+1 yılBu konuda kimse tek bir doğru cevap veremez çünkü evlenme ve evde kalmak gibi terimlerin kişisel ve kültürel bağlamlara göre farklı anlamları olabilir. Evlenme, birçok kültürde resmi birliktelik olarak kabul edilirken, "evde kalmak" veya "bekar kalmak" gibi ifadeler negatif bir çağrışım taşıyabilir. Ancak, bu tür kavramlar bireyin kendi tercihlerine ve yaşadığı toplumun değerlerine göre değişebilir.
Evlenme herkes için aynı olmayabilir. Günümüzde, birçok insan romantik bir ilişkinin evlilikle sonuçlanmasını tercih ederken, bazıları için evlilik gerekli olmayabilir. Bekar kalmak ise birçok birey için bilinçli bir tercih olabileceği gibi, bazıları için de farklı nedenlerle gerçekleşebilir. Evlenme veya bekar kalma, kişisel tercihler, kültürel normlar ve yaşam koşulları açısından incelenmelidir.
Unutulmamalıdır ki, her bireyin yaşam tarzı ve tercihleri farklıdır. Kimi insanlar için evlilik önemli bir adım iken, kimi insanlar için böyle bir zorunluluk olmayabilir. Önemli olan, her bireyin kendi tercihlerine saygı göstermek ve kendisi için en doğru olan yolu seçebilmektir. Herkesin farklı hayat hikayeleri ve tercihleri olduğu unutulmamalıdır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılCevremdeki bircok kadin evlilikten mutsuz. Evlilik eger kadinin isine yarayan bir sey olsaydi bu kadar kutsallastirilmazdi. Kadin diyor ki mesela flortken hece gunduz konusurduk evlendik kocamla iletişim kuramiyoruz. Ben kendi kendime konuşuyorum. Konu acmaya calisiyorum bugun işte ne yaptin? Ayni seyleri. Gunun nasil gecti? Iyi. Iletisim kurmama izin vermiyor. Bir seyler hakkimda sohbet edemiyorum. Bu yuzden bende kendimi kitaplara okumaya vurdum. Hayatimda evlenmeden once toplam. beli 10 kitap okumusumdur o da hocalarin, edebiyatcinin falan odev verdigi kitaplardir. Evlendikten hayatimda okumadigim kadar kitap okudum, okuyorum. Kazanamadigim cok istedigim bolum vardi. Oturdum sinava calistim o bolumu kazandim. Evlendiginiz kisi size duvar olumca siz de ister istemez kendi kabugunuza cekiliyorsunuz, kocama sorsanız cok mutlu, huzurlu 15 yillik evliligi vardır demisti bir kadin tanidigim ve daha neler neler cevreden duyduklarim.
Turk erkekleri zaten yoldas olmak, konuşmak, kadinla bir hayat paylasmak, dertlesmek vs icin evlenmiyor. Turk erkeklerinin önüne yemegi koy, biraz da cinsel tatmin yasat, evdeki düzeni sagla. Ömür boyu daha baska bir sey beklemezler. Daha ne isterler ki evlilikten? Turk erkeklerin cogu zaten hizmet, yemek, cinsellik vs icin evlenmiyor mu? Anne evinde nasil yasiyorlarsa hanim evinde de sorumsuz sekilde yaşamaya devam ediyorlar, istekelri de bu. Ben sadece ise gideyim geleyim dahasina kimse beni bulastirmasin istegindeler. Ev islerinden, cocuklardan, esinden o kadar bihaber erkekler var ki. Ben bolumlerimden birini ogretmenlik okudum. Staja gittigimde biz kenarda derse girecek hocayi bekliyorduk. orada bir kari koca vardi hocaula gorusme icin bekliyorlardi. Galiba cocugu bir yaramazlik yapmis onun icin gelmislerdi. velilerden erken olan, yani baba olan hanimina dondu şunu sordu. Bizim cocuk kacinci sinifta okuyor? Kadin 6 dedi. Sinifi hangisi dedi. Yukari katta dedi. Hoca niye bizi cagirmis dedi. Bizimki bir seyler yapmis galiba. Ben konustum da ikimizi istedi hoca dedi. Yani turk erkekleri baba oldugunda babasi var olup babasizlik