Ben değilim sanki herkes mutlu geziyor tozuyir zengin bir tek ben bu halde gibi geliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNeden mutlu olmayı zenginliğe bağlıyorsun anlamadım gitti. Hastane de öyle çok çok zengin gördüm ama yoğun bakımda cebellesiyor. Ya öyle durumda olsaydım diyorum da Allah korusun. Huzurevi nde kalanlar ya onlara insan ne demeli. Aylık 40 bin civarı ödeyen insanların olduğu yer bu arada huzurevi. Fakat insan yaşlı olduğunda ya parası yoksa o zaman ne yapacak? Yaşlılık bile zengine güzel
02 Yorumla- +1 yıl
Bi hasta yakını atacam huzurevine karıyı. Bakicam keyfime dedi ya. Fakir biri hayatta kalamaz ki öyle bi yerde.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı. Bu kötü ekonomiden kaynaklı yüzde seksen kötü durumda yüzde yirmilik köşeleri dönmüş mutlu azınlık. Ülke yönetimi çok kötü bu zihniyet ülkeyi felakete sürüklüyor Allah sonumuzu hayır etsin. ülke değerleri sata sata biryere varılmaz üretim yapıp dünyaya sata sata kazanmalıyız Almanya Avrupa ülkesinin topraklarını yabancılara satıyormu biz para yok diye satıyoruz
00 Yorumla
Herkesin birtakım sorunları var aslına bakılırsa herkes bir şeylerle boğuşuyor, etrafımızdaki insanları hayatlarını iyi gozlemlersek kimsenin Instagram'da görünen hayatları yaşamadığını görürsünüz, her şey düzelir sorunlar çözülür önemli olan kafa ve vucut sağlığını korumak.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evet öyle bi zaman gecirmistim
Herkesi mutlu sanıyor görüyordum
Hele el ele tutuşan çiftleri görünce delirirdim
Ama artık hiçbir şeyi takmamayı başardım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
98
Cevap
99Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır hayatımdan memnun değilim.
01 Yorumla- +1 yıl
Elimde degill
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞükür diyelim. Hepimiz o engebeli yollardan geçtik. Bazılamız hala geçmekte, bazılarımızın da geçmek için daha epey yolu var belkide… Hayat yani, bir anda olmazlar da olabilir; şaşıp kalabilir de insan; hatta önceki halini unutacak kadar bile değişeceği zamanlar da gelebilir insanın. Kalbi iyi tutup, elinden geldiğince iyi olunan taraflarını mükemmelleştiren bir insan; nerede olursa olsun parlayacaktır elbet bir gün. Bazı ruhsal ve manevi konularda da kendini huzura kavuşturduğunu da hissedince insan belki daha farklı kapılar da açılmaya da başlayacaktır bilemeyiz… Herkes türlü türlü; herkes ayrı bir hikayenin farklı bir kahramanı, farklı hikayelerin belki de aynı figüranlarıyız. Sadece değişen şey, zaman ya da ışığın ilerleyiş hızına denk ve ters yönde ilerleyen durağanlığın üzerimizdeki etkileri belkide.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsoruya bakarak tam 10 dakika düşündüm. bende senin gibi düşünüyorum sanırım. herkes çalışıyor ben işsizim, herkes mutlu ben mutsuzum, herkesin derdini anlatabileceği birileri var ben yalnızım... filan filan. dışarıdan öyle görünüyor. belki göründüğü gibi değildir ama yine de benden 1-0 öndeler. ben de evde işsiz, parasız, mal mal ömrümü tüketiyorum.. 27 oldum ama hiç öyle hissetmiyorum. resmen mutlu olmam gereken ama olamadığım kayıp senelerim varmış gibi :(
66 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgerçekten bu hükümetin bizim gibilere bir gençlik borcu var. iş asla bulunmuyor, hadi bir ihtimal iş bulsan onda da asla eğitimine, deneyimine hak ettiğin parayı vermiyorlar. zaten parayı para bulsan yetmiyor. çalışanlar geçinemezken öğrenciler haftayı zor tamamlıyor. bir sinema bileti olmuş 100 küsür. kültürel etkinlik filan da hak getire. velhasıl bu kadar şeyin içinde ruh sağlığı da gidiyor :( biraz içinizi kararttım ama dertliyim baya
- +1 yıl
pes etmek yok.
