Şu an sıfırdan başlayan bir devlet memuru 30k maaş alıyor. Orta sınıf ikinci el 15 yaşında arabalar 700-900bin lira 🥺
bu arabalardan alabilmeleri için aylarca yemeden içmeden para biriktirmeleri gerekecek. Gerçekten çok acımasızca…

Şu an sıfırdan başlayan bir devlet memuru 30k maaş alıyor. Orta sınıf ikinci el 15 yaşında arabalar 700-900bin lira 🥺
bu arabalardan alabilmeleri için aylarca yemeden içmeden para biriktirmeleri gerekecek. Gerçekten çok acımasızca…

Eskiden Kredi çekiyorlardı. Bir tane devlete , bir tane bankaya , bir tane kendine işte.
Hoş artık kredi de vermiyor bankalar 😌
Birikmişleri varsa , üzerine altın maltın satıp alıyorlar işte.
Türkiye'deki insanlar arabayı nasıl alıyor benim en küçük eniştem sürekli araba değiştiriyor nasıl yapıyor diye sordum Dedi ki eski arabayı 250'ye satıyorum üstüne 25.000 fazla koyuyorum bir biraz daha iyisini alıyorum filan demişti
öncelikle en düşük seviyeden başlanıyor bizim ülkemizde araba almaya krediler falan derken insanlar iyi kötü bir araba alabiliyor bir araba bile bu kadar ulaşılmaz olması gerçekten üzücü
Cevap
5Cevap
imkansız gibi geliyor
eskiden alıyolardı belli bir maaşı olan insan bankadan kredi çekebiliyordu
artık alamıyorlar
Bahsettiğin baz maaş. Yan gelirleri yazmamışsın.
Yan gelir?
Hadi farz edelim 50.000₺ olsun aylık kazancı. Bu kötü kötü arabalar 700k yani 1 yıllık kazancını aşıyor!
Yunanistan’da bir devlet memuru 3000€ maaş ile başlıyor. 2020 model passat 12000€ sadece 4 aylık memur maaşına tekabül ediyor. Sorsak Yunanistan battı derler Türkiye o zaman yerin dibine girmiş 😓
Bak şimdi. Devlet memuru oluyorsun. 1 Yıl çalışıyorsun. Sonra istediğin aracı tespit ediyorsun. Bir devlet bankasına gidiyorsun. Kurumun anlaşması varsa düşük faizden kredi kullanıyorsun. Böylece cebinde hiç para yokken araba sahibi oluyor ve hem aracı kullanıp, hem de kredisini ödüyorsun. 5 Yıl araç için 10 yıl da daire almak için çalışıyorsun. Kalan 10 yılın keyfini çıkar memure hanım :D
Bilmiyorum ben ehliyet bile alamadım
alamicak 90 lara geri donduk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?