Sizi aldatan kandıran iyi niyetinizi kullanan insanlardan nasıl intikam alırsınız?

Arkadaşlar ben çok hassas sevgi dolu ve iyi kalpli biriyim. Cidden hayvan doğa çocuklar yaşlılar herkesi incitmeden saygıyla yaşarım. Ama hayatıma giren birçok insandan ailem de dahil çok büyük kazıklar yedim bazen. Yani flört arkadaş akraba patron dost sevgili dediğim insanlar vs. Bu şöyle. Sadece kendi çıkar menfaat ve zevkleri için bencilce ve vicdansızca tamamen bana zarar travma verecek şeyler yapmalarıydı. Arkamda iş çevirme olsun tamamen rol yapma olsun verdiği bilgilerin hep yalan olması ve beni manipüle edip dolandırma olsun gibi gibi. Duygusal manipülasyonlar aşığım seviyorum canım dostum diyerek beni kullanıp manipüle edip sonra popo gibi ortada bırakma olsun. Ve bu insanlara çok nefret ve öfke doluyum hepsini hayatımdan sildim attım sövdüm çoğunu da ama asla içim sönmüyor çünkü yaptıklarının bedelini ödemeliler. Çünkü ben onlara tamam saf iyi niyetli yaklaşırken beni bıçakladılar. Bakın birbirinden hoşlanmamak anlaşamamak tartışmak soğumak gibi basit şeylerden bahsetmiyorum ben. Hani zorla benim hayatıma aklıma girerek kendini iyi dost gösterip ilk günden beri benim kuyumu kazmaktan bahsediyorum aylarca gözlerimin içine bakıp rol yapan ve bundan gram vicdanı rahatsız olmayan insanlardan bahsediyorum.
Sizi aldatan kandıran iyi niyetinizi kullanan insanlardan nasıl intikam alırsınız?