12 yaşında oğlum var 3 sene önce eşimden ayrıldım şu an hayatımda birisi var evlenmek istiyorum ama oğlum asla istemiyo ya napıcam ben arada konuyu açmaya çalışıyorum bi gün evlenirim falan diye ama asla istemiyo. Onun rızası olmadan ve ağlatarak evlenmek asla istemiyorum. Bana bi fikir verin lütfen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Açıkçası zor bir durum.
Benimde kızım ve oğlum var. Evlenmeme karşı değiller kesinlikle ama onlarında rızasını gözetmem gerekiyor.
Asıl sıkıntı çocuklu birisi evlenmek. Sen evlendiğin insanla bir şekilde anlaşırsın ama senin çocuğunla ve kendi çocukların aynı evde anlaşıp huzur bulacaklar mı? Sonuçta kardeş değiller. Aynı evde Oda sorunu, yer ve yatacak sorunu olacak. O kadar çok odalı evler yok maalesef. Çünkü bunlar çıkması çok muhtemel sorunlar. Hergün çocukların sorunları ebeveynlerine anlatacak. Ama durum hergün yaşanmasa da gün aşırı ortaya çıkacak.
Çocuklar aynı huyda olmadıkları gibi alışkanlıkları tutumları da bir olmayacak. O yüzden yetişmiş çocuklar arasında bir uyumsuzluk ve anlaşmazlık olacak.
Olan sizin kurulu düzeninize ve huzurunuza olacak.
Ben bunları düşünüp evliliği bırakın hayatımda birinin dâhi tanış olmasını istemiyorum. İnsanların yarı yolda bırakmak olmaz.
Sizin yapmanız gereken O kişi ile birlikte çocukları ile birlikte zaman geçirmeniz. İlk önce çocuklar köprü olmalıdır.
Karşınızda ki insan nasıl biridir bilemem ama sizde bilirsiniz ki çiğ insanın karakteri evlendikten sonra ortaya çıkar maalesef. Evlendikten sonra hayat müşterek oluyor. Özellikle de çocuklar olunca sorumluluk bir kat daha atıyor. Karşınızda ki insanın da niyeti çok önemli o yüzden. Niyeti çocukları için mi evlenmek yoksa evlenip yeniden huzura kavuşmak mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız dediklerinizde bütün detayları düşündüm kolay olmayacak ama karşı taraf çocukları idare edebilecek merhametle yaklaşacak birisi ve evlenince çocuklar arası için en büyük etken biz olacağız. Ve karşımda ki yuva kurmak istiyor yoksa çocuklara hizmet edeyim diye değil
Soran+1 yılAmin allah razı olsun dua eder dua beklerim❤️
- +1 yıl
Rabb'im benim dualarımı kâbûl eder mi bilemem.
Rabb'im gönlüne huzur, akıbetini hâyır eylesin inşallah. Korktuklarından emin umduklarına nâil eylesin. Niyet halis olan da inşallah evlilikte hâyır ola. Gaybı da akıbetimizi de bilen Cenab-ı Hâk' tır.
Biz bilmeyiz, ne bildiğimizi de bilmeyiz. Her şeyi bilen de O' dur. Sen Gönül evini temiz tut ki gelen de huzur bulsun inşallah. Karşında ki insan da inşallah seninle aynı niyeti taşır ve hâyra vesile olursunuz.
Mesele Yuva kurmaktır. Omuzlarımız alışık olsa da Can cağızınıza yük olmayın yeter. Çocuklar çiçek gibidir soldurma yeter. Çocuklara iki cihan güne olun ki sevgiden yoksun kalmayalar. Çocuklar bu kainatın Bülbülleridir. Hem cana yalikındır hem de sesleri cannet bahçesinin Bülbülleridir. O vakit iyi davranmak gerek hem çiçeğe hem de bülbüle.
Rabb'im tüm endişelerinizi gidersin inşallah. Amin 🤲🤲🤲
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes yanlışa düşer. Herkes düşer, Herkes kalkar. Bugünün doğrusu, hava biraz daha aydinlaninca görüyoruz ki aslında yarinin yanlışı.
