Sizin için bir çöpçü ya da doktor aynı statüdemidir yoksa mevki ayrımı yaparmisiniz

Sizin için bir çöpçü ya da doktor aynı statüdemidir yoksa mevki ayrımı yaparmisiniz
Bununla alakalı bir hikaye okumuştum ama çok uzun. Gün gelir sokakta kağıt toplayan bir insan hayatınıza öyle bir dokunur ki işte o zaman asıl gerçeğin statü değil insanlı olduğunu anlarız.

Ben kalplerine bakıyorum, bir insan doktor olmuş lakin ahlaki değerleri yok, bana ne ki onun doktorluğundan. Mühim olan insanlık, istediği kadar mahir olsun, yükseldikçe yükselsin, şeytanlık yapıyorsa benim nezdimde sıfırdır. Karaktersiz bulduğum kişilere statüsü ne olursa olsun farketmeksizin selâm dahi vermem, onun elinden çıkan yemekleri yemem. Bakışlarında şefkat gördüğüm insanları seviyorum ben, statülerine bakmaksızın. Başkalarını utandıran ve bunu da sinsi sinsi yapan kişiler şeytanın vücut bulmuş halidir, başkaları adına utanan, çıkarı için değil de, içinden geldiği için yardımsever olan insanları seviyorum. Kimsenin statüsü beni ilgilendirmiyor, sadece kalplerine bakıyorum. Anadolu insanlarını daha çok seviyorum, genellikle o insanlar daha böyle ciğerden konuşuyor, hiç unutmam bir sebebten doktora gitmiştim, adama doktor demez kimse, köylü konuşuyordu, özünden dönmemesi ne güzeldi öyle, onu doktor olduğu için sevmedim, insan olduğu için, özünü yansıtmaktan çekinmediği için, merhametli olduğu için, köylü konuştuğu için sevdim. Anadolu insanları farklı bir sevgim var.
Teşekkür ederim.🌺
Değer yargım olduğı için insanları statütlerine göre aşağılamam. Lakin nice bazı insanlar görüyorum görme engelli bir santral görevlisini beyaz baston kullandığı için aşağılayanlar vs. Helalinden kazanıpta para kazananlar gözümde daha bir değerlidir
👏👏👏👏👏
Teşekkür ederim 😊
Zengine farklı selam veren biri, fakira farklı bir selam verirse dinin üçte ikisini kaybetmiştir denilmiştir. Bu yaşıma kadar hiç yapmadım bundan sonra da insallah yapmam.
Cevap
4Cevap
Hayır tabi ki de
Profesör kocam olsun hergün 3 posta dayak yemeye razıyım.
Şaka dimi bu
Değil
Birsey diyemem o halde saygı duyarım
Statü köleliği.
Kölelik ruhumda var diyorsun yani
Kötülüğün statüsü yok eğitimi yok kültürü yok
kimseyi tanımadan aşağılamam ya da yüceltmem
Hayir tabii ki, ben statuye bakmam asla, kişinin karakterine bakarim , kendisini yuceltecek olan da yerin dibine sokacak olan da kendisidir
Dinden imandan çıkmaz dediğin adam gavur oğlu gavur çıkıyor 😬😂 o yüzden ne aşağılarım ne de yüceltirim
Hiç işim olmaz ben, benimle olan iletisimine bakarım.
Tabi genel tavrıda önemli.
Statüsündense ben içine, karakterine bakıyorum. Nice statü sahibi kişiler var içi bomboş. Bana insan olsun yeter, tek beklentim bu.. herkesin mesleği, saygınlığı kendisine.
Tarikatçılar yüzünden imamlara kötü gözle bakıyorum artık. Her imam onlardanmış gibi geliyor.
Ben annemden babamdan boyle öğrenmedim. O yuzden hayir
Valla hem kel olup hem fodulluk yapıyorsa acımam küçümserim.
Statüyü sallamadım okumamış biriyle evlendim hiç anlaşamıyoruz küfrümü de yiyorum dayağımı da insan olamadıktan sonra statü çokta önemli değil
Evet yapıyorum bazen. Tepkilerini merak ettiğim için. Öyle düşündüğüm için değil.
bunu yaptıkça doğru insanlar bulamayız
Yapmam.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?