Merhabalar 5.5 yaşında yeğenime bakıyorum. Tek başıma abim ve yengem yigenim Bir yaşında iken trafik kazasında vefat ettiler. Önce yigenime ananesi giller sahip çıktı bize vermediler sonra çocuk büyüyünce hareketlenmeye başlayınca bize verdiler. Başımızın gözümüzün üstünde yeri var tabiki. Ben o sırada okuyordum. Okul bitince özel bir okulda işe girdim. Sosyal bilgiler öğretmenliği yapıyorum şuanda. Ben abimgilin evine yerleştim yigenimi aldım tabi yanıma köyde büyümesini istemedim eğitimi ve geleceği açısından. Önce ben çalışırken çocuğa teyzesine verdim gündüzleri o baktı gece ben yine yanıma aldım. Teyzesi bakıcı rolü gibi davranıyordu. Benden para istiyor çocuğun yediğini içtiğini getirmemi soylemeye başladı. Çünkü abimgilin evde yaşadığımız için kızıyordu. Evi bana ver diyordu devamlı ben de vermedim tabi ki. Çünkü evi babamgil aldı. Zaten çocuğa ben bakıyorum. Tüm sorumluluğu bende maddi manevi. Sonra teyzesi problem çıkartmaya başladı. Eşimin rızası yok işte zor oluyor kendi cocuklarim var falan demeye başladı dedim ki tamam. Çocuğu kreşe verdim sabah bıraktım akşam aldım çok da güzel ilgileniyorum çokta seviyorum canım o benim. Seneye bu çocuk okula başlayacak. Ben de dün yengemin annesini aradım dedim ki çocuğu seneye okula vericem şimdiden birikim ayırmaya başlayın. Çalıştığım okula yazdircam. Annemgil de verecek parasını dedim. 30 bin istedigmi söyledim. Tabi kadın bana bağırdı çağırdı. Veremeyiz diye ben de dedim ki bu çocuk sizinde canınız ben de vericem ailemde vericek zaten desemde beni dinlemedi. Bana sürekli evde oturuyorsun dedi ev dediğinde 1+1 apart. Tapusu babamda. Ama abim ilgileniyordu. Onlar oturuyordu evde. Şimdi ben oturuyo olunca bunu kabullenmek istemiyorlar. Ve çocuğa maddi manevi destek 0 . Az önce yeğenimin teyzesi aradı ve bana olmadık hakaret etti sen benim annemden nasıl para istersin utanmaz arlanmaz diye. Ne dese beğenirsiniz. Benim ablam taşıyıcı idi döl sizin çocukta sizin dedi ben tabi şok oldum. Yengem bunları görse zaten kalpten giderdi. O kadar üzülüyorum ki çocuğa bakıyorum o kadar masum o kadar güzel ki ve o kadar uslu tahmin edemezsiniz. Canımdan çok seviyorum. Ama sürekli anne tarafı tartışma içinde bizimle anlamadığımız şekilde. Tamam acıları var bizimde acımız var benimde abim gitti sonuçda. Ama çocuğa sahip çıkalım demiyorlar. Hafta sonu alıp gezmeye götürelim demiyorlar. Ben ararsan çocukla öyle konuşuyorlar. Geçen gün çocuğu güzel şekilde giydirmistim paylaşım yapmıştım sosyal medyadan bana teyzesi olmadık hakaretler yazmış. Bu çocuğu pavyona mi goturuyorsun diye. Sürekli beni açık oluşumdan vuruyorlar. Anlamadığım şekilde destek yok ama sürekli benle kavga içindeler. Burayada kimse ile paylasamadigim için yazmak istedim. Çünkü çok bunaldım. Evet bı anne değilim halayim ama. Çocuğa bu durumu belli etmemeye çalışıyorum. Anne baba ne demek onu bile bilemiyor daha. Öyle bu şekilde nasıl davrancam ne yapcam şaşırmış durumdayım.
Tek başıma yeğenime sahip çıkıyorum. Nasıl davranayım bunlara?
Güncellemeler
+1 yıl
...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
sende gösterme onlara çocuğu madem bizim dölümüz, bir daha bu çocuğun yüzünü göstermicem size de yol ver
İşte ilerde ben kötü olmak istemiyorum. Bu sefer çocuk büyüdüğünde halan göstermedi seni bize demesinler diye gösteriyorum. Zaten görüşme yok telefonda o kadar. Döl sizin deyip duruyorlar. Ne kadar ayıp düşünsene kaldıramadım bu lafı. Onların derdi abimin evinde benim oturmam. Arabasını sattık hurdaya çıktı sigortadan alınan parayı istediler ben vermedim zaten çocuğun hesabında para. Onlar para istiyor kızımızin hakkı diye ama ben o parayı yeğenimin geleceği için kullanmak istiyorum. Keza evde öyle ilerde kız büyüdüğünde girsin otursun ya da satsın ona ait bişey.
Araba evlenmeden önce mi alındı yoksa evlendikten sonra mı
Araba sonra alındı
sen şimdi köye gideceksin çocuğu annesine teslim edeceksin o bakacak
Annesi hayatta değil demiştim. Ananesi mi demek istedin
babası hayatta mı
Hayır abim ve yengem. Yeğenim bir yaşında iken trafik kazasında vefat etti
senin yapacağın bir nokta var ben bakıyorum yeneğime diyip sen kendi üstüne alacaksın çocuğu ya da annanesine teslim edeceksin çünkü daha bunun hastalığı var sonradan ilkokulu var lisesi var üniversitesi var tek başına bakabilir misin bilemem sonradan birini seversin senin çocuğun sanar evlenmek istemez bunları bilip yoluna devam edeceksin ama yaparsın sen bende olsam çocuğun bütün velayetini alırdım onlardan
şu an velayet babamın üzerinde o aldı zaten. Ailem köyde olduğu için ben Antalya'ya getirdim çocuğu.
annen ve babana durumu bildir ama bütün yükü sen sırtlanma
Yok yok babamgilin durumu zaten çok iyi hayvancılık yapıyorlar ek olarak meyve bahçeleri var zaten. Maddi olarak çok destek oluyorlar. Ben sadece ananesigilinde destek olmasını istiyorum ama asla yanasmiyorlar.
artık çocuğun üstünde hakları yok ama biliyorsun dimi annesinin babasının mal varlığı var mıydı
Ev vardı şu an ben oturuyorum bu evde. Araba vardı sigortadan para aldık o da yeğenimin üzerine yatırdım. Köyden abim birikim yaptıkça tarla aldı arsa aldı. Onları da babamın üstüne yapmıştı hep. Ortak iş yapıyorlardı çünkü. Yengemin altınları vardı 170 Gr onlar da bizde. Duruyor öyle ilerde çocuğa evlenirken veririz dedi babam bu kadar.
anane haklı bence bunları yazıncada sizin herşeyini karşılamanız gerekiyor ya da herşeyi annaneye teslim etmeniz gerekiyor
ananeye telim edersen çocuğu velayeti verirseniz ev gidecek elden
Tapu zaten babamın üstüne. O yüzden ev korkum yok
tapu iptal davası 10 yıl içinde açabilirler karşı dava
Valla sanmıyorum. Çünkü babam abim üniversite okurken almıştı evi.
Ama buna rağmen evi istiyorlar. Yengemin altınlarını istiyorlar çocuk için harciycak olsalar veririm. Ama kendimeri yicek adım gibi eminim.
dava açma haklarına sahipler
Valla açsınlar ne alabiliyorlar. Çocuğa bakmayip bize ait evide alamazlar zaten. Onların derdi para.
çocuk kilit nokta çocuğu almak için velayet davası açalar alabilirlerde sonradan evi almak için dava açarlar sonra sigorta parasını çocuğun üstüne yaptığın için dava açamazlar hiç onlardan para istemeden bak çocuğa 5 yıl sonra hiç hak talep edemezler yani çocuk 10 yaşına gelirse ama hiç görüştürme o tarafla çocuğun kafasını karşıtırmasınlar
@irrigate1993
açamazlar evlenmeden önce alınmış ev tamamen bunlara ait, ayrıca araba evlenmeden önce alındıysa hiç bir talepleri yoktur.
@SatanistBeyyy araba evlendikten sonra alınmıştı zaten. Tarla alındı abim onlarida babamın üzerine yapmıştı.
Aynen en iyisi öyle yapayım. Zaten para vermiycekler. Birdahafa istemeyim en iyisi zaten. Öğretmen olduğum için okul personel indirimi yapıyor. Ondan da faydalanacagim.
Tarla ve araba beraberken alındıysa paranın ve tarlanın kısmını isteyebilir
Ama miras çocuğa kalması gerekiyor, vadeli hesap aç ve bütün parayı yatır
@SatanistBeyyy aynen aynen hesap açtım. Bankadan direk 18 yaşına kadar kullanamaz diye. Açtım hesap
@SatanistBeyyy tarla evliyken alındı zaten. Ama Tapu babamın üzerinde. Zaten biz çocuğa harciycaz parayı. Babam zaten direk birikim yapmaya başladı çocuk için. İlerde biz öldugumuzde sahipsiz kalmasın diye. Herseyini hazır ediyorlwr
çok iyi biriktirin öyle teslim edersiniz, en azından bi ev bi arabası olsun, hayatı en azından bir şekilde elinde tutacak ve sizin gibi bi ailesi olduğu için şanslı
@SatanistBeyyy çok şükür bizde çok şanslıyız onun gibi bir çocuğa sahip olduğumuz için. Aynen birikime başladık. Ben tek başıma bir şey yapamıyorum ama özel okula göndereceğim direk eğitimi için çaba göstermek istiyorum
Anladım ya napalım artık Umarım istediği gibi bi hayatı olur
Bravoo altın madalya ❤️
Teşekkür ederim
Işte gerçek bir Türk kadını helal olsun sana
Çok çok teşekkür ederim
Senin gibi bir kız bulursam evlencemmm
Umarım gönlüne göre bulursun
Senin gibi mi
Teşekkür ederim ben evlenmeyi düşünmüyorum
Bende dusunmuto
Anladım gönlüne göre denk gelirsin inşallah
Amin sende gel istemiyorsun ama gelmek
Benim şu an bunları düşünmek için bir vaktim yok
Psikolok iş gorur
Çocuğumu zaten götürüyorum pedagoga
Sen git ki kafan dagilsin
Kendim de zaten çocuğu goturdugumde konuşuyoruz doktor ile okulun rehberlik öğretmeni ile de aramız iyi olunca onla sürekli konuşma içindeyiz.
Sana helal olsun ne iş yapıyorsun
Özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum
Ne mutlu sana
Teşekkür ederim
Yaş kaç
27
Sen evlilik dusunuyonmu
Suanlik hayır. Düşünmüyorum. Zaten çocuğu duyan beni boşanmış sanıyor
Onun için sordum nerde yasiyon
Antalya
Bı yaz sa na
Neden?
bir şey sorcaktim buraya yazmiyim dedim
Yaz lütfen ben burdan kimseyle özelden konusmuyorum
Çocuk anne diyormu sana
Bazen her zaman değil. Ama halası olduğumu biliyor
Ailen destek veriyomu
Evet saolsunlar. Çocuğun aylık giderlerini olsun herseyini karsikiyirlar arada bir gelirler dururlar annem babam çocuğa bakarlar köye götürürler.
Bu durum özel hayatını etkiliyor mu