Sizce nasil bir yaklaşımım olmalı?

Arkadaslar, nikahima 1 hafta kala nişanlım nikahı iptal edip evlenmek istemediğini söyledi. Sebep ise ailesinin bir hatasını söylediğim için öfkesine hakim olamaması. Ancak hıncını benim ailemden çıkardı. Ailem onunla konuşmak istedi. Onlari haksızca engelledi. Bana da asla dönüş yok dedi. Ailesi de ailemi asla aramadı Kimse bir açıklama yapmadı. Herkese açıklama yapmak zorunda kaldım. Belli süre geçti pişman oldu. Ailem kabul etmez artık kendini nasıl affettireceksin dedim. Aileleri silmemi ailelerin bize zarar verdigini söylüyor ama hatalı ailesiyken benim kendi ailemi silmemi bekliyor. Ama kendi ailesi naparsa yapsın onlara koşuyor. Derdi benim ailemle bağım kuvvetli. Kendi ailesiyle öyle değil diye benim ailemle aramin iyi olmasını istememesi. Benim ailem şuanda oldukça olumsuz. Ayrilik sorumluluğunu üstlenmedi. Herkesi engelleyip yoluna baktı. Simdi de barışma sorumluluğunu benim almamı bekliyor. Ona nasıl yaklaşmalı ne demeli ne yapmalıyım bilmiyorum. Ona yaklaşımım nasıl olmalı? Ben de bir şeyler düzelsin istiyorum. Ama ailemi silerek sürekli tüm sorumluluğu üstlenerek değil. Ne yapmaliyim?

Sizce nasil bir yaklaşımım olmalı?