Biz Türkler olarak neden statüye bu kadar önem veriyoruz?

Merhaba arkadaşlar bu soruyu sorma amacım yurt dışına çıktığımda Bunu daha içten yaşamam oldu benim yaşadığım yerde çok fazla Türk yok genelde üniversite Dolayısıyla gelen ya da üniversitede eğitimci olan Türkler var Onlarla iletişim kurmaya çalışıyorum onlar da yalnız oldukları için kuruyorlar ama hep bana yukarıdan baktıklarının Farkındayım ben lise mezunuyum ama cahil bir insan olduğumu düşünmüyorum yenilikleri açığım öğrenme açığım benimle konuşsalar vesaire onları yadırgamam Onları dinlerim onları anlamaya çalışırım ama onlar beni alt sınıftan görüyorlar ve bu yüzden bir araya geldiğimiz zaman dışlandığımı çok fazla hissediyorum burada yabancı arkadaşlarım da var mesela mühendis olan var bilgisayar mühendisi üzerine yüksek lisans yapan Hintli bir arkadaşım var Onlar bana hiçbir zaman beni alt sınıf hissettirmediler ama Türkler sürekli beni aşağılıyorlarmış gibi hissediyorum neden Biz Türkler olarak böyleyiz yabancı ırklarda böyle bir şeyle karşılaşmadım Genelde herkes insanlığa bakıyor ama biz Türkler olarak önce statüye sonra insanlığa bakıyoruz
Biz Türkler olarak neden statüye bu kadar önem veriyoruz?