Yaş ilerledikçe; dingin bir kabulleniş başlıyor. Gelene, gidene, olana, yitene "olur böyle şeyler" deyip kahveni içiyorsun.. 🍂

#inci🍂
Yaş ilerledikçe; dingin bir kabulleniş başlıyor. Gelene, gidene, olana, yitene "olur böyle şeyler" deyip kahveni içiyorsun.. 🍂

#inci🍂
Affetmediğim kişiler bana kim kötülük yapmışsa o kişilerdir.. yani zaten bir insan bana kötülük yaparsa benim için bitiyor.. ben tekrar o insana ayını şekilde sevip güvenemiyorum o insanı direk siliyorum hakkımı da helal etmiyorum. bunun dışında bana yapılan iyi ya da kötü şeyleri de unutmam hiç bir zaman.. iyilikleri karşılığını vermek için. kötülüğü de affetmemek için unutmuyorum..
Ben insanları affetmeyerek onları hayatımda tutma taraftarı değilim affeder hayatımdan çıkarırım zihnimi bununla meşgul etmem çünkü affetmemek demek kin beslemek demektir ki beslersen de bu hayatını etkiler..
Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır..
Yani hatırladığım bir affetmeme, ya da o raddeye gelmiş bir şey yok son yıllarda.
Benim hayatım da pek aksiyon olmaz :)
Sanırım kilit cümleyi yine siz kurmuşsunuz, "yaş ileledikçe..." evet kesinlikle öyle, yaş ilerledikçe insan çevresini de kaliteli seçiyor, sakin, duru bir yaşam arzusu ile.
Haliyle de pek aksiyın, affedilecek / affedilmecek durumlar da yaşanmıyor.
Yalan söylediği için affetmedim. En çok da aptal yerine konulmak olayın hazmedemediğim bir diğer tarafıydı. Bu kadar güvendiğin insandan o darbeyi yiyince yalanını affedesi varsa da affedemiyor insan.
Cevap
20Cevap
Soruyu boş ver de profildeki hanıma ba yıl dım 🧕. Resmen İstanbul fatihe kısa bir yolculuk yaptım. Alakasız görüş diye kaldırırsın muhtemelen ama olsun 😊
Kaldirmam.. foto hakkinda yazdin cunku😀
Modlukda biliyor 😀😀
Gizlisin ama tanidik geldin niyese😀
Hayır kesinlikle tanıdık değilim. İlk defa bir paylaşımına yorum yapıyorum ama daha önce görmüş olsam yine aynı yorumu yapardım 😊
O zaman hoş geldin
Hos buldum ama yeni de değilim sadece aktif bir üye değilim. Belki de gördüm ama fark etmedim. Senin gibi birini fark edemediğim için özür diliyorum 😊
Hobaaa... dur yavaş gel jsjss estağfurullah iyi akşamlar
Herkesi vicdanı sonra Allah affetsin, kim ne yapıyorsa kendine yapıyor, karşısındakine yaptığını sanıyor sadece o anlık ama zaman geçtikçe kendiyle cebelleşmeye başlıyor.
Affetmeyip kendime yük ettiğim kimse yok.. Hayatımdan uzaklaştırırım ve sonrası kocaman bir hiçliktir benim için..
Soruma. iki kişilik geliyorsun
Yanımda taşımayı seviyorum..
1 kişiyi affetmem. Sırları ifşa etmekle tehdit etti. Belalti vurmaya çalışan kimseyi affetmedim, affetmem de. Sır dediğin kişiyle mezara gider.
Verme sırrını kimseye🙄
Ortak sırdi. Muhatap kişiye kendim söyledim gidip de. Sana söylemekle tehdit ediyor diye. Ki cok önemli bişey de değildi aslında. Ben belalti vurmasına sinirliyim. En yakın arkadaşımdi ama 15 sene oldu nerdeyse. Sır gidemedi ama af gidecek mezara.
Geçmiş olsun böyle kazık yedikçe olgunlaşıyoruz
Bu kazık değildi. Çok umrumda da değil. Kendi neler kaybetti bu mesele yüzünden. En başta meslek odası başkanlığına aday oldu. Normalde işim olmaz ama sırf o var diye öteki grupla işbirliği yaptım, engel oldum seçilmesine. 50 oyla kaybetti 😂😂😂
İntikam diyorsun jsjsjs severük
Valla normalde umursamam. Bur başka arkadaşla ticari konularda mahkemelik olduk ama ne ben ona ne de o bana belalti vurmaya çalışmadık. Adamlık budur işte
Aslında bir insanı affedememek o kişiye ve o duyguya mahkum olmaktır. Bu yüzden affedemediğim kimse yok hayatımda.
Ben birisini hiç bi zaman affetmicem çocuklugumun katilidir kendisi hakkimida hella ediyorum ki diğer dünyada yüzünü goremeyim o kisinin.
Helal*
Keşke affetmeme gibi bir yeteneğim olsaydı... Çünkü bugüne kadar sırtımdan bıçaklayan, üzen, kıran, inciten, ağlatan herkesi affettim.
Affetmedigim kimse yok affetmedigim insan bana yük olur. Aslında kimseyi affetmeyecek kadar onemsememek lazim
Öğretmenimi
Öğretmenlikten uzak olduğu için
o kadar çok sildiğim insan var ki
ortak özellikleri hadlerini aşmaları
Affedemediğim bir kaç kişi var onlarıda allah affetsin
Yaşattıkları çocukluk travmam olarak kaldı diye affetmedim affetmicem de
Bunun ağırlığını üzerime almıyorum. Hayatımdan çıkarırım, affetme olayını aştım artık.
Eski patronuma hakkımı helal etmiyorum. İşten ayrıldığım için maaşımı 2 bin tl eksik yatırdı.
Onu ve onu çok büyük hataları olduğu için affetmedim affetmeyeceğim de
Beni üzen kimseyi affetmedim çünkü buna layık değiller.
Ben kimseye dayanamam ya affetmek benlik değil 😄
Kardeşimi affetmedim çünkü bana destek olmadı yanımda olmadı ve bana çok haraketler etti. Beni çok üzdü hayal kırıklığına uğrattı
Sanırım sâlak biriyim her kesi affetmişliyim var cidden bunun olmasın istemiyorum ama yapıyorum kahretsın kı
Çok sevdiğim, uğruna çok şeyler feda ettiğim, evimi paylaştığım, gelecek planları yaptığım Cansu'yu affetmedim
Anmadıkça beyin bir süre sonra en acı hatıraları bile siliyor.
Onu affetmedim. Çünkü bu hayatta canımı onun kadar kimse yakmadı.
Bana umut verip sırf egosunu tatmin etmek için beni reddedip üzüntülü halimle orada bırakıp giden, başka kızla nispetler yapıp gözüme sokan erkeği peşimde berbat hale geldiği hâlde def ettim
11 yıllık en yakın arkadaşımı, ona söyleyip yemin ettirdiğim sırrımı platonik aşkına söylediği için affetmedim.
Normalde affedici birisiyim fakat bana ihanet eden ve yalan söyleyen hiç kimseyi affetmedim af diledikleri halde.
Birisini affedip affetmemek hala onu düşündüğünü gösterir o yüzden ne affet ne affetme hayatına bak geç çok önemli değil. d
Babamı , bana ve anneme ve kardeşlerime yaptığı şeyler için
İhanet edeni, iki yüzlü olanı , ve ilk sevgilim insanla olan hesabımı mahşere bıraktım
Allah affetsin.
Kimseyi aklımda tutup yük etmiyorum kendime.
Affetmediğim hiç kimse yok. Kalbim kin tutmak için fazla ponçik 😬
Sağda solda kaldı mı diye biri düşündüm ama ıhıhh affettim herkesi 😅
İnsan en çok kendini affetmekte zorluk çekiyor.
En kötü zamanlarımda bana yapılan bişeyi affetmedim elbet bir gün hesaplaşacağız
Affetmeyi gerektirecek bi kötülük görmedim henüz kimseden
Acı çektiğimi bile bile yardım eli uzatmayan kimseleri affermedim
Birkaç yıl önce birini bana kazık attığı için affetmedim
Annemi babamı affedemem. Sadece bu kadar
❤
Affetmedim kimse yok herkes Allah'a emanet
Tipimle dalga geçenleri affedemem.
Ben herkesi affederim kin tutamam burcumda yok.
Haksızlık yapanları affetmem
Aynen öyle olur öyle şeyler.
Kalbimi kıranları
Hak edeni affetmem
Amcaları, ihanetten.
Allah affetsin benim ne haddime affetmek.
Kendi dışımda affetmedigim kimse yok.
İlkokuldaki bir öğretmenimi.
Ailemi.. geçmişten dolayı affetmedim
Kendimi bir türlü affedemiyorum
ihanet eden
Kendimi
Ailemi affetmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?