Kadinlar neden hem calisip hem diger isleri yapiyor?

Yeni evliyim yazin evlendim ikimizde calisiyoruz ama diger isler yine benim ustumde. Isten eve gelip yemek hazirlama, bir haftasonum var onda da temizlik yap, camasirlari yika, haftaici yemeklere isten geldikten sonra kolaylik olsun diye ön hazirlik yap...

daha cocuk yok ustelik bir de o olsa ne olur bilmiyorum. Dinlenebildigim zaman yok. Esimle konusuyorum olmuyor. Bir erkek tanidigim, akrabam daha ben nisanliyken simdiki erkekler kadini her sekilde kullaniyor. Calisan alip hem parasini yiyor hemde diger işleri de yaptırıyor. Bunu savunmuyorum ama durum boyle demişti.

O zaman anlamamistim ama gercekten boyle. Her seyi ben hallediyorum, bir de para kazaniyorum. O zaman neden evlendim ki diye dusunmeye basladim. Yanimdaki adamin vasfi ne, o bana ne verecek, ne veriyor diye dusunuyorum.

Evli calisan hemcisnlerime soruyorum onlarda da durum ayni. Benim es ev isi yapmaz diyorlar. arastirdim turk erkeklerinin ev isine katilma orani diger ulkelere gore sondan ikinci sirada. En sonda hindistan var ve hintli erkeklerle yarışıyor turk erkekleri bu konuda.

Yani gercekten ben evliligi anlayamadim eger buysa gercekten kadin icin gerek yokmus. Ben hem para yediriyorum hemde hizmeti, emegimi yediriyorum. uykumdan falan fedakarlik yapip bir seyleri yetistirmeye calisiyorum, esim kenarda uyuyor, dinleniyor, isten gelip cok yorgun oluyor. Benim canim yok cunku.

Diger kadinlar o sordugum kadinlara o zaman niye evlisin boyle omur mu gecer diyorum yapacak bir sey yok, bu saatten sonra tekrar evlenemem, cocuklar var yuvayi mi dagitayim. Işi biraksam o kadar emegi işi birakmak icin mi verdim, hem bolumu kazanmak olsun hem atanmak olsun dediler.

Yani kadinlar bu sistemin icinde caresiz ve mecburen bir seyleri yurutuyorlar ve kimse gormuyor, destekte olmuyor biz kadinlara.

Ne yapacagim bilmiyorum ben boyle bir hayat istemiyorum. Bu tempoya alisik olmadigimdan, uykumdan falan fedakarlik yaptığımdan artik hasta oldugumda bile zor geçiyor. Dinlenemiyorum, vucudumu dinlendiremiyorum ki gecsin. Evlendigimden bu yana aile hekimine gidiyorum antibiyotik falan vermeye basladi artik gecmedikce. Dinlen diyor rapor vereyim diyor. E iki gun rapor verince her sey duzelmiyor.

Artık ya bosanacagim ya da bu eve bende para getiriyorsam bundan sonra hicbir sey yapmiyorum, kocama sen hareket etmedigin surece bende etmiyorum diyerek isyan bayragini cekecegim. Ne yapacagim, bu durumu nasil cozecegim bilmiyorum arkadaslar.

Kadinlar neden hem calisip hem diger isleri yapiyor?