AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Allaha şükür bunun tam tersiyim.
Kendi isteğimle kapandım. Ailem dahil hiçkimse beni açamaz.
Rabbim Allah yolundan ayırmasın
Amin kardeşim. Cümlemizi inşallah 🤲🤲🤲
Öff bıktım senin hesapların kapatılıp yeniden açıp saldırmandan!
Kininde boğul !!!
Bismillahirrahmanirrahim
[Rahman ve rahim Allah’ın adıyla]
“Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın.”
[Hucurat suresi, ayet 12
@nuhyafes namuslu kız arıyorum diye soran kişinin zihniyetinden şüphe ederim. Ona tepki olarak yazmış da olabilir. Süizan iyi bir şey değil
@nuhyafes ulu orta böyle bir şey sorulmaz. Namus sadece kadına has değil erkeğinde namuslu olması gerekir. O yüzden bakkaldan ister gibi burdan namuslu kız arıyorum dersen tepki alırsın.
burada suclu aileler birini zorla basortu taktiramazsin zorla takanin beynini degistiremezsin o ortuyle
zorla takan disarda ulu orta ahlaksizlik yapinca millet dine salca oluyo gercekten inananlar zan altinda kaliyo
Yaşın gerçekten 25mi
Ailem pek açık fikirli değil ama o kadarını da yapmıyorlar yani sjdjbx
Aileye düşün küçük yaşta tesettürün amacını ve ne gibi ahlaksızlığa karşı Allah'ın kadına verdiği değeri anlatması ve çocuğuna İslam'ı sevdirmesidir. Bu video da çok güzel değinmişler kadının ruhuna
Ahlak başını kapatmakla ilgili bir şey değil
@Lanetli_kek tesettür sadece başını kapatmak değildir. Allah kadına da erkeğe de örtünmeyi emretmiştir. Erkeğin diz ve göbek hizasını açması kadının el yüz ayak dışında örtünmesi İslam'ın emridir. İki kadın düşünelim biri daracık taty giymiş diğeri siyah tesettür bol giymiş olsun hangi erkek hangi kadının mahrem bölgesine bakarak göz zinası işler ve ahlaksızca zihninde kadının mahremini canlandırır? Cevabı sende çok iyi biliyorsun. İşte Allah böyle ahlaksızlara karşı kadını koruyor
Biliyorum sadece saç değil ama çok da fark etmez yani söylemeye çalıştığım şey bununla ahlakın ilgisinin olmadığı
Ayrıca kızlar da bir erkekten tahrik olabilir?
Aksjdnd
@-Rengarrr- sosyal medya da kullanma çünkü klavyeye bastığını parmaklarını falan hayal edebiliriz bir de Pp ye resim koymuşsun belki ben anime kızlarından hoşlanıyorum aklıma kötü şeyler geliyor hayal ediyorum.. günaha sokuyorsun cehenneme gidersem senin suçun
Sesli de konuşmamalısın erkekler duyuyorsa, böyle güzel sesi olanın uff diye düşünülebilir
Yuh ama 🫢 sjdjdn 😄
Bak hâlâ yazıyorsun bildirim geliyor mesela sjsnd
@Lanetli_kek o yüzden tecavüze uğrayan kadın sayısı açık giyinen kadınlarda tesettürlü kadınlara oranla haddinden fazla daha yüksek olması ahlâk boyutunu ve ahlakla ilgisinin olduğunu ortaya koyuyor zaten
Tecavüz edenin değil açık giyenin mi ahlakla ilgili problemi var yani.. Bu nasıl bir düşünce
@Lanetli_kek bence okuduğunu anlam sorunun var
Bir kadının mahrem bölgesini belirli edecek şekilde giyinmesi ahlâksızca bir harekettir. Türk toplum ahlakına karşıdır. Milletin ergenlik çağına yeni girmiş reşit olmayan 15-16 yaşında çoluğu çoğu var. Allah sana örtün diyor sen diyorsun ki kusura bakma ben örtünemem daracık tayt giyerek teşhircilik yapıp milleti azdıracağım. Ergenlik çağında çoluk çocuklar umrumda değil.. Onlarda bakmasın azmasın. Otobüste kadın mini etek giyiyor tecavüze uğruyor. Şort giyiyor tecavüze uğruyor. Sapıklar tecavüz etmese bile telefona kaydediyor kadının açtığı yerlerini. Merdivenden çıkan kadının aşagısında durup a etek giyen kadının iç çamaşırını videoya alıyor. Bu adamların yaptığı da ahlâksızlık kadının yaptığı da ahlaksızlık. Allah sana örtün diyor sen ise kadınlar örtünmesin serbest gezsin dersen zaten Allah'ın ayetine karşı geldiğin için müslüman değil kâfir olarak geberir gidersin. O zaman millet çıplak gezsin kimse bakmasın desin. Giyinmiş çıplaklık da ahlâksızıktır
Toplum sapık diye kadınlar kapatılsın, önce çarşafa sonra eve 🙁🤷
Erkekler tahrik olabilir diye benim güzel giyinmeye hakkım yok mu..
Müslüman değilsen no problem. Müslüman isen Allah ayette açık ve net olarak şöyle buyuruyor: Nûr Sûresi 31. Âyet: “Mü’min kadınlara da söyle! Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar/kıssınlar, namuslarını korusunlar, (yüz ve el gibi) görünen kısımları müstesna zînetlerini teşhir etmesinler ve başörtülerini tâ yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zînetlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları , kendi oğulları , kocalarının oğulları , erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları , kendi kadınları , ellerinin altında bulunan (köleler), erkeklerden ailenin kadınına şehvet duymayan (hizmetçi vs.) tâbi kimseler ve henüz kadınların mahrem bölgelerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Şimdi diyelim ki bir deprem de Allah korusun diğer gençler gibi öldün. Allah Teâlâ sana sorsa ey kulum ben sana örtünmeyi emrettiğim hâlde sen kim oluyorsun da benim emrime karşı gelerek yaşadın sana verdiğim hayatı? Diye sorsa ne cevap vereceksin bir düşün bakalım. Ha benim inancım yok diyorsan orası sana kalmış.
Yo müslümanım 🙄
O zaman Allah'ın belirlediği ölçüde giyinmediğin her gün bu ayete karşı gelerek günah işlediğini bilmen lazım. Yani sırf nefsin açık giyinmeni istiyor diye Allah'ın emrine karşı gelmeyi tercih ederek giyinmek bir Müslüman için pek akıllıca bir seçenek değil. Allah'ın emrettiği ölçüde güzel giyinmek de bir seçenek
@-Rengarrr- Dinden çıkmak da bir seçenek tabii 🙄
@Lanetli_kek dinden çıktı diyelim ölünce sen mi onun yerine hesap vereceksin 🤦 kim kurtaracak onu Allah'ın elinden?
Öyle bir şey olmadığı için 🙂
Çıkmıycam inanıyorum ben
Sen bilirsin araştırmaya devam et o zaman 🙃🫶
Evet ben bilirim wjjsnx 😄🫶
@Lanetli_kek dostum modern bilim bile bugün Allah'ın varlığını kabul ediyor iken araştırmadan yok demeniz gerçekten takdire şayan 🤦 Nobel ödüllü bilim adamlarının sadece yüzde 10.5 i Ateist. Bilimde bile azınlıktasınız
yek1blog.blogspot.com/.../...-hepsi-ateist-mi.html
Artık yalan söylemeye başladın ya da yanlış biliyorsun bilimin İslam'ı kabul ettiği falan yok 🤦
@Lanetli_kek İslam demedim Allah'ın varlığı dedim ortak. Din diye bir şey yok diyorsun ya bilimde bile azınlıktasınız diyorum din konusunda.
Bilimin herhangi bir dini kanıtladığı yok 🤷
Ayrıca kaç kişinin inandığının da önemi yok
@Handsomehell01 O zaman herkes inanmaz mıydı?
@Lanetli_kek bilim dinî kanıtlamakla uğraşmaz zaten. İnanan insanlar olarak bilim insanları inanmayı tercih ediyor çünkü bilimsel olarak Ateizm çökmüş durumda onlar için. Ateistler, Modern Bilim'in Ateizm'den Uzaklaştığının Neden Farkında Değiller? ↗
"Modern bilim Allah'ın varlığını kabul ediyor" diye ben mi dedim acaba 😄 vay be ateizm de çökmüş demek..
