Arkadaşlar şimdi biri bana kötülük yaptı bende ona karaktersiz dedim kınamış mı oldum?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
E yani
Helallik almasam geçmez demi?
Ahirete inanıyor isen elbette helallik alman gerekiyor.
Peki o kötü bir insan olsa da hakkını helal eder mi?
Eder veya etmez sen üstüne düşeni yap bırak helal etmesin Rabbim görüyor. Bak benim hayatımı mafhedenler iftira atanlar oldu o da eski öğrencilerim gittim bir çoğunun ayaklarına kadar helâlık istedim hakli olmama rağmen niye peki ahirette Rabbim ben üzerime düşeni yaptım demek için. Bir çoğu helal etti bende helal ettim. Ama asıl fitneyi ve kavgayı tutuşturan 3 kişi üçü de kuzen onlar helal etmedi kaç defa gitmememe ve aramama araya aracı insanlar koymama rağmen kibirlenip helal etmediler onlar etmeyince bende etmedim sadece bu üçüne. O yüzden elinden geleni yap gerisi onun mesuliyeti helal edip etmemek
Ben ona o lafı dediğim günden beri eskisi gibi merhametli değilim sence bundan dolayı mıdır?
Vicdan azabı olabilir bu. Bu sadece senlik bir şey değil insanlar genel olarak duygusuz olmaya başladı. Artık maddeye ve paraya değer biçen insanlar meydana geldi. O yüzden kendini suçlama yapman gereken helâlık almak etmiyorsa kendi bilir sen görevini yaptın o yüzden vicdanın rahat olsun.
Yok vicdan azabı çekmiyorum ben eskiden çok merhametli biriydim çok masum biriydim ama o çocuğa o lafı dediğim günden beri eski merhametim eski masumluğum gitti sence onu kınadım diye mi?
Kesin bir şey diyemem olabilir. Şöyle bir gerçek var hıc kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş bu da bu ihtimali diri tutuyor
“Bu da bu ihtimali diri tutuyor” derken ne demek istedin?
Evet kınadığın için
Kimseyi kınama bak bizim bir arkadaş vardı eşcinselleri kiniyirordu hatta yüzlerine karşı bağırıp kovuyordu. En son birinin gerçekten kalbini kırdı. Şimdi bu arkadaşım ne mi oldu bizim şehirdeki eşcinseller derneğinin yönetim kollarından biri ya.
Ben kınadığım için pişman oldum ama helallik almazsam bu hep böyle mi devam eder?
Elbette helâlık almanı tavsiye ediyorum ama sen bilirsin. Ya sende karaktersiz demissin baya kırılmış incinmistir
Ama o hakkını helal etmeden ben eski halime geri dönemem demi?
Bak şöyle bir hukuk var eğer o helal etmezse bile ahirette yüce Allah yine herkesi hesap günü karşı karşıya getirip onun huzurunda helalik alış verişi olacak ve Rabbim senin gibilere yardımcı olacak onun için onun orada hakkımı helal etmiyorum deme gibi bir seçeneği olmayacak.
Ama ben o lafı ona durduk yere demedim o bana kötülük yaptı yine de ahını almış oldum demi?
Ya bak ne güzel durduk yere dememişsin kendini yırtma kız sevgilime bile o kadar nasihat vermedim. Seni sevmesem o kadar uğraşmam. Bak cano ikinizde birbirinizden alacaklisiniz hak yönünden asıl hesap ve helallesme ahirette. Madem kasinmis hak etmiş hıc dert etme. Mesela bak Islamda bir Müslümana kafir diyen kafir olur büyük günaha girer ama kafir olmaya sebep olacak bir şeyi yapan birine kafir dersen serbest Dinimiz seni kınamaz. O yüzden sen yapılması gerekeni yapmış ağzının payını vermişsin. Kim haklı kim suçlu Ahirette yüce Allah son kararı verecek. Içini ferah tut.
Yine kötü biri değilim ama Sence eskisi gibi merhametli masum olmamam onu kınadığım için mi
Net bir şey diyemem cano. Karakter olarak değişime girmiş olabilirsin ve ben bunu farkettim sen bunu çok seviyorsun. Sevmezsen o kadar kafaya takmazsin
Nasıl yani önceki karakterimi mi çok seviyorum?
Ya ne kadar tatlısın ya. Sen bence hâlâ çok masum ve iyi kalpli birisin bu sadece pskolojik bir şey sendeki. Senin zalimlestigini sanmıyorum. Sevgi konusunda kınadığın arkadaşı seviyorsun belli
Ben kimi seviyorum anlamadım?
Kınadığın arkadaşını
Ben galiba ona aşık oldum
Nasıl yani
Sorun yaşadığım kişi erkekti sen onu sevdiğimi anladın mı?
canım bile anlar 😂 sen ona deli gibi aşıksın
Canım bile anlar derken ne demek istedin? Ona deli gibi aşıksın derken ciddi misin
Valla sen aşık olmuşsun
Ciddi söylüyorsun demi
Ciddiyim tabi
Ben söylemeden sen onu sevdiğimi anladın demi
Evet çok belli oluyor çünkü.
Sana bir şey sorabilir miyim?
Bir şey sorabilir miyim
Hayır