- +1 yıl
Bende böyle hissediyorum kendimi, dertleşmek istersen ben dinleyebilirim yalnız hissetme
+1 yılşu an nefes alıyorsan ve sağlıklıysan bence şükür etmeyi bilmelisin, hayat her türlü güzeldir ve yaşamaya değer önemli olan doğru ve bilinçli yaşamak, Ben dünyayı ülkeleri hayatı yaşamayı doğayı dağları taşları ırmakları denizi ormanları ovayı çayırı çok seviyorum. Ama insanları sevmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatı farklıdır ve görünenden daha karmaşıktır. Unutmayın ki sosyal medyada paylaşılanlar genellikle anlık ve seçilmiş anıları yansıtabilir. Herkesin zorlukları ve başarıları vardır. Kendi hikayenize odaklanarak mutluluğu kendi tanımınıza göre bulabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılÇok memnunum ya kaza yaptım bacağım parçalandı haklıyken suçlu görüldüm arkadaşlarım sevgilim benden uzaklaştı maddi manevi bir sürü sıkıntılara girdim 2 ameliyat geçirdim mahkemelik oldum iş yerinden çıkarıldım ailemle bile ters düştüm 5 ay içinde daha var yani saymadım ama mutluyum 😆
12 Yorumla- +1 yıl
Maşallah ne güzel bu umudunuz enerjiniz 👏
- +1 yıl
Teşekkür ederim sohbete var msn
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılMemnunum ama memnun olmak için mücadele veriyorum hedeflerime ulaştim ve daha da büyük hedefler için planlar kuruyorum ve kurduğum planlari en kolaydan zora dogru sabır ile azim ile tek tek uygulamaya geçiyorum. olasi bir olumsuzluklarda ise hemen b planina geçiş yapiyorum ve sonuç olarak ben mutlu olmak zorundayım çünkü mutlu olmayı sonuna kadar hakediyorum kendimi seviyorum
10 Yorumla Hayattan memnun olmak icin illaki bir kaynaga ihtiyacin yok, kaynagin kendisi olman yeterli... Yeterli motivasyon, yeterli idealistlik kafi... Gerci bir simidin 15lira oldugu yerde cayin 20lira oldugu yerde.. ne kadar mutluluk payini cikarirsin mechul... Sinekten yagi almak belki keyifli olabilir.. ama onu bunu birak... "Hayat sevince guzel "diyip bir turk filmi birakiyim suraya... 👍🤗
00 Yorumla
+1 yılYo seninle aynıyız. Mış gibi yapıyorum. Ve yaptigimi da itiraf ediyorum. Kendimi anlama keşfetme dönemindeyim ve çok ama çok tarifi imkansız hisler içindeyim.
Kısaca iyi diyelim iyi olsun.
10 YorumlaBende bi tek ben mutsuzum sanıyordum. meğerse herkes dışarı mutlu gözüküp içten içe mutsuzmuş
23 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/xaetPjRL2YI?si=PR9awwc5D1w5NDmU
Hiç iyi değilim.00 Yorumla
+1 yılKimi zaman zifiri karanlık, kimi zaman gökgürültülü sağnak yağmurlu güneş acicak şimdi diye hefeslenirken işte tam o sırada baliyor o deli fırtına gel şimdi sen söyle hayat nasıl giyor?
00 Yorumla
+1 yılBekarım ve mutluyum. Karisanim gorusenim yok. Arkadaş Cevrem geneli öyle mutluyuz. Memnunum. İyiki evlen evlen diyenlerin sözünü tutmamisim.
03 Yorumla- +1 yıl
Duzelir. Hayatında seni mutsuz eden ne varsa çıkar ve yoluna devam et gerisi gelir.