Bi arkadas uzun uzun yazmış olmaz felan. Kötü şeyler yaşamış. Üzüldüm. Ama siz mutlu olmak zorundasınız. Oğlunuz istemek zorunda. Buna mecbur. Çünkü o çocuk 3 5 sene sonra kendine hayat kuracak ama sen aynı yerde olacaksın. Evlilik insana yaşlılıkta lazim olur. şu an evlilige ne kadar ihtiyacin varsa yaşlılıkta 2 katı. O yüzden evlenmen lazim ruh sağlığın için de. Yarın tek başına gündüz duvarları gece tavanları izlemek istemez kimse.
O yüzden ailenle konus. Herkes bunu saygıyla kabul edecektir.07 Yorumla- +1 yıl
12 yaşındaki çocuk konuşmaktan ne anlasın onun derdi ona yetiyor kendince
- +1 yıl
Hangi cümlede "çocukla konuş" yazmışım?
- +1 yıl
Çocukla konuşmadan evlenmesini ve saygı duyulmasını söylemen daha kötü ama sen bilirsin 🥲
Oğlunuz istemek zorunda
Bunu kabullenmek zorunda dediğin kişi çocuk daha - +1 yıl
😄😄
- +1 yıl
Bakın işte meselede tam olarak bu. Neden hep kendinizi ve kendi isteklerinizi düşünüyorsunuz? O çocuğu dünyaya getirdiyseniz siz onu düşünmek zorundasınız. Kendi mutluluğundan önce oğlunu düşünemeyen insanlar anne baba olmamalı. Kendi mutluluğu uğruna bir insanın hayatını karartmak hele de bu senin evladınken bir insan nasıl vicdanına sığdırır. Herkes kendi yaşadıklarını düşünüyor ama o çocuğa yaşattıklarını düşünmüyor. Hala kendi hayatınız için kabul etmek zorunda tarzında konuşuyorsunuz. Kendi istekleriniz için o çocuğu dünyaya getirip sonra sizin istekleriniz yüzünden travmalar yaşasın istiyorsunuz. Siz böyle yaptıkça benim gibi çocuklar keşke bu ailede doğmasaydın diyor. Zorla kendinizden nefret ettirmekte başka bir şey değil bu yaptığınız. Dul kalıp tekrar evlenenlerin çoğunun derdi başka da yazmak istemiyorum buraya. Soru soranı kast etmedim ama çoğu böyle.
- +1 yıl
Valla bacım elimden bisi gelse dukkan senin. Napim ayrılanları geri mi baristirim. Eros muyum ben
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. ikinci evlilik sağlam adımla atılır hayatında biri var diyorsun oda evlenip bosandinmi? ilerde çocuk isterse bu sefer senin çocuğuna ilgi vermezse buda senin için zor olur herşeyi konuşup öyle karar ver
06 Yorumla
Soran+1 yılEvlenip boşanmış birisi herşeyi kabul ediyor
Soran+1 yılEvet onunda çocuğu var ikimizde herseyin farkındayız köprü olayı olmaz Allahın izniyle
Soran+1 yılOffff haklısın
Böyle bir konuda çocuğunuzun rızası olmadan evlenmeniz doğru olmaz kesinlikle tam ergenlik başlangıcı bir erkek için ve annesini kıskanması paylaşmak istememesi çok normal. o kişiyle çocuğunuzu bir yerde karşılaşmış gibi yapıp tanıştırabilirsiniz ama sevgiliniz değil normal bir arkadaşınız gibi bir süre evlilikten bahsetmeden ara ara üçünüz güzel vakit geçirip çocuğunuzun sevgilinizi sevmesini ve alışmasını sağlayabilirsiniz ama bu süreçte evlilikten bahsetmeyin çocuğunuz sevdiğinde ona söyleyebilirsiniz biz … abinle evlenmek istiyoruz tabi sende istersen senin kararın bizim için çok önemli gibi şeyler söyleyerek çocuğunuzun fikrinin ve kendisinin değerli olduğunu hissettirerek böylece onay vermesi daha kolay olabilir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
58Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılbence önemli olan sizin düşünceniz.. daha 12 yaşında oğlunuz zaten anlamaz o
00 Yorumla
+1 yılOnun çocuğu ile kendi çocuğunu ara ara bir şekilde ( karşının ve diğer çocuğa kendinin kim olduğunu düşüncenizi belli etmeden) arkadaş etmeye çalışacaksınız.
Arkadaş ettikçe onun çocuğuna sen, senin çocuğuna o şirin görünmeye, şirinlikler yapmaya ve kendini sevdirmeye çalışacak, sonra ilerleyen zamanlarda tanışmalat ilerletilip beraber gezmelere gidilecek, bu şekilde kısa kısa ısınmalardan sonra, çocuklara konuşmadan iki taraf birbirini sevdiğini onlara hissettirip öyle konulup karar verilecek 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAcele etme daha çok küçük senin de aceleye ihtiyacın yok daha yaşın genç birkaç yok kaybetmek zarar ettirmez. Yaş itibariyle hayır demesi normal 15 sonrası fikri değişebilir ya da biraz daha geç o zamana kadar evlenme ama şu an reddetmesi çok normal. Bende o yaşlarda hatta liseye gidiyordu birini sadece söyledim kıyamet koparıyordu ama birkaç yıl içinde fikri değişti yani yaşı hayır diyecek yaş aslında adama değil Sana hayır diyor yani seni reddediyor onu kaybedersin sakın evlenme şu an
20 YorumlaBende babam evlendiğinde hiç evlensin istemedim. Annemin ya da babamın yanında başka bir insan görmek benim çok zoruma gider. Annemde babamda başkalarıyla evli şu an. Annemle ve eşiyle görüşmüyorum. Arada babanemleri ziyarete geliyorum. Babam eşiyle alt katta yaşadığı halde evlendiklerinden beri kadına selam bile vermedim. Hiçbir zaman konuşmayı da düşünmüyorum. Bu yaptıklarımız çocuklarınızın hayatını zehir etmekten başka bir şey değil bilin istedim.
08 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzüldüm ama neden halâ kabul etmiyorsun ya da sıradanlaştirmadin ki bi süre sonra. Anne ve babanın tekrar evlenme umudu mu vardi içinde
- +1 yıl
İşte sizin için bu kadar basit. Senin için sıradanlaştırmak kolay. Sen o çocuğun ailesini dağıtıp başka bir aile kuracaksın farkında mısın? Sen kendine koca bulabilirsin ama o çocuk kendini başka bir aile bulamaz. Eğer o çocuğa bir aile hayatı yaşatmayacaksan neden evlendin. Hayatı boyunca etrafındaki insanların ailesiyle olan bağına özenecek. Benim suçum bu anne babadan doğmak mı diyecek kendi kendine. Sen bunları hiç düşünüyor musun? Sırf sen zamanında yanlış bir seçim yaptın diye çocuğa bunları yaşatıyorsun üstelik ben başkasıyla evlenicem kabullen diyorsun. Niye kabullensin? Sen o adamı koca diye alacaksın ama o adam o çocuğun hiçbir şeyi değil hiçbir zaman da hiçbir şeyi olmayacak. Onun için bir yabancı. Sırf kendi mutluluğunuz için çocukların duygularını hiçe sayıyorsunuz. Kendinizden başka kimseyi düşünmüyorsunuz. Böyle bencillik yapacaksanız anne baba olmayacaksınız. Sen bir çocuk dünyaya getiyorsan önceliğin onun mutluluğu olmalı. Kendi mutluluğun ve koca olmamalı derdin
Soran+1 yılHaklısın haksız değilsin ama kendimce işin içinden çıkamadığım durumlarım var. Ayrılığı ben istemedim ne kadar işkencelere maruz kaldım buna rağmen sırf o yuvayı ayakta tutup çocuğum için pes etmedim ama yine de ayrılık belası geldi başıma. Şimdi tek derdim aşk değil ailemin yanında bi hayatim yok özel alanim yok çocuğumla geçirebildiğim tek yalnız ve özel bi anım yok ayrılınca dul olunca herseyden mahrum yaşamak zorunda kalıyoruz. Bazen evlenmekte bi çare arayışı sadece aşktan gözün kör olduğu için değil en basit örneği vereyim evlenince kendi evimde çocuğuma daha kolay annelik yapabilirim ama şu an yaşadığım ortamda bu mümkün değil
Soran+1 yılVe en önemlisi maddi gelirim yok işim yok evim yok param yok ve bütün bunlara sahipken sırf ayrıldığım için kadın olduğum için dul olduğum için müsade eden bi çevrem ailem yok
- +1 yıl
Ben buna benzer şeyler babamdan ve babamın ailesinden çok duydum emin ol. Mesele ne biliyor musun? Sen evlensende o çocuğun bir ailesi olmayacak sadece senin ailen olacak. Böyle çocuklara çok üzülüyorum ben 23 yaşında olmama rağmen asla kabullenemiyorum babamın veya annemin yanında başka birini görmeyi. Belki ilerde çocukları da olacak. Benim ailemi darmadağın edip kendilerine aile kurmaları çok acımasız değil mi sence de? Onlar bir aile hak ediyor ama o çocuk hak etmiyor muydu? Sen yanlış bir evlilik yaparak kendi seçiminin bedelini ödemişsin ama o çocuğun hiçbir suçu yokken senin yaptığın şeyin bedelini ailesini kaybederek ödedi. Kim ne yaşarsa yaşasın ben sadece kendi yaşadıklarıma bakıyorum çünkü sizin için atlatmak kolay. Bak ne güzel başka birini bulup evleniyorsunuz. Biz sizin bizde açtığınız boşluğu başka bir aile bulup dolduramıyoruz ama. Siz isteğiniz için o çocuk dünyaya geldi. Sizin yanlış seçiminiz sonucu ailesiz kaldı ve şimdi de yine siz istiyorsunuz diye hiç tanımadığı bir insanı hayatına alıp katlanmak zorunda kalıyor. Ben sadece sormak istiyorum sana o çocuğun suçu ne? Senin çocuğun olarak dünyaya gelmiş olması mı? Çocuklarınıza karşı bu kadar acımasız olmayın. En azından kendi ayakları üzerinde durup hayatına yön verecek duruma gelmesini bekleyin. Ben bunlara maruz kalmamak için başka bir şehirde yaşıyorum ama yine de başkalarının ailesiyle olan ilişkisini görünce içim sızlıyor. Oturup düşünüyorum çok üzülüyorum. Sizin çocuğunuzun böyle bir şansı da yok çünkü henüz yaşı çok küçük. Böyle bir olayın tamamen içinde büyüyecek olması onun psikolojisini gerçekten çok kötü etkiler. Bence bu yaştayken böyle bir şey yapmayın. Çocukken içimizde açılan yaralar ilk günkü gibi kalıyor hep. Ben annemi ve babamı ne kadar sevsemde onları asla affedemiyorum mesela. Çünkü ailesiz kalmak benim bütün hayatımı çok kötü şekilde etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.
- +1 yıl
senı cok ıyı anlıyorum aynılarını yasayanlardanım yasına ve yasadıklarına ragmen kendıne göre haklı olan kardeslerımız var ama senın yaptığın bir yanlış yok yazdıklsrına gore soyluyorum ben sıddet vs aldatılma asagılanma gordum kendo ıstemıyordu mesela bu genclerın ve cocukların anlayabılecegı bırsey degıl komse evladınn baskasoyla buyumesını ıstemez ama bunu dusınmeyen karşı tarafa ayrılmakta baska turlu davranılamaz hale getiren gene kendılerı oluyor maalesef toplumumuzda hala bunu anlayamayanlar mevcut daha cok var yazacak ama ınan sıgmaz oglun bir erkek olarak daha zor alısacaktır ma sonnda alısacaktır. Evlenme yerıne tanıştırma ve arkadslık asamasında olmanız her ıkonız ıcınde daha uyu olacahını sezdım travma yasatmamak için acele etmeyin derım gene sız bılırsınız Çok mutlu olursunuz inşallah:)
Soran+1 yılTeşekkür ederim cansınız ❤️
Allah evlatlarınız ve mallarınız sizin için imtihandır buyuruyor. Karar sizin. Bu hayatta herşeyin bir bedeli vardır. Allah tan sizin için hayırlı neyse onu dileyin. Tabi hayırlı olan ne bilmiyoruz. Siz kendi durumunuzu göz önünde bulundurarak karar vereceksiniz. Söyleyeceklerim bu kadar.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca sizin ayrılık mevzunuzun ayrıntılarını ve sebeplerini bilmiyorum. Onda da mutlaka sizin için bir imtihan vardır. Anlayacağınız sizin baya imtihanlarınız var. Bence kararlarınızda biraz da temkinli davranmanız daha sağlıklı olacaktır gibi görünüyor. Hakkınızda hayırlısı artık.
- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
+1 yılevlen oglun istemeyebilir lakın yarın büyüdügünde sevgilisi olcak dahada büyüügünde evlenmek isitycek genc kadınsın isteklıerın olucak sadece konu cinsellık degil basını yaslıycagın biri olmasını istiyceksin bunu cocunla yapamıycagın bir cok sey var
00 Yorumla Bence o da bir babaya ihtiyaç duyuyordur. Başta o adamı sevdirmen lazım çocuğa. Mesela çikolata falan alsın gelsin. Kafeye gidin onu da götürün yemekler ısmarlasın. Severse senin de onun yanında mutlu olduğunu görürse ister bence
00 Yorumla
+1 yılİki gün sonra çocuğun büyür gider bı kızın peşinden sen genç yaşında yaşayamadığın heveslerinden olursun anca tek başına kalırsın. Cocuk istemio diye bu kadar kasmayın hayatı
10 Yorumla
+1 yılBir uzman eşliğinde bu konuyu tekrar konuşun gerekirse düzenli olarak gidin.. çocukmiçin kabullenmesi zor bir süreç muhakkak uzman desteğine başvurun
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim çocuğum uzmanların dediğine kanacak birisi değil
- +1 yıl
Uzmanın kandırıcağını nerden çıkardınız? Bu süreci kabullenmesi de ve en az zararla atlatabilmesine yardımcı olabilicek tek kişi o
Boşanmanın zaten çocukta yeteri kadar travma yaratmıştır bide üstüne sizin evlenmenizi kaldırabilicek bir güce sahip değil o çocuk.
Soran+1 yılBen kandırır demiyorum çocuğumun gözünde boş konuşuyorlar
- +1 yıl
Hiç konuşturdun mu?
+1 yılKadınlı erkekli bir buluşmada tanışsınlar. Birkaç kez böyle götür hem beyefendinin oğluna yaklaşımını da test etmiş olursun. Sonrası daha kolay olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılergenlik dönemi biraz daha zaman geçecek senin için zor evet şu sıralar asla diceğine eminim:d psikolog yardımı daha faydalı olabilir seni kıskanıyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılOğlunu ver babasina hayatna bak zaten erkek çocuk 2 yıl sonra babasina gider
13 Yorumla
Soran+1 yılBu zihniyetten ne zaman vazgeçeceksiniz
- +1 yıl
Ne diyeyim Ne bekliyordun erkek çocuk Ne yaparsan yap babaya gider hele evlensen hic durmaz yanında gerçekler acıdır zoruna gitti tepki verdin belli
Soran+1 yılEwet zoruma gidiyo böylesi hayat annelere kadınlara hiç adil değil insanlar gibu
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba çocukların çok küçük ve onlar evlenene kadar başkasıyla olman dogru degildir. Sebebi Kendisini ifade edemez , haklarını koruyamaz, çünkü çok küçük iyi bir anne ol ve çocuklarına çok düşkün güçlü bir anne ol.
00 Yorumla
+1 yılonun da çocuğu varsa tesadüf karşılaşma gibi oyun oynayıp kaynaşacakları fırsatlar yaratın belki ısında babasını da kabullenebilir
00 Yorumla
+1 yılEvlenme be o adam çocuğuna hiç doğru yaklaşmaz bundan adım kadar eminim 👍🏻
Hiç bir şekilde çocuğun rahat hissetmez00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evlenme çocuğa travma yaşatma
Bir kere denemişsin olmamış çocuk olunca daha da zor olacak o yüzden çocuğunla mutlu bir hayat yaşa00 Yorumla
+1 yılEvlenebilir siniz tabi bu sizin doğal hakkınız bunu çocuğunuza güzel bir şekilde anlatın hayat bir yerden sonra tek başına ilerlemez
00 Yorumla
+1 yılsırf soru 2 gündür karşıma çıkmasın diye yazıyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 958 cevap paylaştı.
+1 yıltam etkilenecek yaşta. bence uygun diller bunun gerekli olduğuna ikna etikna etmeden evlenme
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evlenme... Ben olsam evlenmezdim. Cocugunuz varsa sorumluluklarınız vardır biraZ fedakarlık.
00 Yorumla
+1 yılOğlun seni kaybetmek istediğini düşünüyor. Onu ve seni sevecek birisi olursa kabül edecektir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bile annemi başka bir adamla göremem. Dayanamam buna. Oğlunuz çok haklı. Mesela babam başka bir kadınla evlense umursamam bile. Ama anne olunca işin rengi değişiyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hata bi kere yapılır 2. defa yapılırsa eşeklik olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıldiğer erkeklerin önceki eşinden farklı olduğunu düşündüren sebep ne?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmiceksin o zaman. Ya da oğluna durumu güzelce anlatacaksın ikna edeceksin onu
00 Yorumla işin zor kısmı da bu zaten. uzmandan yardım al. onun desteği ile olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılee zor tabi onu da anlamak lazim 12 yasinda cocuk babasiyla kim bilir ne anilari ne guzel bir bagi vardir cok seviyorlardir birbirlerini oyle simdi baska bir adam falan..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. İşin çok zor. Hele de erkekler annelerine karşı bu derece sahiplenici tavıra sahipken
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılZor durum kardeş. Evlensem çocuğa yazık olacak evlenmesen hayat senin için küçük bir kutuda kalacak
01 Yorumla- +1 yıl
Cidden bir uzmana görüş çocuğun fikir yapısıni değiştirin. Bu konuda uzmana danışmadan evlenme
Gizli Üye(18-24)+1 yılBüyük ihtimalle oğlun sana aşık başkasıyla paylaşmak istemiyor
00 YorumlaO yaşta oğlun istemez normal öncesinde bence görsün evleneceğin kişiyi arkadaşın gibi kendini sevdirsin sonra ister yoksa zor
06 Yorumla
Soran+1 yılÖncesinde tanıştırsam daha çok öfkelenir
Soran+1 yılOfff ne zor işler canım bende niye aşık oldum ki😭
Soran+1 yılÇözebildin mi peki
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. O zaman evlen me ya da ikna et yani evlenmeden de duramazsin tabi oda şart
00 Yorumla
+1 yılOnu oğlunla sık sık bı araya getir belki olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişi olduğunu düşünüyorsan oğlunla birlikte konusun, ikna edin. 3vl3nm3n en dogrusu
00 Yorumla
+1 yılsen niye çocuğun aklını dinliyon ki bak keyfine bi daha dünyaya gelmicen baskın olan sen olmalısın çocuk değil
00 YorumlaSanrım erken evlilik yapmışsınız, peki evleneceğiniz kişi oğlunuza nasıl davranıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılTanıştırmadim ama iyi davranagindan eminim yoksa onunla böyle bi yola cikmazdim
Soran+1 yılOyyy allah razı olsun
Oğlun sana yakın yabancı olan değil psikolojisi sizden daha önemlidir.
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anlamadım dediğinizi
Soran+1 yılKafam çok karışık vicdanen rahat değilim herkes evlenince kabullenir diyo ama ben o kabullenme sürecinde düşeceği boşluk ve yokluğa sebep olmak istemiyorum
+1 yılKolay yolu var xperim artsın konuşuruz
Merak etme düzelir kabul eder
Ama acele etmek yok01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim ki dediğinizi
Aile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. 12 yas zordur. ikna etmek de emek ister. cocugun dilinden anlayan onun saygi duydugu biriyle yurumek lazim
07 Yorumla
Soran+1 yılBu fikre sıcak baksa gerisi kolay ama işte zor olan üzmeden incitmeden nasıl anlatabilirim
Soran+1 yılDoğru kişi ona zarar verecek birisi değil ve ben çocuğuma baba aramıyorum sadece bana bi yoldaş gerekiyo ve çocuğum benimleyken ondan yana sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
Soran+1 yılAnlıyorum sizi ama zaten çocuk üvey baba gibi yaklaşmıyor olaya sadece evlenmemi istemiyo
Soran+1 yılYani kim olursa olsun
+1 yılOnunla tanistirdinmi enisteyi alıştırsan nasil biri olsudunu öğrense birsey demez belkide
00 Yorumla
+1 yılYani bence evlensen daha iyi olur yaşın dahs genc bir sürü yolu var
00 Yorumla
+1 yılvalla onu dinlersenyalnız kalırsın istanbuld aolsanız ikna ederdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılSevmesini sağlayın sevgilinizi
06 Yorumla
Soran+1 yılTanıştıracak yürek mi var bende
- +1 yıl
Yapma daha ufak o sevgiye ilgiye dile gelir hemen
Soran+1 yılHiç kıyamıyorum ağlarsa dayanamam
- +1 yıl
Rahat ol ilerde aran daha çok açılır yoksa.
Soran+1 yılKesinlikle hayır derse evliliği kafamdan silmekten başka çare yok gibi
- +1 yıl
Bi anda olmaz seni seviyor kiskaniyor tabi zaman gerekiinaceke etme derim
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek çocukları annelerine aşıktır onu kimse ile paylaşmak istemez istememesi normal fikrini değiştirmek imkansız
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO yaşlar erkek çocukların duygusal ensest yaşadığı yaşlar ve ayni zamanda cinsel kimliğin oturması gerekn yaşlar bu kadar yuk arasinda seni başkasıyla paylaşmayı düşünemez
Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. Babasina gönder oğlani evlen.
01 Yorumla
Soran+1 yılAsla göndermemmmmm
+1 yılAdam için çocuğunumu bırakıcan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 898 cevap paylaştı.
+1 yıltokatlı mısın?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılO işler çok zor Allah kolaylık versin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılİkna edin evlenin derim
00 Yorumla
+1 yılİki medeni insan gibi karşınıza alın konuşun
00 Yorumla
+1 yılbiraz daha bekle ergenlik döneminde şu an
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonya nin bir koyu mu orasi foton
012 Yorumla
Soran+1 yılMuğla
Cevap sahibi+1 yıltahminde superim 🤪🤪
Soran+1 yılBerbattı bence
Cevap sahibi+1 yılorasi mugla degil 😉
Soran+1 yılOlabilir sence neresi
Cevap sahibi+1 yılic anadolu konya gibi geldi en cok. muglada agacsiz dag tepemi var 🤪
Soran+1 yılAnladım siz hiç Muğlaya gitmediniz
Cevap sahibi+1 yılbence sen gitmedin 😉 ben sarigemeliyim
Soran+1 yılSarigemeli mi anlamadım ki
Cevap sahibi+1 yılsarigerme
Soran+1 yılSarıgerme değil beybi
Cevap sahibi+1 yılben sarigerme liyim dedim. okumuyosun galiba. sende muglali olmadgigin icin anlamadin.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBunu cinsel olarak mı istiyorsun yoksa aşk için mi
025 Yorumla
Soran+1 yılYuva kurmak için sevgi üzerine bu evliliği istiyorum
Cevap sahibi+1 yılPedagog bu konuşa yardım eder canım
Soran+1 yılPedagog ile konuşacak bi çocuk değil bir sene önce başka bi konu için gitmiştik tek kelime karşılık vermedi ve seansin devamida gelmedi
Cevap sahibi+1 yılHayatım başkasına git?
Soran+1 yılSadece benim söyleyeceklerimle ikna olabilecek bi çocuk ama doğru cümleyi ne diyeceğimi bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇocuğunla konuşmuş olsam bilirdim
Cevap sahibi+1 yılBen herkese diyorum
Cevap sahibi+1 yılherkesi kendin sanma
Cevap sahibi+1 yılAnlamıyorum seni? Ben soru sorarken Bile canım diyorum
Cevap sahibi+1 yılDaha düzgün konuşabilirsin
Cevap sahibi+1 yılne mezunusun sen
Cevap sahibi+1 yılYaşım burada 112 olduğu için 45 üstü diyor abi denecek yaşta değilim akranız
Özür dilerim yoğundum giremedim
Cevap sahibi+1 yılKendşne iyi bak olur mu
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Yavaş yavaş hediye vs ile alıştırın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Öncelikle oğlun ısınacak adsy olan kişiye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. işin zor, gençsin daha evlenmek hakkın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılYazamıyorum ama sana
02 Yorumla
Soran+1 yılBurdan yaz
- +1 yıl
Silinir ya iletişim amaçlı diye
+1 yılEvlilik pişmanlıktır bende evliydim boşandım
01 Yorumla
Soran+1 yılBende boşandım ama inşallah bundan sonrası için umutluyum
+1 yılOglun icin yaasa evlenme nolcak sanki
12 Yorumla- +1 yıl
çocuğuna da ne güzel örnek olur dimi
- +1 yıl
Kimsenin anneligi hakinda yorum yapamam
+1 yılO kişi ile oğlunu güzel bir şekilde taniştir
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlenmek istiyorum ama 12 yaşındaki oğlum istemiyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler