'Anlamayanlar için dilimi, değersizler için kalbimi yormadığım günden beri mutluyum.'
Beni ne geçecek hayatta nede sanal alemde anlayanlar oldu günün sonunda üzgün surat ağlama, zorlamalar önemli olan birimimize karşı saygısızlık yapmamak , farklılıkları kabul etmek gerekiyor. Herkesin birbirinden öğreneceği çok şeyler var.
Önemli olan, sabırlı olmak ve anlamayan insanlara yardımcı olmaktır. Farklı açılardan bakarak, farklı açıklama yöntemleri deneyerek veya daha basit bir şekilde anlatarak anlamalarına yardımcı olabiliriz. Empati kurmak ve anlayışlı olmak her zaman önemlidir. 😊🤝
Bende çok laf anlattım günün sonunda bomboş çıktım.
Bizi gerçekten sevenler, sadece gözlerimizden, bakış ve duruşumuzdan üzgün olduğumuzu anlayabilenlerdir. Bu bir sanattır ve sadece seven yüreklerde bulunur. Ben şuna inanıyorum, hayat, bizi anlaması için çaba harcamadığımız hâlde bizi anlayan insanlarla güzel. Mutsuzuz çünkü bizi tanımak, anlamak istemeyen insanlarla bir hayat yaşamaya çalışıyoruz. Onlar bizi anlamadıkça biz de kendimizi anlamamaya başlıyoruz. Sonrası mutsuzluk döngüsü. O döngüyü kırmak için gerekense vazgeçmek. Belki bir arkadaştan, belki bir sevgiliden belki de bir aile bireyinden. Tabii aile bireyini hayatımızdan çıkarmamız mümkün olmayabilir ama anlaşılmak adına verdiğimiz mücadeleden yine de vazgeçebiliriz. Ve ben artık anlaşılmadığım hiç bir ortamda durmak istemiyorum. Ya susup sessizce izleyeceğim ya da çekip gideceğim.
Uzun lafın kısası, hayat anlaşıldığımız kadardır, iyisi mi biz eğer imkânımız varsa anlaşılmadığımızı hissettiğimiz yerden arkamıza bakmadan kaçalım.
Dinlemek çoğu insanın öğrendiklerini varsaydıkları, ancak aslında pek az insanın gerçekten yapabildiği, zor ve becerene kadar üzerinde çalışılması gereken, ahlaki olarak olmazsa olmaz bir beceridir. Beni anlamayan olmayabilir, ama dinlemeyen maalesef çok. Allah herkese iyi dinlemeyi bilen bir dost bahşetsin. Çünkü kötüsünün başınıza açacağı dertleri tahmin dahi edemezsiniz…
Beni anlamıyolardı. Zarar yok. Zaten beni daha kimler anlamadı... demiş oguz Atay abimiz çok haklı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar beni anlamayınca biraz sinirleniyorum sonra bu söz geliyor aklıma. Olsun diyorum sende anlama beni zaten beni daha ne yakınım dediklerim anlamadı sende anlama...
Önemi yok. Bu hayatta bizi anlamayan daha bir çok insanla tanışacağız. Kimisi anlamaya bile çalışmayacak ama önemi yok. İnsan bunlardan ders çıkartıp kendi kendisine yetebilir seviyeye getirmeli ki etrafında kimsenin onu anlamadığını düşündüğünde tek başına kalmanın yalnızlık olmadığını görebilmeli.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Nefret ediyorum öyle insanlardan sığ cahil ve aptal olduklarını düşünüyorum bir insana bir kere anlatırsın eğer laftan anlamıyorsa üstelemek sadece seni yorar o yüzden anlayışlı açık fikirli önyargılı olmayan merhametli insanlarla sohbet ederim diğerleriyle muhattap olmamaya çalışırım hem zaman kaybı hem de moralimi bozuyorlar
Keşke bende öz abime olan güvenimi sevgimi kaybetmeseydim , bunun yerini korku ve nefret almasaydı , ve aileme güvenebilseydim , sonunda intihar etmeseydim , onlara şunu söylemek istiyordum ' bana güvenin ne olursa olsun ' bu kadar.
Verdigim degere gore degisir bi iki gak guk denedim olmadi tillahina sustum onlar aradi dinledim sen nasilsin sukur bisey diyemmi seni anlamayani bi sure sora dinlemeyi de birakiyosun yuzeysel dinlle vah tuh bitti kendinide acma
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anlamiyorsa daha ne soyleyeyim de baska, zaman kaybi tamamen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
canımsın olduğun için anlamıyor olabilir misin acaba? Hani böyle bir ihtimal de var bir söyleyeyim dedim sadece.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
canımsın olduğun için demek istedim. Klavye yanlış yazmış.