Mehir olarak bu devir de ne istenir ki?

Mehir isteyecegim ama 2 bilezik istesem 100 binden fazla yapiyor. 1 istesem o da es vefat etse ya da ayrilik olsa ilk 2-3 aylik masrafi karsilamiyor bu devirde.

Nişanda takilanlar ya da dugunde takilanlar mehirim olsun desem oluyor mu? Mehir yerine gecer mi bu? Simdi kanunen falan da dugunde takilanlar geline ait deniyor. Bosaninca o altinlar geline veriliyormus yuzden acaba mehir yerine gecer mi gecmez mi emin olamadim. Hani dugun ya da nişanda gelenler mehrim olsun diyerek biraz karsi tarafi da rahatlatmak istedim ama mehir yerine geciyor mu bilmiyorum.

Simdi bu pahalilikta ne istersem isteyeyim goze batacak cunku. Normalde 5 bilezik falan normal bence. Hem takmak icin, hem yatirim icin ama oyle olaganustu bir zamana denk geldik ki millete gram altin bile batiyor, alamiyor yani.

Mehirim cok az olsun da istemiyorum sonucta o benim hakkim, farz diye biliyorum ve olasi olumsuz bir durumda benim bir sure ihtiyacimi karsilayacak olcude olsun istiyorum ki tavsiye edilen de bu, dinin istedigi de bu. Ama karsi tarafi da dusunuyorum. Gercekten ne yapsam bilemedim.

Sonraya da kalsin istemiyorum, evlendikten sonra mehri vermeyen olabiliyor o yuzden. Nasil olsa kizi aldik ne mehiri falan diye dusunen olabiliyor. Vermiyor ama vermedikce bu evlilik zinaya, dogacak cocuk zina cocugu falan oluyormus bu durumda. O yuzden hic riske atmadan evlenmeden mehirimi almak istiyorum. Helalimi o kadar beklemisken bu konuda zinaya dusmek istemem.

Sonra belki her sey yine ve yeniden daha da pahalanacak, bugun 1 bilezik alabilecekse 1 yil sonra bunu da alamayacak belki. Bilmiyorum ya cok zor artik gercekten bu isler. Bir yerlerden kissan bile tas mi yiyip, cadirda mi kalacagiz bilmiyorum.

Mehir olarak bu devir de ne istenir ki?