Son yıllar da eski yıllara özlem giderek artmaya başladı.. Peki bunun sebebi nedir sizce?
Büyüdüğümüz için
Ahir zamanda olduğumuz için
Teknoloji yüzünden

Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Son yıllar da eski yıllara özlem giderek artmaya başladı.. Peki bunun sebebi nedir sizce?

Çünkü bedenimiz, duygularımız, davranışlarımız geçmiş çapalarla dolu. Anılarla. Beyin gördüğü ve deneyimlediği her şeyi şu andaymış gibi yaşatır. Yani bilinçaltının zaman kavramı yoktur.
Anda yaratır hepsini. Ve geçmişte yaşamayı öğrenen beyin yeni geleceği yepyeni var edemez.
Her dönemde eski zamanlara özlem duyulduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde her neslin kendinden sonraki nesile, kötü nesil gözüyle bakması gibi tekrarlanan şeyler bence.
İnsan geçmişteki kötü anıları unutmaya yatkındır, genelde güzel olanları hatırlar. O yüzden çocukluğumuzdaki zaman bize güzelmiş gibi gelir, yaşadığımız her şey o zamanın teknolojisi, gündelik hayatı mükemmelmiş gibi özlem duyarız. Bir de çocuk olmanın rahatlığını özlüyor sanki insan.
neden mi çünkü safdık masumduk saklambaç oynadığımız günler mahalle maçı internet kafeler 2008 2009 2010 mükemmel yıllardı tavuk döneri 1 2 tl ye yediğim günler virüs olmadığı yıllar pandemidir ekonomidir işsizlik gelecek kaygısı çekmediğimiz yıllar şimdi büyüdük dertler arttı
Cevap
5Cevap
ben özlemem genelde
Kesinlikle büyüdüğümüz için ben 18 yaşındayim 1 sene öncesini dahi özlüyorum
Yeni zamanı sevmediğimiz için
kız kardeşlerim döverken daha az canım yanıyordu
Çünkü gün geçtikçe hayat daha da boklaşior ve geçmişi özlüyoruz
Ben geçmişi özlemiyorum
daha samimiydi her şey
Onlara asla tekrar ulaşamayacağımız için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?