Mehir isteyecegim ama 2 bilezik istesem 100 binden fazla yapiyor. 1 istesem o da es vefat etse ya da ayrilik olsa ilk 2-3 aylik masrafi karsilamiyor bu devirde.
Nişanda takilanlar ya da dugunde takilanlar mehirim olsun desem oluyor mu? Mehir yerine gecer mi bu? Simdi kanunen falan da dugunde takilanlar geline ait deniyor. Bosaninca o altinlar geline veriliyormus yuzden acaba mehir yerine gecer mi gecmez mi emin olamadim. Hani dugun ya da nişanda gelenler mehrim olsun diyerek biraz karsi tarafi da rahatlatmak istedim ama mehir yerine geciyor mu bilmiyorum.
Simdi bu pahalilikta ne istersem isteyeyim goze batacak cunku. Normalde 5 bilezik falan normal bence. Hem takmak icin, hem yatirim icin ama oyle olaganustu bir zamana denk geldik ki millete gram altin bile batiyor, alamiyor yani.
Mehirim cok az olsun da istemiyorum sonucta o benim hakkim, farz diye biliyorum ve olasi olumsuz bir durumda benim bir sure ihtiyacimi karsilayacak olcude olsun istiyorum ki tavsiye edilen de bu, dinin istedigi de bu. Ama karsi tarafi da dusunuyorum. Gercekten ne yapsam bilemedim.
Sonraya da kalsin istemiyorum, evlendikten sonra mehri vermeyen olabiliyor o yuzden. Nasil olsa kizi aldik ne mehiri falan diye dusunen olabiliyor. Vermiyor ama vermedikce bu evlilik zinaya, dogacak cocuk zina cocugu falan oluyormus bu durumda. O yuzden hic riske atmadan evlenmeden mehirimi almak istiyorum. Helalimi o kadar beklemisken bu konuda zinaya dusmek istemem.
Sonra belki her sey yine ve yeniden daha da pahalanacak, bugun 1 bilezik alabilecekse 1 yil sonra bunu da alamayacak belki. Bilmiyorum ya cok zor artik gercekten bu isler. Bir yerlerden kissan bile tas mi yiyip, cadirda mi kalacagiz bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yani mehir kadının hakkıdır lakin boşanma esnasında cirkeflik yaparsa babayı alir mahkeme zaten hakkı olmayan bir dünya şeyi veriyor
Bu arada dinin istediği u derken işinize geldiği zaman din demeyin. Dinem kadın kocasına itaat etmeli günah olmayan her hususta edecek misin
Kocaninda kadina itaat etmesi gereknlen konular var. Yillardir sadece erkekler olarak size yarari olan seyleri soyleyip duruyorsunuz zaten. 4 kadin deyince siz erkeklerde seyiniz ugruna din din demeyi iyi biliyorsunuz ama. Siz erkekler cok mu dindarsiniz ki esleriniz de dindar olsun? Kadinin gozyasini akitmak bile dinde ne kadar gunah biliyor musun mesela? Ya da kadini gucendirip, kusturup gonlunu almadan uyudugunuz zaman erkekler olarak aldiginiz gunahtan haberin var mi? Yıllardan beri sadece dini acidan erkegi konuştuğunuz ve isinize boylesi geldigi icin islamda kadina verilen haklari da gormuyorsunuz
Ben laf anlatmayacağım insana sen haklısın der geçerim. Bu arada kimin neyi ne kadar bildiğini nasıl yaşadığını Allah bilir siz ön yargilarinizla baş başa bırakıyorum
Bana mehir i hoca neden sormadı bilmiyorum ama teyzenin gelinine hoca sormuş gelin takılan altınların hepsi demisti
Imam kabul ettiyse oluyordur o zaman. Ama bazilari olmaz da demis. Yani evlenecegim kisiyi biraz maddi olarak bu acidan kurtarmak istedim ama oluyor mu olmuyor mu emin degilim.