😂memnun olmasanda geri iadesi yok iyi taraflarını göremn lazım ben memnunum iyi taraflarını görmeye çalışıyorum kötüsünü süreklş takarsan hayat zindan olur
00 YorumlaDeğilim bu hayat benim çok az bile mutlu olacağım bir şekilde tasarlanmamış acılara odaklanmaya ve acılarla yaşamaya başkalarının başarılarını mutluluklarını izlemeye mecburum
00 Yorumla
+1 yılEmin ol herkes senin düşündüğün gibi düşünüyor ama %90 insanların hayatı istediği gibi değil sorunlarla savaşıyor
012 Yorumla- +1 yıl
Öyle, öyle başkasının derdini bilmeyen benim derdim büyük dert der her zaman 😊
- +1 yıl
Allah dert verip derman aratmasın
- +1 yıl
Ne gibi sosyal sorunlar varın var peki
- +1 yıl
Hepimizin temel sorunları ekonomik ve geçim sıkıntısı değil mi zaten
- +1 yıl
Öyle diyelim peki
O kadar mı kötü durumdasınız - +1 yıl
Attım
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayatımdan memnunum fakat geleceklerinden korktuğum insanlar var. Geleceğimiz için çabalıyoruz çalışıyoruz
10 Yorumla
+1 yılÇok da mutlu değilim üniden yeni mezun oldum bi süre çalıstım şu an işsizim ve torpili olan arklarımın bir yerlere kapak atmış olması zoruma gidiyor.
10 YorumlaEn azından şanslı hissediyorum kendimi şu an baktığım yerden zengin değilim ama bir çok şeyi de gerçekleştirmişim beni mutlu edecek.
00 Yorumlavalla gayet mutluyum öğr evinden aile evine geldim şu an kombiyle ısınıyorum ve bu bile beni mutlu ediyor :D
00 YorumlaÇok şükür iyi gidiyor iniş çıkışlar normal ya kimsenin hayatı dört dörtlük değil, önemli olan var olan hayatın tadını cıkarmak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılİntihar edenler cennete giremez sözü ayakta tutuyor işde hayat hiç güzel gitmiyor ben çok yoruldum tek istediğim sabaha çıkmamak
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünmeyin lütfen yaşıyorsak bir sebebi vardır. şu an zor olabilir ama belki birine umut olacaksınız belki biri için iyi ki var diyeceği biri olacaksınız. Belki çok güzel gelişmeler olacak hayatınızın ilerleyen dönemlerinde. güneşin doğuşu ve batışı bile o kadar güzel ki her gün o manzarayı görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Bahar ayında açan çiçekler bana yeniliği hatırlatıyor
Yani mutluluk güzellikler küçük şeylerde saklı gerçekten. Sosyal medya da mutluluk belli şeyler üzerine sanki ama ben küçük şeylerden daha mutlu oluyorum. Bunu zamanla daha iyi fark ettim. - +1 yıl
An yanıltıcıdır bazen. Bazen en iyi şey zamana bırakmaktır
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞükür yaşıyoruz diyelim. İyisiyle kötüsüyle hayatımı buraya verdiğim kararlar sonucu getirdim. Bence memnun olmama şansım yok 😇
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Allaha şükür tabiki sorunlar varda Allaha güvenim de sonsuz. Düzelecek eminim biraz vakit🙏 umudumuzu yitirmeyelim❤️🙏
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Mutsuzum gençliğimi hiç yaşayamadım 35 yaşına geldim hâlâ işsizim bekarım asosyalim senelerdir evden dışarı da çıkamıyorum ömrüm evde geçip gidiyor
037 Yorumla- +1 yıl
Ailem memnun değil ama ben de kendimden memnun değilim gençliğimi hiç yaşayamadım bir hayatım yok özgürlüğüm yok gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti hiç gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim yalnızım arkadaşım yok sevgilim olmadı hayatımın en güzel yaşları evde sıkılarak bunalarak geçti senelerdir evden dışarı çıkamıyorum evde yaşlanıyorum
