Neden insanlarımız, acı vermekten zevk duyar?
Kalbinde zerre kötülük barındırmayan insanlara eziyet ederler?
Neden iyi insanlar öldürürler ki?

Neden insanlarımız, acı vermekten zevk duyar?
Kalbinde zerre kötülük barındırmayan insanlara eziyet ederler?
Neden iyi insanlar öldürürler ki?

Burada bir paradoks var ve iyi insanları iyilikten vazgeçince diye uğraşan toplum mühendisleri var.
Bazen şair bazennyasar bazen oyuncu olarak karşımıza çıkıyorlar.
Arkadaşım iyilik iyidir ve Allah rızası için yapılır iyilikten karşılık beklenmez kimseye yaptığı iyilik için bir karşılık düşünmemeli işte iyilikten maraz doğar iyilik yaparsan kötü olur sen iyi birisi olursan çok acı çekersin gibi sözlerle iyiliğin önünü kesmek toplumun iyiliksiz yardımseverlikten uzak bir hal alması ve kaosa sürüklenmesini isteyen toplum mühendislerinin uydurduğu şeyler iyilikten iyi olmaktan vazgeçmeyelim
neye göre hangi kritere göre iyilik hayatı bir ying yang benzetirim ben iyilik içinde kötülük kötülüğün içinde iyilik o yüzden her iyilik iyilik değildir derler ki buna menfaati için iyilik yapanlarda var o yüzden bazen yapılan ya da planlanan iyilikler tersinir etki yaratır bir düdüklüğü haddinden fazla yük bindirirsen nasıl ki bir süreden sonra patlama noktasına girer ve en sonunda patlar işte bu yüzden olur istenmeyen sonuçlar
Kötülerin dünyası olduğu için.. adaletsizlik çok çünkü ve kimse de dur demiyor.. böyle bir dünyada yaşıyoruz daha doğrusu yaşayamıyoruz maalesef.. inasanların kalbi yok.. bazıları da kötüleri seviyor acı çektireni seviyor..
boşuna dememişler bu halk celladını sever diye. zaten katillere yeterince ağır cezalar verilse eğitime değer verilse dünyada böyle şeyler an azından azalırdı.
"Bizim insanlarımızın" acı çektirmekten zevk aldığını söylemek tehlikeli bir genelleme olur. Zalimlik ve zulüm eylemleri inkar edilemez bir şekilde mevcut olsa da, bunları tüm bir gruba atfetmek tek taraflı bir resim çizme ve potansiyel olarak daha fazla bölünmeyi körükleme riski taşır.
Ama neden öldürürler sorusuna cevaben; korku ve önyargı olabilir.
Cevap
7Cevap
Sınanmak için hemşehrim. Hala iyilik yapmaya devam edecek mi diye.
Mantıklı.
Dünya hassas kalpler için cehennemdir evet ama iyiler ölmezler sadece görünmez olurlar, parlayan yıldızlarinın ışığını sondururler.. Ama bir süre sonra yeniden tüm ihtişamıyla parlatirlar.
Zarar verene vuramadığı, ittiremediği için. O incitmemek için incinir, karşı tarafta güç kazandım zannederek insanlığını kaybeder
Argo kullanmak istemiyorum... Çok seveni çok severler
Anladım gurban
Iyilerin kaderidir bu hayır diyemez kimseyi kıramaz uzemez
Iyilik yapmak kotuluk olarak karsilanir iyi olmak icin caktirmadan kotu olacaksin
İyiler öldürülür ki, haklı dirilsin.
Çünkü menfaat okları hep iyi insanlara doğrultulur
Aynen öyle.
Bende iyiyim, bilemedim..
Kötü insan çok iyileri kiskandiklsrindan
Enayi olarak görüyolar bizi çünkü 🥲
Evet maalesef
Allah sevdiği kulunu yanına daha erken alır derler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?