Ülkemizde birbirinden derin ve çözülemeyecek kadar büyük sorunlar mevcut? Peki sizce en hayati olanı hangisi?

Ahlak
Eğitim
Ekonomi
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ülkemizde birbirinden derin ve çözülemeyecek kadar büyük sorunlar mevcut? Peki sizce en hayati olanı hangisi?

En büyük sorunu bence mülteciler. Hatta terörden bile büyük bir sorun. Ülkenin geleceği için büyük bir tehditler. Tam sayıları bile bilmiyorlar henüz kimse. Zaman geçtikçe daha da artıyorlar. Bunların 5 sene sonra toplanıp toprak ve ülkeden parça istemeyeceğinin hiçbir garantisi yok. Ki bana göre olacak şey.
İnsanlık eksik. Ön yargı fazla, hoş görü kayıp. Kabalık ve hakaret had safhada. Merhamet ve insaf eksilerde.. Bunları halletsek zaten her şey değişir. Eğitim sistemi de bunların temel sebebi. Eğitimimiz düzelse ahlak da, hoş görü de otomatik gelecek. Ön yargı, hakaret ve kaba tavırlar da yok olacak ama biz hala dört şıkka göre gelecek seçmeye devam ediyoruz..
Çünkü bizi buna mahkûm ediyorlar. Öğrenilmiş çaresizlik.
Bahane bu sadece. Bunu değiştirmek isteyen işe kendinden ve çevresinden başlayarak değiştirebilir. O kadar hızlı öğrendiğimizi düşünmüyorum
Neyse ki kendi çapımda ahlak ve eğitimli olmaya çalışıyorum :)
Önemli olan da bu
Teşekkürler
"çözülemeyecek kadar büyük sorunlar" kismina katilmiyorum, evet ciddi buyuk sorunlarimiz var ancak cozme lisminda umitsiz degilim cunku her sorunun muhakkak en az bir cozum yolu vardir.
En temel sorun ise kimliksizlik. Dil , inanc, kultur kisminda ozellikle. Egitim ve adalet kismi cozulurse peyder pey bu alanlarda yavas da olsa duzelme olacaktir.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Cevap
1Cevap
cahiller. eğitim
İyi niyet. Ne olurdu herkes iyi niyetli olsaydı vallahi fıstık gibi ülke olurduk.
İnşaallah..
Her buyuk sorun çözülebilir.. Soruya soyke cevap vereyim benim açımdan ulkemde gördüğüm sorun Tanricilik oyunu..
Eğitim ve ekonomi bence zaten bunlar düzelse ahlak da düzelir
Hepsi
Cahiller.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?