Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Sizce akrabalar neden kıskanır? Akrabaların kıskanma nedenleri nelerdir?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Akrabalar arasında kıskançlık duygusunun ortaya çıkmasının birkaç nedeni olabilir. Bu nedenler genellikle aile dinamikleri, iletişim biçimleri ve kişisel egolarla ilişkilidir.
Birinci olarak, aile içi kıskançlık genellikle kaynakların, sevginin ve dikkatin sınırlı olmasıyla ilişkilidir. Özellikle çocukluk döneminde, ebeveynlerin kardeşler arasında adil davranmaya çalışmaları ve her çocuğun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken dengeyi sağlayamamaları kıskançlık duygusunun ortaya çıkmasına neden olabilir.
İkinci olarak, aile üyeleri genellikle birbirleriyle karşılaştırılır, bu da kıskançlık duygusunun doğmasına yol açabilir. Bir akrabanın diğerine nazaran daha başarılı, daha sevilen veya daha dikkate değer olduğu hissi, kıskançlık duygusunu tetikleyebilir.
Üçüncü olarak, aile içi iletişim biçimleri de kıskançlık duygusunu etkileyebilir. Açık ve sağlıklı iletişim eksikliği, duyguların ifade edilememesi ve algılanan haksızlıklar kıskançlık duygusunun büyümesine neden olabilir.
Son olarak, kişisel ego ve özsaygı da kıskançlık duygusunun ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Kendi başarılarından dolayı övülmek, başkalarının dikkatini çekmek ve beğenilmek isteği, kıskançlık duygusunun beslenmesine yol açabilir.
Aile içi kıskançlık duygusu genellikle karmaşık bir konudur ve aile üyeleri arasında daha iyi anlayış ve onaylama ile sağlıklı iletişim şekilleri geliştirerek bu duyguyu azaltabilirler. Aile içi kıskançlık duygusunu ele almak için aile bireyleri arasında açık, saygılı ve empatik bir iletişim kurulması önemlidir. Ayrıca, bireysel olarak kıskançlık duygusunu anlamak ve başa çıkmak için kişisel gelişim çalışmaları yapmak da faydalı olabilir.
Bizim akrabalarımız tamamen kıskanç dedem herşeyi erkek çocuklar için yaptığı halde halen annemi kıskanıyorlar
Her ailede oluyor
Denk gelmedim
Benim akrabalarımın alayı kıskanç vallahi
Benim annemin kardeşleri annemin mirastan pay almasını istemiyorlar bir de ben araba almıştım bana bir kere hayırlı olsun bile demeyip arabanı sat dediler
Hep öyle biliyor musun bak ben 700 bin tl dolandırıldım benim dolandırıldığımı duysalar zevklerinden dört köşe olurlar
Benim eski müdürüm beni Almanya'ya götürme vaadiyle dolandırdı arabam bile onun yüzünden gitti şimdi intihar bile düşünüyorum
Teşekkür ederim beni dinlediğiniz anladığınız için
Cevap
1Cevap
çekemediklerinden
neyini kıskanıyorlar mesela?
Mesela ben bir kere araba aldım bana arabanı sat dediler ve bir kere bile hayırlı olsun demediler
seks
Ne demek istiyorsun dalga mı geçiyorsun
sokuş ıılıı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?