Giydiğin elbisenin içini kalite ile dolduramıyorsan, insanlara yansıttığın tebessümünün arkasında kibir varsa, herkese mutluluk dağıtıp kendi aileni içten içe huzursuzluk yaratıp yiyip bitiriyorsan boşsun be uyan artık..😈

Giydiğin elbisenin içini kalite ile dolduramıyorsan, insanlara yansıttığın tebessümünün arkasında kibir varsa, herkese mutluluk dağıtıp kendi aileni içten içe huzursuzluk yaratıp yiyip bitiriyorsan boşsun be uyan artık..😈

Kendi durumum belki henüz iyi değil, işsizim ama aileme her daim sadık biriyim ve aç değiliz açıkta değiliz, çok şükür. Ailemin maddi durumu da gayet iyi, Allah gördüklerimizden geri koymasın. Ben şu anda bulunmuş olduğum küçük bir şehir olan memleketimden memnunum, biraz eski ama sağlam olan üstlerimi giymekten asla imtina etmiyorum. Yarın birgün güzelinden bir işe girsem de bu tavrımın değişeceğini sanmıyorum.
Tabii ki hayır. Ortalama, hatta yoksul semtlerde ne kaliteli insanlar gördüm. Kalitenin giyim kuşamla, gelir seviyesiyle, statü ile ilgisi yok. Milyonlarca liralık serveti olan, üniversite mezunu eski kaynanam ve kocasının, beni 4 farklı erkekle aldattığı ortaya çıkan eski karıma nasıl arka çıktıklarını, zerre kadar utanma duygularının olmadığını gördükten sonra, kalitenin, insanlığın parayla pulla ilgisi olmadığından emin oldum.
Bence önemli olan iyi giyinmek değil ya da yaşadığın yer değil.. kendi kalbin ve kendi karakterin.. öyle insanlar var ki altlarında araba zenginlik ama içleri boş oluyor merhametleri ya da karakterleri olmuyor
Nezih semti diğer semtlerden ayırabiliyorsa ve orada yaşamayı seçebiliyorsa yine bir ışık vardır diye düşünüyorum. Tamamen evet kalitelidir diyemesek de.
Cevap
25Cevap
Yapmadığını herkes biliyor. Başta şeytanın teki olupta kendisini bu şekilde maskelemeye çalışanlar...
Kıyafet her şey olsaydı ortalık kaliteli kokardı.
Kalite kişinin hamurundan gelir.
Üslubu, davranışları, hayata bakış açısı ve topluma olan faydasıyla ölçülebilir. Kendisine bile hayrı olmayan insanın üzerindeki Beymen olsa ne fayda.
Modern kölelelerin en büyük yanılgısı bu işte
Bu mümkün değil.
Sadece kendine ve evlatlarına bu olguyu aşıla yeter. Kimseyi düzeltemezsin
Elhamdulillah halen varız.
Cevabı yazmışsın, soru soruyorsun. Ne diyelim şimdi,🙂
Özü ve davranışı önemli benim için. Bir de adaletli olmalı insan.
Kendini övmemeli, övgüyü başkasından duymalı.
Velhasıl, yaşadığın yer kadar değil yaşattığın kadar değerlisin.
Kıyafetin kadar değil kifayetin kadar güzelsin...
Mevlana'nın bir sözü vardı. "Ne insanlar gördüm üstüne kıyafet yok, ne kıyafetler gördüm içinde insan yok". Kitabı kapağına göre mi değerlendirirsin yoksa içindeki yazının ya da bilginin kalitesine göre mi
Kaliteli yapar mı bilmem ama en çok saygıyı onlar görüyor toplumda. Herkes iyilikten dem vurmuş ama ben insanların bunu çok umursadığını düşünmüyorum.
bir insanin duruşu, yerinde konuşup yerinde susmasi vs evet çok önemli ama bunlarin yaninda giyim vs de çok önemli. bir ortama girdiğinizde insanlar sizin içinizi göremez ki dıştan özgüvenli gözüküyorsaniz güzel kıyafetkeriniz çekici bir kokunuz varsa o ortamda saygı görürsünüz
Nice insanlar gördüm üstünde elbiseleri yok nice elbiseler gördüm içinde insan yok kişinin karakteri kalitesi kıyafetle oturduğu mühitle anlaşılmaz karakter kalite doğuştan olur
Kalite doğuştan gelir. Sadece kıyafet ve semt yetmez karakter de ister. Karakter yoksa kalite yoktur. Herkes pahalı ve şık giyinebilir ama herkes kaliteli olamaz.
Hayır. Ağacın kalitesi özünden, insanın kalitesi sözünden anlaşılır. Giyim kuşam, fizik sadece bir kabuktan ve ambalajdan ibaret.
Kaliteli "gösterir" sadece, kaliteli yapması için karakterinin oturmuş ve olgun olması gerekir aynı zamanda.
Asla yapmaz bunu mesleğimi başlayınca anladım. Elit ve zengin olup en temel terbiye almayan Çok gördüm.
İnsanın kalitesi edindiğini kültürden, bilgiden, saygıdan ve anlayış seviyesinden belli olur. Kıyafet, semt, para gibi şeyler sadece yanıltır 🤭☺
Kaliteyi arttırır ama tek başına asla yeterli değil. İçi boş elbiseler ile insanlık doldurulmaz...
Ne giyilen elbise karakter katar nede yaşanılan şato. Kalite , karakteri; karakterde insan olmayı oluşturur.
Kişi kıyafetiyle ağırlanır muhabbetiyle uğurlanır,, 🙂
Kalite ne giyiniş ne semttir asıl kalite kadınlık veyahut adamlık tır 😇
Bunların farkında olarak bu seçimleri yaptıysa evet kaliteli diyebiliriz.
Kalitesi kurduğu cümleden karşısındakine bakışından belli ollur
İnsanı karakteri kaliteli yapabilir diye düşünüyorum. Kalite kişiliktedir.
Giyim ahlak ile bağdaştırılamaz. O kişinin sadece iyi giyindiğini gösterir. Kalite takvadandır
Kalite bunlar değil karakteri yapar insanlığı yapar
Hayır karekteriyle bir bütünse bu özelliklerin ozaman kaliteli yapar
Detay o kadar tesbıt saglam kı ekleme yapma ihtiyacı hissetmedim
Hayır yapmaz, keşke kişilik ve karakter bu kadar çabuk değiştirilse.
iki özelliğin yanına krakteride koyarsan o zaman evet
Kısmen yapabilir. Çevresi de önemli yaptığı iş aldığı eğitim, gezdiği ülkeler.
Hayır kişinin kalitesi kişisel gelişimine bakan bir şey dir
Evet ya neyle olcecez? Iyi insan kötü insan her yerde bulunur o ayri.
Ye kürküm ye.. Asla bu bir ölçü değil, olamaz. Karakterden gelir kalite.
Kalite insanın düşündükleriyle hareketleriyle fikirleriyle belli olur. Para nerdeyse kalite orada zannediyoruz maalesef
Kalite ölçütü maddi şeyler olamaz.
Bana hesap sormayı bırak 🤓
İçinden düşün ağlarım bak🤓Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür. Gözü, gönlü kapalı bir insanın düşüncesi seni üzmesin. Allah hepimize i'zan versin.
Gaziosmanpaşa da dogup İstanbul Türkçesi konusan görmediysen ortam adamı sekillendirir demektir
Sadece bunlarla olacağını düşünmüyorum ama
Yapmaz.
Karakter , davranıs ve kültür olayı o
Hayir.. Kalite farkli bir boyut.
Nezaketli ve hududunu bilen insan kalitelidir
Ruhu varoşsa yapmaz.
Yapmaz kalite başka bir şeydir
Herkesin anlayışı farklı bu konuda
Yapmaz kotuyse kotudur
Yapmaz önce karakteri kaliteli olmalı.
Görgüsüz dolu
Evet artıları çok