Sizce ben nasıl biriyim? İnsanlara kötülük yapabilecek biri miyim?

Aslında neredeyse her konuda dört dörtlük biriydim, ama aynı zamanda ailem de aşırı derecede baskıcı. Başta babam olmak üzere neredeyse tüm aile büyüklerim ( dedem, babaannem, babam, halalarım, annem ) 19 yaşıma kadar attığım her adıma karışıp beni eleştiriyorlardı. Oysaki geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı fiziksel olarak eksiklerim, hatalarım vardı, yani biraz hantal biriydim; ama bununla birlikte insanlık olarak gerçekten dört dörtlük biriydim, hiç kimseye zarar vermeyen, aşırı derecede duygusal, empati yeteneği güçlü, yardımsever biriydim; ama hantal olduğum için sahip olduğum diğer tüm iyi özelliklerim görmezden geliniyordu. Hakkımda alınacak bir karar olduğunda bana " Sen küçüksün, bilmezsin " deyip tüm aile büyüklerimiz toplanıp ortak bir karar alıyordu ve ben de onu uygulamak zorunda kalıyordum. Tüm bunlardan dolayı da aşırı derecede özgüven eksikliği olan, psikolojisi bozuk, insanlar tarafından deli olarak tanımlanan biri haline gelmiştim. 2019'a kadar o şekilde yaşadım, 2019'da ise gözümü karartıp ilk kez kendi başıma büyük bir karar alıp İzmir'de bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. İzmir'e geçince bir anda değiştim, bendeki değişimi gören herkesin ağzı açık kaldı. Bu kez de ben, ailemin geçmişte yaptıklarına inat olsun diye onların hoşlanmayacakları şeyler yapmaya, çevremdeki herkese düşman gözüyle bakmaya başladım. Hiç kimseye iyilik yapmak istemiyordum, aksine her fırsatta çevremdeki insanları ezmek, ağlatmak istiyordum. Aileme inat olsun diye alkole başladım, 6 tane kalıcı dövme yaptırdım, masaj salonunda 6 kez z. na yaptım ve hâlâ yapmaya devam ediyorum. Ama tüm bunları aileme inat olsun diye yaptım ve hâlâ da aynı sebepten dolayı yapıyorum.
Sizce ben nasıl biriyim? İnsanlara kötülük yapabilecek biri miyim?