Bence çoğu zaman, karşı tarafımızdaki insanları dinlemeden ön yargı ile ötekileştiriyoruz, düşünmeden sınıf sınıf ayırabiliyoruz.
Sizce, hayatta bazen kimleri veya neleri anlayamıyoruz?

Bence çoğu zaman, karşı tarafımızdaki insanları dinlemeden ön yargı ile ötekileştiriyoruz, düşünmeden sınıf sınıf ayırabiliyoruz.
Sizce, hayatta bazen kimleri veya neleri anlayamıyoruz?
Hayatta anlamakta zorlandığımız kişiler genellikle kişisel deneyimlerimizden, kültürel çerçevemizden veya bilgi birikimimizden farklı olanlardır. Bu, farklı bir kültürden veya yaşam deneyiminden gelen biri olabilir. Ancak, empati ve açık fikirlilikle, başkalarını anlama yeteneğimizi genişletebiliriz. Unutmayın, herkesin kendi hikayesi vardır ve herkesin bakış açısı kendine özgüdür. Bu nedenle, tam anlamıyla bir başkasının perspektifini anlamak zordur. Ancak, onların deneyimlerini dinlemek ve anlamaya çalışmak, anlayışımızı artırabilir. Bu, zaman ve sabır gerektiren bir süreçtir.
Genelde iki yüzlü insanları anlamakta zorluk yaşıyoruz.
İnsanları dediğin gibi ve bazen herşeyi...
Anlamak istemediğimiz şeyler vardır, bir de gerçekten aklın mantığın almadığı şeyler ve bence bazı şeylere yabancı olmak anlamaktan daha iyi olabiliyor bazen.. Mesela bazı insanlar kötülük yapmaktan keyif alırlar ve hayat felsefeleri budur ve ben bunu anlayamam ve anlamak da istemem.. Keyifli günler..
Cevap
2Cevap
Ben herkesi anlayabiliyorum. bu yüzden de iyi seçiyorum arkadaşlarımı
Şeyi anlamıyorum mesela... neden insan yalan söyleme gereği duyuyor? Bazı anlar vardır söylersin o anı kurtarmak için.. ama şu seviyorum, ölüyorum diyen tipler var onlari anlamıyorum..
Sevmesini beklemedim oysa, sevmesin bu mühim değil ama neden sevmediği halde seviyorum diyolar bak bunu anlamıyorum
Bu dünyanın bir de ahireti var orasi cok çetin geçecek
Anlamadığımız çok kişi, çok şey var. Anlayabiliriz lakin anlamamazlık bazen daha kolay geliyor, bu şekilde olanı daha işimize geliyor çünkü kendimizi haksız çıkarmaktansa, onun kötü oluşunu savunmak daha yüceltici geliyor. Kendimizi harcayamıyoruz, herkes aslında biraz da olsa bencildir sadece farkında değildir.
Yok ön yargı falan değil. Ben anlamayı da, farklı bakmayı da denedim ama olmuyor. Bazı insanlar resmen bağırıyor "beni sevme, anlama, sana ihtiyacım yok" diye böyle birine de ne diye elini uzatasın kırıp kenara atsın diye mi? Onları anlamıyoruz çünkü kendilerini kapatıp diğerlerinden daha üstün görüyorlar. Kibirlendiklerinden ötürü de kimseye ihtiyacım yok diyorlar
Kötü insanları, boşa söz veren insanları vee düşene tekrar vuran insanları.
Ben çok sevdiğini kaybedenleri anlamadığımı düşünüyorum.
Kadınları. 😂
Mesela ben aşk acısı çekenleri hiç anlayamıyorum
En çok kendimizi
İyi kalplileri
Kendimizi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?