Örgü kursuna gidiyorum orada 10-15 kişi varız hepsi tığ ile örerken ben öremedim ve parmakla örülen puffy iplerini kullanıyorum
45-50 yaşlarında bir kadın var vah vah bu nedir yazık evleniceksin yarın öbür gün dedi
Neşeli güleç azda kaprisli bir kızım eşimi mutlu edicek kapasitedeyim ama gelin görün ki yeteňek 0 ne yemek ne ev işi yok yani yapamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBirisi sadece el becerileri veya öğrendiği şeylerle tanımlanmamalıdır. Örgü örmekte zorlanıyor olmanız veya bazı geleneksel becerilere sahip olmamanız, bir ilişki veya evlilik için kesin bir engel değildir. Herkesin farklı yetenekleri ve ilgi alanları vardır.
Önemli olan, karşılıklı sevgi, anlayış ve destektir. Eşiniz, sizi sevdiği ve değer verdiği için örgü örmekte zorlanmanız veya diğer geleneksel ev işlerini yapamamanızı umursamayacaktır. İlişkilerde, birbirinizi tamamlamanız, destek olmanız ve birlikte büyümeniz önemlidir.
Eğer ev işleri veya geleneksel becerilerde zorlanıyorsanız, bunları öğrenmek için zaman ayırabilirsiniz. Ancak, bir ilişki sadece bu becerilere dayalı olmamalıdır. Karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi her şeyden daha önemlidir. Önemli olan, karşılıklı mutluluğu ve birbirinizi desteklemeyi sağlayacak bir dengeyi bulmaktır.
Unutmayın, herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Önemli olan, birlikte olduğunuz kişinin sizi olduğunuz gibi kabul etmesi ve birlikte mutlu olabilmektir.02 Yorumla
Soran+1 yılSagol ya en güzel muk cevap seniňki
- +1 yıl
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Herhangi bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, buradayım. Size destek olmaktan mutluluk duyarım!
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir yazıya denk geldim Instagramda aileler kızına da oğluna da yemek yapmayı öğretmeli bunu annem duysa istemez çünkü aslında ben duydum biriyle konuşurken oda evlenince yemek yapmaya başlamış zorluklar çekmiş zaten isteyerek evlenmedi olan bana abime oluyor Allah'tan kötü insanlar değiliz sonra hiç bir şey yaptırmıyor eleştiriyor aşağılıyor arada vuruyor bu aile yüzünden hem komşu hem baba tarafı en çok sınav oluyorum hem de baya zor Allah'tan kurtuluyorum doğru insanla evlense belki de bunları yaşamazdım ve beni bir annem evlendirmek istemiyor çünkü takıntılı abim evlenecek onun gözünde biri oldu eskiden küçüktüm beni sordular izin vermedi bahane de şu bir bilse bir şey yapmadığını geçen sene kuzenimin odama girmeye çalıştığına şahit oluyor ama hala abim evlenecek onun gözünde bana bir şey olunca Allah korusun ölür çünkü çocuğu sevmiyor onu ağlatmıştı onun arabasından düşmüştühttps://www.instagram.com/reel/C1WE-QgInlB/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
00 Yorumla
+1 yılBu seninle ilgili. Yani kendini buna mecbur hissetmiyorsun.
Okumak meslek sahibi olmak istemiyorsun. Herhangi bir işe girmek ve yorulmak sıkıntı çekmek istemiyorsun. Ev işi temuzlik yapmak ve yorulmak istemiyorsun. Mutfakta saatler harcayip yemek yapmak , tekrar tekrar tarifleri deneyip öğrenip yemek becerini geliştirmek istemiyorsun. Muhtemelen çocuk bakiminda da tembel ve umursamaz olacaksin.
Kisaca sen hiçbişey yapmak istemiyorsun. Peki bir erkek neden seni alip ömür boyu sana sponsor olsun? Tamam iyi anlaşmak önemlidir ama taş devrinden beridir de bir iş bölümü vardir eşler ve aile üyeleri arasinda. Herşeyi de birine yükleyemezsin. Kim olsa usanir.
