İnsani yanlarimiza örnek verir misiniz?

Jane Goodall'in şempanzeler üzerindeki araştırmalarından sonra o zamanlar ya aleti ya da insanı yeniden tanimlamaliyiz demiş. Şempanzeler de insandır vb demiş duyduğuma göre... Sonra insanı konuşabilen ve düşünebilen hayvan olarak tanımlamışlar. Bana kalırsa konuşmanın da farklı biçimleri var, diğer hayvanların konuşamadığı ne malum? Düşünemediklerini nereden bilebiliriz ki?

Bana kalırsa insanı insan yapan değerlerden birisi yüzünün kızarması ve utanç duygusu. Ancak bu da insanı ahlaklı bir insan yapar sadece. Örneğin katillerle falan röportajlar izlemiştim, adam dışarıda olmam toplum için iyi değil, utanç duygum yok pişmanlık duygum yok demişti. Şaka gibi.. 😆

Sahi insanı insan yapan neydi?

Emek miydi?

Ahagsh 😆😆

Güncellemeler
+1 yıl
Mesela futbol maçlarında önemli bir maç varsa ve iki takım da sizin takımınız değilse daha az güçlü olan takımı tutuyormuş futbolseverler. Veya bir filmde zayıf ve güçsüz olanı tutarız, hikaye ona göre kurgulanır. Mesela Harry Potter. Ailesi ölmüş olan, geçmişinde türlü zorluklar yaşamış bir karakter. Hikayeyi bilen ve seven hemen hemen herkes Voldemort'u değil, Harry Potter 'i tutar.. İnsanın bir diğer insani değeri de mazlum ve ezilenin, dezavantajlı olanın yanında olması olabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
bir diğer insani yanımız da hayvanları sevmek ve korumak mıdır? ne dersiniz?
İnsani yanlarimiza örnek verir misiniz?