- +1 yıl
Ne okudunuz bölümünüz nedir
- +1 yıl
Tıbbi sekreterlik okuyun önlisans iseniz çok iyi şu an
- +1 yıl
Ya da acil yardım yaşlı bakım hizmeti alımları fazla olanları
- +1 yıl
Ama size tavsiyem sınava çok çalışın atanın özelde iş bulamadıysanız. Kısa vadede garsonluk falan yapın gerekirse ama emin olun ki dışarı çıktıkça korkunuz azalacak, güveniniz oluşacak. Zor olacak ama iyi ki adım attım diyeceksiniz. Siz yaşamınızı değiştirmek için adım atmalısınız çünkü bu hayat sizin. Evet torpille işe giren vs var ama elimizden geleni yapmak zorundayız umarım çok mutlu olursunuz bundan sonra 🙏
- +1 yıl
Ben evden dışarı çıkamıyorum utanıyorum çekiniyorum dışardan korkuyorum iş hayatından çalışmaktan korkuyorum yapabileceğim bir meslek var mı bilmiyorum sosyalleşmekten insanlarla yakınlık kurmaktan korkuyorum öz güvenim hiç gelişmedi sosyal ve iletişim becerilerim yok kendimi hayata karşı yetersiz zayıf güçsüz hissediyorum yaşım 35 olacak ama hiçbir yasam deneyimim yok kendimi dışarıya hayata yabancı gibi hissediyorum uzun zaman eve kapalı yaşamaktan yaşadığımı bile unuttum özgürlüğümü hissedemiyorum
- +1 yıl
Korkularını üzerine giderek yenebilirsin ancak Evdeyken de acı çekiyorsun en azından dışarı çık hayata karış deneyim kazan. Deneyimin olmadığı için korkuyorsun. Ama deneyim kazandıkça bu korkuların azalacak çıktıkça. Önce yürüyüş falan yap annenle ya da yakın biriyle. Yavaş yavaş dışarı çıkma rutini kazan sonra iş bak garsonluk AVM de çalışma vs
- +1 yıl
Yani evden çıkmaktan korkuyorsan önce yürüyüşe çık, markete git bir şeyler al kolay gelsin falan de insanlara iletişim kur hafiften. Kendini eksik hissetme lütfen. Hepimiz insanız eksiklerimiz var, korkularımız var ama üzerine gitmekten çekinme evet acı çekeceksin belki insanlar kalbini kıracak ama bu yaşamın kuralı aslında. Her insan başka insanlardan darbe yer kötülük görür ama bazen iyi insanlarla da karşılaşırız güzel anılar yaşarız.
- +1 yıl
Hayata karışmanı çok isterim. Evde oturup günlerin geçmesini beklemek emin ol ki dışardaki hayattan daha zor ama sadece alışmışsın. Dışardaki hayata da alışırsın adım adım başla. Ders çalış atanmaya çalış. Hiçbir şey için geç değil. Bende önceden çok evcildim her şeyden korkardım ama aştım ve gerçekten dışarısı ev kadar olmasa da güzel. Her gün annemle yürüyüş yaparım. Çok iyi gelir bana da. Umarım çok mutlu olursun
- +1 yıl
Sana basit geliyor ama bana hiç basit gelmiyor gençliğim istemeyerek evde geçti gençliğimin en güzel yıllarını evde sıkılarak bunalarak insanlara imrenerek geçirdim ben de genç yaştan herkes gibi dışarı çıkmak çalışmak gezmek eğlenmek sosyalleşmek isterdim sevgilim olsun isterdim ama hiçbiri olmadı çocukluğumdan beri aynıyım maalesef kendimi aşamadım utangaçlık çekingenlik hayatıma hep engel oldu okul hayatım boyunca sıramdan kalkmadım kimseyle konuşmadım teneffüslere bile çıkamazdım hep dışlandım aşağılandım çok dalga geçen lakap takan oldu çocukken sokağa çıkabiliyordum ama bazı şeyleri aşamadım ergenliğimde de aşamadım hiç açılamadım zamanla daha da evcil oldum kendimi iyice kapattım liseden sonra tamamen eve kapandım askere gittim askerde de aynıydım açılamadım askerlik bitti yine eve kapandım işe giremedim