benim diyelim bir işletmem var ve dış cephesini başkaa yerlere zarar vermeden süslüyorum. bu yasak mı? bilmediğim için soruyorum.

benim diyelim bir işletmem var ve dış cephesini başkaa yerlere zarar vermeden süslüyorum. bu yasak mı? bilmediğim için soruyorum.

Eskiden böyle bir ülke değildik biz.. Ne ara bu halde geldik? Bu tarz süslemelerin ne gibi bir olumsuz yanı olabilir ve ne zamandan beri ülkemizde böyle şeyler yasak oldu? Herkesin her şeye saygı duymasını beklememiz ters tepti sanıyorum bizim ülkemizde. Umarım eski, hem ahlaklı hem de eğlenceli ülkemize geri dönebiliriz.
Yalnız işyerine baktım, çok ta güzel süslemişler.
Yeni yıl süslemesi zannediyorum ihtar konusu.
Özet olarak; bazı kurumlar da mantık aranmaz ülkemiz de.
Yasak derler yasak olur o şey,
Sorgulayıp, mantık aramak gibi bir şey yok çünkü cevap vermezler.
Cevap
28Cevap
İsteyen süsleme yapabilir.
"Üniversite'ye başörtülü kardeşlerimizi almıyorlar." diyen insanların bugün aynı davranışı kendi inandığı yaşam tarzı sonucu başkalarının yaşam tarzına hadsizce müdahale edebileceğine inanması sonucu olan bir kısıtlamadır. Yılbaşı kutlamak istemiyorsa kutlamaz ama gidipte yılbaşı kutlayanlara, süsleyenlere karışamaz.
Türkiye'de herkesin eşit olduğunu ve dinlerinde eşit görüldüğünü, hiç kimseyi dışlayamayacağını anayasa'da yazmaktadır. Ordu belediyesine görev yapmaya geliyorsa şahıs, padişah gibi bu milletin sahibi değil, seçilmiş bir hizmetli olduğunun farkında olmalıdır. Kime neyi yasaklıyorsun belediye başkanı?
Yıllarca yapmamamız gereken herşeyi böyle böyle içimize soktular. Öyle mi böyle mi derken geleneklerinden gerilik diye kopmuş, vasıfsız insanlar haline geldik. Ben kutlama yapmıyorum diyen ama her yerde görüp bunu evinde isteyen, inancı dışında "anne noel baba bize de gelir mi, bizde süsleyelim mi?" Diye enteresan sorular soran herkese göre gerici ama özenti müslümanlar yetişiyor artık bu memlekette. İsteyen istediğini yapsın tabi Avrupa'dan geri kalmayalım, dinimizden ve insanlığımızdan yeterince taviz veriyoruz.
İşletmenin mülkiyet sınırları dışında sokak kaldırım ve gibi alanlarda süsleme reklam veya başka bir eyleme girişmesi tabiki belediyenin denetiminde olmalı.
Olayın detayını bilemediğim için net görüş bildirmek mantıklı değil yinede
Saçma ve boş işlemler bana da süslemeler çok alıntı vesaire geliyor ama bu kadar abartmıyorum. Belediye kendi işine baksın önce seçim gelmeden kıpırdamıyorlar.
Afganistan' da
Arabistan da
İran da
Suriye de
Yasak
Ve bizdeki yalakalar sayesinde de böyle olsun isteniyor ;)
Soru başlığının tahrik edişi beni benden aldı.
Süsleme yapmak yasak değil ama işyerinden dışarı taşıp yol ve kaldırımı işgal etmek yasaktır
Süslemeye bağlı. Beki yolun ortasına flama falan koymuştur
İzinsiz diyor, siz muhaliflerin gözü mü görmüyor beyni mi çalışmıyor?
dış cephe diyor okuma mı bilmiyorsun? Evinin işyerinin dış cephesi (dış duvar cam gibi) kısımlarını binanın bütünlüğüne zarar vermeyecek şekilde boyamak süslemek şekillendirmek yasaldır ve buna müdahale edilemez kanunen! Siz beyinden ve kanunlardan bihaber olanların mabadı yerine beyni ile konuşup düşünüp yazsanız keşke!
@BaseCamp müstakil ev değil bu mk salağı, muhalif. Binanın süslendiği, sorumluluk sahibi, kimin çalıştığı kayıtlara geçecek, süslerden meydana gelen aksi bir hâl yaşandığı zaman DEVLET NEREDE, NİYE KONTROL ETMİYOR diyen eşşek evladı eşşekler, onun bunun çıkarttıkları, cevap alabilsin. Olayın müdahilleri bilinsin.
Ah benim muhalifim, sen düşünemezsin ben senin yerine düşünürüm
başkalarına canım diye hitap edebilecek kadar ezik ve canım olduğunun farkında bile değilsin!
Kaldı ki kaldı ki müstakil ev, apartman ya da işyeri olması olayı değiştirmez!
Tapusu yahut kira sözleşmesi var ise ve bu işyerini açma izni varsa kaldırım ya da yayaların geçişini engellemiyorsa kanunen istediği şekilde süsleme yapabilir!
Hatta işyerinin önünü belediyeye kira ödeyerek kullanıyorsa bu alanda da istediği şekilde süsleme yapabilir!
Yapamayacağını o olmayan beyninle iddaa ediyorsan bu iddaanı kanun maddesiyle kanıtlaman gerekir boş boş yorum yapıp hakaretler küfürler ederek adam olunmaz EZİKLİĞİNİ kanıtlarsın sadece!
Bu kadar basit bayağı ve sıradan birisin işte yeterli bilgin olmayınca hakaret küfür edebilecek kadar sıradan bilgisizsin!
kanun var nizam var kanun bilmiyorsan araştırır öğrenirsin herşeyi bildiğini sanmak yerine!
ve izini sökerek aldıramadılar aksine cezai işlemi kanuni dayanağı olmadığı için İPTAL ettiler bilgine!..
Hadi şimdi yoluna
@BaseCamp madem karşılar neden sadece bu işletmeye sök dediler. Olm sizde akıl yooook yok.
Ülkenin muhalefeti böyle iken hükümet tabi hata yaparken rahat olur. Zeka yok ki
Burada uygunsuz bulunmuş. Belki insan sağlığına zarar veren bir durum vardır.
Mozambikte pek hoş karşılanmıyor bildiğim kadarıyla.
Her işletme bunu yapıyor normalde ama küçük bir yer görmüşler ya hemen laf ediyorlar fjjjfjfjfj
Yasak degil herkes kendi isletmesine istedigini yapar
Bu ülkeden ve insanlarından hiç bir şey olmaz biz geriye gitmeye devam edeceğiz.
Tepkiler üzerine iptal edilmiş yani süslenecekmis
Neyse bende yılbaşı SÜSLEMESİ YAPAYIM BARİ.
Araplaşıyoruz allah belamızı vermiş bile
böyle bir yasak yok bence
Her naneyi yedik bi bu kaldı zaten. Boş boş işler
Daha önemli şeylerle uğraşsalar
Dış cepheye herkes istediğini yapamaz.
Eee Akp kalesinde öyle :D
Çok yazık ne hâle geldik
Belediyeler kendi işini yapmıyorlar
Saçmalamışlar böyle bir hakları yok.
Iyyy igrenc
Gerekçe önemli neymiş gerekçe
Yasak değil mahkemeye verilmesi lazım