bir metrobüs durağında çekilmiş. her yerde bu fotoğraf paylaşılıyor. yüzü gülen insan yok resmen canım ülkemde :)

bir metrobüs durağında çekilmiş. her yerde bu fotoğraf paylaşılıyor. yüzü gülen insan yok resmen canım ülkemde :)

Bazı sonuçları öngöremeyiz, yaşayacak daha kötü günlerimiz olmaması için ne yaptık ne yapabildik, büyük resim neyi anlatıyor anlatabildim mi bütün mesele bu
Mutlulugu bahanelere le bulamaz kimse herkes kendi mutlulugunu kendi yaratır ne zaman başkalarından bir şey beklemeyi keserse insan mutlu olmaya başlamış demektir bedelini öde mediğimiz bir özgürlük olmaz
Cevap
42Cevap
Diğer kişileri bilmem.. benim bir kere bile yüzüm gülmedi bu ülkede.
Oysa yılbaşında havai fişekler atıp dans etmişlerdi. Toplum olarak akıl ve mantık ilkesiyle çelişen başka bir zümre var mı acaba bu kutlama yapanlardan başka. Yılbaşından önce dedim ki 2024 Türkiye gündemi: 1) Enflasyon,2) Deprem,2) Selo-Pkk -Dem ,4) Şehitler, 5) Zam, 6) Türk vatandaşına gereken önemin verilmemesi, 7) Cinayet 8) Eşini aldatıp Tv ye çıkan insanlar, 6) Tecavüz, 7) İntihar, 8) Trafik Kazası,9) Mustafa Kemal İsminin çıkar uğruna kullanılmaya devam etmesi,10) Yükselen Döviz,11) Atanamayan Öğretmenler , 12) Hastane randevu sırası 3) Asgari ücrete yapılan zammın açlık sınırı altına kaldığı haberleri vb.
Yıllardır aynı terane ve tüm Türkiye adı gibi bunların olacağını bildiği halde yeni yıldan umut bekleyerek kutlama yapmak akıl ve mantığa aykırı mı değil mi siz söyleyin?
İnstada herhangi bir sayfanın altına girip yorumları okuyunca insanlarn ne derece kötü ve mutsuz olduğunu mutsuzluktan insanlara kötü davranmak ve kötülük yapmaktan zevk aldgni gorebilrz yani fotoğraflarla kanıtlamaya gerk yoktu sorsan zaman kötü derler ama kmse kendi kötülüğünü düşünmez de neys
Aradığım soru maalesef kalmadı. Her gün aynı mevsimler bile olması gerektiği gibi değil. Amazon tropikal bölgeler gibi yakında 4 mevsim yaz yaşayacağız. Zaten bu ekonomi de bu işsizlikte bu yönetimde ülke nasıl mutlu olsun ki. İşsizlik çok fazla var. Eğitim yok. İnsan düşünmeden sakız bile alamıyor artık. Ne gerek var diyor. Yani ülke çok mutsuz. Bende mutsuzum.
Mutluluk dedigin ne? Insanlarin cogu kole gibi calistirilmalidir. Hem memurlar mesela para aliolar ama is de yapmiolar smdi bu insanlar neden mutlu olsunlar, hak etmiolar. Polis bile geliyo muhabbet edip gidiyo resmen. Komsuya kac defa cagirdim birinde bile ceza yazmadilar komsuya. Ki kadin polise de hakaret ediyo tehdit ediyo falan oyle bi di bu kadinin mutlu olmasi normal degil cnku hak etmio.
Yarin obur gün ise basla da bir sonra konuşursun
Kaldıysa da kimseye gülümsenmiyor ki. Erkek olarak birine gülümsesen sapıklık, taciz olarak algılanıyor. Kadın olarak gülümsesen oo iş atıyor diyorlar. Hemcinsine yapsan ne gülüyorsun lan diye kavga çıkıyor. Normal bir ülke değiliz ki.
İnsanların yüzü neden gülsün. Çalışmasalar hem açlar, hem evsizler. Köle oldular çalışmaya. Aldıkları maaş ay sonuna yetişmiyor.
Nasıl gülsün insanlar ya hiçbir şey kalmadı kimsede ahlak gitti samimiyet gitti umut gitti 20 yılda bitirdiler güzel ülke mi
sabah saatleri belliki, bu yoğunluk, bu trafik, yeni uyanma durumu, normaldir, öglearasında da sırıtmayan bulamıyorsun hepsi polyanna kesiliyor
Arkamızda devlet yok ki
Bugün işi bıraksam yarın açım Nerde devlet? Bana maas bağlayacak kiramı ödeyecek yardım edecek? +
Mutluluk uzun zamandır yanımıza yakınımıza uğramıyor
Kimse de 32 diş gülüp dolaşmıyor ya. Durduk yere gülerek gezebilir mi insan
Hepsi akşamdan kalma. Akşam 10 da yatağa gir bak sabahları nasıl enerjik oluyorsun
bu konuya cevap vermek istemiyorum çünkü malı olanda mutsuz malı olmayanda.. hep bi şikayet ve memnuniyetsizlik var.. halbuki bir çoğundaki sağlık para keyif kimsede yok..
Sabah insanlar yeni uyanmış normaldir işe gitme telaşında..
sabah işe giderken kimse mutlu olmaz ki
napsınlardı halay mı çekselerdi:)
Tatil bitince aynı bu modda döndüm İstanbul'a :)
Türkiye olduğu ne kadar belli
Enflasyon en üst seviyede kiralar 15 binden aşağı yok
Asgarî ücretle nasıl gecinsin Millet onun düşüncesi stresi var herkeste bu yüzden kimsenin yüzü gülmüyor maalesef
bitek ben dertliyim sanmıştım, gülmek için zengin falan olmak lazım heralde
Nasıl gülelim ya huzur mu var adım atsak para gidiyo
Başka günler de çekebilirler, her gün aynı bir şey değişmiyor 😂
Herkesin derdi si. kmek ama zi. kilmekten başka bir şansın yok
İstanb*lda yaşayan insan değildir
cesettir
Abartma 😂 benim neden sıkıntım yok
gerçekten mutlu kimse kalmadı bunun sebebi ekonomi ve kapitalizm. Artık islamdan da soğuttular gençleri maalesef iç huzurunu sağlayamıyor insanlar.
Yılbaşın da herkes ortama uydu o kadar yoksa göründüğü gibi herkes mutlu değildi.
Ne yapabiliriz ki bu durumda sabahın nurunda yola düşüyoruz akşama kadar çalışıp ay sonunda bir bakıyoruz kazandığımız yok hani nerde emeğim?
Biraz minimalist yaşamalı insanlar normaldir sosyal medya dayatılan hayatlar herkes zorunlu hissediyor çoğu şeye
Eveeett Her sabah başkasına daha fazla para kazandırmak için kalkan herkes mutsuz
Yaşama umudumuzu aldılar bizden araplar için
😂 yeter yeter
Arap Arap aaa 😂
İnsanların boynu bükük ya
@kleopatra17 ayneeen
Durduk yere neye gulcekler
Akape gitmediği sürece bu yüzler değişmez.
sadece İstanbul'da degil cogu ulkede mutlu insan kalmadı
Kız benim kazagimi giymiş
Sabah sabah gülecek bir şey yok zaten
Alarm ile uyanan insan mutsuz insandır
Ülke iyice japonyaya döndü
Gülüşlerimizi aldılar..
Ne yazık ki doğru.
Zaten genel olarak mutsuzuz
Bir ben kaldım bende zor direniyorum 😅
Bu ekonomide nasil mutlunolunur ki
İstanbul benim ömrümü yedi ya
İnsanlar bunaldı artık