çalışamadım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim ortamlara gitmedim insanlardan kaçtım kendimi hep eve kapattım 20'li yaşlarımda sınavlara girdim olmadı 2 kere işkur programına katıldım birkaç ay sürdü onlar zaten ama oralarda da açılamadım utangaç çekingen sessiz kaldım açılamadım 20'li yaşlarım da genel olarak hep evde geçti hep yalnız kaldım gençliğime dair hiçbir şey yaşayamadım 30 yaşından sonra da tamamen hayattan koptum kendimi dışarıya yabancı hissediyorum hiçbir yere gitmiyorum arkadaşım yok hiç sevgilim olmadı işsizim asosyalim yalnızım her sene her gün evdeyim yaşım ilerledikçe utangaçlığım çekingenliğim daha da arttı dışarı çıkıp temiz hava alamıyorum markete bile gidemiyorum yaşadığımı da unuttum dışarı çıkmaktan çalışmaktan insanlardan utanıyorum çekiniyorum maalesef böylece yaşlanıyorum
- +1 yıl
Psikoloğa gitsen bence çok iyi gelir ama dediğim gibi hiç kolay değil seni çok iyi anlıyorum zamanında bende aşırı böyleydim ben aşmak için çok üzerine gittim çok acı çekerek korkarak ama gerçekten değdi. Önce dışarı alışman lazım. Yürüyüş yap düzenli yürü yarım saat her gün sonra adım adım. Değişim bir anda olmaz bir bakacaksıj ki vay neler yapmışım ne yok kattetmişim diyeceksin
- +1 yıl
Önceden yapamadığın şeyleri başarma duygusu çok güzel. Utangaçlık nasıl çok iyi bilirim gerçekten yaşamayan bilmez ama imkansız değil emin ol adım adım aşılır
- +1 yıl
Psikoloğa gitmeye bile utanıyorum çekiniyorum korkuyorum zaten imkanım yok gidemem ve psikoloğun faydası olacağını düşünmüyorum ben bu durumu çocukluğumdan beri aşamıyorum 35 yaşına geldim hiçbir değişme yok hiç açılamadım en güzel yaşlarım boşa geçti hiç yaşayamadım hayatı kaçırdım hayata çok geç kaldım kendimi hayata karşı yetersiz güçsüz hissediyorum ama inançsız ve umutsuz da değilim
- +1 yıl
Bence dediklerimi iyi oku. Bak dışarıya ufak adımlarla alış çık. Her gün yürüyüş yap mesela bir markete kadar sonra mesafeleri uzat, ama küçük adımlar zamanla büyür bir anda olmaz. Kendini eksik hissetme hedef belirle. Bende göz teması bile kuramazdım hele de karşı cinsle. Bu yüzden bana karşı hisleri olan herkesi istemeden de olsa kırdım belki. Bana bakmalarını rağmen yüzlerine bakamıyordum bile. O yüzden içimdeki duyguları yaşayamadım ama bir gün dank etti. Dışarda gördüğüm yabancı herkesle karşılaşınca göz teması kurdum kaçırmadım gözümü. Sonra alıştım mesela. Flört bile yaptım bunu aşınca djfjjf sonra çok evcildim her gün az az yürüyüşle başladım dışarı çıkıp sonra dışarıya çıkmasam evde o gün bunalmış hissettim
- +1 yıl
Kendine karşı destekleyici ol. Kendine değer ver bunu kendine söyle hissettir evde bakım yap kendine insanları gözünde büyütme. Her şeyi göze al ama emin ol ki alışınca zamanla azalıyor bu korku. Konfor alanından çıkmak zor ama sonuçları güzel olur yani dünya insanlar zor ama yaşam böyle bir yer herkes için. Umarım istediğin gibi olur
- +1 yıl