Sen de bunu oku
evrimagaci.org/bilim-ve-ateizm-bilim-insanlarinin-cogu-ateist-mi-5339
@Lanetli_kek 🤣🤣🤣 Evrim ağacı mı al sana bu sahtekarın gerçek yüzü 🤣🤣🤣
Harbiden çok safsınız. Sizi güzel kekliyor Çağrı Mert
https://youtu.be/YxeoAC3gyiM?si=T6zrW1IL1L6wBnKM
Bu ne böyle ya 😄
@Lanetli_kek ne olduğunu söyleyeyim sana. Bu akıllı bilimsel makalede yazan bilgileri silip kendi işine geldiği gibi değiştirip size pazarlıyor😂sizde sanıyorsunuz ki bilim adamları böyle bir bilimsel makale yazmış 🤣 ee araştırma yapmadan her okuduğunu doğru sanan inançızlarla dolu olduğu için ülke bu da onun işini kolaylaştırıyor
Sen de bu videoya inandın sjdjs tamam ikna oldum haklısın abi kusura bakma
@Lanetli_kek 😂 İngilizce bilmediğin için normal karşılıyorum 😂😂😂
Al san evrim ağacının o metni
www.google.com/.../&ved=2ahUKEwizw63y2paDAxVJS_EDHSMEA_kQFnoECBUQAQ&usg=AOvVaw1j10ssqvKgD4S4EWM5YT_d
Benim Türkçem de sıkıntılı pek anlamam tabii ama yine paylaşmak istedim şöyle bir şey buldum sjdjx
https://resmim.net/i/ZK2bLR
https://resmim.net/i/ZK2rYn
Ders çalışmam lazımdı ama ya bunlarla uğraşıyorum sjdnx 🤦
@Lanetli_kek aynen bu platform seni derslerden alıkoyar. Benden sana tavsiye Evrim ağacı gibi üçkağıtçı kanalları izlemeye devam edersen yakında maymunları kuzenin olarak görürsün 🤣
https://youtu.be/RX-34CXMP58?si=ijXiv4FU_0keVfu_
O yüzden Altay Cem Meriç gibi Tıp okumuş ve doktorluk yapan eski bir Ateist sana daha çok şey katacaktır.
Şu maymun olayı 🤦 bıktım gerçekten ama objektif şekilde araştırırsan bence faydası olabilir, ben şu an evrimi açıklayamayacağım. Altay cem meriç hakkında da çok farklı düşünüyoruz
Evrim ağacına da hâlâ sahtekar diyorsun ya diyecek bir şey bulamıyorum.. kimin sahtekar olduğunu umarım anlarsın
https://resmim.net/i/ZKvKx
Bu ss senin, ben İngilizce bilmiyorum diye düşünerek attığın metinden. Sen Türkçe de bilmiyorsun galiba
Açılmıyor galiba sjdjd
Şu işte https://resmim.net/i/ZKv1oW
@Lanetli_kek dostum orijinal metin yerine gidip sadece Evrim ağacının çevirisinin görselini alıp doğru kabul etmen müthiş zekâ 🤣 ne diyecekti birebir çevirmeden sizi kandırıyoruz saf takipçilerim mi diyecekti 🤣 benden sana tavsiye çağrı Mert gibi bir Sahtekar yerine Bilim adamlarının makalelerini oku. Yoksa Maymun kuzenli olarak öleceksin🐒🐒
https://youtu.be/V4PgGrgW6as?si=cjZQlji0Ms1EbkAZ
Orijinal metni okuduk ya ikimiz de 🤦 bu attığında da yazıyor diyorum. Ayrıca:
"Bilimsel düşüncelerle dalga geçerek tartışmaktan kaçınan bir insan yerine, bir maymunla akraba olmayı tercih ederim. Thomas Huxley..."
Napıyorsunuz ya herkes istediğine inansın boşverinn ve neden kimse bana cevap vermiyor 😅
@Lanetli_kek hâlâ orijinal diyor 🤦 arkadaşım iki resim atmışsın ikiside evrim ağacının kendi yazdığı yazı 🤦🤦 orijinal metin olması için makalenin İngilizcesine ulaşman gerektiğini ne zaman öğreneceksin? Diğer konu evrim zaten bilimsel değildir. Bilimsel olması için labaratuvar ortamında tesete tabi olması lazım. O yüzden zaten teori adı anladın mı? Bak daha iyi anla diye somut örnek veriyorum. Şimdi yer çekimi bilimsel mi değil mi? Eğer bilimsel olmasaydı bilim adamları arasında evet bilimsel hayır bilimsel değil diyenler olarak iki grup çıkardı karşımıza değil mi? Ama yok işte neden çünkü bilimsel olduğu için tüm bilim adamları yer çekimi kanunu var diye kabul ediyor. Peki Evrim teorisi bilimsel mi? Eğer bilimsel olsaydı aynı yer çekimi gibi karşı çıkmayan bilim adamları olur hemfikir olurdu. Bilimsel olmadığı için zaten Evirime inanan ve İnanmayan bilim adamları var kapiş abisi
@Handsomehell01 Artık intihar edicem valla günaha gireceksin 😬
@-Rengarrr- sen de haddini bil kız halinle sohbete katılıyorsun
@-Rengarrr- sen ne sormuştun ki 😀
Unuttum ama artık 😅
Hem dinin hem aklın eksik işte, git evlensene sen kaç yaşına geldin
Yeter be 🥺
Ben uydurmuyorum öyle hadis var..
@Lanetli_kek intihar edersen bu senin günahın olur benim değil çünkü Allah irade vermiş sana kullan diye ama sen bu iradeyi maymun atalı olmak için kullanılıyor kendi insanlığını alçaltıyorsun. Al sana Uluslararası Bilimsel Araştırma Derneği Makelesi biraz oku da aydınlanırsın belki https://ubad.com.tr/evrimi-curuten-hakikatler/
Kanada, Ontario’daki Bruce Peninsula Taşocağı’ndaki işçiler, 430 milyon yıllık bir akrep fosili buldular. Bugün yaşayan akreplerle aynı özelliklere sahip olan bu fosil, evrimi yerle bir eden yeni bir darbe oldu. Çağrı Mert'in yalanlarına inanmak yerine aklını kullanıp blimsel makale İncelmiş olsaydın beni yormazdın bu kadar:
https://www.yaratilis.org/category/evrim-yalani/
@Lanetli_kek "Modern bilim Allah'ın varlığını kabul ediyor" diye ben mi dedim acaba? Modern bilim ateizdmden uzaklaşıyor dedim. Eğer öyle olmamış olsaydı Nobel ödülü alan adamların yüzde doksanını dini inancı olmazdı. Ateistleri çoklu evrene yönlendiren şey ise bugün litatürde "Hassas Ayar"olarak bilinen bir problem. Bu probleme baktığımız zaman Evrende yaşamın ortaya çıkması ne derece kolay bir şey? Yani yasalar ne derece yaşam ortaya çıkarmaya elverişli sorusunu sorarsak. Bunlar ne kadar hassas? Bu sorunun cevabı şunu gösteriyor: Yaşam ortaya çıkma ihtimali çok çok çok düşük. Modern fiziğin buna verdiği cevap bu. Bu konuda Martin Rees'in Lectures'da de yer alan bir makalesinde gösterilen hesaplar şu veriyi sunuyor; Yaşamın ortaya çıkma ihtimali 50 üzeri 1 ve 1 in arkasından 50 tane, yüz tane sıfır olması ihtimali gibi çok düşük bir ihtimal. Örnek verecek olursak. Yaşamın ortaya çıkma ihtimali bir kişinin üst üste 50 defa piyango bileti alarak , bu piyongonun 50 sinde de büyük ikramiye çıkması ile eş değer. Bu gerçeği gören George Francis Rayner Ellis Ateist iken dindar olmuştur
@Lanetli_kek @-Rengarrr- www.google.com/.../kadinin-dininin-ve-aklinin-eksik-oldugu-konusunda-bir-hadis-i-serif-oldugu-dogru-mudur-eger-dogruysa%3famp
Sorularla İslamiyet mi 🤦
Ayrıca evet sen dedin modern bilim Allah'ın varlığını kabul ediyor diye. Daha az önce konuştuklarını unutuyorsun ben yardımcı olamayacağım iyi akşamlarr
@Lanetli_kek modern bilimden kasıtın bilim insanları olduğunu anlayacak seviyede değilsen bu senin sorunun. Bilim hiç bir şeyden uzaklaşmaz insanlar uzaklaşır. Bilim Allah'ın varlığı ile ilgilenmez bilim insanları ilgilenir bunun neresini idrak edemiyorsun acaba? Ayrıca sorularla İslamiyet mi derken İslam'ı Ateist sitelerinin mi açıklamasını bekliyorsun sjshs.
Ahaha çıldırcam 15 dk önce de "Modern bilim ateizmden uzaklaşıyor dedim " dedin şimdi de bilim hiçbir şeyden uzaklaşmaz diyorsun
Kur'an ayetleri gibisin gerçekten, orada onu demek istemedim falan sjdn kelimenin kaç milyonuncu anlamıyla okumam gerektiğini de belirt tam olsun
Ayrıca modern bilim demek bilim insanları mı demek
@Lanetli_kek 🤦🤦🤦 senin mantık şu resmen lozanın 128. Maddesinde düşmana toprak peşkeş çekmişiz diyorum. Sen diyorsun ki ama orada ayrı ve süresiz olarak bırakmayı yükümlenir. Yazıyor yani peşkeş çekmemişiz diyorsun 🤦 süresiz bırakmanın anlamı illa açıklamam gerekiyor senin gibilere🤦 ben desem ki ilgilizce olarak: " I have a shower " burada kaç anlam çıkar bay zekâ? 1) Bir duşum var,2) duş alıyorum. İngilizce de bir kelime birden fazla anlama gelince sizin gibi okuma özürlüler için sorun olmuyor da Kuran'da bir Arapça kelimenin birden fazla anlamı olunca niye batıyor size bu?
Bilim ve bilim insanı nasıl aynı şey olabilir abi ne anlatıyorsun
Yeterr 😄😬🖐️
@lousielablanc modern bilim: Bilimin günümüz versiyonu demektir. Modern bilim ateizmden uzaklaşıyor demek günümüz bilim adamları ateizmden uzaklaşıyor demektir.
62 yorum olmuş kimseye faydası yok tavşan yapılır sadece asdfs
Yanlışlıkla oldu kusura bakma lütfen @lousielablanc
@Lanetli_kek modern bilimle kim uğraşır? Günümüz bilim adamları değil mi illa küme çizerek mi anlatim. Şimdi bir çember düşün çemberin merkezinde bilim var. Merkezden çap çiziyorsun. Bu çektiğin çap bilimin dalları. Çember ile çapın değdiği noktada bilim adamları olsun. Bunlar evrenin oluşumunu çaplardan yola çıkarak inceliyorlar ve diyorlar ki zaman ve mekân big bang ile başlıyor o zaman big bang öncesi zamana yoktu. Ay güneş yoktu. Peki bu Big bang denilen patlama nasıl oluştu? Oksijen Big Bang ile başladığına göre canlı yaşamının olması imkansız. Doğa 'da zaten Big Bang'den sonra ortaya çıkıyor. E biz doğa kanunları yaptı dersek sonradan oluşan bir olgu kendini nasıl önceden var etsin ki? Demek ki bu Bing Bang'ın bir başlangıcı doğa kanunları olamaz diyerek Ateizmden uzaklaşıyorlar. Bilim insanı ateizmden uzaklaşınca çaplarda yani adamların ilgilendiği bilim dalları da buna göre şekil almaya başlayarak Big Bang öncesi doğa yasalarından önce ne vardı sorusunu sorup buna göre çalışmaya başladıkları için ateizm bu adamlar için rafa kalkmış oluyor. Günümüz bilim adamlarının çoğunluğu bu inancı terk ettikleri için artık çalışmalarına bir yaratıcının varlığını kabul ederek devam ediyorlar. O yüzden de bilim adamları şöyle diyor bay zekâ; 1) Fred Hoyle: Evrenin Başlangıcı olması beni Ateizmden uzaklaştırdı 2) Eski Ateist A. Flew: Evrenin Başlangıcı olması Ateistler için zor bir durum. 3) A. Edding Ton: Bing Bang'ın açığını bulmayı çok isterdim. 4) Nobel ödüllü fizikçi Werner Heisenberg: Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum su sizi Ateist yapar ama bardağın dibinde sizi bir yaratıcı beklemektedir.
Bazı bilim insanlarının yaratıcıya inanması, onun gerçek olduğunu kanıtlamaz ki
Bilimsel bir kanıt yok yani gerçekten
Ama mucizeler var kanıt olarak
@-Rengarrr- Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗
Daha fazla Kur'an'ın bilimsel gerçekleri için bu siteyi takip edersen AA ben bunları bilmiyordum diyeceksin: www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Ben inanıyorum zaten mucizeler var diyorum 🙃
@-Rengarrr- mûcize değil ki bilimsel gerçekler bunlar. Mesala anne karnında bebeğin 3 evrede oluşmasını Kur'an'ı Kerim, bilim adamları daha eline teleskop, ultrason cihazı almadan haber vermiş bize. Bu mucize değil bilimsel gerçek oluyor mesala.
Kur'an'ın bunları 1400 yıl önceden söylemesi mucize değil mi
@-Rengarrr- mucize falan yok dışardayım gel konuşalım istersen hepsini anlatabilirim
Ders çalışıyordun ya
Sıkıldım
Şimdi de ben çalışcam sjdn
@-Rengarrr- Kur'an'ın mucizesi olur zaten evet çünkü hiç eğitim almamış bir insanın bunları kendisinin biliyor olması imkansızdır fakat bilimsel bilgidir aynı zamanda. Ama Kur'an sadece mucize değil bizim ömür boyu nasıl yaşamamız gerektiğini, nasıl yönetilmemiz gerektiğini, uyurken nasıl uyanınca nasıl gusül alırken nasıl almamız gerektiğini de Peygamber efendimiz aracılığıyla öğreten bir kitaptır. Mesala bu arkadaş inanmadığı için her gün cenabet geziyor çünkü gusül abdesti kabul olmuyor. Bu zihniyet ile evlenirse dinî nikâhı geçersiz olacağı için evlilik hayatı boyunca eşiyle zina yapmış olacak. Allah akıl fikir ve hidayet versin kendine.
Muhtemelen evlenmem zaten sjxnx sorun yok
@Lanetli_kek sjsjs 30 yaş üstüne gelmek nasip olursa o zaman da fikrin değişecek. Annen baban ölmüş olacak ilerde. Evlenmez isen yaşlanınca sana kim bakacak? Mesela diyelim ki yalnız yaşıyorsun evde gece kalp krizi geçirdin kim sana müdahale edecek ya da acili arayacak? Evli olursan ama eşin bu gibi durumlarda her an sağ kolun olmuş olur. O yüzden evlilik güzel şey. Şu an hayat size eğlenceden ibaret geliyor yaşınız çok genç çünkü normal böyle düşünmeniz ama zaman geçtikçe düşünceleriniz de değişecek olgunlaşacaksınız. Bir de aile parası almadan geçim derdi başlayınca sorumluluk sahibi bireyler olacaksınız
Yaşlanınca da bakıcı tutarım
@Lanetli_kek umarım bakıcı tutacak kadar zengin olmazsan ne olacak 😀
Umarım mı, ölmemi mi istiyorsun yani 😳
@Lanetli_kek umarımdan sonra virgül ya da nokta konmazsa Türkçe bile yanlış yerlere kayıyorken Arapça gibi zengin bir dilde bir kelimenin birden fazla anlamı olması aşırı normal. Yani umarım.(nokta ) yani umarım tutarsın. Peki ya bakıcı tutacak kadar zengin olmazsan ne olacak diye düşünmeye sevk ettim sadece seni
Ha iyi sağ ol 😄 bu hatayı senin yapman normal ama Tanrı hata yapmaz yanlış anlaşılmaya izin vermez
@Lanetli_kek yapmıyor zaten Tanrı değil hatalı olan insanlardır
ailem beni buna zorlamaz, zorlasa bile kabul etmem