ceken o kadar cok evlat var ki bu ulkede. Ne baba olmayi becerebiliyorlar ne de eş olmayi. Sadece varliklari var. Ve istedikleri de bu zaten. Ben nefes alayim yeter, bebi boyle kabul edin istegi var cogunda. Bir insan gercekten işe yaramakten, koca olmaktan, baba olmaktan neden bu kadar korkar anlamiyorum. Cocuklardan hicbir sekilde haberin olmayacaksa neden baba oluyorlar? Kadinlara es olamayacaklarsa, evliligi iletisim kurmaktan bile aciz hale getireceklerse, kadinin istekleri, kadinin ilgi istegi, iletisim kurma istegi vs umurlarinda olmayacaklarsa neden evleniyorlar? Ve olaylar bunlardan ibarette değil. Ablam psikolog, aile terapisi de yapıyor. Turk toplumunda evlilik ciddi bir problem. Ve oraya gelenlerde çözüm bulmaya calisan kadinlar. Turk erkeklerinin buyuk bir cogunlugu sorunu kendinde zerre gormuyor. Ablam mesleki etik geregi hicbir danisanini anlatmaz. Ama sunu soylemisti. Bir kadin danisan kocasiyle terapiye gelmek istemis. Kocasi sunu soylemis. Benim bir sorunum yok, git kendini duzelt demis. Ve daha neler neler. Yani ablam bazen morali bozularak geliyor. Gercekten turk erkekleri zerre es, baba olmaktan anlamiyor. Bunu soyleyebilirim sadece diyor. Dedigim hibi turk erkekleri icin evlilik hizmetin edilmesi cogunlukla, kadinin her seyi sunmasi. Erkekten bir seyler sunmasini istediginde cogunlukla bir sey bulamiyorsun. Turk erkeklerinin kafasinda kadin her seyi yapmalı. Evi cekip cevirmeli, yemek hazirlamali cocuklara bakmali, kendisine hizmet etmeli, cinsel tatmin saglamali, benim erkek olarak yetmedigim yerde bir de calismali... kocana donup sen ne vereceksin bana, bu evlilige nevereceksin dediginde koca bir hic goruyorsun zaten. Kadin hizmette kusur etmemeli ama dir dir da etmemeli.
130 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdakine göre değişir. Ben bazılarının tabir edeceği gibi “erken” evlendim. Ama çocuk yapmak için evlenmemiştim. Sadece sevgilimle bir arada yaşamak için, yanı sıra üniversite okumak için, konuşulan bir evde yaşamak için evlendim. Zaten hemen çocuğumuz olsun kafasında değildim. 5 yıl boyunca güzel gezdim. Sadece eşimle değil, çünkü kendisinin pek gezme kültürü yok, tek başıma da gezdim. Öyle evlendikten sonra tuvalete bile kocasıyla gidenlerden hiç haz etmem ayrıca.
Velhasıl, 6. sene sonunda bir çocuğum oldu. Ona rağmen gidebildiğim mesafelere yine gittim, gidiyorumda. Uzun araba yolculuklarını tercih etmiyorum sadece ve sürekli olarak çalışan eşime bağımlı hissetmiyorum kendimi. Otobüs var, tren var, uçak var. Evde çok kalmanın kimseye iyi geldiğini düşünmüyorum. Gezmek lazım, görmek lazım.
Sorunun cevabı: Ne evlenmek ne de evlenmemek tek başına evde kalma sebebi değildir.
00 Yorumla
+1 yılBen 40 ı çıkmamış bebeğiyle tatile giden evliler biliyorum. Daha adını söyleyemeyecek yaşta çocuğuna pasaport çıkaran da gördüm.
BU bir bakış açısı. Hayatı evinin içinde geçirmeyi tercih eden ile dışarda geçirmeyi tercih eden kişilerin; medeni durumlarının önemi olmuyor. Sadece bakış açılarına göre yaşıyorlar.
Ama hem sonuna kadar bekar yaşayıp gününü gün etmiş, hem evlenip çocuk bakmış, hem yalnız başına annelik yapan bir kadın olarak şunu söyleyebilirim: isteyen istediği ortamı yaratır, güler de eğlenir de.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Aile & Toplum konusunda 152b cevap paylaştı.
u +1 yılevlenmeyen bence
00 Yorumla
+1 yılŞoyle bir durum vsr aslinda. Evlenen de cok guzel geziyor fakat ayni kafada olan eşleron birbirini bulmasi lazim. Benim benim universiteden takiplestigim bir iki arkadasim, evli ve cocuklu olmalarina ragmen, hatta birisinin 2 cocugu olmasina ragmen geziyorlar. Biraz da maddiyata bakiyor acikcasi gezip tozmak icin
11 Yorumla
+1 yılValla evlenmeden önce baskıcı ailesi yüzünden dışarı çıkıp gönlünce gezemeyen ve evlenince kocadan yana şanslı olup dilediğince gezip tozan tanıdığım var. Önemli olan birbirine vakit ayırmayı ihmal etmemek ve yeri gelince birbirine hobileri için de zaman tanımak. Hem bebekle de geziliyor istedikten sonra 🤗
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılBence de evlenen ama evlenen kadın evde kalır erkek değil erkekler istediği gibi gezip tozuyor evlilik umurlarında değil hemen çakıyorlar evdeki karılarına bi yalan hemen karılı kızlı yerlere cidden böyle yani erkekler sorumluluktan kaçan varlıklar
12 Yorumla- +1 yıl
Karılı kızlı yer nasıl oluyor?
- +1 yıl
Sen çok iyi biliyorsun
Aile & Toplum konusunda 979 cevap paylaştı. Evlenen evde kalıyor. Tescillendi, onaylandı.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen hayat şartlarına bağlı bence. Evli olup kısıtlı hayat süren de var ( eşinle alakalı tamamen ) evlenip kocasıyla gezen de var. Ya da bekar olup kısıtlı maddi durumundan ya da ailesinden dolayı gezemeyen de var. Bekar olup kafa nereye ben oraya diye gezinen de var. Ama illa bir cevap verecek olsam evlenmeyen derdim heralde.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon evlenen evde kalır evlenmeyen gezer yazacaktım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılevlenmeyi önermiyorum ben evlendim de noldu itin herşeyini yapıyodum bi teşekkür ederim eline sağlık lafı bile duymadım 3 sene çektim sonra da boşandım şimdi nişanlıyım ağustosta'da evleneceğiz o kadar mutluyum ki evlenince de gurbete gelin gideceğim istediğimiz ülkeler var onları gezeceğiz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı. Ev de kalmak derken anne evinden bahsediyor. Evli olmanın anlamı ayrı ev sahibi olmaktır. Kelimenin temel mantığıyla ilgili ironik bir soru sormuştum.
Evim var ama karım yok, evli sayılır mıyım gibisinden di sanırım sorum😃
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evlenen evde kalir bence çünkü evlilik ciddi bir müessese olduğu için insanlar kendilerini sosyal hayattan soyutlama gereği duyduğu için böyle olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇağımızda evliliğin insana kazandırdığı tek şey boynuzlanma riskidir. Yalnızlık boynuzsuzluktur, aşağılanmasızlıktır, huzurdur.
10 Yorumla
+1 yılvalla onu bilmem ama belli bir yaşa gelen evlenmeyen erkek ve kadınlar, keşke evlenseydik diyorlar. yanlızlık kötü bir şey
10 Yorumla
+1 yılEvlenen evde kalır tabi ki de ama evlenirken eşini iyi seçmek gerek o da gezmeyi seviyosa sıkıntı yok evlen gitsin sjcbsj
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. 🤔 degişik bir bakış acısı farkettim evli hiçbir arkadaşım benim kadar rahat yaşamıyor hayatını
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılO kişinin kendisine ve ailesine çevresine bağlı. Evli olup gezen de var bekar olup kös kös oturan da.
00 Yorumla Paran yoksa evliysen evde oturursun. Paran yok bekarsan yine evde oturursun. Etkenler farklı :)
00 YorumlaKarakters. z birine denk gelirse evlenen evde kalır
Yüreği kalbî güzel birine denk gelirsen sana hayatının en güzel anlarını yaşatır
Evlenmeyen evde kalır zaten başka ne olabilir 😊10 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmam gezerim evliyken be nolcak evlenmek illa çocuk için değildir ki. İleride yaparım yine çocukla gezerim. Oturmayı sevmem ben
00 YorumlaEvlenmek için evlenenler..( Yaş geldi! Çok güzel - çok yakışıklı. Hali vakti yerinde! hatasına düşenler ) . Klasik pişmanlık yaşarlar - yaşıyorlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bekarlar daha çok geziyo onun için evlenen evde kalır:)
10 YorumlaEvlenen evde kalır mı bilemem ama eşin iyiyse evlilik de güzel geçer
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTanıdığım bir çok kadın evli ve mutlu değil,. liseden yakın bir arkadaşım geçen sene evlendi bu sene boşanıyorlar yani bence evlenen evde kalmış
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvcimen insan evde kalır..
Bekar da olsa evli de olsa evine bağlı insanlar var.
10 Yorumla Bekardim okuyordum evde kalmadım evlendim okuyorum evde kalmıyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılTabiki evlenen evde kalır evlenmeyen gezer tozar.
00 Yorumla
+1 yıl40 yaşında çocuksuz ve mutsuz tek başına evinde oturup ağlarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani haklısın ben de bekarım. Evliler ayvayı yiyor 😀
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenen evde kalıyor, bekarlık sultanlıkmış geç fark ettim 🙄
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Evlenen evde kalir evlenmeyen istedigi yere istedigi an gider
00 Yorumlasenden geçmiş zaten. Bu satten sonra en fazla yapabilceğin gezmek tozmak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyen evde kalıyor valla evden çıkamayan kızlar evlenince fingir fingir geziyor
00 Yorumla
+1 yılAma sende evlenmek istiyorsun
Evde kalmak için mi🤭🤭00 Yorumlaevlenmeyen evde kalır günler akraba aşdost ziyaretleri dedikodular dan mah rum kalır
01 Yorumla- +1 yıl
bayıcı kocakarı dedikoduları mı aman kalsın bizim kankalarla yaptığımız dedikodunun tırnağı olamazlar ddnndjd
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendi parası olmayan, kendisine zaman ayırmayan, yaşamayı bilmeyen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğru adamla evlenin bu dünyada cenneti yaşatsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeden önce daha az geziyordum evlendim kocamla gayet sosyal bir çift olduk 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn yakın arkadaşım diyebileceğin insanla evlenmediysen, evlenen evde kalır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayata bakış tarzınıza bağlı.
Dünyaya gezmeye gelmedik.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenen maldır çamaşır çocuk bakmak temizlemek hahahaha
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçin gidiyor kiskaniyorsun ama buna kılıfın hazır😂😂
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi tabi
+1 yılEvlenen evde kalır evlenmeyen fıldır fıldır gezer
22 Yorumla- +1 yıl
Aaa benim yorumun aynısı ahahhaa
- +1 yıl
@Canselllqx ajdjdjdjd
+1 yılKendini kandırma şekline hayran kaldım 😅😅😅
00 Yorumlamaddi durum yoksa ve pek gezme hevesli çiftler birbiriyle evlenmişler ise mutlu mesut evde kalırlar.
00 Yorumla
+1 yılEvlenip de gezip tozabilirsin doğru eş seçimine bağlı evde kalıp gezip tozmak ta göreceli bu
10 YorumlaEvlilik guzel bise ama sevdiginle gorucu usulu degil
11 Yorumla- +1 yıl
d.
M
Ye
Gelebı
R
Misin
Doğru bir eş ile evlenildiği sürece evlenen içinde problem olmaz diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılEvlenip çalışmayan evde kalır hemde evlenmeyip çalışmayan evde kalır
10 Yorumla
+1 yılBöyle mi teselli ediyosun kendini hahagshs
23 Yorumla- +1 yıl
sen evlenmeyi tavsite edermisin
Evlenen evde kalır her iş kadına bakar evde vakit bulamaz
01 Yorumla- +1 yıl
mesaj yaz
Evlendim keşke evde kalsaydım sürekli işe gidiyorum shshsshsh
01 YorumlaEvlenen daha çok evde kalır gibi. Evlendiğin insana göre değişir tabi
00 Yorumla
+1 yılEvlilik güzeldir ya kocanla da gezebilirsin ölene kadar yalnız olmak iyi değil
00 YorumlaDurumdan duruma değişir ama evli olduğun zaman pek istediğin her şeyi yapamiyorsun
00 Yorumla
+1 yılİnsan nasıl istiyorsa öyle yaşamalı ama eşiyle de gezilebilir, örneklerini gördüm.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek dertli çok büyük sorumluluk
30 Yorumla
+1 yılAile huzuru da bı başka olur.
12 Yorumla- +1 yıl
Belli bi yaştan sonra ölüyolar.
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenen evde kalır kesin bilgi yayın
20 Yorumla
+1 yılNe güzel soru la
04 Yorumla- +1 yıl
Yani soru başlığını beğendim ama bu tamamen eşinle hayata bakış açınla alakalı
- +1 yıl
Başlığı güzel atmışsın çünkü 😅 direkt üstte duruyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim evliliğe tek bakis açım cocuk tasiyici anne olayina hakim olsam evlenmek aklimin ucundan bile gecmez
00 Yorumla
+1 yılEvlenen evde kalır bekar olan fıldır fıldır gezer
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta evlenmem şuanda oooohh
00 Yorumla - Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar