eşimde dikkat eder ama bazen unutur. Ben de bakarım tadına yiyebilirsem yerim yiyemezsem çok ekşi ben yiyemiyorum der diğerlerinden devam ederim. Ama sofradan eline sağlık demeden kalkmam çünkü sonuç ne olursa olsun ortada nir emek var. Yanmış yemek bile olsa eline sağlık derim muhakkak çünkü emeğe saygım sonsuz.
Daha onun aslında lezzet değil emek olduğunu bilmeyen ergenlerle nasıl evlenip de yuva kuruyorsunuz anlamıyorum. Senden fazla Sinir oldum akşam akşam.30 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. bağırması hatalı ancak ben şöyle düşünüyorum, şimdi o tarz tatlıları sevmiyor ve sen unuttup yapmışsın. unutabilirsin tabikide ama belki eşin kendini değersiz hissedip sana öfkelenmiş olabilir. belki düşüncesi şöyledir "beni sevip değer vermiyor, değer verseydi benim sevdiğim/sevmediğim şeyleri unutmazdı" diye düşünüyorum olabilir. bu da kendini değersiz hissettirmiştir.
218 Yorumla- +1 yıl
Düşünce yapısını az çok biliyorum ve böyle bir şey düşünmemiştir. Kaç kere söyledim sevmiyorum diye ama kafan almıyor dedi. Unutmuş olmama kızdı ve kasıtlı yaptığımı düşünüyor.
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Empat yapabilen kadınlar da varmış meğer. d
- +1 yıl
Ama büyük ihtimal erkeksin ya
- +1 yıl
Sadece empati yapabiliyor olman
- +1 yıl
Tamam ya neyse ne, cinsiyetinin ne olduğunun bir önemi yok ki. Sadece böyle düşünebiliyor olman hoşuma gitti o kadar
- +1 yıl
İyi geceler
- +1 yıl
@tiredSavitar empatiyi kadınların erkeklerden daha iyi yaptığını bilmeyen biri.. Kadınların duygusal yönü geliştiği için erkeklere göre empati yeteneği daha fazladır biraz araştır.
- +1 yıl
Benim gözlemlerim bu yönde güzelim (annem dahil) Sürekli İsviçreli bilim insanlarıyla Norveçli balıkçıların araştırmalarını kaynak göstermeden yayınlayan tıklama odaklı haber sitelerine kanaat etmiyorum.
Duygusal gelişmişlik zımbırtısına hiç girmeyelim. (iç güzelliği falan karıştırma) Para mı yoksa dış görünüş mü duyguları harekete geçirir? Peki hangi cinsiyet daha çok neyi seçmeye meyilli? :dd
Seksist değilim kadınları seviyorum. Sadece empati yapamıyorsunuz ve ben de bunu dile getiriyorum o kadar - +1 yıl
@tiredSavitar bi cahilin söylediklerini kabul edecek değilim! Erkeklerin empati yeteneği olsaydı kadınları cinsellik için bu kadar kolay kullanamazlardı. Erkekler empati yapamıyormuş ya hassktr oradan kaç tane kızı duygularından vurup kullandığınızı görüyoruz bana empatiden ondan bundan bahsetme
- +1 yıl
@Yalnız_kurt_ tamam teyze haklısın by
- +1 yıl
Yazma daha patavatsızsın
- +1 yıl
@tiredSavitar tamam dayı devam et avlanmaya
- +1 yıl
Avlanma işi nerden çıktıysa. d
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıkçası annem önüme sevmediğim bir şey koyduğunda veya ısrarla yedirmeye çalıştığımda kızıyorum. Kaç yıllık annemin hala neyi yemediğimi, sevmediğimi bilmiyor gibi davranmasından ben de hoşlanmıyorum. Ancak küsüp konuşmayacak da bir şey yok. Bence canı problem çıkarmak istiyormuş, eşref saatiymiş abartmış. Sevmiyor diye saygısızlık yapmaya da gerek yok sonuçta. Ben olsam abarttığını anlayıp gelsin diye beklerim.
10 YorumlaÇok ayıp yaptığı böyle eş olmaz. Kıracağına güzellikle söyleyebilirdi. İlk zamanlar bunlar bizimde oluyor böyle arada ama alttan alması lazım. Yoksa evlilik böyle devam etmez. Sen kırıldıkça nereye kadar devam edeceksin. Sende konuşma ilgisiz davran kendi gelsin muhabbet etmeye calıssın. Sıkma canını stres yapma kendine. Sen kendi işlerine bak. Nasıl geliyor yanına
23 Yorumla- +1 yıl
Öyle davranıyorum zaten şu an
+1 yılBidaha gerçekten tatlı yapmazdım. Kalksın kendi yapsın. Yarın kalk yine meyveli bi tatlı yap ama kendin için. Ve karşısına geç ballandıra ballandıra ye. Ben olsam aynen böyle yapardım
30 Yorumla
+1 yılSevdiğinin elinden ne olsa yer insan ki kaldı ki yaptığına bak nasıl biriyle evlenmissin ya boşanma yol yakınken ilerde çocuklarına da yazık olur yoksa
31 Yorumla- +1 yıl
boşan
Erkek adam sevdiği kadının elinden ne olsa yer sevmese bile kusura bakma eşin seni seviyor olabilir ama kesinlikle sana saygısı yok
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBide bayıl feriha jsjsjs kalksın iki tokat atsın yemezse ymesin sen ye Komşuya ver biraz... evlilik küslük olunca soğukluk çabuk oluyor yapma daha tatli
00 Yorumla
+1 yılKusurs bakma öncelikle kocan hödükmüş, sen de aglamak yerine unutmusum, tamam ben yerim hepsini, ben seviyorum boyle lezzetler deyip susturamadın mı kocanı?