Aklima "Avrupa yakası" dizisindeki Dilber halanın repliği geldi 😂
"Güzelliğine mi güveniyorsun gızım? Güvenme çünkü güzel deeelsin!" 🤣🤣🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYemek ve ev işi yapamıyorum diye bir şey yok. Kendini öyle kodladığın için öyle olduğunu sanıyorsun. Açsan internetten bir yemek tarifi, orada yazan şeyleri birleştiremez misin? Sana ne kadar su koyacağını, kaç kaşık... ekleyeceğini zaten yazıyor, bunları birleştirecek kadar zekan yok mu? Ev işine gelirsek, dediğine göre çok pis birisi olmalısın. Odanı hiç süpürüp, temizlemez misin? Dolabını düzeltmez misin? Ev işinden kasıt budur yani. Pick me kız gibi davranmayı bırakın ne olur ya
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılseni hizmetçi olarak gören biri almasın zaten..
20 Yorumla Sen hangi devirde yaşıyorsun? O iğrenç zihniyetteki eski kafa eski insanların dediklerine kulak asıyorsun.. Onlar ömrü boyunca erkeklerin kölesi, hizmetçisi, bakıcısı, seks objesi olmayı öğrenmiş ve zorlanmış o şekilde düşünmeye ve yaşamaya alışmış, ataerkil kafadan çıkamamış kadınlar. Tabi ki de ev işi, yemek falan bilmek çok daha iyi olur ama önce insanın kendisi için iyi olur. Evlenip kocasını pışpışlamak için değil. Vah vah yazık evleneceksin gibi bir cümleye karşılık, belki evlenip sizin gibi bir erkeğin kölesi olmayacağım, nereden biliyorsun deseydin güzel kapak olurdu da cahil insan ne anlar kapaktan falan. Bide üstüne üstlük vah vah bide saygısız der üste çıkar 😄
10 YorumlaAskım burdaki erkek yorumlarını okudum biraz cidden kanka ve cahil çok kadını sadece cinsellik ve hizmetçi olarak gören o pis insanları aldırış etme , yemek yapmayı ya da ev işi yapmayı bilmiyorsan beceriksiz olmuyorsun bu onların ve eski cahil insanların bir algısı , sen kendinden emin ol sadece , ayrıca etrafımda hiçbir şey yapmayı bilmeyen insanların daha el üstünde tutulduklarının gördüm güzel bisey, seni bu yüzden istemeyen birinden olmaz zaten askım. Hiç evlenme daha iyi çünkğ sonu seniniçin bu zihniyetteki insanlardan kötülük olur.
00 YorumlaYemek neyse tamamda ev işi nasıl yapamazsın. Bence yapamıyor değil yapmıyorsun. Yemek ile kendini yavaş yavaş yanlışta olsa gelistirebilirsin. Ayrıca evlendigin zaman eşine hizmet etmeyeceksin her şeyi beraber yapacaksınız kendini Yemek temizlik işlerine programlama. Belki sen temizlik yaparsın o Yemek yapar. Sağdan soldan duyduğun heleki 50-60 yaşında menopozdan nasibini almış kadınların laflarına hiç bakma
01 Yorumla
Soran+1 yılYa yapıyorum yaparimda boyle hiç içimden gelmež sürekli bir şeyleri yanlış yaparım güzel yapamam mesela oda arkadaşım temzilik yaparken yerleri yaliyor ama ben öyle değilim yapım öyle değil onun gibi
+1 yılEş diye alınmak
İnsan kendisini nasıl böyle bir duruma düşürebiliyor aklım almıyor. Hayatı paylaşacak kadında ev işi yapması, yemek yapması ve örgü örmesini önceliklendiren bir erkek gelsin beni alsın diye beklemek ne tip bir yaşamdır.
İnsanların kız çocuklarını kendisine değer verecek bilinçte yetiştirmemesine çok sinirleniyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Artık teknoloji gelişti, ev işi diye bir şey kalmadı.
