Kardeşim neden bir insan allaha inanmadığı zaman ona deli veya umarım allah sana şifa verir doğru yolu bulursunuz diyorsunuz kardeşim saygı duymak yerine her din yalan tek doğru din islam öyle mi kardeşim o kadar müslüman var ama içerisinde Kuran'ı kerimi okuyan kişi sayısı az zaten okuyan çoğu kişi ateist oluyor neden acaba :) adam müslüman ama ne okuyor ne araştırıyor anlamlarını bilmez burada boş konuşur kendinize gelin : )
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şu dakika bir vatandaş kendi çocuğunu yatırıp kesiyorum bunun boynunu dese deli diye akıl hastanesine atarlar, güya İbrahim yapmış peygamber demişler olay bu kadar basit. Denizin yarıldığına inanan 1,5 milyar Müslüman akıllı, böyle bir şey mümkün değil diyenler mi deli? Salih diye bir peygamber kayadan deve çıkaracak, Yunus diye bir peygamber balık midesinde aç, susuz, havasız günlerce kalacak bir şey olmayacak, Musa asayı yılana çevirecek, 7 arkadaş mağarada yıllarca uyuyacak, ay yarılacak, katır ile miraca çıkılacak, ölüler dirilecek, parmaktan sular fışkıracak falan filan bunlara inananlar akıllı, öyle şey olamaz diyenler mi deli? Onlarda biliyor merak etme, sadece işlerine gelmiyor veya bunca zaman inandım bari boşa gitmesin peşindeler. Herkes kimlerin deli, kimlerin zeki olduğunun gayet farkındadır diye düşünüyorum. Nuh diye birisi tek başına kilometrelerce uzunluğunda bir gemi yaptı, binlerce ton su ve yiyecek stoklayıp dünyanın dört bir yanından hayvan topladı. İnan inan, bunlara inan diyorlar işte, çocuk masallarında olsa o masalı anlattığın 5 yaşında çocuk ama böyle bir şey mümkün değil ki diye bilmiş bilmiş tepki verirdi. İnanılmaz şeylere, akıl sır ermeyen, mümkün olmayan veya cevabını bilemedikleri her şeye " mucize " der geçerler başka bir açıklamaları yok. Karşı tarafa soru sorarken kesin ispat isterler, hidrojenle oksijeni karıştırdım su oldu anam mucize işte, bilimin mucizesi. Bilim daha fazla mucize yaratıyor, din olsa inanılır yani o derece çünkü daha mantıklı, delilleri var ve nerede duracağını biliyor en azından.
Ya kardeşim bak kuran'ı kerimde şöyle yazıyor ayette peygamber efendimiz öldüğü zaman karısı dul kalmak zorunda ama eğer peygamberimizin arkadaşları öldüğünde peygamber efendimiz onlarla evlenebilirmiş? Flfkflfkfk
Evet, çok garibime giden konulardan birine değindin. Hep şunu düşünmüşümdür, dandik bir köy kilisesinin dandik bir papazı pederi bile bekaret yemini ediyor, dini için karşı cinsten sonsuza kadar uzak kalıyor. İslam peygamberine ise halasının kızları, dayısının kızları, teyzesinin kızları, amcasının kızları ve kendini hibe eden kadınlar sırf ona mahsus olmak üzere helal ediliyor. Öldüğünde 9-11 arası kadın dul kalıyor ve evlenemiyorlar, 9 yaşında kız alıyor, onlarca cariye alıyor, basılan köylerden 13-15 yaşındaki kızlar dahil 8-10 tane kadını nikahına alıyor, gelinini oğulluğundan boşatıp alıyor birde hangi eşi ile hangi yatak sırasına karar vereceği üzerine Ayet geliyor. Hadislerde bana 40 erkek gücü verildi dediği yazıyor, aynı gün tüm eşlerini gezip hepsiyle ilişkiye girebildiği yazıyor, 50 yaşında kadından 6 çocuğu oluyor ama sonra gelen 50 nin üzerinde kadından sadece şüpheli bir oğlu oluyor eşi değil cariyeden. Peygamberlik dünyevi zevklerden arınmayı gerektirir diye öğrendik ama dünyevi zevkleri ödül olarak sunan, öldükten sonra bu dünyevi zevkleri vaat eden bir inanç bulduk karşımızda. Böyle düşündüğüm için ben deliyimdir muhtemelen, ateist değil agnostiğim ama yine de deli sınıfına giriyorumdur eminim.
Ben deistim evren birden bire oluşamaz ama diğer her şeyi insanlar tarafından uydurulduğunu düşünüyorum çünkü dünyayı yaratan tanrı neden bir sınav oluştursun madem dünya bir sınavdır o zaman doğup ölen çocuğun da ölmemesi gerekir sınava tabi tutulması gerekir bu da ateistliğe girer..
Kutsal kitabı okuyan ateist oluyor cümlesi ne kadar saçma. Bir insanın deist olmasına saygım var ama ateistim demesi fazlasıyla güldürüyor beni.
Evrende bosluk var mı?
Güzel kardeşim sen şimdi bana tanrıyı örnek veriyorum kanıtlayamazsın kutsal kitapta var olduğuna dair kanıt sunarsın fakat yazıya da inanamayız ateistler böyle düşünür sen %100 olarak kanıt sunamazsın ordan burdan dinlediğin kişilerden örnek sunamazsın
Benim kanıta ihtiyacım yok tanrı kanitlanmaz olduğunu bende biliyorum inanç başka bir şey. Ben burada ust perdeden konuşmana kızıyorum.
Dediyse dedi.
Ayrıyeten dogadaki yasa nedir? Bu yasa prota hayleden geliyor olabilir mi?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!