00 YorumlaHem suçlu hem güçlü
Ne alaka yani bu nedenden ötürü bağırmak nedir
Yetmiyor birde küsüp trip atıyor02 Yorumla- +1 yıl
Evet, ben onu düşünüp de yaptım zaten. Ama hep kendi tarafından bakıyor onun sevmediği oldu bağır çağır kız.
+1 yılSakın ilk adımı atma o sacmalamş suç onda özür dileyene kadar yaklaşma elbet işi düşüp gelecek sen yanaşma ilk
04 Yorumla- +1 yıl
öyle düşünüyorum bende
- +1 yıl
Şimdi gardını indirirsen bu evliliği sana zindan eder. umursamiyor gibi davran
- +1 yıl
Bugün kahvaltıya çağırdım gelmedi, yarın çağırmamayı düşünüyorum
- +1 yıl
Cagrma otur ye bak nasıl kedi gibi gelecek. Benim eşim ilk evlendigimizde yemekten kuserdi birgün sarma yapmştm çağırdım ve gelmedi oturdum hepsini yedim. sonra baktm mutfakta kedi gibi yemek arıyor gülerek sarmalar nerde dedi yedim. Yemekten kusulurmu günah kusersen yerim çağırmam bile dedim. O günden sonra asla yemeğe küsmedi bana da kolay küsmez küstüm der ama konuşur 😀
Hmmm keşke evlenmeden önce daha iyi tanisaymışsınız.
16 Yorumla- +1 yıl
keşke
- +1 yıl
ama ne konuda?
- +1 yıl
1 yıl
- +1 yıl
1 yıl ne ciddennn burada 4 yıllık sevgilisini bile aldatan gördüm
+1 yılŞaka mı yapıyorsun sen birbirinizi tanımayıp mı evlendiniz
11 Yorumla- +1 yıl
yoo
+1 yılSaçmalamış, başka bir şeyin acısını senden çıkartmış. Doğru dürüst gönlünü alana kadar konuşma bence de.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. Keşke o adamı biraz daha tanıyıp evlenseydin, çok üzgünüm. Senin yerinde olsam kesinlikle o adamla evli kalmazdım!
00 Yorumla
+1 yılYerinde olsam birdaha yapmam hatta kalksın kendi yemeklerini yapsın çocuk gibi azarlamış seni saygısızca.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZengin Erkekleri Sevin Aşık Olun Evlenin Sonra Ağlayın Böyle Azarladı Fırça Attı Diye Garibana Fırsat Yok Sevgi Yok Garibanı Ancak Ezin Siz Kızlara Bundan Sonra Acımak Yok Siz Bize Acımadınız Zenginlerin Kölesi Oldunuz Zengini Sev Garibanı Ez
00 Yorumla
+1 yılAyip etmis aci olsa yer insan sevdiginin elinden acaba baska bi sebepmi var yoksa bu cok yersiz üzulen sen olursun..
00 Yorumla
+1 yılKocan ergen mi küçücük şeye aşırı tepki veriyor. Özür dilemediği sürece barışma.
10 YorumlaGecici kırgınlıklar olur tavrını al gönlünü alır bence senin hatasını anlar
00 YorumlaEşiniz kaba davranmış ve haksız kendinizzi anlatmaya çalışın kasten yapmadım deyin
00 YorumlaZıkkımın kökünü yesin. Ben tam olarak böyle derdim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Çok afedersiniz ama üzüne bile tükürmeyin bu adamın değmez.
00 YorumlaAzarlamak nedir yahu
Bu adam ne içiyor neyin kafasını yaşıyor00 Yorumla
+1 yılBelki bilmiyor olabilirsin Tiki olabilir onun için böyle büyük tepki vermiş olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGaliba sinirli, üzgün vaktine denk gelmişsin ve senin haraketin de ona sanki kastten yapmışsın gibi hissetmiştir... Gönlünü almaya çalış bence..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Öküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoş geldin merhaba nasılsın canım benim ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. azarlaması yanlış ne var yani yese veya yemeden kalksa
00 Yorumla
+1 yılManyak yaa adama bak yaa istemiyorsa yemesin belki başkası seviyordur hem portakallar bozulmasın dite yapmışsın işte bunu neden ona söylemedin
21 Yorumla- +1 yıl
Söylememe fırsat vermedi ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılKocanı taniyam sensin kimsenin sözüne bakma huzursuz olan ikiniz olacaksınız soru burada cevap bulmamali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKavga etmek icn bahane mi ario sevmiyor mu artk seni eşin bu ne saçmalık böyle
02 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılErkek milletinin anormallig hc cekilmio
Böyle Küçücük bir şeyde bile bağırıp çağıran bir kişinin sakladığı büyük şeyler vardır gibi bir söz geldi aklıma bilmiyorum.
Tam çıkaramadım ama böyle bir şey duymuştum sanki02 Yorumla- +1 yıl
Bende anımsar gibi oldum. Ama ne saklayabilir ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılyeme i. t oglu i. t yeme. kavga etmeye yer mi atiyon mk
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. aldatildigini hissediyorum şu an başkasi varmiş givi geldi bana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu hanzo yakında seni döver bile boşa gitsin
00 Yorumla
+1 yılHatalı olan o ancak seninde bunu bilip yapman da garip. Bence o başka bir konuda sana sinirli. Sakin olduğu zaman konuyu aç.
02 Yorumla- +1 yıl
Bilerek yapmadım. Ve 4 aydır hiç önüne böyle tatlı koymadım.
- +1 yıl
Olabilir ama eşine de direk kırılma. Canı bir şeye sıkkın olabilir. Feminist kızlar gibi boşanma aklına getirme böyle küçük konulardan kaynaklı. Neşeli olduğu zaman konuyu aç ve kırıldığını ve üzgün olduğunu kibarca belirt. İnan kötü niyeti yok bende de olur o annem ve sevgilime karşı
Niye azarliyor ki yemem der gecer yani eskiye tiki mi var
00 Yorumlaorul orul cocugu oldugunu dusunuyorum. bosan bosan ben arkandayim kankim
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle sana değer vermiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılÇok istiyosa o tatlı yapsın ya tribine bak
07 Yorumla- +1 yıl
aynen valla
- +1 yıl
Kuzum valla hatasını anlayıp gelip özür dileyene kadar onun için kılını dahi kıpırdatma. Bir tatlı için bunu yapan ilerde neler neler yapar diye düşünüyor insan. Psikolojik veya fiziksel bi şiddete başvurmaya kalkarsa ikinci bi defa düşünmeden boşan. Çünkü ben mantıklı bi eş göremiyorum karşında ve senin güzel bi ilişki hak ettiğini düşünüyorum 💖
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim ❤️ Şimdi ben bu sabah kahvaltıya çağırdım gelmedi yarın kesinlikle çağırmamalıyım dimi
- +1 yıl
Sen sadece kendine aşşşşırı özenilmiş bi kahvaltı tabağı hazırla. Ama sadece kendine kadar hazırla. Bırak o ne yapıyosa yapsın. Senin onu düşünerek onun için yaptığın bi şeyi, emeğine bu kadar saygısızlık edebilecek bi insan için hatasını anlayana kadar uğraşmaya değmez. Git ennn sevdiği yemekleri yap ama ona verme, kendin ye o da artık ne istiyosa onu yapıp yesin
- +1 yıl
😁😁 Güldürdün ya çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Ahahahaha ne demekk ama çok uzatma, oturup güzel güzel konuşmak, iletişim kurmak ilişkideki problemleri çözmenin en büyük anahtarıdır. Umarım aranız bir an önce düzelir
- +1 yıl
Teşekkürler 😍🙏
Gizli Üye(36-45)+1 yılkanki belki o sırada sinirliydi ya da açtı o yüzden bağirmiş olabilir
04 Yorumla- +1 yıl
Heveslenmiş çok ama olabilir insanlık hâli bende unutmuş olabilirim sonuçta
Cevap sahibi+1 yıltakma sen boş ver her evde boyle oluyo
- +1 yıl
Sinirli olsa bile başkasına olan sinirini karısından çıkarmaması lazım
Cevap sahibi+1 yıl@yavrupenguen öküzler işte onlar da
+1 yılCicim aylarını çok çabuk geçmişsiniz
00 Yorumla
+1 yılZıkkımın kökünü yiyiversinler 🙄🙄
00 Yorumla
+1 yılZıkkım yesin bişey yapma hak etmiyor
00 Yorumla
+1 yılAman nazli tripli kglanda cekilmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hep böyle olacak maalesef
01 Yorumla
+1 yılKafasına tabağı geçirseydin😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılbk ye deseydin
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle çocuk yapma derim 👍
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle haketmedin.
00 Yorumla
+1 yılBabam anneme yapsa olay çıkarırım galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGörücü mü evlendin klasik oc Türk erkeği
10 YorumlaKocan
02 Yorumla- +1 yıl
ne