Benim kız arkadasim bu durumda ama zihinsel olarak teste girdi bir şey çıkmadı ailesi de ufaktan beri peşini bırakmıyor nereye giderse peşinde bakkala bile göndermiyorlar tek ailesinden dolayi mi yoksa kendisinde mi sorun var varsa ne sorunu?
Böyle birini gördünüz mü? Hayatınızda tanıdınız mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çocuğun üzerine aşırı derecede düşmek, kısıtlamak ya da tam tersine aşırı salmak bu tür sorunlara neden olur.
Teste girdi bir şey çıkmadı demişsiniz muhtemelen İQ testinine girmiştir. İQ testi sonuçlarını kesin bir yargiya bağlamak çok doğru değildi.
Zihinsel sorunu yoksa psikolojik destekle ve ailenin de çabalarıyla belki tam olmasa da çok daha normal bir hayat sürebilir.
Inşallah çok üzülüyorum gerçekten herkes gibi olsun işlerini kendisini görsün diye belki yalniz biraksalar olmazdi bu kadar ileride annesi babasi öldükten sonra hali ne olur bilmem onun yasindaki kizlar çocuk büyütüyor ama o kız kendi islerini goremiyor
Hocam ben özel eğitim okuyorum, bu tür kisiker bizim alanımıza giriyor.
Ve acilen destek alması gerek.
Zannediyorsam yaşı da 20'nin üstünde.
Ne kadar erken destek alırsa o kadar iyi olur.
20 üzerinde evet ailesinin de hiçbir şey umrunda değil bizim kizimiz normal diyorlar kabul etmiyorlar hep yanlarinda gezdiriyorlar bişey olucak diye korkuyorlar tek salmiyorlar gerci ömrü gecti artik bu kizin bu saaten sonra düzelmez bence duzelecek olsa da ailesi birsey yapmiyor kizda soyluyor yasitlarim gibi degilim neden boyleyim diye psikolojisi bozuluyor düşünün psikolojiye götürüyorlar ama ozel egitim yok
Daha önce psikiyatriste falan gitti mi? Gittiyse her hangi bir şekilde destek alması istenmedi mi anlamıyorum.
Yani ebet yaşı gecikmiş ama her ne olursa olsun destek alması gerekiyor.
Birine muhtaç olarak yaşaması ilerde çok daha büyük sorunlara neden olabilir. Sizin göreviniz de ona eksik olduğunu hissettirmemek. Hiç olmazsa siz kendisine cesaret verin.
Çok ne diyeyim allah kimsenin başına vermesin kizda çok üzülüyor benim ne günahım vardi da bunlar benim basima geldi diye kendisini sucluyor hep herkes gibi olmak isterdim hayatimi yasamak isterdim diye illaki onun da hayalleri vardir
Yani dediğim gibi ailesi bir şey yapmıyorsa siz yapabilirsiniz. b
En azından mesela beraber bir günü geçirebilirsiniz, kafeye falan gidip onun kendi kahvesini almasını falan isteyebilirsiniz, ya da imkanınız varsa bir-iki gün sizde kalmasını ve ihtiyaçlarını kendisinin görmesini sağlayabilirsiniz.
Çok doğru söylüyorsunuz ama ailesi bir yere gondermiyor ben ne yapabilirim ki
İşte en başta kendi kararını vermesini sağlayarak başlatabilirsiniz her şeyi 😌
Zaten kendi karari yok hayatında kizin ailesi ne derse onu düşünün kac yasina geldi ailesi nereye isterse oraya goturuyor
Valla artık ailesi ve kendisine kalmış.
İlerde daha da kötüye gider.
Yapacak birsey yok ailesine bagli yasayacak belli ölüne kadar onlarla beraber
Üzüldüm kendisi adına. Neyse inşallah sevecek biri çıkar da kurtarır onu 😌
Çiksa da evlilik yapabilir mi ki ailesine bakabilir mi
Ohooo evlendiğinde de ailesiyle mi yaşayacak jfjf
Ama kendi ayaklari uzerinde durmasi lazim zengin biri de onu neden alsin tamam guzel ama fakir bir kiz
Ya illa milyoner biri ile evlenmesi gerekmiyor ya.
Orta sınıf biri onu taşıyamaz mı dersiniz?
Olur ama bu sekilde degil tabiki biraz daha kendisini gelistirmesi ihtiyaçlarını karsilamasi en az 2 3 senesi var
İyi işte hocam şimdiden başlasın yani.
Yani zaten daha iyi bi hale gelmese nasıl biriyle tanışacak ki?
Neyse olmadı siz ona da bi KS hesabı açın, burdan bakar artık 😅