Evet, kapatılsın.
Hayır, kapatılmasın.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sorunda bu ya.
Genelevleri kapatıp fuhuşu önlemeye çalıştıklarını zannederken hiç farkında olmadan toplumun ahlak yapısı yok ederek evlere kadar soktular. Bir şeyleri kapatarak çıkamayız bu işlerin içinden.
Topluma örf adet ve geleneklerine göre ahlakını tekrar kazandırsalar çözülecek sorunlar.
Işte hangi örf ve adetlerden bahsediyoruz tam olarak? Erkeklerin bütün kadınlara potansiyel "karı" gözüyle baktığı örf ve adetlerden mi?
Hayır, ar ve namus kavramlarının daha sağlam öğretildiği adetler.
"Erkektir yapar" zihniyetinden öncesine gitmek lazım onun için.
Toplum düzelecekse neden olmasın.
Evet, kapatılmalı. Kadınlar ve kız çocukları üstünden artık ticaret yapılmamalı. Kapatılmasın diyenler kendinizde, çocuklarınız da oraya düşebilir. Yurtta ki kimsesiz çocukları oraya satıyor Ümitcan Uygun gibilerin annesi. Tecavüze karşıyız derken başka bir tecavüzü destekliyorsunuz. Ne hakkınız var birilerinin cinsel organı doysun diye yaşam özgürlüğünü insanlardan alıp karanlık bir odaya tıkmaya?
Epstein gibi vakaları görüp sonra çocuklar nerede diye sorar kapatılmasın diyenler. En baştan destek veriyorsunuz her şeye. İnsan eğitmekle ilgilenmiyorsunuz. Kötülük yaptıkça kötülük çoğalır. Sıra size de gelir bir gün.
Evet aynı zihniyet epsteinla. Sadece daha az paraları olduğu için pavyonla yetiniyorlar.
Doğru.
Pavyona giden erkeklerin eline orantısız güç ver. Hepsi de benzer davranışlar gösteriri.
Kesinlikle, pavyona giden insan kadın ve çocuk ticaretini anormal görmüyor zaten. Kendine bir hak görüyor. Pavyonların tecavüzü engellemek için yardımcı olduğu düşünülse de tam tersi daha çok insan ticaretine teşvik ediyor ve zihinleri bozuyor. Bazen haber okuyoruz aynı yerde yaşadığı insanlar tarafından sürekli olarak tecavüz edilen çocuklar. Sokakta eğer tecavüz çoğalıyorsa bu eğitimsizlikten ve hukukun ağır cezalara sahip olmamasındandır. Hukukçular ceza vermedikçe sokaklar da tecavüz çoğaldı. Konya'daki çobana tecavüz olayında, tecavüzcüyü teslim eden kişileri cezalandırdılar. Yani diyorlar ki tecavüzcüyü teslim ettiğin için suçlusun. O kişi halk içinde dolaşıp kaos yaratmalı. Daha bir gün önce bir psikopatın erkek çocuğunun cinsel organını koparıp gözlerini de çıkarmaya çalıştığını okudum. Daha önce de başka bir çocukta aynısını denemiş. Bu sapık zihniyetlerin sokakta onları bulmayacağını düşünüyorlar.
Kapatılmalı bir kadını piste çıkartıp oynatmak alkol alıp milletin sapıkça düşenceler içerisinde onu izlemesi bana itici ve bağnazca geliyor.. hayatta vakit geçirilecek daha güzel şeyler var.. yoluna girmesi gereken daha başka dertler var..
Çürümüşlük, ahlaksızlık, liyakatsizlik toplumun kılcal damarlarına kadar işlemiş neresinden tutsak elimizde kalıyor kapatılsın ya da kapatılmasın hiçbir şey değişmez bence.
Cevap
27Cevap
Pavyon mu kaldı ya neredeyse hiç yok bazı yerlerde sınırlı kaldılar. Onlarda hakkını veren yerler.
Ben çocukken Mersin de portakal Mandalina bahçesinde kalırken ortayı bölen kocaman nehrin karşısı boydan boya pavyondu yaz geceleri biz dama çıkıp uyurken yıldızlar altında ve müzik sesleriyle uyur uyanırdık akşamları millet akın ederdi bir sürü tabela afiş vardı rengarenk ışıl ışıl ışıkları yansırdı.
Gerçekten bilgim yok ilgim de olmadığı için. İnsanların düşüncesini merak ediyorum ben.
Benimde yok ama bilgim çok ne demişler öğren ama yapma!
Çünkü bilgi güçtür nerede de ne lazım olur bilinmez.
Kapatılmasın, genelevler de kapatılmasın. Ticaret yapıyorlar😂 sonra sabah karanlığında okuluna giden çocuklara, akşam işten evine dönen kadınlara tecavüz edilip rızası vardı, o saatte dışarda sürtmeseydi derler, çıldırırız.
Cezaevleri erkeklerden çok kadınlarla dolar🤦♀️
Maalesef 😪
Burdakilerden başlıycam az kaldı😅🔪
Aha pıçak😂 erken kurban bayramı olacak 😂
Pavyonların kapatılması iyiye işaret olmaz bence. Çünkü öyle yerlerdeki bir kitleyi dağıtmak, kitlenin başka eğlenceler aramasına sebep olur ki bu bir kaos olur. Kaos şeklini anlatmama gerek yok, anlayan anlar zaten. Öyle yerleri kapatabilmek için kitlenin o eğlence anlayışından vazgeçmesi gerekiyor ki bunu birilerinin yapması imkansız. Kendi hür iradeleriyle yapmalılar
Hayır kapatılmasın sonra ora bura saldırırlar azgınlıktan erkeğin azgını tehlikeli
Erkekleri kapatmak lazım sanki😅
Hayır ama içmeyi bilmeyen insanlar alkollü mekanlara girememeli, alkol bu kişilere satılmamalı ama bunun kontrolü mümkün değil. Eski kültür pavyonlar güncellenmeli. Tamam çocuklarla değil ama insan eşiyle gidebilmeli
Bence erkekler kapatılsın. Çünkü arz talep meselesi bu.
Kadınların içinde de küçük yaşta erkekleri istismar edenler var. Hemde aramızda normal gözüken tipler bunlar. Dün bi sorumda bununla ilgili bikaç görüş aldım. Oldukça şaşırdım.
İstismar başka pavyonda veya genel evde çalışmak başka. Genel evler ve pavyonlar bir piyasa pazar gibidir. Oraya giden olduğu sürede hayat kadınlığı yapan kadınlar olacak. Erkekler oraya gitmeye kestiği an müşteri kalmaz ve kendi kendine kapatır bu yerler.
Erkeklerin çalıştığı pavyon olsaydı diye düşündüm bi an.. Sapık zihniyetli kadınlar da oralara giderdi sanki ya🤔
Gitmez bence
Kapatilsin ya da açık kalsın diyemem ama matrakmış gibi de gevşek gevşek konusmasin kimse
Milletin şirazesi kaydı iyice😒
Süleyman Demirel e zamaninda kerhaneler kapatılsın denildiğinde kapatalim millet bizimi miksin demis simdi pavyonu kapatalim da millet suleme soyluyu mu oynatsin orada 😘🤣🤣
Evlerinde karılarını oynatsınlar😄
🤣🤣 dilberin evi yokmuş amaaaa 🤣🤣
Dilber sayesinde pavyonlara can geldi, kapatılamaz. Fjfu
O sondaki random mu🙄
Evet, randomsu😕
Hıı anladım
🤔
Eziklendim mi ne
Yoo nikimi yanlış yazdın zannettim
Hıı anladım
Ne şikayetin var hayırdır 😄
Firuzen nerede diyordum kaç gündür, şikayetim buydu.😅
Gördüm, şikayet kalmadı.🙄
Allah başka dert vermesin 😅
Evet, Firuzen yeter.😅
Pavyon vb yerler kadını sömürü düzeninden başka bir şey değil. Kapatılmazda. İnsanlarda sömürülüyor bununla
Ben hiç gitmedim ama isteyenler gitsin. Bir şeyi kapatmak onu bitirmez. Bu sefer kaçak açılır 😂
pavyona gelinceye kadar seks işçiliği adı altında devletin vergisini aldığı kerhaneler kapatılsın
Bilgim ve alakam dışı bir konu o, şu, bu değil ama normalleştirilmesin.
Hiç gitmediğim aklıma bile gelmeyen mekanlar.
Kapatılsın… orada kaç tane adam çocuğun çoluğun rızkını yediyor…
Keşke kapatılsa ve o tarz yerlere giden ve gitmeye hevesli olan kişiler asılsa 😃
Oha nettin sen asmak mı unutma oraya doktorlar mühendislerde geliyormuş bilimsiz mi kalalım istiyorsun 😂
Hiç gitmedim ben bile merak ediyorum. Sbdbdbd kapatılmalı galiba
Dilber dans edecek hayır
dur dur o zman kelepir arsa denk getireemeyiz , karıstırmayın
Bize ne ya giden gitsin gitmeyen gitmesin bence buda bir ekmek kapısı insanlara kapatılmasın neden kapatılsın ki
erkekleri kapatın tek çözüm bu sevgilini de kapat
Genelevleri pavyonlari kapatalım da
Vatandaş bizi mi s! ksin
Kapatılmamalı.
kapatılabilir çünkü gereksiz buluyorum
İğrenç yerler, kapatılsın.
Kayay veyemedim
Kapatılırsa sana sararlar
Alkollü mekanlar kapatılsın içki yasaklansın
Pavyonlar kapatılırsa o... lar ortalığa dağılır.
Dilbere kim ev alacak 😂
Evet kapatılsın. Meyhanelerin sayısı artirilsin 🤭
Haydaa😅
Meyhaneye derdi olan gider. Dertlerinden kaçıp zihnini stresten dertten uzak tutmak için gider. Şarabını rakisini güzel müzikler eşliğinde yudumlar ☺️
La bı dilberi çekemediniz😂😂😂
Dilber kadar taş düşe🙄
Al bitane daha😂😂😂😂😂😂
O profildeki sen isen bak valla dilber da güzel 😂
O dilber senin bi yakının olunca da böyle sırıtırsın umarım..
Olmaz hocam olmaz merak etme😂 kıskanmayın bu kadar. Allah önce dilberi yaratmıs sonra sizi
Dilberlerden başınızı çevirip az film izleseniz öğrenirdiniz profilimdeki kim..
Aa kimmiş ünlü birimi. Gerçi ünlü olsaydı ülke dilber yerine senin dediğini konuşuyor olurdu demi😂
Şiştim awk dilber de dilber
Şaka kız kızma.😂 Seni kızdırıyom
Kafayı yemişsiniz hepiniz
Şaka dedim ya kızma. 😂
Kapatılmasın, yoksa eşim ıssız kalır
Bence kapatılsın. Suç anasıdır pavyonlar
Dilber evsiz mi kalsın 🤣🤣
Ne dilber meraklısı şu millet..
Tiksiniyorum o diziden
evet kapatılsın
kapatılsın
O nerden çıktı bea