Sağ ol kendime destekleyici olsam da değer versem de yetmiyor kendimi aşamıyorum dediklerini zaten hep yapmak istedim ama hiç yapamadım gençliğim evde sıkılarak bunalarak geçti senelerdir her gün evde sabahtan akşama kadar kendimi çaresiz hissediyorum çünkü dışarı çıkamıyorum sadece pencereden dışarı bakıyorum bazen balkona çıkıyorum ama dışarı çıkmaya korkuyorum insanlardan utanıyorum çekiniyorum dışarı çıkmaya hep ihtiyaç duydum hayalini kurdum ama çıkamadım dışarı çıkma düşüncesi hem güzel geliyor hem de korkutucu geliyor kendimi dışarıya yabancı hissediyorum dışarı çıkma korkusu zamanla oluştu bunu belki aşabilirim ama utangaçlık ve çekingenliği asabilecegimi sanmıyorum zaten ben utangaçlık ve çekingenlik yüzünden böyle oldum kendimi hep eve kapattım insanlardan kaçtım kendimi geri çektim sosyalleşemedim öz güvenim hiç gelişmedi çok pasif yetersiz öz güvensiz asosyal bir insanım dışarı çıkmaktan hayatın içinde olmaktan çalışmaktan gezmekten insanlarla yakınlık kurmaktan utanıyorum çekiniyorum korkuyorum özgürlüğümü hissedemiyorum tutsak kalmış gibiyim yaşadığımı bile unuttum dışarıya temiz havada yürümeye oturmaya doğanın içine ağaçlara çiçeklere hasret yaşıyorum her senem aynı gençliğimin tamamı böyle geçti gitti zaten çocukluğumdan belliydi bu durumda olacağım ama ben zamanla her şey düzelir sanmıştım maalesef olmadı hayatın dışında kaldım gençliğimi eve kapalı yalnız mutsuz geçirdim iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadı hayattaki güzel şeylerden mahrum kaldım ve evde böylece yaşlanıyorum
- +1 yıl
Ailenden biri yakın olduğun biriyle çıkmaya başlasan dışarı. Güvendiğin biriyle dışarı çıksan. Aşmak için adım atmak zorundasın ama yanında güvendiğin biri olursa daha rahat olur. Yani bende herkesin çok basit gördüğü şeyleri yapamazdım. Her konuda hala çok iyi değilim mesela sınıfta söz alıp konuşamazdım ama başka şeyleri aşmaya çalıştım. Annemle yürüyüş yaparım. Markete gider gelirim. Birine yol sorarım. Bak bana mesaj atarken çok iyisin. Çok güzel ifade ediyorsun kendini eminim ki gerçekte de böyle ifade edebilirsin sadece biraz zaman gerekiyor
- +1 yıl
Kendimi burada yazarak ifade ediyorum ama gerçekte senle böyle konuşamam hiçbir şeyi anlatamam ben ne kendim ne ailemden biriyle ne de başka biriyle dışarı çıkamıyorum maalesef istesemde başaramıyorum her sene her gün aynı hiçbir şey değişmiyor gençliğimi böyle evde sıkılarak bunalarak geçirdim dışarı çıkmak istesem de olmuyor
- +1 yıl
Dışarı çıkabilmeni çok isterdim mutlu olmanı seni tanımıyorum ama. Annenle ya da güvendiğin biriyle 5 dk dışarı çık her gün düzenli bak her gün beş dakika çık eve gel
- +1 yıl
Zorlanacaksın ama adım atmadan değişim olmaz. Değişim sancılıdır ama sonucu güzeldir. Sonra bu beş dakikaya alışacaksın 10 dk çıkacaksın
- +1 yıl
Kendini dışarı çıkarken çok kötü hissedebilirsin terleyip yüzün kızarabilir kendini çok saçma görünüyor ezik gibi hissedebilirsin ama alışınca geçecek. Ben de aşırı utangaçlıktan çok şey kaybettim
- +1 yıl
Çok farklı olabilecekken hayatımda bazı şeyler çok utangaç içime kapanık olduğum için olmadı hayatımda üzüldüm ama geçmişi geri getiremem. şu an daha özgüvenli daha az utangaç biriyim. Ben seni çok iyi anlıyorum bu yüzden değişmeni çok isterim. Bende bu seviyeye çok acı çekerek geldim. Kendimi çok kötü aptal gibi hissediyordum dışarı çıkınca insanlarla konuşunca ama eskisine göre çok aştım çabalayarak ağlamayı acı çekmeyi göze alarak
- +1 yıl
Lisede mesela o kadar utanıyorumdum ki sesim çıkmazdı konuşurken kendi sesimi duymazdım ama evde bağıra çağıra şarkı söylerdim ama okulda kapana kısılmış gibi hissederdim. Ben de bu özelliğimden dolayı çok acı çektim bazı anılar aklıma gelince bile kötü oluyorum ama insanız normal diye düşünüyorum artık.
