Ben bunun sebebinin hadisler ile islamın karıştırılması/bir tutulması olduğunu düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler?

Ben bunun sebebinin hadisler ile islamın karıştırılması/bir tutulması olduğunu düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler?
Ateist harici nonteizm bilmiyorsunuz değil mi? Başka bir şey bilmeden nasıl oluyor da kendinizi bu konularda otorite gibi görebiliyorsunuz? Bende ateist olmayan koyu bir İslamofobik olarak bu dini sevmiyorum, saygı da duymuyorum var mı problemi olan? Saygı duymamı istiyorsa önce o din benim yaşam hakkıma saygı duymasını öğrenecek, müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyen bir din, son din İslam oluncaya kadar öldürün diyen bir din, dinden döneni öldürün diyen bir dinin bana bir saygısını göremiyorum, her türlü öldürülmemi emrediyor, ne diye saygı duyacakmışım? Siz elinde kanlı kılıçla kafanızı kesmek üzere olan birine saygı duyar mısınız? O halde saygı saygı diye ses kalabalığı yapmayacaksınız, saygı bile duymak zorunda değilim. Ayrıca boş konuşmaya gerek yok, yalan hadisleri geçiyorum, sahih hadislere bile bakmaya gerek yok bu inancın yalan olduğunu anlamak için. Sadece Ayetlere bakarak bile yüzlerce çelişki görünüyor zaten zorlamanın anlamı yok, inanmamak için sadece Kuran yeter. Tam olarak bu sebeple çok bilmişlik yapmaya gerek yok, çoğunluk haklıdır mantığı güdüyor büyük çoğunluk farkındayım, onlara da dünya çapında çoğunluğun Hristiyanlar olduğunu hatırlatırım o zaman Hristiyanların sözünü dinleyin madem. Nasıl onlar için haklı değil diyebiliyorsanız kendinizin de haklı olmama ihtimalini bir gözden geçirin artık. İnanmayanı hedef gösterip söverek inancınızı kutsayamazsınız. Esenlikler.
Zekanın olmadığını anladık hadi, ateist harici bir nonteist bilmiyorsun diye eleştirdiğime göre ateist harici bir ideolojim olduğunu da mı idrak edemeyecek zeka seviyesindesin? Müşrikleri nerede bulursanız öldürün bir AYET, son din İslam oluncaya kadar öldürün de bir AYET ama gidip buldun hadis de hadis diye tepineceğin algıda seçicilik içeren şeyi tekrarladın, bu ezikliği bırakın artık, din size ahlaksızlık emrediyor, kurtulun artık. Din size öldürmeyi emrediyor, insanları katletmeyi, ganimet almayı, sizin gibi inanmayan kim varsa katletmeyi emrediyor. İnançsızlar size düşman falan değil, bu din insanlığa düşman gözünüzü açıp görün artık. Kelle kesmeyi emreden barış dini mi olur diye oturup bir düşünün, konuyu açan zekasıza söylemiyorum o zaten umutsuz bir vaka, bu yazıyı okuyanlara söylüyorum. Dininiz size insan öldürmeyi, dolayısı ile ahlaksız bir eylemi gerçekleştirmenizi emrediyor, farz kılıyor açın gözünüzü de bakın görün. Üstüne üstlük yine bu konuyu açan zerzevatlar neden inanmayanlar katil olmuyor, adam öldürmüyor, müşrik katletmiyor diye dertlenip inanmayanları eleştiriyor, adam öldürmemizi istiyor, neden katliam yapmak istemediğimizi sorguluyor hala mı görmeyeceksiniz? Köy basıp kadınları cariye, erkek çocukları köle, malları ganimet alıp eli silah tutan tüm erkekleri öldürmeyi emreden din mi olur? Eminim göreceksiniz, biraz okusanız göreceksiniz ama inancınızı okumayı bile reddediyorsunuz, yazık..
@betahouse ağzına sağlık
@betahouse ve böylesi kadın düşmanı bir dine tapmamızı bekliyorlar ne acınasıca ne kadar da komik
@Bilnmez_yy teşekkür ediyorum, doğrusunu isterseniz kimse okumuyor diye artık hiçbir şey yazmıyordum boşa gidiyor diye ama birkaç kişi de olsa görüyormuş, gerçekten umut verdiniz çok teşekkürler. 🙏🙏
Rejimin laik olması olarak düşünüyorum. Çocuk küçüklüğünden itibaren laiklik din devlet işleri ayrı olacak. Kılıf kıyafet özgürlüğü atarürkü putlaştırmaları gibi birçok sebepten dolayı kimseye dini öğretilmiyor. Hiçbir çocuk okulu bitirince Allah'ın varlığı ve birliği noktasında ya da Hadislerin hak olduğunu hakkında bilgi sahibi olmuyor. Saçma sapan safsatalar ile nesil uyutuluyor. Sonra sapık biri çıkıp hadisler yalan nasıl olacak dese birde o kişi güya islam profesörü ünvanına sahipse adamın inancı zayıfsa inanıyor. Ateistler çoğalıyor deistler çoğalıyor maâlesef. Onun için Şeriatı Muhammediye şart kardeşim. Bu insanlar dinini öğrenmeli ve tahkiki imana sahip olacak eğitimi almaları gerektiğini düşünüyorum.
İslamcıların artık kula kulluk etmeleri, gösterişleri bağış adı altında topladıkları paralarla çakarlı araçlarla gezmeleri halkı kışkırtıcı politikaları kendilerini üstün tutmaları lakin üstünlük takvada demeleri kendilerinden olmayanları tehdit etmeleri islamı ve Türklüğü karıştırmaları siyasi politikaya karışmaları devlet içine girişmeleri torpilleri dahada sayarımda bunlar yeterli sebepler.
Yanlış. Dinden soğumak için bahane arayan Kuran Ayetlerini de çelişkili zannediyor. Araştırmıyor. Sorularına çözüm bulmuyor. Çelişkili veya bilime aykırı olduğunu iddia ediyor ve hop ateistim diyor. Yani, bahane arıyorlar. İsteyen Kur'an'ı isteyen hadisi bahane ediyor.
Cevap
10Cevap
düşman olmaları yanlış.. ama inançsız olabilirler kendi seçimleri bize karışmadıkları sürece sorun etmem
*Modern " çağdaş " olduğunu ima edip saygıdan yoksunlar oldukça;
- tesettürlü arkadaşlara yazin terlemiyor musun.
-saclarin hava almıyor beyin o yüzden calismiyor
- tesettür yasağının olduğu dönemde kampüste başını baglayan bir arkadaşa çağdaş olduğunu iddia eden bir arkadaş aaa gordum, gördüm saçını, bir de güzel olsa demişti hala dün gibi.. o kızın utangaç tavrı, o çocuğun insanlıktan uzak bakışı.
-zinadan uzak kalmaya çalışana turşusunu kur, siz normal degilsiniz vs...
*İnancliyim ben naraları atıp İslam'da olan hoşgörüyü hiçe sayanlar oldukça
- bak bak kışın ne giymiş..
-sevgilisi ile aynı evde yaşıyormuş
- bu da Allah'a inanmiyor
- başımıza taş yağacak
- bu da içe... Oldu...
Bunlar bitmedikten sonra hiçbir şey düzelmez.. Kimsenin cenneti ve cehennemi yok.. Saygı, saygı, saygı..
"dünya öküz ve balığın üzerindedir" gibi hadisleri ateistler çok yanlış anlıyor da ondan. marifetname adlı eseri okusalar orada evrenin yaratılışıyla ilgili birsürü sıradışı bilgiler yeralıyor, hatta miraç hadisesinde nerelere yolculuk etmiş peygamber yecüc mecücün oldugu yerleri bile anlatıyor. tabi ateistler okulda ögretilen dayatma ve dogmalara birileri tarafından değiştirilebildiğini bile düşünmeden doğrudan inanıp manipüle edildikleri için, antarktika ötesinki kaf dağlarının varlıgından bile bihaberler. çünkü toplumsal kalıplarda sıkışıp kalmışlar. hiç acaba mı diye düşünmeden önüne getirilen herşeye inanıyorlar. haliyle her türlü yanlış çıkarımda bulunup şeytanın top gibi oynadığı kişiler haline geliyorlar. bu yorumu bile yoruma kapatacagım çünkü adamların tek derdi saldırmak ve alay etmek. Allah tabiki böyle niyeti doğruyu bulmaya çabalamak olmayan adamları doğruya yönlendirmeyecek.
Dinlere ve inançlılara saygı duymalılar. Özgürlük adı altında bir çok değere sahip çıkıyorlar mesela LGBT’yi savunurlar ama tesettürlü kadına cahil gözüyle bakarlar. Bi kadının mini etek giymesi özgürlük olur ama başka bi kadının çarşaf giymesi yobazlık? Inanmamakta özgürler ama inanlara laf atmasınlar çok bilmiş hareketlerle
Düşüncene katılıyorum.
Aşırı dindarlık ve altında geçerli hiçbir neden olmayan yobazlık ve bunu başta kendi çocukları olmak üzere gördükleri her insana dayatmalarından dolayı artış yaşandığını düşünüyorum
Bilmem bende din düşmanıyım belkide insanlar araştırmaya başlayınca soğuyo
Ben kadınlarla ilgili olan ayetlerden birde bahsedilen doğa üstü olaylardan dolayı
insanların dini kendi kafalarına göre yaşayıp çevreye olumsuz olmalarından dolayı bence bir din düşmanlığı var ortada doğru olan bir kitap varken herkes kendi kafasına göre ayet hadis sallıyo ateistleri bilemem onlara sormak gerek neden artdılar diye
hangi hadiste deniyo o ya
hadisler peygamber efendimizin söylediği şeyler olduğu için evet hadislerde dinden sayılıyo
örnek alalım
1. Ebu Hureyre (r. a.)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (s. a. s.) şöyle buyurmuştur:
"Fal okları, satranç, tavla ve benzeri eğlence aletleriyle oynayanlara rastlarsanız onlara selâm vermeyin, size selâm verirlerse de selâmlarını almayın. Çünkü onlar toplanıp bu oyunların başına üşüştüklerinde, şeytan ordularıyla onlara gelir, tâki onlar oyuna devam edip dağılırken bir leşin başına üşüşüp de ondan yiyen, karınları doyduktan sonra dağılan köpekler gibi ayrılırlar." (Deylemî, el Firdevs, No:1045, 1/269; Ibni Hacer-i Heytemî, Ez Zevacir,2/401, 445)
2. İbni Abbas (R. Anhuma)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (s. a. s.) şöyle buyurmuştur:
"Şunu bilin ki! 'Vallahi senin şahını öldürdüm' diyen satranç ashabı şüphesiz ki cehennemdedir.” (Deylemî, Müsned-i Firdevs, No:488,1/138; Ali el Muttaki, Kenzu'l-Ummal, No/40654, 25/218)
3. Habbe ibni Müslim (r. a.) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (s. a. s.):
"Satranç oynayan mel'undur, o oyunu seyreden de hınzır eti yiyen gibidir." buyurmuştur.” (Ali el Müttakî, Kenzu'l Ummal, No:40636,15/215; Deylemî, Müsned-i Firdevs, No:6391,4/126; Münavî, Feyzü'l-Kadir, No:8209,6/7)
4. İbni Ömer (R. Anhuma)’ya satrancın hükmü sorulduğunda: "O, tavladan daha şerlidir." buyurdu.
5. Ebu Cafer (r. a.)’a aynı soru sorulduğunda: "O mecusîliktir, onunla oynamayın." buyurdu. (İbni Ebid Dünya, Mevsû'a, Zemmü'l-Melâhi, 1/83; Süyûtî, Dürrül Mensur, 3/169)
6 . İbni Şihap (Rahimehullah) a satranç sorulduğunda: "O batıldandır, Allah ise batılı sevmez." diye cevap verdi. (Beyhakî, Sünen, No: 20939, 10/359)
valla bilemedim tartışmaya çok hazırdım bu konuda ama iyi yerden girdin
jdjdjdjr hayır tabiki etmem neden ediyim fikirler farklı olabilir gayet normal önemli olan hakaret etmeden düzgünce fikirleri söylemek ve saygı duymak
ama tartışmak isterdimm güzel olurdu
bakalımmm denk gelirsek neden olmasın
dinciliğin ne kadar arttığını farkında değilsin galiba tüm dünyada.
asıl sorun şu ki bu dindarlar neden ateist ülkelere yani batıya dolup bir de ordaki adamların hayat şekline müdahil oluyorlar. Bu yüzden nefret artıyor işte. kendi dindar ülkelerinde kalsalar ya
yani şeytan gönderiyor müslümanlar kendi ülkeleri yerine batıya. o zaman batılılar yine haklı rahatsız olmakta.
Ateizmin artması birlerine batıyorsa öte yandan insanları dine zorlayanların sayısının artması da batmalı. Batmıyorsa bu konuyu kimse tartışamaz.
Teknik olarak ateizm sayısı artıyorsa dine zorlayanların sayısı düşüyor olur. Sevgiler iyi geceler.
Boş yapmayın. Herkes özgürdür. Bu paralelliği kuracağına sen önce başkalarına saygı duymayı öğren.
Tüm dünya din düşmanı Allah'a zerre kadar zarar verebilecekler mi? Tamam din hürriyeti var. Ama herkes seçiminin sonucuna da katlanacaktır.
İyi ki oluyor millet rüyadan uyanıyor yavaş yavaş
ayn
Bence asıl sebep islama bakmamız gerekirken müslüman olanlara bakmaktan geçiyor islamın güzelliklerini almak yerine müslümanların yaptığı davranışlardan dolayı soğuyoruz
ya da kendi konforu için Hakkı terketmiş insanlarda olabilir
teknolojinin gelişmesi ve insanların araştırması sonucu
Din düşmanlığını doğru bulmuyorum ama artan ateist yanlış bir tabir çünkü her bebek ateist doğar yetiştirilme şekliyle kendini bir dine mecbur hisseder
Evet senin peygamber efendinin hadisine göre bu dogr
Evet
bir şey düşünmuyorum herkesin kendi karari
Tercih, can sıkıntısı, hayat gayesi bla bla
İzm türevi akımların popülerite olması için faydacılıkları kazançları olduğunu sanmam, farklı ideolojik yapı denmesi doğru
Of bıktım şu sitenin canım canım üyelerinin ne dediğini bilmez tavırlarından ya sen benim ortam görüp görmediğimi hangi alanda uzmanlığımı nereden biliyosun klasik anonim hesapta 2008 din konularını tartışan 24 yaşında çocuksun. Son 2 mesajinin anti din ideolojisi ile ne alakası var ne saçmalıyosun sen ya
İnançlı bir hristiyanım karşıt düşünce dinamikleri dünyanın her yerinde var ve varolmaya devam edecek. Sen senin haznen doğru ve tek tip kabul edilirmiş gibi yorumlara aksi cevap vermenin sana kattığı bilgi ya da kazanç ne şu sitede?
Hadisleri kabul etmiyorum güvenmiyorum diyen kişiler ilimsel olarak çelişki içindedir. Çünkü bir çok eski kitaplar, tarihi eserler ve tarihi kayıtlar hadislerin kriterlerini taşımıyor ve güvenilirlik derecesine çıkamıyor bile. Hadisleri kabul etmiyorum demek tüm bunları kabul etmiyorum demekle eş değer oluyor. Hadisler kadar titiz ve kriterlere sahip tarihi kayıtlar, kitaplar vs göstermek mümkün değilken, bu noktada yapılan çalışmalar kendi asrının çok ötesindeyken kabul etmiyorum demenin bilimsel bir temeli yoktur mevcut tarihin %99 unu da kabul etmiyorsundur
bu zamanda saçmalığını görmek daha kolay ondan…
Hadis olmazsa din kalır mı ortada
allah daha cok versin daha cok nasip etsin
Allahından bulsunlar
Olur oyle seyler
Malum ırk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?