Buna herkesin farklı bir yanıtı olabilir diye düşünerekten cevaplarınızı merak ediyorum.
Aileler, ekonomi, istenilen kişinin bulunamaması, kimseye güvenmemek vb..

Buna herkesin farklı bir yanıtı olabilir diye düşünerekten cevaplarınızı merak ediyorum.
Aileler, ekonomi, istenilen kişinin bulunamaması, kimseye güvenmemek vb..

Herkes doğru insanı arıyor ama doğru insan olmaya çalışıyor mu? Sanmıyorum..
Herkes doğru insandı ama hep hayatlarına aldikları insanlar kötüydü. Hep karşı taraf problemliydi ne hikmetse.
Sen doğrusun hocam. Bende doğruyum mesela. Diğeri de doğruyum diyor. Peki yanlış kim? Hepimiz doğruyuz o zaman :))
Benim evlilik düşüncem var ama adam akıllı kimseyi göremiyorum. Ya saygı, edep yoksunu biri çıkıyor karşıma. ya da paragöz şaklabanlar. Hayatta hiç bir şekilde bir başarısı ya da çabası olmadan hazıra konmak isteyen protez tırnaklı ablalar :))
Benim için en büyük iki sebep : Ekonomi ve istenilen kişinin tam çıktım derken aslında çıkmaması olayı.
Yani arkadaş, evlilik yapacaksın ve ülkede güzel bir mesleğin olmasına rağmen ekonominin saçmalığı yüzünden bir şeye girişemiyorsun. Zamana bırakıyorsun, bu sefer de karşı taraf sabırsızlanıyor. Seni anlamıyor, empati kuramıyor... O sabırsızlanınca kavgalar çıkıyor, sonra da, " Ya ben böyle bir kadınla sevgili mi olmuştum? " diye bu sefer ne kadar saçma bir tercih yaptığının farkına varıyorsun.
Ekonomi yüzünden orta-uzun bir vade önce ciddi bir ilişkinin kıyısından döndüm diyebilirim :D İyi ki de dönmüşüm. Sağol padişahım ( ! ) jjd
Gerçekler... :/ Eyvallah
Ben şöyle düşünüyorum kendi çevresinde gördüğü olumsuz evlilikler kişiyi evlilik düşüncesinden uzaklaştırıyor, korkutuyor. Gerek kendi ailesinden gördüğü olumsuz evlilik gerek çevresinden gördüğü.. Tabi sadece bu değil çok sebep var. Şimdi günümüz de insanlar hayatlarını birleştirmek yerine koltuk takımının en iyisinin olmasının derdin de, perdelerin rengi ile duvarlar uyuyor mu onun derdin de insanlar bilmiyor ki huzur olmadıktan sonra mutluluk olmadıktan sonra hepsi boş. Sorumluluk desen o da çok artıyor tabi.. Bu da insanları ürkütüyor bu yüzden evlilik düşüncesinden bir adım uzak duruyorlar.
Kesinlikle
Çevredeki evlilik örnekleri ve basma kalıp düşünceler. Evliliğin içi çok boşaltılmış, sevdiğimiz insanla mı evleniyoruz yoksa çıkar ilişkisi haklı haksız davası mı güdülüyor belli değil. Herkes çaba, ilgi, alaka, saygı, sevgi görmek istiyor ama kimse göstermiyor. Çok tezat düşünceler arasında doğru insanı bulmakta nasip işi. Kumar misali ya kazanacağız, ya kaybedeceğiz.
Cevap
20Cevap
Kendim için konuşursam en büyük konu tabi ki de ekonomi olurdu.. çünkü ekonomi yüzünden bırakın evlenmeyi sevgili bile yapmak çok zor geliyor insana bazen. buna ek olarak da birde kimsenin gerçekten aşık olduğunu ya da evlenilecek kadar ya da bir ömür geçirilecek kadar güvenildiğini de düşünmüyorum. zaten ülkemizde de çoğu kişi birbirini tanımadan evleniyor ya da aşk olmadan evleniyor bu da bir süre sonra ilişkilerinin bitmesine neden oluyor.
Hayatın pahalılığı, düğün nişan kına söz vs masrafları her şey el yakıyor çünkü bu devirde evlilik bile hayal oldu bir yuva kuruluyor ama ne zorluklarla ne eziyetlere ile halbuki sade çok masrafsız anlaşılıp hallolsa daha kolay olur yoksa diğer türlü evlendikten sonra bir sürü borç sıkıntı dert evliliğe de yansıyor bir süre sonra sıkıntı çıkıyor çiftler arasında.. birde evlenip anlasamamak sorunlar yaşamak okadar eziyet ve masraftan sonra boşanmak sıkıntı stres felan da insanların gözünü korkutuyor bu evlilikten uzak durmak için en büyük etken, heves hayallerle bir yuva kurup sonra bozulması çok zor.
Karşı cinsin güvenilmezliği, hayat pahalılığı, geçim derdi, psikolojik sıkıntılar, sorumluluk almaktan kaçınma, tahammülsüzlük, bencillik, böyle uzar gider.
Hayat şartlarının zorluğundan dolayı herkes günü kurtarma derdinde, kimsenin kimseyi gördüğü yok, herkes kendi çıkarlarını gözetiyor. Yeni bir sorumluluk almak istemiyor. Bu yani.
Kadınların çocuk yapıp hemen bırakmak ayrılmak istemeleri hem de boş bir konu açıp, amaçları erkeklerin paralarını yemek oluyor ama her kadın öyle mi değil tabi ki de her zaman söylediğim gibi "kaderinde ki insanı bekleyen kişi, bir ömür boyu o insanla yaşayıp gider"
O daha çok erkeklerde oluyor ama (%90) dediğin gibi her erkek de aynı değil.
İnşallah
Benim evliliğe olan negatif yaklaşımım başkalarına çok saçma gelebilir.
Yıllarca okudum, emek verdim, kariyerim için çabalıyorum her şey çok güzel giderken neden illa ki biriyle evlenip de bunları geride bırakıp taksit ödeyip, 30 yıl sonra hayatıma giren insanlarla ailecilik oynayayım ki.
Önceliğim emeklerimin karşılığının tadını çıkarmak, başarılı olmak. Kadın olarak sağlam bir gelecek kurmak istiyorum. Kimseye ihtiyaç duymadan da yaşayabilecek seviyede olmalıyım.
1. Kadınların çoğunun inanılmaz bir aldatma potansiyeline sahip olması. Yani güvenilmiyor gerçekten. Bir tanesi ülkenin yarısı ile aldatabilir. Belki abartıyorum ama bunlar ülkenin gerçekleri.
2. Ekonomi. Tamam düğüne karışıyım düğünsüz evlendik diyelim. Ama kurulması gereken bir yuva var. Hadi onu da kurduk e bu defa da çocuk olacak...
Aaaa bunu daha bugün konuştum. Sevdiğin insanla beraber bir evde yaşamak kendi düzenini oturtmak şapşahane bir şey ANCAAAKK evlenmenin aşamaları çok sıkıntılı aileleri tanıştır, ev bul, eşyaları hazırla, düğün istemediğine aileleri ikna et vs vs cidden bu süreç insanı evlilikten soğutuyor
Bendeki tek konu güvence. Hiçbir güvencem yok, yarın ne olacak belirsiz. Ülkeyi de geçtim dünyada belirsizlik hakim, tam bir kaos. Umutsuzluk en büyük düşmanım, umutlarım en büyük dolandırıcı. Kimin ne olduğu belli değil, birinin neyi olabilirim ne kadar olabilirim belli değil. Genel durum daha çok ekonomi gibi.
Benim için 5 büyük konu var
Benim için sorumluluk almak istemiyor olmam. Ve kendimi evlilikte şu an olduğum kadar özgür hissetmeyeceğimi düşünmem. Aslında bu yanlış çünkü insan zaten özgür olmadığı bir evlilik yaşıyorsa o evlilik sorunludur.
Ekonomi o paranın altına kimse kolay kolay girmek istemez.
burada KS’de takılalı evlilikten her ne kadar evlenmeyi, yuva kurmayı istesemde korkar oldum evlilikten. burada o kadar evli olupta eşinin haberi olmadan o kadar karşı cinle konuşan yazışan ve başka başka şeyler yapan var ki… acaba korktuğum şey başıma gelir mi diye korkmuyor değilim maalesef. Allah korusun
Birçok konu var ama en büyük olanı soruyorsan, bence popüler kültürün ve sosyal medya platformlarının bozmuş olduğu ahlak. Ahlak yoksa ne iş, ne eş, ne de dost olunur.
Evlenmeden önce ve sonrası diye bakıldığında insanlarda bir çöküntü oluştuğu görülüyor. Ha bir de sakın evlenme diyenler de var bu sebepte.
.
Benim için evlilik düşüncesini negatife çeken sorunlar güven eksikliği, gerçek yüzünü sonradan gösterir mi endişesi var.
Sorumluluk almaktan korkan insanlar, aldatılmak, birde evlilik aşkı öldürür diyolar falann böyle olunca insanlar evlenmekten korkar oldu.
güvenmemek, bencil, narsist , insanlara denk gelebilme ihtimali , istenilen kişinin çıkmaması …
En başta ihanetten korkuyorum çünkü günümüzde insanlar doyumsuz oldu, güvensizlik, maddi sıkıntılar beraberinde, anlaşmazlıklar vs şeklinde gider.
Şu an daha çok ekonomik şartlar evlenmek yerine sadece birlikte yaşama şradesi daha çok tercih ediliyor galiba.
Artan boşanmalar, doyumsuz insanlar, menfaatcilik, sadakatsizlik, kısacası kimseye güvenilmiyor.
Evlilerin mutsuz olması ve ekonominin kötü olması.
Böyle bir soru sormuştum genel olarak cevaplar sorumluluk alamama ve ekonomi
Riskli bir kumar evlilik. Kaybetmeyi göze almak önemli olan.
Okulum var , ekonomik özgürlüğüm olmadan düşünemem.
bence evleneceğin kişinin ailesiyle anlaşamamak olabilir
insanların birbirine olan güveni en büyük etken. kimse vefalı sadık olmadığı için😂
Güvensizlik, kabarık geçmiş, yalanlar, sahte samimiyetler, menfaat
Kimseye güvenememek en büyük etken bana göre
Aliskanlıklar ve ayni evin icinde yaşam. mücadelesi gelecek tasasi v. s
Şahsen çok zor güvenen biriyim evlilik adımı atmak içinde bayaa zorlayıcı sınava tabi tutar gibi davranıyorum 🫣😂
Ben güvene çok önem veririm karşımdaki kişi bana güvrnebileceğim bir tablo sunuyorsa o bende tMam olur
detayında cevaplamışsın özkumcuğum
bedava düt için neden 1 milyon lira masrafa gireyim? Sonra bunun maddi manevi sorumluluğuna gireyim?
Karşı cinsin hiç güven vermemesi , ufak bir kavgaya heran aldatılma tehliken çok büyüktür.. Kime güvenilim mk
Sonradan aldatılma düşüncesi özellikle çocuk yapıldıktan sonra...
Çekilmez çile..
Alternatif çok kişi var , sorumluluk büyük , güven eksikliği
Güvenemiyorum
Valla ekonomi ve sadakat
Son ilişkimde yaşadığım hayal kırıklıkları
Artik birbirini sevmeme. her sey halledilir ama bu mumkun degil
devamlılığı olmadığı düşüncesi
Sadakatsizlik der kenara çekilirim.
samanlıkta iğne arıyoruz
Kişisel alan kısıtlılığı ve çocuk
Ekonomi ve karakter uyuşmazlığı güvensizlik
Güvensizlik ve günümüz sartlari.