- +1 yıl
Sana tavsiyem annenle her gün 5 dakika gerekirse 4 dk düzenli dışarı çık. Zamanla bu süre artacak ve evde de bir amaç bul kendine ders çalış bence atanmak için ya da açıktan bir bölüm oku. Bunları aşıp kendini rahatça ifade ettiğin, işe gidip geldiğin, sevgilinle arkadaşlarınla dışarı çıktığın günlerin hayalini kur. Motive olacak hedefler bul ama yapamıyorum deme yapacam de ne kadar zorlansan da. Sana verdiğim tavsiyeler gerçekçi ve yapabilecek düzeyde ama bunun için çabalaman lazım böyleyim değişmez deme lütfen 🙏☺️
- +1 yıl
Teşekkür ederim düşündüğün için ama gerçekten olmuyor yapamadım yapamıyorum çocukluğumdan belliydi zaten böyle olacağım ama ben düzelirim sanmıştım maalesef olmadı düzelmedi her geçen zaman daha sa berbat duruma geldim çocukluğum ergenliğim gençliğim böylece geçti şimdi de böyle yaşlanıyorum hayatım evde geçti gidiyor ömrümü evde bitiriyorum dışarı çıkmak bana korkutucu geliyor kendimi dışarıya yabancı gibi hissediyorum insanlardan utanıyorum çekiniyorum ama aynı zamanda dışardan da korkuyorum kendimi yetersiz güçsüz hissediyorum ilkokulda ortaokulda lisede kimseyle konuşmazdım sıramdan kalkmazdım teneffüslere çıkamazdım ölü gibiydim hep dışlandım aşağılandım çok dalga geçen lakap takan da oldu diğerleri gibi olamadım çocukken sokağa çıkıyordum ama yeterince açılamadım ergenlik ve sonrası benim için daha da kötü oldu hiçbir konuda gelişme ilerleme sağlayamadım hep eksik yaşadım geride kaldım kendimi aşamadım hiç açılamadım çok pasif öz güvensiz içime kapanık kaldım insanlardan kendimi geri çektim liseden sonra da tamamen eve kapandım en güzel yaşlarım hep evde yalniz mutsuz sıkılarak bunalarak ınsanlara imrenerek geçti ergenliğimde de gelişimimi tamamlayamadım eksik yetersiz kaldım yetişkin bir insanım ama gelişmedim oluşmadım kendimi tamamlayamadım dışarıdan korkan insanlardan utanan çekinen biriyim öz güvenim yok iletişim ve sosyal becerilerim yok 35 yaşına geldim ama 15 yaşında da aynıyım 25 yaşında da aynıydım hiçbir değişme olmadı iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum gençliğimi de hiç ama hiç yaşayamadım kendimi eksik kalmış hissediyorum yaşım ilerledikçe her şey daha da zorlaştı maalesef dışarı çıkamıyorum zaten senelerce eve kapalı yaşamaktan fiziksel zihinsel duygusal sosyal psikolojik olarak da olumsuz etkilendim hep dayandım hâlâ dayanıyorum ama ne olacak bilmiyorum
- +1 yıl
Dediklerimi denemeni çok zorlansan bile üzerine gitmeni çok isterdim. Ama Umarım her şey yoluna girer iyi bakın kendinize
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙏☺️
- +1 yıl
Güzel Abim ben yalnız yaşıyorum yaş 28 oldu bende pek mutlu sayılmam , evde paketleme işleri yapabilirsin senin ilacın cami cemaatinden ayrılma dedelerle namaz kıl huzuru orada bulursun , Şunu Asla Unutma bu Dünya' da en çok sıkıntıyı Peygamber Efendimizin Çekmiştir
- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yıl…
00 Yorumla
+1 yılMemnun değilim, ama güzel olduğuma şükrediyorum. Ya zengin ama çirkin biri olsaydım? . d
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılberbat ya hic mutlu degilim abi herkes zengin herkes mutlu hic kimsenin ailevi sorunu veya dusuk akademik basarisi ya da para derdi yok sanki butun sıkıntılar beni bulmus gibi delirecem
10 YorumlaBöyle film şeridi gibi akıyor zaman ama bilemedim pekte mutlu akmıyo
10 Yorumla
+1 yılİçgüveysinden hallice bir hayatımız var Allah daha kötü duruma düşürmesin
10 YorumlaBanada aynen öyle geliyor. Değilim çok boş her şey.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 900 cevap paylaştı. Benim hayatım iş ev ve kahreden yalnızlığım arasında geçiyor
114 Yorumla- +1 yıl
Amca snajwjx
- +1 yıl
Bu amcaya dert yanma aşkım sahtekar bu amca
Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Çok Şükür kimsenin malında mülkünde gözümüz yok
00 Yorumla
+1 yılHayatımdan memnunum.
Aksine insanların mutsuzlukları yüzlerinden okunur halde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Mutlu muyum? Hayır
Mutsuz muyum? Hayır
Valla bende bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılGidiyor gitmiyor gibi belli belirsiz bisey ya tek seninki değil bizde o istisnalardaniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse zkimde değil! Ben Lüksemburg’da deli gibi yiyor içiyor geziyor eğleniyorum. Başkası isterse dünyaya sahip olsun umrumda değil.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYolliyim 10€
+1 yılİş konusunda memnun sayılırım ama ilişki konusunda seninle aynı fikirdeyim memnun değilim
00 YorumlaHayatımdaki kötü anları unutmaya çalışmaktan hayat yavaş ilerliyor
00 Yorumla
+1 yılVallaha hayatım bomba gibi devam ediyor 😂 her şey süper
00 YorumlaHayatımın yolunda gitmesi için önce bi hayatımın olması gerek
00 YorumlaHayır. Sosyal medyaya yansıyan algı böyle. Çoğu kişi mutsuz. Modern zamanın insanı mutsuz.
00 Yorumlaİnsanı anlayamayız İnsan anlasa kendini anlar bence Hayat Gitmiyor Biz Gidiyoruzzzzzzz :D
00 YorumlaBu halimize şükür muhtaç değilim ama pek memnun sayılmam
00 YorumlaAllaha şükür emek ve evim var ama ölmük istiyorum
00 Yorumla
+1 yılBanada öyle geliyor ama gene de şükürler olsun her halimize.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Herkesin üzgün veya mutlu olduğu anlar vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnkaralı Namık gibi ölunce Avrupa'da ünlü olmaktı hayat
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. Türkiyede memnun olanalr herhalde sadece zenginlerdir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Elhamdülillah Gazze'yi düşününce ne çok zenginmişim de farkında değilmişim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFakire şükretmesini öğretmişler zenginin rahatı bozulmasın diye
00 Yorumla
+1 yılBenim de tatsız gidiyor bir süredir bu moddan çıkamadım
00 Yorumla
+1 yılÇevremde herkes ilişki yapıyor maddi durumu falan iyi bazı arkadaşlarım çok başarılı ama ben akademik hayat dışında berbat bir haldeyim
00 Yorumla
+1 yılHayat enerjim yüksekse keyif alırım. Yok modum düşükse, yükseltmek için çözüm ararım. Hayat seçimlerden ibarettir. Ne ekersen onu biçersin. 😎
00 YorumlaSağlık olduktan sonra paranın değeri yok. Paran olsa bile sağlığı kazanamazsın sağlıklı yaşamakda senin elinde☺️☺️💜💜
00 YorumlaMemnunum beklentilerim var hayallerim geleceğe yönelik pilanlarim
Biliyorsunuz insan hayalleriyle yaşar00 Yorumla
+1 yılSanaldan asik oldugum çocuk karim ol dedi yani hayat su aralar çok iyi gidiyor
10 YorumlaÇok mutsuzum bu aralar hiç bir şey tamda olarak yolunda gitmiyor:(
10 YorumlaSıkma canını diyecemde aynı şeyleri hissediyorum yalnız değilsin
11 Yorumla- +1 yıl
Sende mi mutsuzsun bu olumsuz döngüden
+1 yılKesinlikle değilim herkes benden daha güzel başarılı ve zengin, mutlu olucak tek bir sebebim yok
00 Yorumla- Devamını Gör (137)
Devamını Gör(182)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem