Adanalılara neden fellah derler? Fellah ne demek?
Fellahlar en çok Adana'da mı görünür?
Fellahlar en çok Adana'da mı görünür?
Çukurova'da ilk pamuk yetiştirildiği zamanlar Türkler bu işi başaramamış. Pamuk yetiştirmede daha başarılı oldukları için Mısırlı kişiler çalıştırılmaya başlanmış.
Bu kişilerin suratlarından, davranışlarından veya konuşmalarından kolay kolay anlama şansınız yoktur çünkü sadece evlerinde veya kendi aralarında Arapça konuşurlar. Adana, Mersin ve Hatay civarlarında çok fazla oldukları söylenir. Adana'da sadece bazı mahallelerin fellahlardan oluştuğu da söylenir. Yalnız zararsız ve kendi halinde kişiler olduğu da aşikar.
Kısaca Adana'ya çalışmak için gelen Arap kişilere deniyor. Arapça'da fellah, çiftçi demektir.
Fellah, Türkiye'de genellikle Adana ve Mersin illerinde yaşayan Araplara verilen isim. Fellah olarak adlandırılmalarının sebebi Çukurova'da sadece çiftçilik yapmalarıdır. Arapça'da fellah, çiftçi demektir.
tesekkür ederim
rica ederim
Adana, Mersin ve Hatay bölgesinde yaşayan insanlar, o bölgede yaşayan alevi araplara fellah der.
Fellahın kelime anlamı çiftçidir
Fellah, çiftçi anlamına gelir. Adana'da çiftçilikte Türkler işi yürütemediği için Araplar çalışmaya başlamıştır. Bu kişiler de kendine fellah der.
tesekkür ederim
Fellah pamuk tarlasında çalışan işçilere denir..
Neden denir mantık olarak çukurovanın pamuk tarlalarından gelse gerek..
tesekkür ederim
kötü bise degil yani
haklısın.. saol
bende
Cevap
6Cevap
KARDESIM bilerekmi konusuyorsunuz... Fellah yani Arap alevisi adaninin yerlisidir
Fellah ta arapcada yerli demektir bukadar basit ne pamuk iscisi ne alaka ayrica butun fellahlarda yani yerlilerde arapca konusuru ve bilir
Adanalıyık Fellah Çingen Kürt Zaza ve Türk Çoktur Ama ADANA'DA OTURAN HERKES ALLAHA KİTABA KÜFÜR EDER. EN UFAK BİRŞEYDE ALLAH'A KİTABA KÜFÜR EDERLER BU YANDAN ÇOK KÖTÜ BİR MEMLEKETİMİZDİR VE ÇOK AGRESİF SİNİRLİLERDİR LAFA GELMİYORLAR HEMEN KÜFÜR EDİYORLAR. ADANALI BİR KİŞİYE DİK DİK BAKTIGIN ZAMAN ALLAHINA KİTABINA KÜFÜR EDER SONRA BİRBİRLERİNE GİRERLER ÇOK TUHAF YERDİR ADANA AMA YİNEDE ADANAYI SEVİYORUM ADANALIYIK :)
Adana'da oturan herkes Allâh 'a, Kur'ân-ı Kerim ' küfreder ne demek lan? Bu dediğin şey Allâh 'ın dinine aykırı! Herkesi nasıl böyle bir şeyle yaftalarsın ulan?
Ben Adanalıyım, Allah'a kitaba küfredenler genellikle eğitimsiz toplumlar oluyor.
Biz fellahlar ne Allah'a ne kitaba ne de başkalarına amaçsız yere küfür ederiz.
Adana çok büyük ve çok karışık bir şehir olduğu için her insan toplandı ve göçler nedeniyle de demografik yapı da değişti
bir de böyle düşün!
Ne demek Allah'a küfretmek ne biçim yorum yapmışsınız elhamdülillah Allah'a inancımızda bağlılığımız da sonsuz bizim kazanlar kaynar kurbanlarimiz kesilir Allah'a küfreden kesim olsak bunları yalmazdik
Adanaliyim diyen herkes Adana yerlisi değildir yerlisi zaten göçmen kesimler çoğaldıkça adanamizinda adı kirleniyor😔😔
Adanalılara fellah demezler, Adanalılar Adana'daki Araplara fellah der.
hmm tesekkr ederim
Adana ve mersinde yaşayan Araplara fellah deniliyor.
hm saol
Allaha küfreden Allahsızlara fellah denir
adanalılara bu yüzden diyo olamazlar degil mi?
Nasıl anlamadım
adanalılara fellah derler ya hani, allaha küfür ediyolar die mi
Evet
hmm anladm =( saol
SİKTİR l*n ÇAKAL BİR ADANALI OLARAK ADANALILAR EVET ALLAHA KİTABA KÜFÜR EDİYOR AMA ONLAR KADAR MİSAFİRPERVER ONLAR KADAR MERT ONLAR KADAR CESARETLİ İNSANLAR YOKTUR NE DİYARBAKIR NE URFA NE DİGER ŞEHİRLER ADANA KORKUSUZ BİR ŞEHİRDİR HER AN HER DAKİKA HER SANİYE BİRŞEYLER OLUYOR ADANA GİZLİ ÖZEL BİR YERDİR GAYRİMEŞHULU BÜYÜKTÜR. HIRSIZI VAR EVET BALİCİSİ ÇOK VAR TİNERCİSİDE ÇOK VAR HAPCISIDA VAR EN PİS YER ADANADIR GÖZÜNÜZDE DOGRUDUR HERKES BİRBİRİNİ KESER KOLLARI HEP JİLETLİDİR. ADANIN ADETİ BÖYLE JİLETLİ OLMAYAN KİŞİ NEREDEYSE YOK AMA DEDİGİM GİBİ BAK MEMLEKETİMİ KÖTÜ TANITTIM AMA BİR ADANALI OLARAK GERÇEKLER BUNLAR MEMLEKETİM BÖYLE. MEMLEKETİM KÖTÜYSE İYİ DİYEMEM DEDİGİM GİBİ ÇAKALLL FELLAH ADANADAKİ MERSİNDEKİ HATAYDAKİ ARAPLARA DENİR BİLİP BİLMEDEN KONUŞMA AKILLI OL
Valla bilmiyorum :-S
O ne yaaa
fellah işte bende bilmedigimden sordum :)
yaniii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar