Sizce böyle biri gerçekte iyi midir, kötü müdür? Yaptığı yanlışların sorumlusu kendisi midir, yoksa çevresindeki insanlar mıdır?

2 yıl önce 1 kulağını deldirdim, ama sonrasında aslında küpe takmanın benim gibi birine yakışmayacağını düşündüğüm için küpe takmayı bıraktım. Ayrıca 3 tane kalıcı dövmesi vardı. Önceki dövmelerimi en çok da aileme ve geçmişteki ezilen, hor görülen kendime inat olsun diye yaptırmıştım; ama son olarak yaklaşık 1 hafta önce bu kez kendi isteğimle, hayat hikayesini kendi hayat hikayeme benzettiğim için koluma Pitbull dövmesi yaptırdım. Bununla birlikte biraz arkadaş çevresinin etkisiyle nikahsız c. nsel ilişki yaşadım ve bir süre sonra bana da zevkli gelmeye başladığı için o şeyi 8 kez yaptım. Yine arkadaş çevremin etkisiyle alkol kullanmaya başlamıştım ve şu anda ise kendi isteğimle ve biraz da aileme inat olsun diye alkol kullanmaya devam ediyorum. Yine aileme ve geçmişteki ezilen, hor görülen kendime inat olsun diye birkaç kez bar vb. ortamlara girdim, şu anda da aileme karşı geldiğim ve geçmişteki ezilen, " Bu çocuk hiçbir b. k yapamaz " diye bahsedilen kendime inat olsun diye o tür ortamlarda vakit geçirmeyi seviyorum. Ama aslında özümde tertemiz, çevresine karşı son derece saygılı, merhametli, hoşgörülü, ağırbaşlı, kısacası akla gelebilecek tüm konularda dört dörtlük biriydim. Sizce tüm bu yaptıklarıma rağmen
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce tüm bu yaptıklarıma rağmen hâlâ iyi biri sayılır mıyım? Ayrıca yaptıklarımın asıl sorumlusu ben miyim, yoksa böyle olmama sebep olan insanlar mı?
Sizce böyle biri gerçekte iyi midir, kötü müdür? Yaptığı yanlışların sorumlusu kendisi midir, yoksa çevresindeki insanlar mıdır?