Oturduğunuz yerden telefon ile çamaşır makinesini, ütüleyen kurutma makinesini, ıslak kuru robot süpürgeyi, çay makinesini, airfryer'ı ve klimayı hatta evin ısı dengesini kontrol edebiliyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılYani dışarıda çalışmıyorsun. Evde de çalışmıyorsun. Üstüne bir de kaprisli biriymişsin. Açıkcası bütün bunlardan sonra evlenmek isteyeni bulman için aşırı güzel bir kız olman lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite okuyorum ve yaz aylarında çalışıyorum
+1 yıl
o SIRADA Erkek hadi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Örgü bilmeyebilirsin ama o zaman yemekte kendini yavaş yavaş geliştirmelisin birgün evlendiğinde habersiz misafir gelir evine yemek yapmak zorunda kalırsın falan
00 Yorumla
+1 yılevleneceğin kişi kendisine dantelli iç çamaşırı örmeni istemedikçe sorun olmaz. o kadınların IQ'sü kullandığın tığın numarasından daha büyük değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahahaha harika cevap ya
Zamanla yaparsın be aga ben bisküvili pasta yaptığım halde hiç bir kız yüz vermiyor
15 Yorumla
Soran+1 yılTabi vermeyiz puskibili pasta ne yaaa
- +1 yıl
Bana mı dedin
- +1 yıl
🥰🥰
+1 yılZamanla öğrenirsin merak etme. Ki esin seni eminim ki bu saydıklarını yapıp yapmadığın için hayatına almayacak. Seni sen olduğun için hayatına alacak
00 YorumlaZamane erkekleri yrrgi yedi ya. bu yeni nesil karılar hiçbir şeyden anlamıyor. Ablacım keşke yemek kursuna falan gideydin
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle insanların şansı daha çok olur bakma sen onlara. Bilmiyorsan bile öğrenirsin. Bende örgü bilmem ama yemek konusunda iyiyim.
00 Yorumla
+1 yılOlm mesleginde mi yok? Sen ne yaptin ozmn bu hayatta
02 Yorumla- +1 yıl
Kafa kesmiştir belki abi
Soran+1 yılOgretmenim
+1 yılTığ ile örgü öremiyirsun diye konu müstakbel eşine nasıl geldi
10 Yorumla
+1 yılEl örgüsü bilemiyorsun diye erkekler almayacak mı yani ne saçma😂
10 Yorumla
+1 yılSadece seks için evlenecekler de var. Umutsuz olma.
00 Yorumlaniye mal mısın yemek yapamıyorsun? ben bile annemden öğrendim menemen yapmayı baka baka
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hiç ona bakmıyor biliyor musunuz şans kısmet artık ne derseniz onunla ilgili bu işler…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşçı aramıyorum dışardan söyleriz diyen kişi evlenmek istiyor mu acaba bi arkadaşım soruyor da mxjgjjgjfjg
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılyemek yapamadan eşini nasıl mutlu etmeyi düşünüyorsun :P
05 Yorumla- +1 yıl
@nurlandu tabi efendim
- +1 yıl
Ya işte böyle tabi efendim dersiniz niye yapmıyosunuz? Kadınlar sizin hizmetçiniz mi? Bu devirde artık kadınlarda çalışıyor evlenincede çalışıyorlar tek maaşla geçinmek kolay dğeil zaten, birde çocuk olunca hepsi kadının üstünde algınızı yenin her iki tarafta çalışınca erkeklerin yardım etmesi zorunlu , eğer zaten bunu yapmazsanız saf ve hizmetçiniz olarak gördüğünüz karınız olur sadece
- +1 yıl
@nurlandu öyle bir şey yok 😂 eşim çalışıyorsa her şey ortak. yemeği dışardan yeriz 😛
mal mısın ki alınasın sen? yemek ve ev işini her insanın iyi kötü yapabiliyor olması lazım zaten hayatını devam ettirebilmek için. kocan için değil kendin için öğreneceksin. yapamıyorum diye bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılBunları sadece evlilik bilmek gerekmiyo genel geçer bilinmesi gereken şeyler bunlar ama öğrenilemeyecek kadar zor değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek ve ev işi bilmen gerekiyor. Kadın iş hayatına atılıp sıkıntı stres yorulmak zorunda değil bu kadının görevi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski nesille takılmayı bırak örgü ne kaç yaşındasın
10 Yorumla
+1 yılVallahi hayat seviyorsun sevdiğini yap Bilmiyorum ya Ne yaparsan yap yani Hani bu eksik bu fazla bilemiyorum ki kendini kadın hissediyorsan kadın öyle şeylerin olması lazım bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlenince eşini mutlu edecek kabiliyetin olduğunu nereden biliyorsun Belki onu da bilmiyorsundur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse annesinin karnında ogrenmiyor zamanla öğrenirsin
00 Yorumla
+1 yılBu yaşta evlenmeyi dert edinme.
Kendini geliştirmeye yönel ama bunu sırf evlenebilmek için değil ya da kocan için değil kendin için yap İnan11 Yorumla- +1 yıl
İnan o zaman daha mutlu olursun.
+1 yılBen de ev işinden nefret ederim ama yemeğe gelince döktürürüm mecbur el mahkûm biseyler yapmaya çalışıyoruz öğrenirsin zamanla
00 Yorumla
+1 yılBende bilmiyordum, aynı evde yaşayınca yavaş yavaş sevgilimle beraber öğrendim. Bence bir kriter değil yemek yapamamak falan tatlım
00 Yorumla
+1 yılZikilmek dışında ne boooka yararsın? Niye alsın seni?
09 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya siz ne işe yarıyorsunuz? Çalışıyorsunuz diye başımıza becerikli mi kesildiniz , kadınlarda çalışıyor artık cahilliğiniz ile hizmetçi olarak kullandığınız ve tatmin duygularınızı bastırdığınız kadınlara acıdım , siz ev işi yapın maden çok becerikliyseniz , tabi siz yediğiniz tabağı bile kaldırmaya aciz zavallı insanlarsınız. Kendinize kadın değil hizmetçi alın bir insan alınmaz cahillik zirve.
- +1 yıl
@nurlandu pazardan mal almıyorum yükseklisans mezunuyum bi sürü hobim var ayrıca kültürel olarak etkinlikler yapıyorum , iyi derecede 2 yabancı dil biliyorum , aylık gelirimi söylemiyorum yüz binin üzerinde , spor yapıyorum sağlığıma dikkat ederim fiziğim gayet düzgün. Kalkıp lise mezunu bir Kezban alamam kusura bakmayın her şey dengi dengine. Evde beslemeye köpek almıyoruz eş alıyoruz bu da denk olmalı. Sen saydıklarımın kaçına sahipsin aylık gelirin ne kadar? Koca parası yeme peşinde olup bi boookka yapamayanlardan olduğun için atladın herhalde
- +1 yıl
Reis sen bu hayatta mutlu olamazsın djjdjdjdjjd çünkü kibirli bir insan şu hayatta tek başına yaşar. Üzgünüm, gerçekler.
- +1 yıl
Reis saydıkların beni katiyen ilgilendirmiyor bu egonun bir parçası , ayrıca koca parası yemek dünyadaki en iğrenç şey çok şükür herseyim var ama ben gelip burada egomu beslemiyorum sen okumuş cahilsin sen hayatını bu saçma zihniyet ve egon ile yaşa daha çok para kazan doktorsun herhalfe herseyin para olmadığını sen iyi bilirsin tabi gözün paradan baska bisey görüyorsa.
- +1 yıl
@BubblesBoop üzgünüm ama ben mutluyum zaten
- +1 yıl
@nurlandu her şey tabi para değil zengin biri gelse onu direk zengin diye kabul etmem zaten. Kriterim para değil olmaz ama yanımda biri olacaksa donanımlı ve beni taşıyacak biri olmalı kalkıp lise mezunu ya da iki yıllık mezun biri çok donanımsız kalır.
- +1 yıl
@Doktorbirüye elbette mutlusundur, kafdağı misali jdjjdjd lafım yok
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Aşçı aramıyorum, dışarıdan söyleriz :D
10 Yorumla
+1 yılNeden eş diye alinmayi bekliyosun
10 YorumlaYatak önemli gerisi düzelir
00 Yorumla
+1 yılAlınırsın neden alınma
00 Yorumla
+1 yılshhtr et hizmetçi alırsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılİsteyince hepsi yapılır önemli olan huy
00 Yorumla
+1 yılEv ve yemek işi hallolur
00 Yorumla
+1 yılRahat ol zamanla yaparsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. yapmak zorunda değilsin
00 YorumlaMaalesef küçük kız evde kaldın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyatakta yetenekliysen boş ver gerisini.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen alırım. İş bulup çalışırsan sorun olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşine gelmiyordurda ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldelikli boncuk yerde kalmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılzamanla öğrenirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Ne alakası var
00 Yorumlahikayelerimiz ne kadar da çok benziyor
00 Yorumla
+1 yılBende knk
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. geliştir kendini
00 Yorumla
+1 yılKapris ne alaka
00 Yorumla
+1 yılAy ne alaka ya 🤣
00 YorumlaAman boş ver bişi olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜf derde bak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Sen bitmissin
00 YorumlaÜzücü evde kaldın
00 YorumlaNe alaka ya
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yeteneğim yok, yemek ve ev işi yapamıyorum. Şimdi eş diye alınmam mı ben?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım