Bir belgesel izledim youtube dan. Bbc yapmış 1980 yılında.. Diyor ki Avrupa'da boşanma oranının en az olduğu ülke Türkiye diyor... Bugün se türkiye Avrupa'yı solladı boşanma konusunda. O günden bu güne ne değişti? Kadının iş hayatına daha fazla katılması, ekonomik özgürlüğünü alması, şimdiki nesilin, daha az çocuk yapar olmaları. Eskiden çok çocuk yapınca, boşanma ihtimalinin azalması, bence bunlar bir etken. Eskiden kadınlarda dul kalma korkusu vardı. Şimdiyse normal karşılanıyor boşanmalar. Ayrıca sosyal medya da bir etken mi? 2000 li yıllardan beri boşanmaların tavan yapmasında internetin rolü var mı? Kadın istemese boşanmaz bence. Erkek evleniyor 1 trilyon masraf yapıyor, neden boşansın ki? Ha boşayıp başkasıyla evlenecektir, ozamanda imam nikahı var, ayrıca metres olanlar, boşanma, Çocuğuna yazık, biz gizli gizli takılırız macera olur diyor. Evlilik aşkı öldürüyor evet ama eskiden neden boşanmalar yok denecek kadar azdı? Ayrıca eskiden de erkekler mallık yapıyordu, kadınlar tahammül ediyordu. Şimdi kadınlar hiç tahammül göstermiyor. Boşanırım. Kendi ayaklarım üzerinde dururum. Hem analık hem babalık yaparım. Boşansam da iyi biriyle evlenirim. ya da gençliğimi yaşarım diye düşünüyor bence. Siz ne düşünüyorsunuz.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
kadınlar ekonomik özgürlük kazandıkları için kocalarına mecbur kalmıyor. bence kimsenin eline bakmaması, mecburiyetten katlanmak zorunda kalmaması çok iyi bir şey kadınlar adına. boşanmaların artması büyük oranda bu yüzden bence. normal şartlarda devam ettiremeyeceği/ ettirmemesi gereken evliliği sürdürmeye mahkum kalmıyorlar
O konuda hem fikiriz... Kadınlar eskiden, devam ettirmemesi gereken evliliklere bile katlanıyordu. Sırf çocuğum ortada kalmasın, bi başına bakamam aileme dönemem düşüncesi vardı, şimdiyse boşanmalar, normalleştirildi, normalleşince de, sevgisi bitenler, macera isteyenler, evlilikten ve eşinden sıkılanlar, daha rahat hayat yaşamak isteyenler, ya bir çocuk yapıp, boşanıyor, ya da çocuk olmadan boşanıyor. Kadınlar bünyesi gereği anne olmak ister, bu yüzden evlenen ve anlaşmalı boşanan kadınlar tanıyorum. Sırf evleneyim, çocuk yapayım, ondan sonra boşanırız düşüncesinde olanlar var. Evlilik hayatını sevmiyor, bekarlığı seviyor. Çocuk sahibi olmak için yapıp boşanıyor.
kim çocuk doğurayım da sonra adamı boşarım diye düşünüyor allah aşkına. kim çocuğunu babasız büyütmek ister kafasında tasarlar bunun hayalini :D saçmalıyorsun
Yo walla şahitim. İnanmak zor ama yaşayan (yani ben) bilirim
Şıklar tek yönlü
Erkekten kaynaklı olduğunı zannetmiyorum. Ne zor şartlara katlanan kadınlar vardı eskiden, kocaları uyuturucu , kumar, aldatma, her kötülük var boşanmıyordu. Şimdiki kadınlar en ufak şeye tahammül edemiyor
Onların boşanma hakkını hiçe sayıyorlardı. Gelinlikle girdin kefenle çıkacaksın diyorlardı. Canı tehlikede biri mecbur susacak. Aynı şeyi kadın yapsa (alkol, uyuşturu, kumar, aldatma vb.) cezası kendilerince kesiliyordu. Erkeğin kadına gücü yettiği için erkek yapıyordu kadın ses çıkaramıyordu. Şimdiki nesilde bazı aileler bana iPhone almadı istediğim lüksü yaşatmadı boşanmaları oluyor elbette bunu desteklemiyorum. Lakin bazı durumlar istisna.
Ben kendim için söyliyeyim, birine mesaj atarken, annem babamla yaşıyorum demek bile sevindiriyor beni, hani ailem boşanmamış. Annem babam birlikte. Bu duygu bile mükemmel. Boşanmış çocukların psikolojisini düşünemiyorum ve soramıyorum da. Sorsan herkes güzel der ama lafta. Kim ister ana babasının boşanmasını. Boşanan kişidede evlat sevgisi yoktur. Evladını sevse evladı için katlanır zaten. Ayrıca kimse kimseyi günümüzde zorla evlendirmiyor. Severek evleniyorlar, yılllarca çıkıyorlar, tanıyorlar, sonra boşanıyorlar. Baştan düşüncektin diyorum boşananlara
Severek evlendik diyenler, bir hevesle evleniyor maalesef. Evlendikten sonra her şey güzel olacak gibi düşünceleri var. Oysa evlenince dert sıkıntı bitmiyor sadece hayatını biriyle paylaşıyorsun. Eski nesildeki ve şu anki nesildeki bazı durumları desteklemiyorum. Ama şunu biliyorum ki ortada bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Belli ki başarıyorlar da