Merhaba arkadaşlar bu soruyu sorma amacım yurt dışına çıktığımda Bunu daha içten yaşamam oldu benim yaşadığım yerde çok fazla Türk yok genelde üniversite Dolayısıyla gelen ya da üniversitede eğitimci olan Türkler var Onlarla iletişim kurmaya çalışıyorum onlar da yalnız oldukları için kuruyorlar ama hep bana yukarıdan baktıklarının Farkındayım ben lise mezunuyum ama cahil bir insan olduğumu düşünmüyorum yenilikleri açığım öğrenme açığım benimle konuşsalar vesaire onları yadırgamam Onları dinlerim onları anlamaya çalışırım ama onlar beni alt sınıftan görüyorlar ve bu yüzden bir araya geldiğimiz zaman dışlandığımı çok fazla hissediyorum burada yabancı arkadaşlarım da var mesela mühendis olan var bilgisayar mühendisi üzerine yüksek lisans yapan Hintli bir arkadaşım var Onlar bana hiçbir zaman beni alt sınıf hissettirmediler ama Türkler sürekli beni aşağılıyorlarmış gibi hissediyorum neden Biz Türkler olarak böyleyiz yabancı ırklarda böyle bir şeyle karşılaşmadım Genelde herkes insanlığa bakıyor ama biz Türkler olarak önce statüye sonra insanlığa bakıyoruz
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sonradan gorme gavurdan dönme biz hep böyle olduğumuz için eziliyoruz birlik olsak keşke. Bak burada Suriye liler birbirine sımsıkı bağlı ben onlarn içinde kendimi yabancı hisediyorum. burada tanşmışlar ama aile gibiler bizim insanımız çok sonradan görme olmus
Aynen öyle Mesela Türkçe konuşurken araya iki üç İngilizce kelime sıkıştırıyorlar Ben anlamayınca da gülüyorlar kendilerini havalı zannediyorlar ve bu dediğim insanlar da öyle Sıradan insanlar değil yani eğitimci insanlar eğitimcimiz bile böyle statüye bakıyorsa normal insandan ne bekleyebilirsin ki Biz Türkler kadar birbirini taşlayan birbirini kuyusunu Kazan millet görmedim Herkes birbirine destek oluyor Kendi milleti ona satıyorsa yabancı bire satıyorsa bile kendi milletinden 10 katı fazla verip alıyor malı Bizim Türkler Biz ucuza Satsak Biz kazanmayalım diye gider başka yabancıdan alır
Zaten bu yüzden müslümanlar bu halde hak ediyoruz biz bunu. Ben burada memleketlime denk gelince seviniyorum yanaşıyorum buz gibi hemen geri çekiliyorum. İnsanlar öyle burnu havada hepsinin bende sogudum artık. Turkiye deyim. Van dan birini görünce mutlu oluyorum ama onlarda da samimiyeti hisetmeyince direk geri bas diyorum. Sende uzak dur boş ver muhatap olma
Öyle ama yalnızlık hissiyatı da güzel değil yalnız hissediyorum kendimi gurbete geldim Ailem Yok kimsem yok insanlarla arkadaş olmak istiyorum insanlara bakıyorum egolarından Geçirmiyor Sonuçta hepimiz insanız tam tersi memleketlim diye Sımsıkı sarılacağımız yerde beğenmemezlik yapıyoruz birbirimize
Konuş bu mevzuyu onlarla
Bu kadar konuşacak kadar samimi değilim zaten samimiyetimi de ilerletmek istemiyorum Onlarla bir kere genelde laf söyledim bu konu ile alakalı ama üzerlerine alınmadılar bile
İşlerine gelmemiş burunları kaf dağında çünkü.
Aynen öyle aklıma Bir de şey geldi kendilerine Beyaz Türk diyorlardı Yani demek ki bir siyah Türküz Hadi siyah olduk diyelim ne fark ediyor okumuşlar ama ırkçılıktan da kurtulamamışlar
Ayy ne kadar cahil insanlar. Cok iğrenç ortam
Aynen 🥲
Gerçekten böyle bir şey var, sebebini bende bilmiyorum. Sanki kendileri için değilde şurda şunu okuyorum demek için okuyorlarmış gibi.
Aynen öyle Bir de grubun içinde kendilerine Beyaz Türk diyorlar bizde siyah Türk oluyoruz herhalde bir kere bunu yanlışlıkla ağızlarından kaçırmışlardı
Oha ilk defa duydum bunu tkekekslekd türk türke ırkçılık mı yapıyor yani? Cidden çok garip.
Evet djjdkdkdkdkkd ırkçılıkta cag atladık millet olarak 😂
Gerçekten öyle ben ilk defa sizden duydum, kıbrıs dışında hiç yurt dışına gitmedim ama yurt dışında ki arkadaşlardan da duymadım böyle bir şey.
Normal Türklerde yok zaten ben dediğim üniversite şehrinde oturduğum için burada çok fazla Gurbetçi Türk yok Genelde eğitim için gelen Türkler var yani Gurbetçi Türk'ten kastım burada doğma büyüme olan o Türklerden değil yani
Saçmalık yani, umarım çevrelerinde ki yabancı insanlardan örnek alıp dar zihinlerini biraz daha genişletebilirler.
Sanmıyorum ama yinede inşallah diyelim