TMK 175'de diyor ki, "Yoksulluğa düşecek taraf" yani o kişinin çalışmaması gerekiyor mantıken ya da karşı tarafa göre çok az kazanmalı ki nafaka talep edebilsin. Bizde ise çalışsa bile her zaman kadına verilir, erkeğe verilmez. Zaten toplumumuzda erkek nafaka alacak düşmüşse (?) ayıplanır, ayıplanmasa bile kadınlar nafaka vermez. Çünkü erkekler işsiz kalamaz, söz konusu dahi olamaz (!)
Bu yasanın adil şekilde değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Evlenmeden varlığımı bir noktaya kadar getirmişim, zengin olmuşum. Sırf evlendiğim için bir anda karım, mallarımın yarısına sahip olabiliyor. Boşanırken mallarımın yarısını talep edecek hakkı kendisinde görebiliyor. Başkasıyla evlenmeden aynı evde yaşayıp benim paramı da katıp istedikleri hayatı yaşıyorlar, ben ona para yetiştiricem diye kendimden feragat ediyorum. Bir de üstüne, "Para yetmiyor." diye nafaka arttırımı davası açma hakkı da var. Genelde kadınların mağduriyet yaşama gibi lüksleri olduğundan erkeklere öyle bir hak tanınmıyor. Erkeğin işi ne? Eşek gibi çalışsın, başkasıyla yaşayan eski karısına para yetiştirsin.
Çok saçma bir şey. Nafaka alan kadının gerçekten ihtiyacı var mı yok mu hiç bakılmıyor. Nafaka ödeyecek olan erkeğin gerçekten ödeyecek durumu var mı yok mu hiç bakmıyorlar. Sadece çat diye nafaka yapıştırıp geçiyorlar. Senelerdir şuna adam gibi bir düzenleme getirilmedi. Besbelli yanlış ve bu yanlıştan faydalanan bir sürü insan var.
Nafaka kadının en doğal hakkıdır bu dinde de makbuldur düğünde toplanan altınlar kadınındır mesela sebebi ise ilerde boşanma olursa erkek bir çok işte çalışıp hayatını devam ettirebilir ama kadının çalışma alanları daha kısıtlı olduğu için dinimizde kadına böyle bir hak tanınmış.
Ya lafa gelince kadın dediğin ayakta durmalı kimseye muhtaç olmamalı Ama nafaka almayan kadın yok Şeyma subaşı acunun (nafakaları) sayesinde milyoner olmadımı nafaka bi müddet verilmeli ama çok az bi müddet onun dışında gereksiz saçma ve adilce değil
Süresiz nafaka bana çok adaletsiz geliyor. Bence kişilerin evli kalmalarına göre bir nafaka planlaması yapılmalı. 1 yıl evli kalan ile 10 yıl evli kalan kişi aynı olamaz. Kadın çalışıyorsa ücret düşük tutulmalı.