2 yıl önce 1 kulağını deldirdim, ama sonrasında aslında küpe takmanın benim gibi birine yakışmayacağını düşündüğüm için küpe takmayı bıraktım. Ayrıca 3 tane kalıcı dövmesi vardı. Önceki dövmelerimi en çok da aileme ve geçmişteki ezilen, hor görülen kendime inat olsun diye yaptırmıştım; ama son olarak yaklaşık 1 hafta önce bu kez kendi isteğimle, hayat hikayesini kendi hayat hikayeme benzettiğim için koluma Pitbull dövmesi yaptırdım. Bununla birlikte biraz arkadaş çevresinin etkisiyle nikahsız c. nsel ilişki yaşadım ve bir süre sonra bana da zevkli gelmeye başladığı için o şeyi 8 kez yaptım. Yine arkadaş çevremin etkisiyle alkol kullanmaya başlamıştım ve şu anda ise kendi isteğimle ve biraz da aileme inat olsun diye alkol kullanmaya devam ediyorum. Yine aileme ve geçmişteki ezilen, hor görülen kendime inat olsun diye birkaç kez bar vb. ortamlara girdim, şu anda da aileme karşı geldiğim ve geçmişteki ezilen, " Bu çocuk hiçbir b. k yapamaz " diye bahsedilen kendime inat olsun diye o tür ortamlarda vakit geçirmeyi seviyorum. Ama aslında özümde tertemiz, çevresine karşı son derece saygılı, merhametli, hoşgörülü, ağırbaşlı, kısacası akla gelebilecek tüm konularda dört dörtlük biriydim. Sizce tüm bu yaptıklarıma rağmen
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce tüm bu yaptıklarıma rağmen hâlâ iyi biri sayılır mıyım? Ayrıca yaptıklarımın asıl sorumlusu ben miyim, yoksa böyle olmama sebep olan insanlar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Pitbull dövmesi bende yaptıracaktım benzer sebepten ötürü ama vazgeçtim
Neden?
Kalıcı diye
O halde sen de geçici bir tane yaptır.
Ama tabii hâlâ istiyorsan
Seninki kalıcı mı
Evet.
Sen hiçte temiz düzgün birisi değilsin kendi rızanla yapmışsın. Bence kendini biraz daha boz insanlar için bu az olmuş
Ama önceden gerçekten dört dörtlük biriydim.
Bunu sadece kendim söylemiyorum, çevremdeki birçok kişi de söylüyordu.
Ayrıca yaptığım şeylerin birçoğunu kendi isteğimle yaptım, ama yanlış olduğunu bizzat tecrübe edindikten sonra yapasım gelmedi. Bu kez de sadece bana uyan şeyleri ( alkol kullanmak, kızlara vs. bakmadan, sadece bir şeyler içmek için barlara gitmek, dövme yaptırmak gibi şeyleri ) sırf aileme ve geçmişteki ezilen, hor görülen, aşağılanan kendime inat olsun diye yapmaya devam ettim.
Tabi tâbi bende aileme inat pavyona gideyim orada çalışayım o zaman. Zevk aldığın için yapıyorsun ve şu an da öyle düzgün birisi değilsin anlattığına göre malasef
Ama böyle şeyler yapmaya başlamamın sebebi üniversitedeki arkadaş ortamım ve ailemin baskıcı tutumu oldu. Yani şayet ailem her konuda bana karışmasaydı ve üniversitede öyle bir arkadaş ortamında bulunmamış olsaydım asla bu tür şeyler yapmazdım.
Hatta sadece ailem baskıcı olmasaydı o bile yeterdi.
Benimde ailem baskıcı ben öyle birisi değilim çünkü bazı şeyleri yapmak bana göre yanlış. Ve bu kafayla çok yanlış yaparsın
Ayrıca şu anda sadece dövmelerim var, alkol kullanıyorum ve kendi halimde ( kızlara falan bakmadan, sadece bir şeyler içmek için ) barlara gidiyorum. Gittiğimde ise içtiğim şeyin resmini çekip oranın konumunu da etiketleyip İnstagram'da paylaşarak akrabalarımızın da görüp benim eskisi gibi saf, ezilmesi kolay biri olmadığımı anlamalarını sağlamaya çalışıyorum.
Evet, şu ana kadar sayı olarak çok olmasa da çok büyük hatalar yaptım. Ama yaptığım her hata bana ömür boyu geçerli olacak ve başkalarının anlatmasıyla asla anlayamayacağım dersler verdi.
Alkol içen insan ezilmiyor mu bu ne saçma bir düşünce. Bence kendini geliştirerek okulunda işinde başarılı olan insan daha güçlüdür. Ve ahlakıyla temiz bir şekilde yaşamayı başaran insan güçlüdür çünkü her şeye rağmen doğrudan sapmamıştır. Temiz bir şekilde yaşamak hem bu dünyada hem öbür dünyada insana huzur verir
Bence alkol kullanan insanlar kötü insan olarak görülür ve kötü insanlara da herkes kolay kolay yaklaşamaz ve haliyle de alkol kullanan insanlar alkol kullanmayan insanlara kıyasla daha az ezilir.
Ayrıca nedenini bilmiyorum, ama ben önceden iyi biriyken birçok kişi yanımdayken " Ne kadar efendi, iyi biri " diye bahsedip arkamdan da " Akıl hastası, akıl fukarası. Bunların cinsinde akıl hastalığı genetik, demek ki; bu da öyle " gibisinden şeyler söylüyorlardı ve tüm o söylenen şeyler yüreğimde onulmaz yaralar açtı. İzmir'e üniversite okumaya gidip ailemin baskısından kurulduktan çok kısa bir süre sonra ise tüm o söylenenler aklımda teker teker canlandı ve bir daha ömür boyu ezilmemek, o zamanki halime dönmemek için o zaman nasıl biriysem tam tersi bir şekilde hareket etmeye başladım.
Yani bunu kendimi avutmak, yaptığım yanlışlara gönül rahatlığıyla devam etmek için söylemiyorum; ama beni bu hale getiren o insanlar oldu.
Tabi öyledir kesin 😅 alkol alan dayım alkolün etkisiyle bir araca çarptı ve aile öldü şu an kedisi hapiste. Ne kadar güçlü dimi 🤦🏻♀️
Çok geçmiş olsun, ama ne alakası var? 😁
Ben de birkaç kez alkollüyken çok büyük hatalar yaptım, ama alkol kullanmama, o tür yanlışlar yapmama asıl sebep olan kişiler ben saf, temiz biriyken beni ezip aşağılayan, hiç yoktan yere arkamdan " Bu çocuk akıl hastası, Allah ailesinin yardımcısı olsun " gibisinden şeyler söyleyen kişiler oldu.
Ooo kral ya devam et böyle 👋🏻
Neyse. Kim ne düşünürse düşünsün, Allah benim içimi de, yaptığım tüm bu yanlışları neden yaptığımı da herkesten iyi biliyor. 😊
Tamam
kim bilir
Açıklamayı okursanız siz de bilebilirsiniz, bilemeseniz bile en azından tahminde bulunabilirsiniz. 😊