Sizce insanların genel olarak birşeyin fazlasına alışması mı, yoksa bıkması mı daha kolaydır?

Sizce insanların genel olarak birşeyin fazlasına alışması mı, yoksa bıkması mı daha kolaydır?
Alışmak gibi geliyor. Bıkmak o işin değiştirilmesi gerektiği, ya da artık farklı şeylere geçmek gerektiğini anlatıyor gibi ve bu her zaman kötü bir şey değildir bence. Alışmaksa belki de en sınav verdirici bir konu. Hiçbir şeye alışmamaya çalışıyorum, insanlık belli bir derece illa ki alışıyoruz ama bunun dozaşına dikkat ediyorum. Sınav vermek ve tecrübe kazanmak çok değerli kaçmıyorum da lakin alışmayı sevemedim bir türlü.
Bu, kişinin deneyimlerine, kişiliğine ve olaya veya duruma olan yaklaşımına bağlıdır. Genellikle, bir şeye alışmak, onu sürekli olarak deneyimlemek ve zamanla onunla rahat hale gelmek anlamına gelir. Öte yandan, bir şeyden bıkmak genellikle onunla aşırı veya monoton bir etkileşim sonucu ortaya çıkar. Bu nedenle, her iki durum da olasıdır ve hangisinin daha olası olduğunu belirlemek genellikle belirli bir duruma ve kişiye bağlıdır. Bu konuda kesin bir yanıt vermek zordur çünkü bu, büyük ölçüde kişisel deneyimlere ve algılara bağlıdır.
Rica ederim :)
Alışmam zor benim ya.
Cevap
9Cevap
Benim için alışmak çok kolay ama alıştıktan sonra bırakmak zordur.
Kişinin gereksinimine göre değişir bu durum, alıştıkça ihtiyaç haline de gelebilir, monotonlaştıkça kolayca da vazgeçebilir..
Alışmak da, bıkmak da kişiye göre farklılık gösterir. Herkesin direnç mekanizması farklı çalışır.
Alışmak daha kolaydır bıkmak için belli bir aşamaya gelmek gerekir...
Alışmak daha kolay o nedenle zorlamamak lazım.
Eger istiyor ve karar verdiysem kalbim de ikna olduysa ikisi de kolay.
Alışmak kolaydır bıkmak zordur
Bıkmak daha olasılı
Kişinin mental yapısıyla alakalı bu durum
Bıkması daha kolay...
Alışmak daha olası geliyor.
Alışmak zor alışkanlıktan vazgeçmek daha zor
Alışmak kolay. Vazgeçmek zor.
Alışmak zor, bıkmak ise kolay..
Dengeli bence
Alışmak zor
Alışmak zor
Bıkmak daha olası