Insanlarla ne konuşurum bilmiyorum?

Son zamanlarda çevremdeki insanlara karşı ilgimi yitirmiş gibiyim. Mesela işyerinde hamile birilerini gördüm, taniyorum o kişileri. Ama bir şey demedim, zaten ne diyeceğimi de bilemedim.

Biri bana derdini anlattığında da zorla dinliyorum, ilgimi çekmiyor. O kişinin olumsuz özellikleri daha çok dikkatimi çekiyor ve kendimi bir şekilde uzaklaştırıyorum. Eskiden daha iyi bir dinleyiciydim. Konuşurken de öyle olsa da olmasa da karşımdakini rahatsız ettiğimi düşünüyorum. Eskiden insanlarla gidip konuşmak hoşuma gider ve ilgimi çekerdi. Şimdi pek hoş karsilanmiyormus gibi hissediyorum. Belki de o yanlış insanlarla konusmamdan kaynaklaniyordur...

Ama sevdiğim biri de bana naber deyince iyiyim sen diyorum çoğu zaman cevap vermiyorlar. Eskiden daha farklıydı. Ben birine naber deyince iyiyim sen diyor mesela. ben de iyiyim sağol diyorum, sohbet daha fazla ilerlemiyor. İnsanlar beni dışlıyor ve benimle konuşmak istemiyor gibi geliyor

Bugün sosyal bir etkinliğe katıldım ama fazla sosyallesemedim... bir grup beni aralarına aldı ama oraya pek ait hissetmedim bile, eskiden arkadaş olduğum insanlar da beni istemiyor gibi hissediyorum..

Bu ruh halimden nasıl çıkabilirim?

Bir psikoloğa mı gitsem diyorum...

Insanlarla ne konuşurum bilmiyorum?