Allah adaletsiz mi, neden bazıları zengin ve güzel bazıları fakir ve çirkin?
- Allah neden kimini güzel ve zengin yarattı?
- Allah neden kimini güzel ve zengin yarattı?
Allah kimseyi zengin yaratmadı, anadan kan içinde üryan doğuyoruz. Güzellik ise toplumsal bir algıdır. Şu var ki sana şöyle bir koz vereyim, neden bazıları engelli ya da ailesiz doğuyor? Bunlar diğer tarafta daha merhametli mi yargılanacak? Aslında her insan bir başka insanın sınavıdır. Emin kl engelli insanların çoğu hayatlarında onlara bakacak en doğru kişileri bulabilirken sağlam insanların çoğu intiharın eşiğinde neredeyse. Ailesiz yani yetim ve öksüz kardeşlerimize gelecek olursak, insan zaten ailesini belli birden sonra kaybedip yeniden oluşturuyor. Eğer hayata tutunmayı başarabilirlerse karşılaştıkları zorluklar belki daha fazla olsa dahi kendilerine bir aile kurma şansları gecikmeli de olsa yine kendi ellerinde. Diğer tüm hususlarda Allah kulları için kötülük istemez fakat onlar kendi kendilerine kötülük ederler.
Cevap
5Cevap
hepsi toprağa gitmiyor mu
önemli olan
iman güzelliğidir ..
Olmayan varlıkların adaleti de olmaz, adalet ile herhangi bir ilgileri de olmaz.
Evet adaletsiz ama buna sabrederek sadakatinin ölçüsüne göre sonra mükafat vereceğini vadediyor ama bu dünyada adaletsiz, ama telafi ederek adaletli olacağını vadediyor yani benim anladığım bu, bu kadar
Bu soruyu sorman sakıncalı...
Ne yani çalışmayıp oturanı zengin mi olsun istiyorsun? Her şeyden bihaber insanların zengin mi olmasını istiyorsun? Öldükten sonra zenginliğin bir öneminin olduğunu görmüyor musun?
Olmadığını*
Armut pis agizma düs istemiyorum Allah kendisie insanlara verniyor inanmayanlara veriyor inancisizlar bu dunyyada daha iyi yaşıyor
Onlar senden daha çok çalıştığı için olabilir mi?
Şikayet etmek yerine emek harcasan sen de mükafatını alırsın.
Buldun mu cevabını?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?