Mesela ilk fırsatta Gazzeye gidecem yeter ki düzenli bi ordu çağrı yapsın. Bu dünyaya dönük hiçbir şey keyif vermiyor yüksek kaldıraçta 200 bine yakın para kaybettim macera aradığım için. İbadetlerimi aksatmamaya çalışıyorum ama hissizlik ve umursamazlık zirve ailemle aram açık çok yalnız hissediyorum Elhamdülillah Allah a sığınıyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
benim amacım kalmadı pek
Senin durumun benden de kötü o zaman
Kaldiraçli işlem sıkıntı...
Bağımlılık oldu resmen
Uçuk risk algıö var 100 x resmen
Ben maks 25 x girerim hep fazlası zarar..
Zarar ki ne zarar artık illallah ettirdim ailemi de
Seneye bugün aynı fikirde olmayacaksin
Neden böyle düşünüyorsun
Olaylar insanlar yaşam her şey değişiyor gidiyor, yaşayarak öğrenir insan
Orası öyle bir yıldır inançlı birisiyim fakat eflatun un dediği gibi bir değişen görünüşler vardır bir de değişmeyen iddealar
seni çılgın şey
Sorumu beğen
niye fkgjg
Konuşalım
hoplaticak misin kdjg
Hoplatırım da
offf
Hop hop
Bende böyleydim sonra atesit oldum
Nasıl dinden çıktın seni şüpheye çeken neydi
Her şey manasız geldi bana ne kadar çok araştırdım o kadar çok kusur vardı benim için en büyük kusur ise varlığı anlayamadım
(Bu arada kusur benim için olan şey yani saygısızlık değil lütfen yanlış anlama İslam'a saygım çok büyük sonuçta o büyük bir kesimin kutsali 😊)
Allah ın varlığını delillendirmek çok zor değil halbu ki kendine şunu sor idea mı daha önce vardı madde mi?
İdea dan kastım bilinçli bir irade ya da fikir
Peki neden Filistin'de çocuklar katlediliyor ve Allah buna müdahale etmiyor çocukların ölmesindeki amaç allah gelecegi biliyor degil mi peki böyle vahşice katledileceklerini bile bile neden o çocukları yarattı bunu anlayamıyorum mesela
Çocuklar sınanır mi bu sınav değil peygamber zamanında o kadar mucize oldu neden simdi olmuyor mesela benim yüreğim kaldırmıyor elimden bir şey gelmiyor alemlerin en merhametlisi olan Allah neden yardım etmiyor
İşte aynı bu soruları ben de soruyordum harika sorular bunlar fakat şöyle düşünelim burası imtihan dünyası ve bizim şer gibi gördüğümüz o ölümler de Allahtan bizim konforumuz da Allah tan fakat ahiret temeline dayandırırsak onlar cenneti ve Allahın cemalini görmeyi garantiledi. Bizim işimiz çok çok çok zor. Musa AS kıssasına bak. Öte yandan şöyle bakalım. Eğer dünyada sadece iyilik ve hoşluk olsaydı o zaman basitleşirdi ve anlamlı olmazdı. her şey zıtlıklarıyla anlam kazanır şöyle düşün beyaz bir tuvale sanat eseri diyemeyiz oysa ki beyaz masumiyetin rengidir. Sanatın ve anlamın olduğu yerde aynı zamanda karmaşa ve zıtlık vardır. Zor olan mücadele anlamlıdır
Ama çocuklar neden imtihan edilir ki
Peki imtihan olmakta ki amaç nedir
Allahin bizim duamiza vs ihtiyacı yok değil mi o her şeyi ile kendine yeter bizi neden yaratti o zaman bunca çileyi çekiyoruz
Allah zamandan bile münezzehtir. Biz topu topu 80 yıl yaşıyacaz. Oysa ki sayılara bak sonsuz.. İşte ahiret o sayılar gibi. O 80 yılın hiçbir önemi yok aslında her şey değerli olanı ve değersiz olanı sınamak için. Alkah her şeyi biliyor tüm geleceği fakat ilim maluma tabidir. Bizim beynimize ve irademize müdahale etmiyor. Sadece kelebeğin etkisinin kıtamete kadar tüm sonuçlarını biliyor
Musa kıssa sında hızır as ın öldürdüğü çocuğu biliyor musun
Musa AS hızır kıssası yaz youtube ta kuranda da geçiyor
Okuyada bilirsin sorunun cevabı orada var
Yok kardeşim okudum yok benim asıl sorum ölen çocukların öldürülen insanların bizlerin neden yaratıldığı amaç ne allahin bize ihtiyacı yok zaten ona sürekli ibadet eden melekleri var değil mi biz neden acı çekiyoruz o zaman
Her şey binlerce hikmet nedeniyle yaratılmıştır. Bunların insanın aklına gelenler vardır elbette fakat sadece Allah ın bildiği nedenler de vardır. Allah bizi o kadar kompleks yarattı ki bizde nefs var meleklerde o yok ve meleklerden ve cinlerden üstün yaratıldık. Bir hikmeti de onları sınamak başka hikmeti Bizde hür irade var. Allah ı bi sanatçı gibi düşün. Bizi neden yarattığı konusu senin kalbini karartmana neden olur. Mesela olaya şöyle bak gepetto pinokyoyu yspıyor ve pinokyo kusurlarıyla da olsa bir bilinç kazanıyor. Gepettoya hakaret etse ve onu yok saysa bundan daha büyük bi nankörlük olur muydu
Hikmetler sayılabilir ama bilmeliyiz ki birçok şeyi Allah bilir de biz bilmeyiz