Almanya’da hiç Almanca bilmeden bu yaz 48 gün çalıştım geldim 😊
toplamda 4160€ maas aldım. İhtiyaçlar falan derken 2270€ kaldı onu da okulda harcarım diye 9’a böldüm. Her ay 250€ bozdurup (7800₺) harcıyorum ☺️

gecen sene 3 ay full çalıştım. Aylık 4000₺’ye toplam 12000₺ kazandım. İhtiyaçlar falan derken yalnızca 5000₺ param kalmıştı 🥺
Ben bu saatten sonra turkiyede 1 dk çalışmam olmaz 🙅♀️
Evet 🙌
Hayır 🙅♀️
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tamamıyla haklısın. Evlendiğimde ben ve kocam 2020₺ kazaniyorduk toplam 4000₺ kazaniyorduk. 2022 yılında kanadaya gittik. Şu an biraz soğuk ama ekonomik olarak aşırı rahatız.
Köle olma kapısıdır
Nasıl yani?
Avrupa ya gidersen köle olursun orada 4-4 lük bir hayat yaşayacağını düşünmüyorsun herhalde
Kaçak çalışacaksin kaçak yaşayacaksın az maaş verecekler istediğin gibi gezemeyeceksin
Öncelikle kaçak çalışmadım sigortalı çalıştım. Maaşım oldukça iyiydi. Türkiye’deki gibi haftada 6 gün değil 4,5 gün çalıştım. İstersen bir daha düşün turkiyede mi köle oluyoruz Avrupa’da mı?
Turkiyede Şu an hicbir yer asgari ücret bile vermiyor hatta bazıları sigorta bile yapmıyor! Haftada 6gun köle gibi çalıştırıp asgari ücretin altına maaş veriyorlar…
Avrupa'da köle oluyorsun tabi ki sen vize süresi boyunca çalıştın orada sana haklar tanınmasının nedeni yasal yollarla vizeyle gittiğin için tamamı ile Almanya ya yerleşmek istesen vatandaşlık alman lazım onun içinde kaçak çalışacaksin uzun bir süre yasa dışı orada kalacağım için patronun tam maaş ödemeyecek istediğin yere gidemeyeceksin ömrün ailenden uzak oradaki Almanlara uşaklık kölelik yaparak geçecek
Turkiyede durum çok mu farklı 🤨 bir ayakkabı mağazasında sabah 9 akşam 7 günde 10 saat çalışıyor Şu an kuzenim. Cumartesi pazar bile çalışıyor sadece pazartesi tatili var ve maaş olarak 10500₺ alıyor. 340€ ediyor Almanya’da bir çocuğa bu kadar harçlık versen çocuk kabul etmez 😂
Almanya da kaçak çalışacaksın hakkını almayacaksın bile sesini çıkaramayacaksın oradaki insanların kölesi olacaksın bu daha mı iyi güzel? ömrünü çürütecekler izin kullanamayacaksın hiç bir hak tanınmayacak belli bir süre sesini çıkaramayacaksın
Sen neyin kafasını yaşıyorsun 🤔 dediklerin deli saçmaligi. Ben kaçak çalışmadim ve çalışmamda. Almanya’da kimse tatil yapmadan çalışmaz. Çoğu yerde haftada 4,5gun ve ya 5 gün çalışıyorlar. Ben haftanın ilk 4 günü 9 saat cuma ise 4 saat çalışıp tatile giriyordum. Turkiyede günde 10 saat haftada 6 gün verdikleri asgari ücret bile değil bence daha fazla yorum yapıp cahilliğini ortaya dökme.
Sen benim dediğimi anlamıyorsun cahil olan sizsiniz bak ben sana burada bir şey söylemedim Avrupa da çalışman için sen vize başvurusu ile gittin oraya çalışma izniyle gittin vize süresi boyunca orada kaldın vizen bitti tıpış tıpış tekrar ülkene geri döndün şimdi senin Almanya da kalabilmen için orada ne alman lazım vatandaşlık oturma izni alman lazım tamam mı almadığın sürece ülkene tekrar geri döneceksin bunun için de ne gerekiyor orada vize süresi bittikten sonra kalbilmen gerekiyor iş yerindeki patronunla anlaşacaksın kaçak çalışacaksın kaçak çalıştığın süre zarfı boyunca da orada hiç bir şeyden faydalanamyacaksın anladın 5000 euro mu veriyorlar sana 2500 verecekler o da ev kiranı yol paranı karşılamak için bu 1-2 yıl da sürmeyecek yıllar boyu orada gençliğini Almanlara vereceksin onların kölesi olacaksın akrabalarından uzak kalacaksın orada sesini çıkaramayacaksın çünkü kaçaksın şimdi anladın mı demek istediğimi?
Ondan Alman vatandaşı olacaksın ama bu sürede ne gidecek senin ömrün gidecek Almanlara kölelik yapıyor olacaksın
Senin içinden geçecekler ondan sonra gel diyecekler sana vatandaşlık veriyoruz