Kanunen geline ait olsa da bazi aileler anlamıyor bunu. Cok sey duyuyorum iste erkek tarafi yapılan borçları odemek icin aliyor, kaynana vs aliyor diye.
Iyi de borç o saatten sonra esimle benim borcum. Eger kayinbabanin dugun vsden dolayi borcu varsa esimle konusur, karar alirsak borcu kapatiriz ama yangindan mal kacirir gibi dugunde ya da gelin odasina gelip altinlari alanlar oluyormus.
Bu altinlar kim evleniyorsa onlara ait olmali. Yani gelin ve damada ait olmali. Belki araba alacaklar, kendi borclarini kapatacaklar ya da ileride cocuklarin masraflari icin kullanilacak. Bir zahmet altinlar ciftte kalsin ve nasil kullanmak istiyorlarsa oyle kullansinlar.
Neden aileler falan karışıp altinlari alma derdine dusuyorlar ki? Erkegin de burada mudahale etmesi lazim bence. Bu para, bu altinlar bize ait diye.
Bazi erkek tarafi, gelin istemese bile millete hava atacagim, şanimiz konussun diye dugunde gelecek altinlara güvenip luks dugunler falan yapiyorlar. Iyi de geline, damada sordunuz mu? Boyle bir seyi soylediniz mi? Soyleseniz belki gelin o zaman bu kadar masrafa gerek yok diyecek.
Altinlar neden aileye gidiyor ki. Bir zahmet ailede fedakarlik yapip borc harc konusunu da yapmasın. Cocuk evlendirmek elbet kolay degil. Cocuk yaptıysanız her sekilde masrafina da katlanacaksiniz.
Anne babanin, ailelerin evi var. Yeni evlenen ciftler kirada surunuyor. Aileler cocuklari buyutmus okutmus, evlendirmis masraflari artik kalmamis ama yeni evlenen ciftin tonla masrafi oluyor, bebek falan oluyor. Bilmem ne borc ayagina ailelerin dugunde takilan altinlari almasini ben dogru bulmuyorum.
Ailenin borcu harci olduysa bile bunun hesap kitabini yapmak gelin ve damada dusmeli. Altinlari, paralari aile tarafina vermek, al baba borclarini kapatirsin vs diye bir karar almak yeni evlenen cifte ait olmali.
Boyle seyler cok duyuyorum, alrinlar bende kalmadi diyen cok gelin var bende bu sene evlenecegim. Oyle birden katakulleye getirip altinlar falan alinirsa cok bozulurum.
En cok masrafi olan aile degil yeni ciftler oluyor. Vicdansiz da degiliz ailede borclar varsa kapatmak icin yardim ederiz ama yangindan mal kaçırır gibi altinlara el koymak, bende dursun siz istedikce veririm vs demek buyuk bahaneler bence.
Para da, altinda gelin ve damatta kalmali. Ister biriktirsinler, ister balayina ciksinlar, ister araba alsinlar, ister borc kapatsinlar kendi bilecekleri iş.
Aileler gelen altinlara guvenip borc harc yapmasin fazla o zaman. Boyle bir durum olursa ne yapmalıyım ya? Altinlarda, paralarda bizde kalmasi daha uygun. Ne yapacağımıza mustakbel esimle karar vermek isterim. Baskasi karissin istemiyorum bu konuya ve bircok konuya ama bu ulkede mumkun degil.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer