Aslında neredeyse her konuda dört dörtlük biriydim, ama aynı zamanda ailem de aşırı derecede baskıcı. Başta babam olmak üzere neredeyse tüm aile büyüklerim ( dedem, babaannem, babam, halalarım, annem ) 19 yaşıma kadar attığım her adıma karışıp beni eleştiriyorlardı. Oysaki geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı fiziksel olarak eksiklerim, hatalarım vardı, yani biraz hantal biriydim; ama bununla birlikte insanlık olarak gerçekten dört dörtlük biriydim, hiç kimseye zarar vermeyen, aşırı derecede duygusal, empati yeteneği güçlü, yardımsever biriydim; ama hantal olduğum için sahip olduğum diğer tüm iyi özelliklerim görmezden geliniyordu. Hakkımda alınacak bir karar olduğunda bana " Sen küçüksün, bilmezsin " deyip tüm aile büyüklerimiz toplanıp ortak bir karar alıyordu ve ben de onu uygulamak zorunda kalıyordum. Tüm bunlardan dolayı da aşırı derecede özgüven eksikliği olan, psikolojisi bozuk, insanlar tarafından deli olarak tanımlanan biri haline gelmiştim. 2019'a kadar o şekilde yaşadım, 2019'da ise gözümü karartıp ilk kez kendi başıma büyük bir karar alıp İzmir'de bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. İzmir'e geçince bir anda değiştim, bendeki değişimi gören herkesin ağzı açık kaldı. Bu kez de ben, ailemin geçmişte yaptıklarına inat olsun diye onların hoşlanmayacakları şeyler yapmaya, çevremdeki herkese düşman gözüyle bakmaya başladım. Hiç kimseye iyilik yapmak istemiyordum, aksine her fırsatta çevremdeki insanları ezmek, ağlatmak istiyordum. Aileme inat olsun diye alkole başladım, 6 tane kalıcı dövme yaptırdım, masaj salonunda 6 kez z. na yaptım ve hâlâ yapmaya devam ediyorum. Ama tüm bunları aileme inat olsun diye yaptım ve hâlâ da aynı sebepten dolayı yapıyorum.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
herşeyi bi kenara bırakta kaşlarını kim yaptı şekerim
Güzel olmuş mu?
Müthiş :D
Gerçekten mi? 😁
Beğeniyo musun kaşlarını :D
Yani resimdeki halini kendim almıştım ve fazla ustaca alamadığım için pek beğenmediyorum, ama kuaförde aldırdığım zaman beğeniyorum.
anladımm
Şimdi rica etsem asıl soruma cevap verebilir misin?
Saçmalamışsın tamamen, ailen ayrı sorun ama onlara bişey diyemem. Sen kendince kurtulmaya çalışıp onların baskısından kaçıp yine onlar için yaşamaya devam etmişsin. Onlara inat yaşamanda bunun kanıtı zaten. Hayat senin hayatın kimseyi müdahale ettirme kimseye zarar vermeden özgürce yaşa ama kendin istediğin için yaşa kimseye inat olsun diye değil. Ben aile baskısı vs görmedim 18 olana kadar belirli düzen içindeydim sonrası bana aitti o yüzden ne hissettin bilemem tabii ama kendi hayatını kendin için yaşa kimse için ya da kimseye inat değil. Doğrunda yanlışında hatanda sana ait sonuçta kimseye değil.
Anladım, teşekkür ederim. Ama aslında aileme inat olsun diye yaptığım şeylerin birçoğu aslında yapmak isteyip de yapamadığım şeylerdi.
Örneğin ailem alkole son derece karşı, dövmelerimi yaptırdığımda dedem benimle 3-4 gün boyunca hiç konuşmadı.
Masaj salonuna gittiğimi ise hiç bilmiyorlar. Sadece geçenlerde annem İnstagram'da masaj salonunu takip ettiğimi görmüş, bana sordu ve ben de gittiğimi, hatta orada çalışan biriyle arkadaş olduğumu söyledim.
Babam, dedem falan duysa beni gebertirler.
Yaani dediğim gibi bu zihniyette olan insanları anlayamıyorum, sonuçta reşit birisin yasayı çiğneyecek suçlar işleyecek olursun tamam karışsınlarda dövmedir alkoldür seks hayatıdır eğlence mekanıdır niye karışılır anlamıyorum tuhaf gelen şeyler bana. Neyse sen nasılsan mutluysan öyle yaşa zaten kusur arayan her türlü buluyor o bunu der şunu istemez diye yaşansa zaten yaşanmaz herkes tek başına doğdu tek başınada ölüp gidecek kimsenin hayatınada kimse karışamaz yaşasın ÖZGÜRLÜK :D diyorum hahahaha
Ben de öyle diyorum, ama bunu biraz da aileme ve geçmişte yaşadığım şeylere inat diyorum. 😁
Deme kendin için de kendin için yaşa ailen yanlış kendilerince kendi doğrularında yaşayan insanlar sanırım onlar için yapacak bişey yok
Ama kendim için yaşasam bile aileme zıt düşecek bir şekilde yaşamış olurum, yani her halükarda aynı kapıya çıkıyor. 😁
Zıt düşmez başka inat için yaşamak başka şekerim zıt düşülmekse konu kimse eş sayılmaz birbirine herkesin kendince hayat tarzı yaşam doğrusu falan var sonuçta sen nasıl mutluysan öyle yaşa bırak diğer insanları ne derlerse desinler
Zaten ben de öyle yapmaya çalışıyorum, ama yapmak istediğim şeyler aileme ters düşüyor.
Ailen aileni kapsayan her birey kendince kendilerine düz düşsünler sen kendince ters düş başkalarına önemli değil kendince doğruysa mutluysan tamamdır şekerim :R
Yani aslında alkol, seks hayatı vb. şeyler önceden de yaşamak istediğim şeylerdi; ama sonrasında ailemin ve gittiğim okulların bana aşıladığı düşüncelerden dolayı öyle şeylere kötü gözle bakmaya başlamıştım, sonrasında ise ailemin baskısından kurtulmak için asıl yapmak istediğim şeyleri ( yani bunları ) yapmaya başladım.
ay yeteer boş ver tamam sal aileni falaan takıl keyfine bak :D
Yani yola mantikli bir sekilde cikip anca bu kadar sacmalanabilirdi
Niye saçmalamışım ki? 😁
Yaşamayan bilmez, ama aile baskısı insana her şeyi yaptırabilir.
Ben bir erkeğim, ama mesela aile baskısı yüzünden evden kaçıp kötü yola düşen bir sürü kadın oluyor.
Alkol icmek istiyorsan ic zina yapmak istiyorsan yap dovme yaptirmak istiyorsan yaptir ama bunlari sen kendin istedigin icin yap hep. Yani bu sekilde ailene ne dersi verebilirsin ki? En fazla sana ah vah derler kizarlar ama bunun kime ne faydasi var, zamani geri almaya ve senin gecirdigin zor gunleri duzeltmeye yarar mi? Hayir. Ailene, akrabalarina olan ofkeni artik geride birak, bunun sana bir getirisi yok. Dogru duzgun okulunu bitir, gecmisinle ugrasma
Peki sence şu anki halimle insanlara kötülük yapabilecek biri miyim?
Kotu biri degilsin iste ama gecmisin acisini cikarmak icin sacma sacma seyler yapiyorsum ve bu sefer sen kendine zarar veriyorsun, farkinda degilsin. Bak seninle durumumuz benziyor, benim de ailem baskici ve muhafazakarlar zorla kapandim, beni de zorla yanlarinda okuttular liseye gider gibi universiteye gittim geldim. 27 yasinda ama bi halttan anlamayan, oz guvensiz biri oldum. Ailem yuzunden kendi istedigim ne varsa icime attim hepsini. Beni ne kadar bastirdiklari aklima geldikce icim ofkeyle doluyor boyle her seyi vurup kirasim geliyor. Seni bu yonlerden cok cok iyi anliyorum yani. Ama bunun cozumu senin yaptiklarin degil. Ben de kotu yola mi duseyim mesela bana boyle yapti ailem diye. Yapsam yine kim zarar gorur, ben. Bak biliyorum insanin icindeki o ofke ve nefret bitmiyor, nasil biter ben de bilmiyorum cunku benim de hayatimla oynadilar, belki cok guzel arkadaslarim olacakti belki evlenecegim insan karsima cikacakti belki tek basima olunca oz guvenim artacakti ama olmadi iste. Bu belkiler bitmiyor, bu yuzden ofke de bitmiyor, cozumunu bilmiyorum fakat senin yaptigin sekilde olmadigini biliyorum. Onlarla sen kendine zarar veriyorsun sadece. Yapma. Okulunu bitir. Bak bir suru saglikci alimi oluyor, biraz tarih cografya mat calis atan, mis gibi bi duzen kur kendine ve onlarla gorusme seni mutsuz ediyorlarsa. Bak ben ogretmenlik bitirdim, kpss benim icin cok daha zor ve yapamiyorum bir turlu, yine hazirlaniyorum. Senin sansin daha yuksek, o yuzden lutfen dersine calis. Nacizane abla tavsiyesi
Sen böyle olmayı seçmişsin. Bu da bir kararlar silsilesi
Terikçilerin hepsi böyle masum görünümlülüler😅
Tetikçilerin
Tetikçi derken?
😁
Kimse kötü değildir yaşadıkları onu o hale getirir
Peki sence yaşadıklarım beni kötü biri yapmış mı?
Ayrıca şu anki halimle insanlara kötülük yapabilecek biri miyim?
Seni cok kez gördüm kücük ömer faruk
Değilsindir