Sataşıp zorbalık yapan ve taciz edenlere ne yapmak lazım sizce. Çünkü iş okul akraba flört arkadaş bu çok var. Ben genelde soğuk mesafeli oluyorum.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben siteden biriyle tanıştım ve onunla sevgili olmak istediğimi biliyor. Ama siber zorbalıklara çok maruz kaldığı için canı çok yanmış durumda ve benden bile korkuyor.
Çok ciddi söylüyorum zorbalık yapanı görürsem bilgisayar yeteneğimi haddimden fazla kullanır hayatını zindan ederim.
Bana da hayat boyu çok zorbalık yapan oldu hani hoca olsun akraba olsun arkadaş olsun okulda işte yapan olsun ya da flört ettiğim olsun. Hani rahatsız huzursuz eden sataşan silsen uzak dursan da taciz eden peşini bırakmayan.
Siteden zorbalık edenlerin hayatlarını karartabilirim onda sorun yokta, çevrenden zorbalık gördüğünde anne ve babandan destek almayı düşündün mü?
Ya annem babam küçüklüğümden beri hiç doğru düzgün korumuyor ki beni. Çocukken zorbalık eden olduğunda çoğu zaman aman normal olur diye takmazlardı. Sadece bir iki kez konuştular onda da hocalar okul filan çağırmıştı zaten. Onun dışında bana zorbalık eden exlerim oldu hani yarışmak isteyince tehdit eden rahatsız eden onlara da hiçbir şey yapmadılar hep boş ver konuşma cevap verme bırakır gider dediler hep. Hiç korkutmadılar. Genelde ben ifşa ettim arkadaşlarımdan yardım aldım ya da polise şikayet ettim de öyle korkup durdular. Ya da evime gelip taciz eden bir erkek olmuştu onda da yine hiçbir şey yapmadılar ben polise gidip şikayet ettim. Diğer akrabalarım da çok ilgisiz. Annen baban bi şey yapmıyorsa bize bi şey düşmez diyen tipler. Anne babamla hep kavga ediyorum bu konuda zaten. Çok çok uç durumlarda anca olaya müdahale ediyorlar onda da genelde hep beni yatıştırıyorlar. Mesela çalıştığım yerde maaşım verilmiyor edilmiyor vs aman neyse boş ver diye susturuyorlar beni. Hani asla kuzum gidelim adamlarla kavga edelim ya da dava açalım olayları yok.
Sendeki sorun ne biliyor musun? Sesini yükseltmiyorsun, elini yumruğunu masaya vurmuyorsun, yanlış insanlarla arkadaşlık kuruyorsun gibi.
Evet öyle. Ama şöyle aslında yükseltiyorum. Yani bağırma veya kavga değil ama mesela patron işyeri ya da arkadaş ve flörtte sınırı aşanları uyarıyorum baktım devam ediyor sert uyarıyorum en fazla küfür hakaret tehdit edip engelliyorum. Olay bu yani. Ama mesela önceki çalıştığım patron kendi haksız mafya iğrenç bir adamdı. Adama işte Saygısız sert konuştum diye kapımın önüne gelip tehdit edip korkuttu resmen kavgaya çağırdı ve babamı da öyle. Ailem de korkup sessiz kaldı tamam işte özür dileriz dedi ki adam maaaşımı ödememişti yani ondan adama beddua etmiştim şerefsiz Allah uzun ömür versin diye. Avukatım da dedi boş ver uğraşma.
Yani ya da trafikte biri küfür etse bağırsa inip kavga etmiyorum çünkü herif bıçaklasa ne olacak abi.
Hadi ya... Çok kötü... Ama her şeyde biraz dikkat etmen gerekiyor.. Seçimlerini de çevreni de çok dikkatli seçmen gerekiyor.. Dertleşmek istersen konuşalım mı?
Öyle yapıyorum zaten. Ama yine de kazık yemeden zorbalığa haksızlığa uğramadan yaşamak bence imkansız. Çoğu insan kötü niyetli. İşte burada dertleşelim.
Yok bende dertlerimi anlatırım diye şey ettim sorun değil buradan dertleşiriz.. Maalesef herkes böyle. Sana bu konuda destek olacağım ama bi on dklık işim çıktı
Tamam ben yazarım sen gelince yazarsın. Ya aynen işte bu hayatın kanunu gibi. Ondan işte zamanla yavaş samimi olmak ve kendini garantiye almak lazım. Bu devirde anne babana bile güvenmeyeceksin. Ben güvenmiyorum zaten onlardan da çok kazık yedim.
Geldim, bende insanlara karşı güvenimi kaybettim maalesef... O kadar haklısın ki..
Yok ben kaybetmedim ama tamamen güvenmiyorum inanmıyorum asla. Herkes her an satabilir yani.
Hiç beklemdiğin anda hem de... Hiçç. Aldatıldım biliyor musun hiç beklemediğim 2 insan tarafından :)
Barınağa kapatılıp eğitim verilmeli
Onları görmezden gel
Öyle yapsam da zorla sataşıyorlar zaten sorun o. Hep yok saymaya çalışmak ve sessiz kalmak da bunaltıyor bi süre sonra ağızlarına etmek istiyorum.