Imam dan imama değişiyor sanırım benimki hiç sormadı kendisi karar verdi hoca ama kabul eden var değişiyor diye düşünüyorum hocalardan
Hocanin kendisi ne kadar miktar belirledi sizin icin soylemesi sakinca olmayacaksa
9 küçük altın bir ev kira dedi
Gecincek şekilde dedi
Bana göre çok az sormamasina sınır oldum
Ama mehir filan dinlemem bir şey gelse altınların hepsini alırım sorması gerekiyordu zaten ben esimin ailesinin hoca ile anlaşmalı olduğunu düşünüyorum acikcasi
Oyle yapanlar varmis evet. Hocayla onceden anlasan. Hakli olabilirsiniz bu konuda
Öyle düşünüyorum bu yüzden mehir i mehir saymıyorum
Umarım böyle kişilere denk gelmezsin
Insallah. Seninde hakkinda hayirlisi olsun. O zaman dugunde takilan altinlari verme
4 aydır evliyim 4 aydır kahrını çekiyorum isteseler de vermem çok beklerler zaten hovarda biri çıktı içinden evlendikten sonra yanımda bile kasiyer kızlara yok bankada gişe de kız ismini bilse yok gidil araştırıp etmeler böyle bir yere tej gidip işleri halletmek istemeler düşük yaptım hastaneye gelmedi annemler geldi ne çileler yaşadım az bir sabrım kaldı çokta yeni evliyim elalem dedikodu yapar 4 ayda geldi der diye de ayrılamıyorum o gün gelirse şayet hiçbir şey alamazlar benden hareketlik var evde çantam tarak gibi şeylerim kayboldu ecin eşyaları yerlerle oynuyor kafasını bile normal olduğunu düşünmüyorum
Ben anlamadım basta çok dikkat et araştır
Kafası değil narsistlik var gibi
Ben bilsen evlenmezdim çok iyiarastir herkese güvenme ne çıkacağı belli olmuyor
Ne saçma sapan konuşmalar fiyatını mı belirlemek için yardım istiyorsun?
Evet ablacim. Ben muslumanim ve boyle bir hakkim var. Kulce kulce de altin istemiyorum. Dinimde mehir olmazsa o evlilik zina olur diyor. Bende buna istinaden nasil ki orucumu tutuyor, namazimi kiliyorsam bu konuya da dikkat ediyorum ama sen bunu mal, pazarlik, fiyat olarak algiliyorsan senin bileceğin iş.
He aynen
Dört kumayla iyi günler
Evet teyzecim. Kumalarimla bana mutluluklar. Ama sende evliysen ya da ilerde evlenirsen bu isleri anlamaz, bu konuya boyle fiyat belirlemek olarak bakarsan evlendigin kocan omur boyu sana gunah olur. Bunu da bil. Ama gunah senin icin onemli degilse devam boyle.
Bu kafayla bu dini bilgisizlikle evlensen de o koca sana helal olmayacak zaten. Her birlikteginiz zina, dogacak cocugunuz zina cocugu, gayrimesru cocuk gibi olacak.
Hatta evlenmene bile gerek yok. Ha resmi nikahla evlenip kocanla beraber olmussun ha resmi nikahsiz beraber olmussun farketmez. Dini nikah ve bu mehir olaylari olmadan her turlu zina zaten. Sana farketmez o yuzden.
Adami da baska konularda, dugun, esya vs falan bosuna masrafa sokma yani evlenipte. Nasil olsa zina olacak o evlilik, masrafa değmez. Erkekleri masrafa sokmadan yaparsin bu işi artik.
Bu saatten sonra da muhattabim dahi olamazsin. Yorum yazsan da okumam cevap vermem bile. Kendi kendine konus dur burada. Sana da iyi gunler
Teyze değil be yavrum senden gencim ve potansiyel tek eşim 😂 hem dinsizsin diyosun hem de zina wow
Nisanda takılan kadının oluyor zaten bence mehiri o şekilde düşünmeyin sizi o şekilde bırakacak adamla evlenmeyin çocuk vs ayrılık masrafı her neyse bir erkek bunlari karşı tarafa yuklememeli.
Sen evlenmeden adamı gömdün ya😁😁😁
Onun anne babası altın takıcak mı
Kız tarafının taktığı altınlar mehir sayılmaz bence çünkü mehir erkeğin karşılaması gereken bişey. Düğünde takılanlar benim olsun gibi miktarı belli olmayan bişeyde söyleyemezsin bence.
Şöyle olabilir gram olarak söyleyebilirsin bir bilezik 20,25 gram civarı. Yani gram olarak aşşa yukarı kafanda bi sayı belirle tam bi sayı söylemen lazım 25. gr istiyorum gibi
Anladim tesekkur ederim. Neyseki sizin gibi bunlari bilen, diger yorumdakiler gibi sacmalayanlar yok
Nişanlının evli olan erkek kardeşi amca çocuğu vs var mı
Erkek kardes yok. Amca taragini da cok bilmiyorum ama evli olanlar var galiba kuzenlerinden. Kuzenlerini oek tanimiyorum daha
Neden sordunuz
Onun aile tarafı gelinlerine ne taktıysa eşinde aşşağı yukarı o miktar takabilir. Bunada mehri misil denir
Bir sey daha ogrenmis oldum tesekkur ederim. Simdi mesela onlar ortalama 20-25 gr verdilerse nisanliminda bu civarda mi vermesi gerekir? Yani ben istememem, mehri misil yapalim, sizinkilere ne kadar takilmissa o kadar tak desem bu sekilde mi olur?
Gibi. Yani onu vercek güçleri var demekki bende bu kadar istiyorum diyebilirsin. Daha az ya da daha çokda söyleyebilirsin. Mehri nikahtan öncede, nikahtan sonrada alabilirsin. Ama bunu ödemenin erkeğe farz olduğunu unutma, ödeyemeyeceği şey isteme ( veya sonraki yıllarda mehri istemiyorum sana helal ettimde diyebilirsin)
Mehrin amacı boşanma ya da (allah gecinden versin) eş vefat edince kadın mağdur olmasın toparlayana kadar maddi sıkıntı çekmesin diyedir. Ama günümüzde mahkemeler bunu sağlıyo zaten. Ben kendimi güvenceye alayın kenarda param dursun dersen istediğin miktarı söylemekte özgürsün. Yok ben kocama kıyamam dersen 15. gr bile idel bence oda zaten 30 bin civarı oluyo düz hesap
Mehri kocaya helal etme konusundan emin değilim. Onu bi bilene sormak lazım ama sen zaten istediğin için sorun olmaz
Tamamdir tesekkurler. Ben evlenmeden once daha uygun buluyorum. Belki evlendikten sonra rizaligimi veririm bu konuda. Mahkemeler sagliyor ama onda da ciekinlesmeler, parami aldinlar vs cok kotu seyler donuyor. Allah gostermedin ama bosansam da bir sey talep edecegimi sanmiyorum. Mahkeme alsa bile erkekler burnundan getiriyor o parayi ya da helal etmiyor ya da bir sekilde, bir ton cirkinlikle o parayi vermek istemeyen ve bir sekilde vermemeyi de başaran oluyor. O yuzden hic gerek yok boyle seylere.
👍👍👍
Sırf bu konular yüzünden evlenmeyeceğim.
Mehiri arastir sonra ister ya da istemezssin. Allah'in kadina verdigi hakki niye bu kadar kucuk goruyorsunuz ki onu anlamiyorum. 4 kadin deyince kendinize hak, bana erkek olarak bu hak verilmis diye dolaniyorsunuz ortalikta. Ama konu kadinin hakkina ve islamda belli esaslara dayali seylere gelince erkekler olarak sesiniz cok fazla çıkıyor. Mehir bildigim kadariyla kadini olasi bir olumsuz durumda 3-4 aylik idare edelbilecek bir miktar olmali. Gram istesem bugun 3 bin lira civarinda. 3-4 ay kim gecinebilir? Bugun aylik en az 20 bin ile gecinilir. Miktari belirlemeye calisiyorum bu yüzden. Sanki altin kemer istedik. Su tavirlardan cikin artik erkekler olarak. Mehir olmazsa evlensenizde zinaya dusersiniz. Kadinin haklarini bastirmaya çalışmayın. Kulce kulce isteyene tamam haklisiniz ama orta yolu bulmaya calisanlara da su tavri yapmayan bir zahmet
Mehirle ilgili bir derdim yok.
4 kadın da isteyen kim? Ben istemiyorum.
Kadınların hakkıyla da ilgili bir derdim yok.
Ayrıca da ben zina edeceğim de demedim.
Maddiyatla ilgili sorumluluklar dinen erkekte.
Şu zamanda insanlar kendine zor bakıyorken evlenmemizi beklemeyin.
istenmez
100 gr altin.